ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 הסוגים של המעבדים של המחשבים הניידים: 1. CORE DOU ---- סידרת ה T2300,T2400,T2500 לבין 2. CORE 2 DOU --- סידרת ה T7200,T5600,T5500 אני שוקל לקנות מחשב נייד ושמתי לב שהמעבדים מסעיף 1 יותר יקרים. מדוע?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות נטבוק ורציתי לדעת קצת על ההבדלים בין סוגי המעבדים. MV-40 N450 Z520 הבנתי שה Z520 יותר חלש מה N450 אבל אני לא מצליח להבין איך ה MV-40 נכנס לתמונה. הוא יותר חזק מה Z520 ?
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אתם יודעים אולי איזו מעבדה נותנת את שירות האחריות של HP בארץ? באינטרנט אני מוצא רק ש'האחריות ניתנת ע"י היבואן הרשמי'. ואם יש לכם מושג, האם השירות סביר?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Hp מדגם dv6 1060j. המחשב לא נדלק, במעבדה של Hp בדקו אותו והגורם לטענתם הוא הלוח אם. אין להם אחד חלופי מכיוון שהמחשב ישן ( בן 6), והיצרן הפסיק ליצר את הלוחות האלה. אני בכל זאת מעוניין לתקן אותו. יש מעבדות פרטיות מומלצות באזור המרכז? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לכם המלצות למעבדת תיקונים טובה שמתעסקת גם בניידים בתל אביב ניסיתי אני וחבר שלי לתקן מחשב שהמסך שלו התנתק בזוויות מסויימות כשפתחנו מצאנו שאחד החוטים שמובילים למסך היה קרוע לחלוטין ואחד כניראה נימחץ והפעיל וכיבה את המסך כששחקנו איתו אחרי כמה הפעלות וכיבויים של מסך תוך כדי ששחקנו עם החוט הפגוע כיבינו את המחשב שפעל היטב פרט למסך אבל בהפעלה הבאה הוא פשוט לא עלה ושמנו לב שהנורית של הדיסק קשיח שבדרך כלל מהבהבת כשהוא עולה כבוייה ... אם יש לכם רעיונות לפתרונות / המלצות למעבדת תיקונים אשמח לשמוע =]
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
האם המעביר הבא יצליח להמיר צורב DVD עם יציאת SATA, צורב רגיל, ל USB כך שהנייד יזהה אותו לשם התקנת מערכת הפעלה? בהנחה שהנייד תומך ב BOOT מUSB http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=160292604857 או שחייבים ללכת על משהו חיצוני בסגנון External USB 2.0 GSA-E60L DVD±RW x20 LightScribe Black ?
-
- 4 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום אני הגדרתי בהגדרות של הכרטיס NVIDIA בלפטופ שהכרטיס זה NVIDIA ולא המשולב של INTEL אבל סטים וברנאאוט פרדייס עדיין משתמשים בכרטיס של INTEL כאילו הם לא מעודכנים. עשיתי גם ריסטרט ולא עזר-מה אני מפספס? זה COREI3 עם INTEL HD ןNVIDIA 310
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
ככה קניתי מחשב HP DM3 1110 ej עכשיו במפרט שלו הוא מגיע עם כרטיס מסך של NVIDIA ה G105 עכשיו קיבלתי את המחשב ואני נכנס למנהל ההתקנים ורואה שם בעצם כרטיס מסך של INTEL נכנסתי לאתר היצרן לדרייברים של המחשב ומצאתי שם באמת 2 התקנות לכרטיסים גרפיים מבדיקה שעשיתי גיליתי שכנראה ניתנת האפשרות לעבור בין כרטיסי המסך המובנה והלא מובנה לצורכי צריכת חשמל. מישהוא יודע אם יש אמת בדבריי? או מישהוא יודע איך עושים את המעבר בין הכרטיסים? תודה רן
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לדעת האם כדאי לעבור לדור החדש של אינטל או בכלל לעבור לראשונה לAMD או בכלל להישאר עם מה שיש. זה מחשב שלי: MSI Creator 32 PS321URV Intel Core i9-13900K ADATA XPG Levante 360 AIO Gigabyte Z790 AERO G Vengeance RGB 64GB DDR5 5600Mhz (ראיתי שלוחות האם החדשות בכלל תומכים ב6400 צפונה, החשש שלי שזה ידרוש גם שדרוג זיכרון..). Samsung 990 Pro 2TB Samsung 980 Pro 2TB Samsung SSD 840 EVO 1TB Creative AE-5 Plus Nvidia 3080Ti PSU ROG THOR 850W מדובר על הרפתקה כלכלית לא קטנה ואין כל כך את מי לשאול האם כדאי על סמך מה שכולם אומרים שהמעבדים חלשים יותר.. …
-
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם, יש לי את המחשב הזה https://www.newegg.com/global/il-en/abs-computer-technologies-vortex-leo-ali124/p/N82E16883102273 בתוספת שדרוג של זכרון והארד דרייב. אני כנראה אצטרך להסתובב איתו בתקופה הקרובה וחשבתי שבמקום לקנות נייד אולי עדיף לשנות את המארז למשהו קטן יותר שיהיה קל (מסך לא צריך), לגבי ההרכבה אני יחסית בסדר עם חלקים אבל אני לא בטוח איך לבדוק תאימות ולדעת איזה מארז אני יכול להעביר. זה נראה לכם דבר שאפשר לעשות או בעייתי? וגם איך אפשר לדעת האם הרכיבים יתאימו למארז החדש?
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי היום להגשים חלום ולהתחיל חיי נוודות דיגיטלית סביב העולם. מבלי להתקשקש אגיע ישר לנקודה—עקב אופי העבודה שלי, אני נאלץ לנדוד עם מחשב נייח. מכיוון והמארז הקיים לא מאפשר לי כל ניידות, החלטתי לקנות מארז נייד ונישא שאוכל לקחת למטוס ככבודת יד, ולשמר ככל הניתן את הרכיבים הקיימים. המחשב הנייח שלי כרגע נראה ככה: מארז Fractal Design Define R4 (מידיום טאוור) לוח Asus H97-PLUS מעבד i5 4460 סוקט 1150 LGA איחסון SSD נפח 250GB ובנוסף שלושה HDDs בנפח כולל של 4TB זיכרון DDR3 שני סטיקים בנפח כולל 16GB ספק FSP Aurum AU-700 ללא כרטיס גרפי ייעודי כרטיס רשת אלחוטי קירור - מבחר מאווררים גדולים ושקטים, במידת…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, יש לי כיום macbook air mid 2013 שאני מעוניין לשדרג... מפרט - 13.3" MacBook Air dual-core Intel Core i5 1.3GHz (4th generation Haswell processor), Turbo Boost up to 2.6GHz, 8GB RAM, 128GB Flash Storage, Intel HD Graphics 5000, 12 Hour Battery Life, 802.11ac Wi-Fi לגלישה/מסמכים או סבבה - אבל כשמעמיסים עליו מעבר (עריכת תמונות/קצת משחק בעריכת וידיאו/פיתוח) אני מרגיש שהוא חלש לי מדי. מבחינת ניידות - אני מנייד אותו לעיתים די רחוקות, זו בהחלט לא דרישה מהמחשב החדש אבל nice to have. חשבתי ללכת על אחד הטאבלטים שעם מפרט שקול ללפטופ (surface או מתחריו) - או לחלופין על מחשב שולחני. יש למישהו המלצה למחשב שיהווה שדרוג מורגש? תודה רבה. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב HP2650 שהגיע עם ויסטה. הכנתי דיסק גיבוי כדי למחוק את ויסטה ולהתקין XP המוכר הזהיר אותי ששכדאי לבדוק אם XP יכולה לעבוד על מחשב זה מבחינת דרייברים האם משהו מכיר בעיה כזו שיכולה לקרות לפני שאני מוחק את ויסטה ומתקים XP תודה מראש אורי
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
שלום רב, ראיתי במפרטים המומלצים מפרט בסכום האמור שעשוי להיות מוצלח גם למשחקים, עם אפשרות לשדרוגים עתידיים. המפרטים המומלצים שולבו בספטמבר 09, כך שאני מניח שמאז הרכיבים שלהם הוזלו מעט. המחשב ישמש את הילדים ואותי גם לעבודות משרדיות (בי"ס וכול). אין הפעלה של תוכנות גרפיות למיניהן. נדרש לי מחשב שיוכל להחזיק משחקים כגון fallout, ו/או mass effect ו/או dragon age. אלו שיייכים היום לבן הגדול שיש לו מחשב חזק מאד שנרכש בעזרת אתר זה לפני יותר משנתיים בתקציב דאז של כ - 3,500 ש"ח ועתה יעברו לבן הצעיר. דרישות מקדמיות: מערכת הפעלה תהיה חלונות 7 (התכנה כבר ממתינה במגירה..). נדרש מארז עם ספק חזק ואיכותי (יש לי ניסיון מר עם ספקים ג'נרים שבמחשב הנוכחי, שהלך לעולמו בימים אלו, הוחלפו לעיתים ת…
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
עריכה: מכיוון שבסוף חבר שלי יקנה את המחשב מארה"ב והבנתי שהמחירים יותר נמוכים, אשמח לקבל עצות למחשבים ניידים למשחקים במחיר הנ"ל (בהיתחשבות שהמחשב לא יקנה בארץ אלא בארה"ב), מפני שפעם שעברה לא היה לי מספיק זמן בכדי לפרט, הפעם אני אפרט ואני מצטער לגבי המנהלים על חוסר הפירוט: מטרת המחשב: מחשב למשחקים חדשים (או במילים אחרות כבדים). גודל המסך: 15 אינץ' ומעלה. משקל רצוי: כול משקל. זמן סוללה: כול זמן סוללה. יציאות מיוחדות: HDMI (לא חייב) בלוטות: כן. גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB (ומעלה, עדיף 320GB). צורב DVD: כן. אחריות בינלאומית: כן. העדפה לחברה כולשהי: אין. לפני העריכה: מכיוון שאני לא מבין במחשבים ניידים הרבה (ואין לי שמץ של מושג לגבי כרטיסי מסך של מחשבים ניידים), ואני באמת ל…
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
בקשה לעזרה בהרכבת מפרט: 1. מה התקציב המקסימלי? 3K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק אם ממש אין טעם לקחת משהו יקר וטוב יותר. אין בעיה להשתמש בתקציב המלא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? רב שימושי - מולטימדיה HD, עבודה משרדית בעיקר על אופיס, אינטרנט והורדות. שיתמוך במולטי טאסקינג כמו גדול. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. שימוש יום יומי. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אינו מיועד למשחקים אך מיועד לתכני HD ברזולוציה של 1680X1050 לפחות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המקום היחיד שראיתי אותו בארץ למכירה באתר בשם קומביניאור והמוכר בשם RM ELECTRONIC http://www.kombinator.co.il/mypost.php?id=113560 האם יש למישהו מידע עליהם או אי פעם רכש מהם מוצר כלשהו? יכול להיות שתהיה אפשרות שמישהו יביא לי מחו"ל אבל בנתיים הסיכוי קלוש. אגב למי שמעוניין הנייד של MSI הולך די ראש בראש עם ASUS G74SX (המצליח של גרסאת G73) ואפשר לעקוב אחרי הדגמים בNBR. הולך להיות קיץ לוהט ;D
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לוח אם דגם: GIGABYTE GA-K8NF-939 4 יציאות Serial-ATA לדיסקים מהירים יציאת PCI Express X16 לכרטיסי מסך מתקדמים 2 חריצי הרחבה PCI Express x1 3 חריצי הרחבה PCI תמיכה ב 6 יציאות USB בתקן 2.0 תמיכה ב- Dual channel DDR להכפלת מהירות הזכרון תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit תמיכה בעד 3 חיבורי Firewire IEEE 1394b מעבד סוג מעבד: AMD Athlon 64 דגם מעבד: 3000 AMD K8 64BIT S939 512K מהירות FSB: 2000 MHz זיכרון 512MB DDR 400Mhz תמיכה בטכנולוגיית Dual-Channel תמיכה עד לזכרון בנפח 4GB דיסק קשיח יצרן: W.D/HITACHI טכנולוגיה: S.ATA נפח איחסון: 160 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 8 MB מארז סוג: SUPER ATX כניסות USB מלפנים: 2 כניסות USB מאחור: 4 כרטיס מסך (לא משולב…
-
- 8 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ולא כל כך יודע איזה... מעבד 4 ליבות, 8 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך בכ- 400-500 שקל ללא מסך תקציב גמיש, אבל לא יקר, כלומר רצוי לא יותר מ- 500-700 שקל למעבד משחקים בסגנון פרו לא משהו רציני מידי שימוש של גלישה באינטרנט ותכנות ב JAVA קצת עריכת תמונות.. תודה
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעוניין במחשב לאניטרנט אופיס סרטים וקצת משחקים כגון -פרו אבולושן ללא ציו הקפי רק קופסא עד 1800 ש"ח ללא OC וחשבית לשקט
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
שלום רב בסופו של דבר החלטתי לקנות את המחשב הזה ב k.s.p הוא נראה מחשב טוב לכן אני כבר לא צריך חוות דעת אני חדש בפורום קודם כל תודה רבה תודה רבה על הפורום אני מעוניין לדעת האם המפרט טוב אני מעוניין במחשב שיהיה טוב למשחקים (לא ברמה הכי גבוהה) מהיר ושקט כרטיס המסך יכול להיות מה שרשום או דגם 1060 6GB האם יש הצדקה לכרטיס הזה יש לי צורב DVD ודיסק קשיח לכן הם לא מופיעים במפרט תודה נדב מפרט מחשב.pdf
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
אני מעוניין בלאפטופ שיאפשר לי לפתח תוכנה יותר ביעליות. כלומר, המטרה היא שהקומפלציה והעבודה עם המחשב תהיה כמה שיותר מהירה וחלקה. למיטב הבנתי SSD, מעבד וRAM הם השילוש הקדוש בשביל עבודה כזו. אז אני רוצה לדעת אם המחשב הזה יספיק לי לעבודה עם ANDROID STUDIO, UNITY ואוליי גם VISUAL STUDIO דבר אחד שהייתי רוצה זה SSD של 256 GB במקום רק 128, אבל חוץ מזה נראה לי שהמחשב הזה יהיה טוב לעבודת פיתוח? מה אתם אומרים? עריכה: אגב, איך אני יודע שהמוכר לא מחליף לי לרכיבים שלא מגיעים עם המוצר או מחליף את הרכיבים המקוריים ברכיבים "פושטים"? ואם אני אבקש כונן SSD 256 GB איך אני יודע שהוא שם לי משהו באותה האיכות של התוצרה של ASUS או שהוא שם לי סתם משהו פחות אי…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני צריך מפרט דחוף של מחשב במחיר ה4500 כולל מסך המחשב מיועד למשחקים בלי אובר תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום אני יודע שזה קצת שונה אבל....אני מודונין לקנות מחשב חדש,נייד, בשביל בית-ספר וגם בשביל משחקים, אז כבר בדקתי את העופציות ואני יודע מה אני רוצאה הענין הוא כזה, זה עולה יותר ממה שיש לי, אבל לא חסר לי ארבה, אז חשבתי, שמיכיון שזה gameing laptop אני לא ממש צריך את המחשב השולחני שלי אז..כמה נירה לכם אני יקבל עלב במחירה (יד-רישונה) טוב הינה המפרט AMD ATHLON XP 2600\ 1.917MHz 333MHz L2-512K Barton ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD\ DualDDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0 GeIL 512MB PC2700 DDR 333MHZ Maxtor 40GB 7200RPM Gigabyte Ati RADEON 9000Pro 2 128MB LITE ON 52X32X52 TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Compucase super Midi Tower CI 6A19 (כולל חוץ מהמאורר הסטנדרתי האחורי גם Vantec Thermo…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-