ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
יש לי מארז Uber Chakra שקניתי לפני שנה ואני רוצה לשדרג את מה שיושב בתוכו (שקניתי ב2005). 1. התקציב גבוה יחסית, עומד על 5000 שח במזומן והוא מעט גמיש. 2. מטרות המחשב הן בראש ובראשונה לעריכת וידאו בAVID, ולעבודות גרפיקה בפוטושופ ודומיו. משחקים וסרטים הם בעדיפות משנית, אני מאמין שכרטיס מסך טוב מספיק יריץ לי את 3 FALLOUT לכשיבוא הזמן. 3. אני צריך לוח אם שיתאים למארז. (יש לי ארבעה זכרונות 512M DDR2 מלוח האם הנוכחי), אני מעדיף מעבד INTEL סתם מתוך הרגל. 2. כרטיס מסך ממש טוב לוידאו (מבוסס Nvidia) שיכול לנגן שני מסכי מחשב פלוס יציאת טלויזיה Composite. באולפן העריכה שאני עובד בו משתמשים בעיקר בכרטיסים מסדרת QUADRO, שזו הדרישה של חברת AVID אבל מנסיון אני יודע שזו דרישה למטרות "ביטוח"…
-
- 30 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש למשחקים ואינטרנט בעיקר. עם מסך 22. יש משהו במפרט שכדאי לשנות? מערכת מחשב למשרד ולבית במחיר אטרקטיבי. מעבד: מבוסס Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX זיכרון: Cellshock / MUSHKIN DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3 (P45) - ATX כ. קול: משולב בלוח האם כ. רשת: 10/100/1000 משולב בלוח האם כ. מסך: GAINWORD 4850 512MB GDDR3 - RETAIL דיסק קשיח: Seagate 500GB 32MB 7200RPM S-ATA II דיוידי : PIONEER / LG / SAMSUNG DVD-RW DL(black) SATA- bulk מאוורר נוסף למארז, שקט במיוחד: Arctic-Cooling AF Fan 120 - PWM - Exhaust/Intake מארז: THERMALTAKE STRIKE MX - 23cm Touchcolor fan ספק: Thermaltake TR2 420W - PFC - ATX 2.…
-
- 2 תגובות
- 492 צפיות
-
-
גודל מסך מינימום 15".לא מבריק. משקל וזמן סוללה לא חשובים. יציאות HDMI DVI נפח כונן קשיח גדול מהירות גדולה אחריות 3 שנים בארץ. צורב DVD
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם ! יש לי הזדמנות לרכוש נייד של Acer דגם 5730 בקונפיגורציה הבאה: מעבד: dual core 667 2Ghz זיכרון: 2G דיסק: 160Gb 5400rpm SATA צורב DVD מסך: 15.4" 1280x800 תקשורת: Lan & WiFi מצלמה + מיקופון קורא 5 סוגי כרטיסי זכרון מערכת הפעלה: Vista משקל: 2.90 קג מחיר המחשב הנ"ל 2750 שקל המחשב דרוש ללימודים בלבד לא לגרפיקה ולא למשחקים. Office וגלישה. מה דעתכם על Acer בכלל ועל המחשב הנ"ל בפרט ? ??? תודה, טוביה
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אז ככה, אני ראיתי את המפרט הבא בFOXPC http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1503 אהבתי מאוד דבר אחד בו, וזה המארז. אני רוצה לבנות מפרט דומה לזה, רק לפי דעתי אני לא צריך את המעבד הזה או את לוח האם הזאת. אז חשבתי אם תוכלו לבנות לי מפרט עם אותו מארז, פשוט עם מעבד נגיד 8400, לוח אם 43 או משהו כזה ממש חשוב לי שיהיה שם את ה 4870 HD גרסת ה 1 GB . אני לא הולך לעשות OC לא איכפת לי מרעש. ותוסיפו בבקשה מסך 22" (שמעתי שהם טובים למשחקים) רצוי שהקנייה תהיה מFOXPC אבל לא חובה! תודה תודה תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
שבת שלום, כשאני מחבר את המחשב למגבר לצורך צפיה בסרטים או האזנה למוזיקה אני שומע רעשי רקע מאוד חזקים שממש מפריעים לצפיה. בחיבור של דיסקמן עם אותו כבל אין את הרעשים האלו. אני יודע שבד"כ הרעשים האלו נגרמים בגלל שאין מינוס טוב בחיבור. אני מתחבר מהיציאת אוזניות לרסיבר חדש של ימאהה, איך אני יכול לשפר את המינוס במחשב? אם זה משנה - המחשב הוא ACER TRAVELMATE בן 5 שנים עוד מעט.
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
-
זה המפרט שבניתי על סמך השוטטות פה בפורום. יש מספר דברים שאני צריך איתם עזרה. קודם כל חוות דעת כללית אם יש משהו לשפר. שנית המארז+ספק, בחרתי משהו פשוט, אם אפשר למקד אותי, אני לא ממש בעניין אחרי מספר שנים עם נייד. תקציב המחשב צריך להסתובב סביב 3000 -+ ועוד כ1000 למסך "22. יש מעט גמישות למטה או למעלה. שימושי המחשב רשומים בכותרת. תודה מראש, אייל. מעבד: Intel Core 2 Duo E7300 2.66Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤644 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤498 מארז: Foxconn TLA002 90mm V-Tube FSP400W כמות: 1 - מחיר: ¤282 זיכרון: A-Data 1GB DDR2-800 CL5 כמות: 2 - מחיר: ¤70 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤321 כרטיס מסך: Palit 9800GT 512M…
-
- 3 תגובות
- 492 צפיות
-
-
מסך יש LG דק 19', ובגדול הדרישה שלי היא למחשב סטנדרטי, למשחקים כבדים, שקט עם מערכת קירור מושלמת, לשעות הפנאי ולמוזיקה בכללי, ואינטרנט. ההתלבטות היחידה שלי היא לגביי הקניה עצמה מאיפה. הבנתי ש-TMS מאוד מומלצים, והסניף שלהם בצפון-חיפה, אבל ראיתי שהמעבדה שלהם במקרה של תקלה וקבלת האחריות נמצאת בהרצליה שזה מאוד טוב לי. אז הרכבתי מפרט . אבל הבעיה היא שבמעבדה אין תצוגה או מחירה של מוצרים אז זה חלק מההתלבטות שלי, כי האופציה האחרת שלי היא למיר מחשבים שזו גם חנות בהרצליה (WWW.LAMIR.CO.IL) אבל אם תכנסו תראו שהבחירה שם ממש דלה לעומת TMS. אז מה משתלם וכדאי לי? :s05: איך המפרט הנ"ל? :TMS מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤861 קירור למעבד: Arctic Cooling Free…
-
- 5 תגובות
- 698 צפיות
-
-
אהלן! שאלה זריזה - בבזק יש מבצע של שדרוג האינטרנט ל-5 מגה במחיר 99 לחודש ואז מקבלים מחשב נייד במחיר 1993 ש"ח ב-6 תשלום. אין לי את הדגם של המחשב אך יש לי את המפרט: מעבד - intel pentium core DUO T2390 1.86GHz כונן קשיח - 160GB זיכרון - 2DB DDR2 (ניתן לשדרג עד 4) מע' הפעלה ויסטה הום בייסיק מסך 15.4 כ. מסך X3100 סוללה 6 תאים אחריות של שנה ומשקל מוערך של 2.75. אחרי הצבת הנתונים בזאפ גיליתי שככל הנראה מדובר ב- Acer Aspire AS5715Z-4A1G16MI 1.86GHz 160GB. כמה שאלות: 1. איך המחשב הזה? 2. האם המחשב מומלץ במחיר זה? מה דעתכם על המחיר? 3. מה ההבדל בין מחשב זה לבין Acer 5730Z שעולה 1K יותר ממנו, והאם ההבדלים באמת מצדיקים הפרש של 1K? תודה רבה! עריכה - כשאני שואל איך המחשב, המטרה היא …
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד אשר מותקנת עליו מצלמה בקצהו העליון של המסך (Built-In). השימוש העיקרי שהיה לי במצלמה עד היום הוא בתוכנות מסרים בתור יישום וידאו. ביום בהיר אחד המצלמה הפסיקה לעבוד. נכנסתי להגדרות הוידאו של תוכנת המסרים (סקייפ במקרה הזה), ושם קיבלתי הודעה "שלא קיימת" מצלמה במחשב. מיד הנחתי שיש כאן איזו בעיה של הגדרות או מנהלי התקנים. בכל מקרה, אין לי אפשרות לטפל בבעיה מאחר שאני כלל לא יודע כיצד לגשת למצלמה. חיפשתי בכל מקום: בהגדרות המסך, בלוח הבקרה, במנהל ההתקנים... התוכלו להסביר לי היכן אני יכול למצוא את ההגדרות שלה?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב של ההורים שלי כבר ישן וזוחל, והם רוצים לקנות מחשב חדש. המטרה היא אך ורק עבודה משרדית. כאמור, תקציב בכותרת. המלצות? (אשמח גם להמלצה לחנות מאיזור המרכז)
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
(אני מקווה שזה לא אומר להיות בלוח קונים מוכרים מכיון שאני לא ממש מוכר את זה ) סיפור מצחיק איך שהוא קבל אותו הוא עובד בחנות אלקטרוניה ברעננה ובא אליו איש (אני מניח הייטק)וקנה מחשב נייד חדש ואמר שאם הישן אין לו מה לעשות וחברה שלו אין מה לעשות אתו ,אז הוא נתן לו אותו בחינם(במקרים דומים הוא השיג טולייזה מקרן אחורי וטולזיה פנסוניק בערך 30אינץ 100 הרץ בחינם) הענייןו הוא שהוא רוצה למכור אותו לפי מה שאני ידוע זה נחשב לסדרה מאוד איכותית ובעצם לאנשי עסקים של המחשב הנייד אני יודע שזה מעבד ישן וקצת זכרון אבל אולי זה מספיק לסטודנט שמחפש לקנות מחשב נייד בזול(ומכיון שאני לומד בבר אילן אני יודע שתועלת זה כרטיס רשת אלחוטית היא לא בדיוק יעילה שם מכיון שברוב המקומות אין רשת וגם שיש צריך די…
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם מחשב שהוזמן , בעלות 4650 ש"ח אשמח לקבל חות דעת. Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Gigabyte EP43-DS3L s775 C2Q 1333MHz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E OCZ Reaper DDRII 800Mhz, 2X1Gb Gigabyte HD 4850 1GB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 2XDvi PCI-E2.0 Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II LG DVD+-RW GH22NS X22 Black SATA Edimax EW-7128G 54Mbps PCI Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent (24Pin) Microsoft Wirlress Desktop 2000- Retail SilverStone LASCALA SST-LC16B-MR BLACK NO PSU
-
- 10 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אם אני קונה גרסאת לינוקס, אני יכול להחליף בין לייט לרגיל מתי שיתחשק לי או שזה שתי גרסאות שונות ? מה ההבדל בין לייט לרגיל (חוץ משברגיל התצוגה היא כמו XP ובלייט התצוגה היא אחרת) ? הלינוקס לייט רץ מהר יותר ? אם אני קונה גרסאת לינוקס בחו"ל, אפשר להתקין מע' הפעלה אחרת גם בלי כונן קשיח (עם דיסק און קי או כרטיס זיכרון או משהו בסגנון) ? אני מעדיף שלא לקחת XP כי ההעדפה שלי היא לSSD במקום HDD ואני לא יודע אם יגיע לארץ דגם הA110X עם 16GB SSD ו-ווינדוס XP (יש אותו בארה"ב ? מצאתי באינטרנט מידע רק על גרמניה). תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
שלום לכולם!, אני מכיר את הפורום הזה כבר כמה זמן, אני יודע כמה בקיעים המשתמשים פה, ואני סומך עליכם! תודה רבה! אני אוהב אותכם כל כך. אני צריך מפרט למשחקים כבדים כמו (DOOM 3 ו- ו GTA 3.... ו STALKER : CLEAR SKY ) תקציב: 6500 ש"ח דרישות: 1. כרטיס מסך מסדרת ה RADEON 4870 1GB 2. מסך 22" 3. עיצוב יפה של המארז (אבל במחיר טוב נגיד עד 500-600) 4. אני גר בבת-ים אז חנות בתל אביב או ראשון לציון יהיה נחמד, אבל כל חנות שעושה משלוחים לכל מקום יהיה טוב. 5. אני צריך חנות זמן האספקה שלה קצר זאת אומרת עד 7 ימי עבודה, כי אני צריך מחשב דחוף (שלי שבק חיים) 6. רמקולים טובים (שמתי עין על ה 540 X של לוגיטק) אבל אני לא יודע אם זה טוב, אני רוצה סראונד וזהו, שקט לא חשוב לי מי שיעזור ל…
-
- 3 תגובות
- 462 צפיות
-
-
מעבד: CPU INTEL CORE 2DUO E8400 3GHZ 1333MHZ זכרון: MEMORY KINGSTON KVR 800 4096 -2048X2 הארד דיסק: HDD SEAGATE BARACUDA 500GB/7200/32M צורב: SAMSUNG DVDRW*22 BLACK SATA מארז: חברת Tzag elita , עכשיו שנזכרתי בזה רציתי לשאול מה דעתכם על החברה , הבן אדם שמוכר לי אמר שיש שם מאוורר בגודל 30 ס"מ או מ"מ , זה מספיק טוב? ספק: 500W של OCZ אחד מאלו , לא בטוח: OCZ 500W StealthXStream OCZ500SXS-EU --- OCZ OCZ500SXS 500W --- OCZ500SXS 500W Retail --- OCZ 500W StealthXStream ATX V2.2 ACTIVE PFC PSU כרטיס מסך: ATI RADEON 4870 512 GDDR5 Retail HDMI לוח אם: GA-EP43DS3L מצטער על חוסר הדיוק , אני מקווה שהמארז יהיה בסדר , לגבי הספק OCZ בטוח , ארבעתם בסביבות ה400 שקל בגלל זה אני לא יודע איזה…
-
- 6 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אני קונה את המחשב DV5 1160קח ואני מעוניין לקרוא עליו ביקרות, עדיף בעברית, אבל אם אין גם אנגלית זה בסדר, אפשרי גם אם מישהו עם המחשב בפורום כתב עליו פה ביקרות, אני לא מצאתי לא פה ולא חיפוש כללי באינטרנט לכן אני מבקש פה.. לא ממש משנה לי אם זה יהיה על אחיו הקטן ה1060 כי הבנתי שההבדל היחיד הוא ג'יגה RAM יותר.. תודה רבה מראש =]
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
Intel Core 2 Quad Q6600 2400 MHz G0 Intel DG35EC Kingston 2 GB 800Mhz Nvidia GeForce 9600GT 512MB Leadtek SAMSUNG HD252HJ 250GB 7200 RPM 480W מחיר 3000 ש"ח. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 684 צפיות
-
-
אהלן כולם! אני בקרוב ככל הנראה רוכש מחשב חדש. חלק מכם בטח זוכרים שתכננתי לרכוש אחד בטיול לארה"ב אך כל התוכנית התפקששה כשגיליתי כמה זה קשה לברוח מהמכס עם מערכת מחשב קטלנית כפי שתכננתי בכל אופן, אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך גיימינג כבד, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה, תכנות קל-בינוני ובעצם כל פעילות משרדית. אני מחזיק מסך 24" מתוצרת DELL, 2408 WFP UltraSharp. יש לי גם רמקולים שאני מוצא כמספיקים+, X-540 מתוצרת Logitech. יש לי גם מקלדת, עכבר ומדפסת מצוינים ואני לא זקוק לחדשים. בקיצור, מערכת מחשב קומפלט חוץ מן הציוד ההיקפי. שניגש לעניין? 1366 מעבד: Core i7 920 @ 3.4GHZ לוח אם: Asus P6T Deluxe זיכרון: G.Skill 6144MB (3) DDR3 1600 MHZ CL9 NQ כרטיס מסך: Pine…
-
- 10 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני משחק על מסך טלויזיה 26' ובקרוב אני קונה אחד גדול יותר (עד 42 לא יותר). בהתחלה רציתי לחכות לI7 אבל עכשיו החלטתי לנצל את המחירים של הדור הזה שהוא גם מעולה. יש לי 2 מפרטים אחד ב 3800 ואחד ב4800. את השני אני הרכבתי והראשון הוא מפרט מוכן מZED מחשבים. אני לא יודע מה יותר משתלם לי, כעקרון ההתלבטות הגדולה שלי היא בכרטיס מסך שיאפשר לי בעצם לקנות מעבד טוב יותר. אגב בשניהם בא לי לעשות OC בשביל המשחקים. ה4 ליבות זה כמובן בשביל תוכנות העריכה שאני עובד איתן. תעזרו לי בבקשה(: הראשון: מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח-ליציבות מקסימלית לוח אם-intel P45/1600MHZ/FIRE WIRE/HDMI-שיא הטכנולוגיה של אינטל מעבד-Intel® Core2 QUAD Q-9550/12MB/1333fsb -לביצועים מעולם אחר זיכרו…
-
- 13 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב עד 2300 שקל כולל מסך אפשר להוסיף עד 200 שקל עוד אבל מומלץ שלא מטרת המחשב הוא לשימוש ביתי+ קצת משחקים לא כבדים + אינטרנט. המסך יכול להיות מינימום 19 אינץ המחשב צריך להיות שקט ושיהיה לו קירור טוב יחסית תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לקנות לפטופ לצורכי עבודה. בקרוב מגיע אלי ביקור משפחתי מארה"ב ואני מתכוון לבקש שיביאו לי לפטופ, אבל כיוון שאני לא מבין כלום במחשבים ובמיוחד במחשבים ניידים... הייתי רוצה שתמליצו לי על מחשב ואיפה לקנות, רצוי מהאתר AMAZON.COM או אתר בסגנון המחשב צריך להתאים לעבודה עם התוכנה אוטוקד (הנדסה אזרחית) התקציב שלי הוא עד 300$ כמו כן שיתמוך בעברית אנגלית ורוסית. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 736 צפיות
-
-
היי, קניתי את המחשב הזה HP Pavilion DV5-1110ej 2.0Ghz http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6713 עם ויסטה מותקנת עליו ולא ממש בא לי על הויסטה. האם אני יכול (מבחינת תאימות של דרייברים וכאלו דברים) להתקין עליו את האקס פי במקום? המוכר בבאג אמר לי שלא ניתן כי יש דרייברים שיתאימו רק לויסטה. תודה
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש שיוכל לסחוב את כל משחקי המחשב החדשים שיש (מחשב בעיקרון רק למשחקים וסרטים) אני רוצה גם לקנות מסך ורמקולים טובים, בתקציב שהוא מקסימום 6500-7000 אני אישית לא מבין כל כך בחלקים של המחשב, אז אני צריך הצעות של מפרטים. תודה לכל העוזרים ;D
-
- 4 תגובות
- 517 צפיות
-