ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אחרי שש שנים ולא מעט שדרוגים (בעיקר בחלקים שיצאו מהמחשב שלי ), אחותי החליטה שהגיע הזמן לקנות למשפחה מחשב חדש. המחשב אמור לשמש לכל צרכי המשפחה כולל משחקים לילדים. כרגע לא מדובר על משהו ברמה של קרייסיס 2 (בכל זאת הילדים עדיין קטנים), אבל עדיין, שתהיה להם אפשרות (ובטח גם ההורים ירצו). בנוסף המחשב אמור להחזיק שנים, כך שהוא צריך הרבה מקום לשדרוג. אני מעדיף לקנות בזיגזאג אם אפשר. לא מתוכנן שום overclocking. מצ"ב מפרט שהרכבתי במהירות: מעבד - AMD Athlon II X3 440 1.5mb 3000Mhz Box 445 ש"ח אולי עדיף ללכת על כפול ליבה מהיר יותר? אולי כבר מרובע? לוח אם - GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H 440 ש"ח אין לי שמץ, לקחתי מהמפרטים המומלצים . זכרונות - OCZ DDR3 Platinum 4096MB (2GBx2) 1333…
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
-
היי, אני מתכוון לקנות את המחשב כנראה מחר על הבוקר אז אשמח לתגובה מהירה ממי שיודע. אני מתלבט כרגע בין המחשב הבא של לנובו : http://ksp.co.il/?uin=18136 לבין המחשב הזה של אסוס : http://ksp.co.il/?uin=17341 טכנית, המפרט של הלנובו יותר מרשים גם בגלל ה-SSD וה8GBRAM אבל בעיקר בגלל הכרטיס מסך שלו, שלמיטב ידיעתי עוקף בסיבוב את הכרטיס של האסוס, הקטע שללנובו רק שנה אחריות לעומת 3 שנים באסוס, יש לו מסך 768X1366 ולא 1080P כמו באסוס, ובנוסף - מדובר בלנובו - חברה בעלת שם פחות טוב ואני מאמין שאיכות בנייה פחות טובה, ועוד משהו - לפי מספר אנשים שידברתי איתם - המחשבים של לנובו נוטים להתחמם. אני בגדול שואל פה אתכם, מה אתם הייתם מעדיפים לקחת, והאם גם אתם שמעתם על בעיות התחממות או בעיות כל…
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט לאחותי בת ה-12. השימוש העיקרי יהיה אינטרנט (ICQ, SKYPE וכו'), MP3 וטיפה משחקים. הדרישה מהמשחקים שירוצו בצורה סבירה. אני מעדיף מערכת מבוססת AMD , אך האם יש הבדלים משמעותיים כיום בין המעבדים והאם יש עדיפות למעבדי אינטל ברמת ביצועים דומה?האם מומלץ זיכרונות DDR2 או DDR3? כמו כן הייתי רוצה שהמחשב יהיה שקט אז אני מחפש המלצה למארז שקט אך שיהיה מקורר טוב ובמחיר סביר.
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להרכיב מפרט מסביב ל"ליבה" מסוימת, קבועה: CPU - Intel Core i7 3930k Motherboard - Intel Desktop Board DX79SI HDD - Intel SSD 520 Series 180GB הנ"ל לא משתנים. הרכיבים שנתונים לבחירה: זכרונות - אני חושב בכיוון של 4x4GB 1600MHz כדי לנצל את ה-Quad Channel ובשביל הטווח הארוך, ראיתי ב-KSP חבילה של Corsair ב-575 ש"ח. כרטיס מסך - אני חושב בכיוון של nVidia GeForce 680 GTX - הכי נמוך שמצאתי הוא בכ-2500 ש"ח. ספק כוח - פה אני יותר מתלבט, קשה לי להעריך את ההספק הדרוש. ראיתי ספקים 600-650W של Thermaltake בכ-400 ש"ח. אל-פסק - בנושא הזה אין לי מושג ואני מחפש המלצות. מקלדת - אני די מקובע על Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 בכ-200 ש"ח. מסך - פה אני גם מחפש המלצות, למס…
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי בניתי את המפרט הזה http://www.tms.co.il/preview/spec/7f4ysh86 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע ממש . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר מסך 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב ש…
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 למחשב נייח, 1500 למחשב נייד א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, יוטיוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, מחשב בלבד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רק מחשב, ללא מסך וללא ציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אייבורי/KSP/פנדה…
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד (hp probook 4510s ( עם 2 ג'יגה זכרון יש לי סלוט פנוי ותמיכה של הלוח עד 8 גיגה זכרון אני מחפש באינטרנט צ'יפ של SODIMM DDR3 בגודל 4 גיגה )מאחר והמחירים שלהם ירדו לאחרונה ) כדי לשדרג לסה"כ זכרון של 6 גיגה . אך עדיין יש הפרשי מחירים שמגיעים עד לעשרות אחוזים האם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו במיוחד ברכישת זכרון לנייד ? יש הפרשים במחירים בין זכרונות 4 גיגה DDR3 1033 של החברות : קינגסטון , סמסונג, CORSAIR ,כשהקינגסטון הכי זול האם יש משהו נוסף שאני צריך לשים אליו ברכישת זכרון לנייד שלי מעבר למהירות ולנפח ,שבגללו יש את הפרשי המחירים ? תודה!
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
שלום, יש לי כאן מפרט שעבר הרבה שינויים. אני מתכנן לקנות ממש בימים הקרובים (ראשון-שני) את המחשב, לכן אני צריך עזרה גדולה. אבקש מכל המומחים בפורום לראות את המפרט ולבדוק כל חלק לעומקו ולראות אם יש צורך בשינויים. מטרת המחשב - משחקים ושהמחשב יהיה מהיר! תחת עומס של תוכנות שיהיה מהיר, טעינות משחק - מהיר. גראפיקה לא ממש חשובה לי! אני לא בקטע של ultra high! אני מסתפק במעט. (normal-high). תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש את המחשב הנ"ל מיד שניה, מהו מחיר המקסימום שלדעתכם עליי להציע? שמעתי שיש בעיות רעש עם המחשב הזה, מישהו כאן יודע מזה? תודה, אופיר
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לפורום הנכבד! אני סטודנט שמחפש מחשב נייד עם מסך בגודל של 13-14' עם חיי סוללה ארוכים. לאחר בדיקה של מחשבים בתווך המחירים שאני יכול להרשות לעצמי (מ-2,800 עד איזור ה-3,500) ובחברות המועדפות עליי (DELL, HP, ASUS) הגעתי לשני דגמים שנראים לי מתאימים: 1. DELL INSPIRON 3420 2. ASUS USD30 האסוס יקר ב-500 ש"ח יותר (3,600) והמליצו לי עליו כעל בעל חיי סוללה ארוכים של כ8 שעות, על הדל לא הצלחתי למצוא אינדקציה לגבי אורך חיי הסוללה שלו. מה אתם אומרים? כדאי להשקיע יותר כדי ללכת על בטוח (שיתכן כי אין באמת הבדל בין שני הדגמים במציאות)? :-\ המון המון תודה לעונים!!
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום חברים. רציתי את עזרתכם בקניית מחשב נייד עבור מורה. הצרכים הם בסיסיים ממש- אופיס וקצת גלישה. מה שחשוב מאוד הוא אורך חיי סוללה ומשקל נמוך. וכמובן שלא יהיה חד פעמי. אופציית קיפול למגע זה גם דבר נחמד. תקציב באזור ה1500 ש"ח. ראיתי מחשב אחד שהיה נראה לי שיחסית עונה על הציפיות - https://www.madpasot-plus.co.il/items/3052128#Image_2 מה דעתכם? מישהו מכיר את המחשב הזה? יש אולי המלצות אחרות בסכום הנ"ל? תודה.
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למפרט מחשב עד 1500 שח. אין צורך בOC . אני גם כלל לא משחק במשחקים, לכן אין צורך בכרטיס מסך מפלצתי וכו'.. השימושים העיקריים הם תוכנות אופיס למיניהן, גלישה באינטרנט והרצת תכני HD בצורה חלקה. אין צורך בציוד היקפי, ללא מסך וללא צורב. (יש לי מהמחשב הישן) מידת השקט חשובה בהחלט אבל כל עוד זה בגבולות התקציב. אין צורך במערכת הפעלה. (כמובן, צריך להריץ חלונות 7 בצורה טובה) תודה מראש וחג שמח!
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום, תקציב - כ- 1700 ש"ח מטרות/שימושי המחשב - אופיס, אינטרנט וסרטים, מקס' 720P לא מתוכנן אוברקלוק ללא מערכת הפעלה יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. המסך שלי יהיה 22'', רזולוציה 1680X1050 *אם אפשר להרכיב ספק מספיק טוב כדי שיתמוך בהוספה של כרטיס מסך חיצוני, אם ארצה בעתיד (9600GT למשל), זה יהיה מצוין. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) Amount: 1 Total Price: 692.87 NIS ----------------------------------------- DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory Amount: 1 Total Price: 275.18 NIS ----------------------------------------- Gainward Geforce 4 MX440-8X Pro 600 64MB DDR TV-Out Video Card Amount: 1 Total Price: 284.94 NIS ----------------------------------------- Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Amount: 1 Total Price: 51.4 NIS ----------------------------------------- CD-ROM Asus x 52 Amount: 1 Total Price: 116.82 NIS ----------------------------------------- 17" LG T710BH EZ…
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב לעבודה משרדית הוא שיריץ וינדוס 98 אבל אני צריך אופציה שיוכל להרץ xp המפרט שיהיה אם סלרון החדש גרסת d כרטיס מסך מובנה ומסך 17 אינץ לא דק הרד דיסק לא גדול 40G יספיק ובלי מקלדת ועכבר ורמקולים והמחיר הכי נמוך שתוחלו למצו אם רכיבים לו generic בסיבות 2700-2000 שקל תודה
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים וסדרות. * גודל המסך: 13.3 * רזולוציית המסך: גבוהה מספיק למטרות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, רצוי מתחת ל1.8 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, עדיפות לכמה שיותר זמן סוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיפות לssd. * כונן אופטי: * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן. המליצו לי על טושיבה ונאמר לי להתרחק מlenovo. תקציב 3-4.5. אם הוספה של כמה מאות שקלים תספק לי את המחשב האידיאלי, אוכל להגדיל את התקציב.
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב בכ2000 האם כדאי להחליף משהו מעבד: AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4200DOBOX - BOX ¤276 לוח אם: GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ¤312 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GSO 384MB DDR3 SONIC OC - RETAIL ¤508 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 NCQ - ST3250410AS ¤254 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤230 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU ¤153 ספק כוח: FSP 400W : ATX400-PNR ¤163 קרור למעבד: GLACIALTECH IGLOO 7220 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤47 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי…
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Gta V(אם וכאשר ייצא),cod,bf,assassin creed וכו'. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1900X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
האם הנייד הזה שווה http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-c02942238/15524211?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_2&a=2022 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת סרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אהלן חברים וחברות, עבר הרבה זמן וסחבק מתעתד לקנות מחשב נייד חדש ונוצץ בארה"ב. כיוון שגם ככה אני עובד כיום רק באובונטו, חשבתי ללכת בכיוון Dell 1420n מה שיחסוך בכאב ראש של צמצום המחיצה של ויסטה למינימום ויבטיח תמיכת לינוקס מלאה בחומרה המותקנת על המחשב. המחשב הנ"ל הולך להחליף את המחשב השולחני הענתיקה שלי (AMD 1700+) והשימוש הוא להכל פרט למשחקים כשאני מתכנן להשתמש בנייד כמה שנים טובות. אחרי ההקדמה קורעת הלב, אתם נכנסים לתמונה- א) מבחינת מחיר/חומרה חשבתי על להשאיר את המחשב כמו שהוא פרט לשדרוג ל2GB זכרון, צורב DVD ו120GB HD, הסתייגויות יתקבלו בברכה - קחו בחשבון שהתקציב הוא סביבות ה700-800 דולר (כשהעדיפות היא לעלות נמוכה, כמובן)- באתר של דל יש אפשרות להכניס קוד קופון שנותן הנחה …
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אני מחליף מחשב אחת ל-5 שנים בערך. השימוש העקרי שלי במחשב הוא כדלקמן: העברת סרטים מפורמטאחד לשני, אינטרנט, עבוד תמלילים ואקסל. כמעט ללא משחקים. רציתי לדעת מבחינת ביצועים/מחיר האם כדאי לי לקנות מעבד 4 ליבות כעת ולעשות לו OC או להמתין חודש ולקנות את ה-Core7i 920. לפי דווחים שונים מחירו יהיה כ-284$, שזה כ-1000 ש"ח. האם Q6600 שעשו לו OC מתקרב לבצועי 920 ללא OC? כמובן שבמחיר יש לכלול את העובדה שזכרונות ולוח אם ל-920 יעלו הרבה, (כ-600$) נכון?
-
- 8 תגובות
- 802 צפיות
-
-
ב EBAY יש החל מ 2 דולר ועד עשרות דולרים. מישהו קנה ויכול להמליץ על מנעול סביר ולא יקר? תודה!
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
הזמנתי היום מחשב אחרי דיונים רבים עם חבר איתכם ועם עוד אנשים ובסוף הצלחתי לבנות את המפרט הבא שכאמור הזמנתי... המחשב הוא למשחקים/אינטרנט לא מתוכנן OC, תנו את דעתכם.... (אגב אני רושם את המפרט מהראש אז אני לא זוכר את המחיר של כל חלק...) מעבד: Intel Core 2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: Intel D946GZISSL ISELTON(לא סגור אם זה הדגם המדויק אבל כמעט בטוח) זיכרון: 1GB KingStone כרטיס מסך: ATI X1950PRO 512MB דיסק קשיח: 250GB WD צורב DVD: NEC X18 ולא זוכר איזה מארז אבל כולל ספק 500W במחיר סביר... מחיר סופי: 4168 המחשב לא כולל מסך עכבר מקלדת רמקולים וכו'.... זה היה התקציב שלי ואפילו חרגתי ממנו טיפה בקיצור אשמח לשמוע תגובות על המפרט
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי לכולם, אז אחרי שהיה דיון סוער בנושא סדרת ה-Thinkpad של Lenovo אני חושבת לשקול מחדש למחשבים מחברות אחרות ומסדרות אחרות. (כרגע 6 עם מחשב מסדרה זו של עם שימוש יומי כבד אחרי מספר תיקונים עם שירות מצויין מטעם IBM למען הסר ספק כי באמת לא מדובר בסדרה של ideapad) 16 . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית למטרת לימודים. בעקר שימוש בתוכנות office למיניהן עם שימוש מזדמן בתוכנות לניתוח סטטיסטי ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מ…
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-