ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
הי חבר'ה ! שבוע הבא אני הולך לקנות מחשב כנראה בפנדה ויעלה בסביבות 12.7K **לפני שכולם מתנפלים עלי תקראו את המאמר הזה שמראה שגירסה ממומהרת של המותק הזה שווה פר שקל להרבה מחשבים אחרים שמציעים כאן, אז לא מדובר בביזבוז כסף רק כי בא לי** http://www.bit-tech.net/hardware/2008/11/11/intel-core-i7-cpu-value/13 בבקשה תעזרו לי עם המערכת קירור מי שמכיר ויכול לספר עליה, ועצות לגבי האל פסק שאני אצטרך. תודה ! ***והנה המפרט היפה שלי שאני רוצה לקנות*** Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache ASUS P6T DELUXE Intel X58 Chipset LGA 1366 OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 2GB DDR5 Corsair HX Series 1000W PSU Western Digital 300GB 10K RPM SATA II V…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דרוש לצרכים ביתיים בעיקר אינטרנט אופיס מעט משחקים. האם יכול לשמש כmedia center ?
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
בעקרון אני כבר יודע איזה מחשב אני הולך לקנות, יש לי מפרט, הבעיה היא לא במפרט אלא בחנות שממנה אני אקנה. שמתי לב שלדוגמא המעבד ב-סקאי פי סי יקר יותר ב-100 ש"ח מקיי אס פי. בקיצור הייתי רק רוצה שירכיבו לי את המפרט בחנות שהמחיר בה יהיה הכי הגיוני. כרטיס מסך: Sapphire/Palit ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 Tray לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון: DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK של חברה טובה כמו למשל KINSTON ו-G.SKILL כונן קשיח: 320GB או 500GB אם המחיר ביניהם לא גדול מדיי קרור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME מארז: Cooler Master Centurion 534+Plus Mid Tower Chassis ספק: Cooler Master eXtreme Power 500W Power Supply תודה מר…
-
- 6 תגובות
- 732 צפיות
-
-
מעוניינת להגדיל את הHDD בנייד M912X גיגה בייט - תקציב אלפיים שקלים לאחרונה צפוף לי מאוד במחשב שלי, אני היום עם 160GB ויש לי בקושי 10GB פנוי, הייתי מעוניינת להגדיל את הHDD אצלי למקסימום האפשרי. i-pink
-
- 6 תגובות
- 733 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים (כבדים, כמה שאפשר),עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותיזיכרון ודיסק קשיח 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא 7. האם אתם צריכים …
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
הי לכם אני רוצה מפרט של מחשב בסביבות ה 2500 שקל שהמשחקים החדשים ביותר יעבדו עליו אני רוצה מחשב שיחזיק מעמד לאורך הרבה זמן ללא מסך וגם 500GB מקום במחשב אני רוצה כ.מסך טוב ושגם יתאין לעבדות ממשרדיות ולראות סרטים ושוב כל המשחקים החדשים ביותר שיצאו שיעבדו על המשחב עדיף ללא חריגות תודה לעוזרים .
-
- 10 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב בין 3 שנים מדגם HP Pavilion dv5164ea, בתקופה האחרונה המסך שלו עושה לי בעיות רבות, הוא לא מציג חלק את המסך אלא יש קווים שחורים לרוחבו של המסך ועד שאני משחק איתו ומצליח להגיע למצב שהוא מתאזן. לפי הבנתי ולפי בדיקה ברשת אלו הם הסימנים האחרונים של חיי המסך. דבר ראשון האם שווה לי להשקיע במחשב הזה או לקנות משהו חדש, אני חושב שכרגע המחשב הזה דיי מספק אותי מבחינת הצרכים שלי. השימושים שלי מהמחשב הם בעיקר תכנות - אני מאמין ששדרוג זיכרון יספיק לי כידי לשפר את הביצועים שכבר יש לי היום. להלן מספר שאלות שיש לי במידה ואתם חושבים ששוה לשדרג ולא לקנות חדש. 1. האם שווה להכניס את המחשב לתיקון בארץ - אין לי אחריות וממה שזכור לי המחירים בארץ נושקים לכיוון מחירים של קניית…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אחי רוצה לקנות מחשב חדש לחברה. הוא העמיד לרשותי תקציב 4500 שקלים כולל מסך. הרכבתי מפרט ב-iqpc. ברצוני לשמוע את דעתכם. * ללא כונן קשיח. יש לי כונן איכותי שקניתי לא מזמן. AMD ATHLON 64 5600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.9GHz 1MB CACHE - ADO5600DOBOX - BOX ¤ 461 לוח אם : GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 ¤ 536 זיכרון : G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B ¤ 375 כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB DDR5 : GV-R487-512H-B - RETAIL ¤ 1494 מארז : COMPUCASE 6A21B-NPS w/o PSU ¤ 259 ספק כוח : ENERMAX PRO82+ 425W ¤ 380 מסך : CHI MEI LCD 22" 222H 5ms DVI WIDE ¤ 1267 מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אני כבר זמן מה מחפש לפטופ עם אחריות לשלוש שנים במחיר נמוך שאפשר עם יציאת tvout. ניסיתי להמנע עד כה מלרכוש מחשב של gigabyte. עכשיו מצאתי מבצעים על הדגם הזה של IBM, אך אני לא בטוח אם הוא לא ישן מדי. אני בסך הכל צריך את המחשב לצרכים סטודנטיאלים; לראות סרטים ולהשתמש בוורד. מה דעתכם? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NALTIT41RE#bidders_list פה המחשב מחודש. אין לי מושג מה זה אומר. http://www.ibm-lenovo.co.il/Product.asp?Pid=2374-QJ3&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=3&aff=Zap〈=HE פה המחשב מתצוגה, אין לי מושג מה ההשלכות של זה. תודה, דורי.
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
או שזה לא משנה מבחינת האחריות?
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
גיליתי שאחות של חבר שמתגוררת בחו"ל חוזרת בקרוב ארצה ואמרה שתשמח להביא איתה לפטופ. הדרישות שלי די צנועות, אני צריך מחשב לצרכים של סטודנט, וחשוב שיהיה tv-out גם. כמובן, נושא האחריות הבינלאומית קריטי. אז מה הכי משתלם לי? תודה, דורי
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
המרות , צפיה של סרטים בעיקר..הורדות וכל זה, משחקים גם כן קצת... לא מבין גדול, אבל מעדיף Intel על AMD אבל אם אתם חושבים ש AMD יתאים יותר אז סבבה אפשר לחרוג ל 4200 ש"ח.. תודה רבה,
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל קבלו ח"ח על הפורומים כאן, אני לומד הרבה מכם.. אני סטודנט - ואני גם צריך מחשב נייד.. (אני דיי מבויית על ה DELL 1535.. מבחינת יישומים אני עובד רק עם אינטרנט ו-WORD .. כך שלא קריטי המעבד וכ'). אני עכשיו מחכה עם הקנייה של הנייד, בגלל שאני צופה ירידת מחירים כוללת במחירי הניידים, וזאת בעקבות המצב הכלכלי העולם. פחות חברות קונות מחשבים, פחות רכישות בעולם = ירידות מחירים להעלאת המכירות.. (אני אישית מוצא דרכים זמניות להסתדר ללא נייד). בכל מקרה, הבנתי שגם אינטל מתכננים להוציא עוד סדרת מעבדים חדשים, כך שלטווח החודשים הקרובים גם מהבחינה הזו תהיה ירידה. חשובה לי דעתכם פה בנושא.. אשמח ללמוד מכם. בתודה, ליאור
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
היי, מחפש מפרט למחשב נייד עד 4K לשימוש משרדי וגלישה באינטרנט. דגשים עיקריים על מסך ברור ולא מבריק , זמן סוללה ארוך , משקל עד 2.5K בערך , אחריות לשנתיים לפחות , ויכולת עיבוד המתאימה לשימוש בWord וגלישה באינטרנט. בעיקר ראיתי בפורום הצעות בכיוון הDell Inspiron 1525 , vostro-1510 , Lenovo N500 . מה דעתכם ?
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
אני מחפש להורים שלי מחשב נייד פשוט שבו יוכלו לגלוש באינטרנט, לדבר דרך סקייפ עם מצלמה וגם יוכלו לראות סרטים . אני יודע שהדרישות הם לא בשמיים אבל אני רוצה מחשב מחברה אמינה עם דגם ספציפי כדי שאוכל לקנות מחנות כמו EBAY . אם מישהו מכיר דגם ספציפי של מחשב שכזה - בבקשה שישתף אותי. תודה ! מסך גדול הכי חשוב,סוללה חזקה גם מאוד חשובה מחשב קל - לא בעדיפות עליונה , ולגבי אחריות , אני חושב שתהיה בעיה כי אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש אלא משהו משומש בEBAY ולכן אני חושב שהאחריות כבר תפוג אבל כן חשוב שיהיה מיצרנית מוכרת כמו Dell או HP או יצרניות מכובדות אחרות. נתתי תקציב בכדי שתתנו לי מפרט מתאים, אני מאמין שמחשב נייד ישן יעלה בסביבות החצי מחיר ממה שהקצבתי ולכן אני רק רוצה בבקשה המלצות על שמ…
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שיש לי עכשיו: http://www.zix.co.il/images/z-1286077955.JPG ואני רוצה לשדרג אותו קצת שיתאים יותר למשחקים החדשים שיוצאים תביאו בבקשה הצעות, עד 1200 שקל. עם כמה שפחות חריגה. תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט מסויים מ-FOXPC , (שכנראה הם הכי זולים..) המסך הוא לכרגע 17" CRT , לא נראה לי אני יחליף בזמן הקרוב .. ואפשר שיחרוג עד 4300 בערך . עכשיו יש לי מספר שאלות : 1)האם הלוח-אם טוב ל-OC ? או שאני יכול לקחת לוח יותר טוב ? 2)האם הזכרונות יהיו בסדר ל-OC?(יש גם זכרונות של GSKILL שנקראים PK , הם עדיפים?) 3)יש קירור אוויר במחיר של עד 150~160 ש"ח במקום ה-VENDATA ? 4)כדאי לקחת קירור לצ'יפסט? Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + OCZ Vendetta , יחידות 1 ¤945 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1125 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤525 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ NT CL5-5-5-15 F2-6400CL5D-4GB…
-
- 6 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אז ככה.. קניתי בעצמי תמחשב הזה.. לפני חודש בערך ורציתי להמליץ עליו לחבר שלי.. ולעוד בני משפחה שלי השאלה שלי אם הייתם משנים בו משהו לגביי היום.. אם אפשר לעשות השקעה יותר טובה בכסף ולעשות מחשב יותר חזק אולי עם חלקים יותר חזקים שיצאו... ועדיין לשמור על פרופורציות בתקציב מקסימום 6K... ללא מסך. תיקחו בחשבון שאם אתם אומרים לי מעבד מרובע.. זה רק סידרת 9000...וזה להוסיף עוד 1000 שקל למחיר וזה לא משתלם כרגע למה אין צורך במשהו יותר חזק ממעבד כפול 3GHZ.. הנה המפרט...: לוח אם: ASUS P5Q Intel® P45 Chipset LGA 775 מחיר:726 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1212_2832&products_id=21340 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm מחיר : 880…
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ₪874 מארז: Coolermaster Centurion 590 Black כמות: 1 - מחיר: ₪365 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪340 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ₪385 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪248 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4850 1GB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪1041 כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪129 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ₪5 סה"כ: ₪3387 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנק…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך רק את מה שבתוך המארז, לא כולל מסך. מחשב למשחקים, שיהיה כמה שיותר חזק בתקציב הזה, כרטיס מסך טוב זכרון 4G, וזהו... כל השאר שיהיה רגיל סטנדרתי.. עד 3500 ש"ח, עם חריגה קטנה. בתודה רבה רבה יעקב. :nutty:
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
מיועד ל-OC, טיפה משחקים, סרטים, ובעיקר שימוש בסיסי של אינטרנט, מוזיקה, וקצת פוטושופ. התקציב שלי היה עד 1500 שקל, אך כשהבנתי שעם מעבד AMD לא אוכל להוציא הרבה ב-OC החלטתי בסופו של דבר להשקיע עוד 1000 שקל ולבנות מערכת שתהיה טובה ל-OC. עכשיו הבנתי שפנטיום E זה סדרה שהיא דיי כשלון, אבל פה באתר באיזה מאמר המליצו על הדגם הזה ל-OC. האם הוא מעבד סביר? מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ¤311 קירור למעבד: Scythe Kama Cross כמות: 1 - מחיר: ¤190 לוח אם: Gigabyte GA-EP35-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤537 מארז: NZXT Apollo Black No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤355 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤411 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מלבד הפתרון הטריויאלי של שימוש בעכבר חיצוני. האם יש איזושהיא תוכנה שיכולה ליצור פס גלילה? או לחלופין צירוף מקשים כלשהו או כל דבר בסגנון? תודה רבה אריאל עריכה : כמובן, דגם המחשב הוא msi ex400x
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב נייד חזק. חזק אני מתכוון בשני מובנים: 1. עמיד למכות ואמין 2. בעל כח עיבוד המצב הוא שיש לי כרגע תקציב גבוה לקניית המחשב, 4500$ (לא מהכיס שלי ), שלא יהיה עוד שנתיים. לכן אני מחפש מחשב שיוכל להחזיק כמה שיותר זמן. אני מעדיף מסך 14-13 אינצ', אולי אפשר גם 12, אבל חייב כונן DVD. עדיף משקל כמה שיותר נמוך (אני יודע שזה קצת בסתירה לחוזק פיזי), וגם זמן סוללה כמה שיותר ארוך. אני צריך גם בלוטות אם זה משנה. המחשב ישמש לעבודה משרדית בעיקר, לצפיה בסרטים ואולי גם קצת משחקים, אבל למרות שלא צפויות לו משימות עיבוד תובעניות חשוב לי שיהיה חזק כדי שיהיה רלוונטי לשנים הבאות. יש רעיונות??
-
- 10 תגובות
- 999 צפיות
-
-
הזמנתי נייד עם נפח זכרון של 3G .עם מערכת הפעלה של VISTA .חשבתי להגדיל ל4G .האם זה מיותר?ומתי כדאי להגדיל ל4G ?
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
היי אח שלי נוסע לניו יורק מחרתיים וחשבתי שאולי אוכל להיעזר בכם כדי להגיד לו לקנות לי רכיכה ליבה . קודם כל , האם שם המחירים יותר זולים ? שנית , אני רוצה , שבמידה ויחסית המחירים זולים משמעותית , לקנות לוח ,מעבד וזכרונות הכי חזקים שיש על המדפים היום . מקווה שאני ברור מספיק . אשמח לקבל הצעות ללוח חזק עם מעבד חזק במיוחד וזכרונות בהתאם . גם אם אין את המחירים בניו יורק , מפרטים לשלושת הרכיבים הנ"ל יספיקו . אני רוצה להפעיל עליו ויסטה פרמיום , עריכת וידאו , סאונד ,תמונות וכו' וכו' אפליקציות כבדות במיוחד .משחקים לא כ"כ מעניין אותי ... כל עזרה תבורך . שבוע טוב ומבורך לכולכם
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-