עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מטרות המחשב: משחקים, אינטרנט, מוזיקה וסרטים וכמובן, פנאי. דרישות: מחשב שקט בדגש, הוא יימצא בחדר השינה קרוב למיטה. מתלבט בין מארז עם חלונות או בלי, וגם לבין מארז עם ספק מובנה או לחוד כל דבר. ישנו מסך 19 אינץ' דק, בשאיפה לשדרג ל-22' בעתיד. אני כמעט סגור לקחת את המעבד הבא- Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz Tray. אלא עם כן משתלם לי אחרת. לוח אם של ג'יגבייט או אסוס, יש באמת הבדל ביניהם? דיסק קשיח של WD אני חושב ש-500GB יספיקו לי. זכרון של 4GB. ומארז וספק מאוד חשוב לי, מתלבט בין CM690 לבין CM590. או Cooler Master Mystique 632S חשבתי אולי ללכת על הסונאטה3 שמגיע עם ספק כח. או אולי ThermalTake M5 Black 120mm Fan Windows אגב, אני מעוניין לקנות מ-RSM. האתר: www.rsm.co.il …

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  2. למסך 19 אינץ' להרצת המשחקים העכשוויים הכי חזקים, השקט לא קריטי. לגבי מערכת הפעלה, האם מומלץ להתקין ויסטה או להישאר עם XP?

• 10 תגובות
    • 977 צפיות
  3. שוב שלום, נתבקשתי למצוא דגם של מחשב נייד שנמכר בארץ, שכל מטרתו היא להריץ תוכנה מאוד מסוימת, לא כבדה מדי, כאשר הדרישה היחידה ממנו היא שיהיה לו מסך בגודל 15 אינץ'. שאר הפרמטרים, כגון ביצועים, גרפיקה, זמן סוללה (יהיה מחובר ישירות לחשמל רוב הזמן), משקל וכדומה - אינם רלוונטיים. השיקול היחיד, מלבד המסך, שלדעתי כן שווה לקחת בחשבון הוא נושא האחריות, בישראל. התקציב הרצוי הוא, כמובן, המינימלי. מהו המחשב הבסיסי ביותר שעונה על הדרישות (הבסיסיות ביותר) הנ"ל?

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  4. Started by Kanshoof,

שלום, יש לי מחשב נייד של HP עם מעבד AMD 64 ביט (Pavillion dv9700). המחשב הגיע עם ויסטה 32 ביט. האם כדאי להשתדרג למערכת הפעלה 64 ביט ? ואם כן, האם מומלץ להתקין על מערכת ההפעלה הקיימת או לפרמט ולהתקין מאפס ? תודה.

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  5. שלום אנשים יקרים, לפני שאטרידכם עם עוד מפרט, רציתי להגיד שעברתי על הפורום כמה דפים אחרונה, ולא מצאתי שום מפרט שראיתי שעומד בדרישות שלי.. כך שהחלטתי לפרסם בקשה לעזרה ממי שמומחה בעיניין וליבו טוב עליו לעזור לי צרכי למפרט הם: אני מתכנת אינטרנט, ומעצב גם בפוטושופ ופלאש במקביל לפעמים, ויוצא שהרבה תוכנות כבדות פתוחות אצלי, אני רוצה מחשב שיתמודד עם העומס. דבר נוסף, חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט שקט, אם אפשר אז מארז קטן, כי גם אני מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזית פלסמה HD לראות סרטים. גם כרטיס 5.1 טוב לא יזיק, אבל אם יקר לא חובה. אולי כדאי גם אהרדיסק איכותי גדול, שיהיה הרבה מקום. עדיף אחד או שניים נפרדים? המפרט לא אמור לכלול ציוד נלווה, רק את המחשב עצמו. כמובן שאין מה להשק…

• 7 תגובות
    • 946 צפיות
  6. מתברר שיש משהו שטס לארה"ב ויכול להביא לי מחשב נייד, ולפי מה שקראתי המגוון רחב יותר. אשמח לדגם טוב שיפיעיל Solidworks ומסך בגודל של 15.4 2 ג'יגה זכרון לפחות ו160 ג'יגה מספיקים לי כמו כן התאמה לרשת בייתית וזהו . אני מודעת לעזרה שקיבלתי לגבי מחשב נייד בארץ אך חבר טס לארה"ב ואני מעדיפה לקנות שם. תודה מראש ואשמח לעזרה שוב.. :

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  7. הנה המפרט: הביעו את חוות דעתכם. המחשב הוא למטרת משחקים בינונים לא GTA IV אלא פיפא וכאלה. אני רוצה שהוא יחזיק לפחות 3 שנים. אסור שהתקציב של המחשב כולל המסך והרמקולים יחרוג מ- 4500 שקל (כמו שתיראו אצלי) המארז-עיצוב לא משנה אלא ביצועים.חשוב שיהיה שקט מאוד ולא יתחמם.

• 2 תגובות
    • 488 צפיות
  8. מבקש את עזרתכם ברכישת נייד ע"פ הכותרת הדברים העיקריים שחשובים - מעבד - עדיפות לאינטל מסך 15.4 מינימום זיכרון נורמלי (2GB ומעלה) וכמובן מפרט שיוכל לשמש אותי גם בעוד שנה-שנתיים, גודל דיסק קשיח - מינימום 160 ג"ב כרטיס מסך - יכול להיות פשוט או בנפרד, כמוכן אשמח לתגובות על מחשבים אלו http://shop4.frys.com/product/5730402?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG http://shop4.frys.com/product/5754852?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG - 679$ http://personafile.com/HP-G60-120US-Laptop.html אני מתכנן לקנות את המחשב בימים הקרובים ולכן אני אשמח להצעות בהקדם תודה רבה

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  9. היי, יש לי dell xps m1210 עם כונן קשיח 80GB שלא מספיק לי ממש, הייתי רוצה לשדרג אותו בנפח ל 250 או אפילו 320 (ואם יש 500GB במחיר של עד 600 ש"ח, אז זה מה שאני רוצה) הייתי מעוניין כמה שאפשר להמנע מלשדרג אותו בחנות שממנה רכשתי את הלפטופ עצמו (יש להם בעיות אמינות) 3 שאלות: 1. אני יכול פשוט לרכוש כל הרדיסק 2.5" שאני מוצא, ולהחליף לבד? או שיש לפטופים שאוהבים רק הרדיסקים מסוג XYZ 2. יש איזו מעבדה מורשית של dell או משהו בסגנון בארץ, או חנות אמינה אחרת שתדע לבצע את העבודה הזאת (החלפה)? 3. חייב להתקין מחדש מערכת הפעלה? או שאני יכול להעביר הכל עם ghost מהכונן הקיים לחדש? תודה

• 5 תגובות
    • 903 צפיות
  10. אני רוצה שנייה להראות משהו פשוט שיעיר כמה חבר'ה עם תקציב מוגבל: לקנות עכשיו בתקציב זול E8400 ב 800 שקל ולחסוך 700 שקל עד למחיר ה 1500 ש"ח למעבד I7 920 (ולעשות OC למעל 4 ג'יגה). לקנות 4GB של DDR II ב כ350 ש"ח ולחסוך 150 ש"ח עד למחיר ה500 ש"ח ל3 ג'יגה או לחסוך 650 ש"ח עד למחיר ה1000 ש"ח בדגמי ה 6 ג'יגה (שהם אלו שבאמת ייתנו ביצועים במערכת 64 ביט שהרוב מתקינים כיום). לקנות לוח ASUS P5Q ב כ600 שקל ולחסוך 600 שקל עד למחיר 1200 ש"ח, מחיר לוח הI7 הכי זול בלי יותר מדיי קשקושים עם מספיק פיצ'רים משצריך גם ככה. חשבון פשוט של שילושים קדושים: מערכת P45+E8400+4GB DDR II = בערך 1600 ש"ח (הוספתי 50 שקל שלא יגידו לקחתי המחיר הכי זול לכל חלק). מערכת X58+I7 920+ 3GB DDR III = בערך 3200 ש"ח -…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. זקוק למחשב משחקים ב3.4K מקסימום ממש מקסימום בלי חריגות ב3.5K. ללא ציוד היקפי, ללא צורב DVD וללא OC. אני מעוניין בלוח אם עם אפשרות לCF בעתיד, כרטיס מסך חזק, זה חשוב לי נורא מכיוון שבעתיד כשהמחשב יתחלש אוכל לשפר את המעבד ולהוסיף כרטיס מסך בהתאם, חשבתי על הלוח אם EP45-DS3 בנוסף, יש לי עוד הדיסק קשיח של 150GB שאני מעוניין לצרף למחשב, אז זה יכול אולי לחסוך קצת. עוד משהו, אני מעוניין במארז Raidmax Sagitta (לא 2) ו4GB זיכרון RAM אם יש אפשרות גם להוסיף קורא כרטיסים פנימי 3.5" אבל זה ממש לא חובה. אני הרכבתי את המפרט הבא: אך נתקעתי בספק, האם יתאים בעתיד לCF וגם בקשר למעבד אני קצת לא החלטי.. (מאתר www.cobrapc.co.il ) RAIDMAX SAGITTA ₪338.00 1 ₪338.00 GIGABYTE GA-EP45-DS3 ₪643.0…

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  12. לא מתכוון לעשות OC אני רוצה שהוא יריץ ויסטה בלי שום בעיה שקט שיריץ 720P בלי בעיות יציאת HDMI מסך 19' אם אפשר להכניס בתקציב הזה 22' יהיה עדיף אבל לא על חשבון דברים אחרים אני גר בחיפה אז חשוב לי שזה יהיה מחנות באזור אפשר לחרוג מהתקציב בפלוס מינוס 100 שקל ועוד שאלה חשובה, האם עדיף לי לחכות עד ינואר כי המחירים הולכים לרדת? תודה רבה לכול העזורים מראש

• 11 תגובות
    • 791 צפיות
  13. בקרוב אקבל HP PAVILION DV5-1179EJ המפרט שלו משביע רצון הן למשחקים והן לעיצוב . תוקף האחריות שלי נפרש לשנתיים שלמות, שאלתי היא אם אחליט להוסיף עוד כ 1 GB זיכרון ( להשלים ל 4 GB ) האם תיהיה בעיה עם האחריות ? האם אחרי שאוסיף זיכרון האחריות תיפגע או לא תאפשר לי שירות בעתיד? עוד משהו: ידוע שמעבדי כפולי הליבה משתמשים כל ליבה בכמות זיכרון שמתחלקת, זאת אומרת אם יש לי 2 GB זכרון במחשב כל ליבה תשתמש ב 1 GB, נאמר לי ש 3 GB זיכרון אינו מתחלק טוב בין הליבות ו כי 4 GB יתן לי שיפור משמעותי בביצועים, מכוון שחלוקת ה 4 GB יותר נקייה ולא גורמת לתקלות נכון הדבר? ושאלה אחרונה אם כתוב לי P8400 2.26 1066MHZ זה אומר שהלוח אם שלי יכול לתמוך בזיכרונות בתדר של 1066?

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  14. Started by Dutchy,

במפרט חלקי אני מתכוון למעבד, לוח אם, וזכרונות, ומארז. כרטיס מסך יש לי - 8600gt 2 דיסקים קשיחים יש לי אין צורך במסך. עריכה: המחשב למטרות משחקים בעיקר, לא מתוכנן OC. אשמח להצעות, תודה.

• 8 תגובות
    • 657 צפיות
  15. האם אפשר להרכיב מחשב סבבה למשחקים? (GTA IV, הנסיך הפרסי) שיעבדו חלק.. תודה מראש! ללא מסך.. ללא פלופי בבקשה אם אפשר כמה שיותר GB.. והדבר הכי חשוב שיהיה שקט.. המחשב הנוכחי שלי עושה רעש וזה משגע!

• 9 תגובות
    • 698 צפיות
  16. WXGA High-Definition AG בגודל 15.4 אינץ' עם צג BrightView Infinity ככה כתוב באחד זה מחשב HP ובדגם השני באותו אתר בדיוק כתוב ככה תצוגת מסך רחב בחדות גבוהה WXGA בגודל 14.1 אינץ' עם BrightView האם שני המסכים זההים חוץ מגודלם כמובן

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  17. היי, לאחר לבטים וחיפושים אני חושבת שמצאתי לי מחשב: Dell inspiron 1525, מעבד : Dual 2 Core T 8XXX, זיכרון של 2GB ואחריות של שלוש שנים. הייעוד של המחשב הוא "מחשב לחיים"- בעיקר וורד ואקרובט, אבל גם קצת דברים מעבר, אבל לא משחקים מסובכים מדי וכו' (ומאוד חשוב- שיהיה יחסית זריז גם כשפתוחים כמה חלונות, וגם עוד שנה שנתיים שלוש- בתקווה שלא אזיק לו בעצמי עד אז). התקציב הוא עד 4500. שאלותיי הן אלו: 1. האם הדגם הנ"ל סובל מאיזשהם פגמים שכדאי לדעת עליהם לפני שקונים את המחשב? 2. האם עדיין יש אופציה להתקין על המחשב XP (הבנתי שהיה איזה סיפור עם העדר דריברים או משהו כזה)? 3. האם הוא אכן עונה על הדרישות שהצגתי, והאם יש מחשב אחר מומלץ יותר לעניינים אלו (ובפרט- האם אני סתם רוצה מחשב עם מעבד חז…

18. שניהם לצרכים משרדיים, ומולטימדיה מזדמנת. הראשון צריך להיות באיזור ה14.1". השני 12.1-13.1". התקציב לכל אחד מהם עומד על 6K +- והם לא יכולים להיות HP (יש לנו נסיון גרוע עם הניידים שלהם).

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  19. Started by shooky21,

שלום לכולם! קניתי מחשב מתנה לחבר מארה"ב אבל הוא לא רוצה את המחשב אז החלטתי למכור אותו. להלם המפרט: סוג מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T7500 מהירות מעבד 2.20 GHz זיכרון מטמון 4 MB מהירות FSB 800 MHz ערכת שבבים (chipset) Mobile Intel 965GM זיכרון (RAM) 2,048 MB סוג זיכרון (RAM) DDR2 SDRAM זיכרון (RAM) מרבי 4,096 MB מספר חריצי זיכרון 2 SODIMM מערך הזיכרון 2x1024 דיסק קשיח 160 GB מהירות דיסק קשיח 5,400 RPM סוג חיבור דיסק הקשיח SATA המחשב הזה עולה 6000+- אני רוצה עליו 5200 המחשב חדש עם הניילונים עדיין כלום לא מותקן עליו בנוסף 3 שנים אחריות עסקית מבית Hp מחשב ברמה גבוהה מאוד ובמחיר מציאה. לפרטים 0509347373 יום טוב !

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  20. Started by RaynN,

אהלן, רציתי לדעת האם לדעתכם 2800 ש"ח הוא מחיר הוגן למחשב Lenovo N500 במפרט הנ"ל http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/enterpricesalesproduct.aspx?came=332&AuctionId=7716308 כמו כן, האם Vista 32bit אינה תומכת ב-4 GB זיכרון פנימי ,אלא עד 3 GB בלבד ? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. IEEE 1394 FireWire® Interface מזה אומר ? איך ניראת היציאה שלו ולמה זה משמש

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by r1980,

איך המחשב הזה?? http://www.pointpc.co.il/product.asp?productid=1699

• 8 תגובות
    • 860 צפיות
  23. שלום , ברצוני לרכוש מחשב נייד אשר עיקר עיסוקיו יהיו : 1.אינטרנט . 2.Media Center על מנת לחבר אותו לטלווזייה על מנת לראות תכני HD . 3.עדיפות למערכת הפעלה XP . המחיר באיזור ה - 2500 שקל. אם זה בלתי אפשרי במחיר הנ"ל אז גם תציינו כאן מה אתם חושבים שאפשרי עם תוספת מינימלית הנדרשת. תודה רבה לעוזרים, TOMCAT383

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  24. http://tms.co.il/preview/spec/6mbkw3t8/1 סך הכל אני רוצה לדעת אם המחשב הזה תואם להכל ולא יהיו בעיות אל תפחדו מהתקציב,סך הכל נטו על המחשב עצמו הולך בסביבות ה 8,500 שקלים יש הרבה דברים מסביב האם הקירורים שקטים?

• 10 תגובות
    • 748 צפיות
  25. המחשב מיועד למשחקים Call f dute , Fifa09 , Redalert וכו מוסיקה סרטים ועבודה משרדית לאחר התעיצות אתם אני לבסוף כן יקנה את המחשב הבא http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1506 אבל מצד שני קראתי שכדאי לחכות גלל המעבדים החדשים שעקבותם המחשבים הקודמים יוזלו מעבדי ה - intel core i7 מה אתם ממליצים האם באמת תהיה ירידה משמעותית תודה,

• 12 תגובות
    • 891 צפיות

דיונים חדשים בפורומים