ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? 4000 שח אפשרי חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ברמה טובה (לא גיימר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועות הקרובים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עזרו לי לבנות INTEL QWUAD במחיר של גג 5 אלף (למרות שאני מביא אותו בזול דרך קומבינות) המארז לא כולל צורב מקלדת עכבר ומסך אל תגידו לי דברים כלליים דברו איתי תכלס מה כדי לשים ומה לא אני צריך --שם--דגם--ומחיר פחות או יותר-- תקנו את התוכנית שלי אם היא לא טובה תעשו אותה אבל תשנו שם של החלק למשל.. כרטיס מסך WinFast PX8600 GT TDH HDMI של leadtek 900 600 לוח אמ Intel® Desktop Board D975XBX2 מארז Thermaltake Soprano VB1000BNS דגם Soprano VB1000BNS צבע שחור ללא ספק כוח 2 מאווררים 12 סנטימטר חיבורי FIREWIRE, USB, AUDIO מקדימה ספק כוח TOPOWER 450W Low Noise True-Power PSU כרטיס זכרון (אני אקנה 2 כאלה שיהיה שתי ג'גה) DDR2 1024MB 800MHZ CL5וCorsair 2core qwad מעב…
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
דעתכם על המפרט. בלוחות אני לא מבין כלום. אולי מישהו ירכיב מפרט עם DDR3 בסגנון הזה בלי להשתולל עם הכסף? מעבד: AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪327 לוח אם: GIGABYTE GA-MA74GM-S2H אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪321 זיכרון: PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪307 כרטיס מסך: POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪564 צורב DVD: SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪108 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU מחיר: ₪162 ספק כוח: PCP&COOLING SILENCER 370W : PPCS370 אחריות: חמש שנים. מחיר: ₪179 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.1…
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
הי, אני עובד כיועץ ומריץ על הנייד מכונות וירטואליות, לרוב של מסדי נתונים - כבד ב-CPU וב-I/O. הנייד הישן שלי כבר מקרטע. אני מחפש נייד חזק שאוכל להסתובב איתו אצל לקוחות עם: - 16 גיגה זיכרון (חובה - להרצת מספר מכונות וירטואליות בנוחות, 8 גיגה צפוף לי). - מעבד quad-core Haswell -חשוב ביותר. בנוסף, אופציונלית אולי דגם עם Iris Pro Graphics 5200 - נראה מלהיב כ-128MB של L4 cache, יכול להאיץ עוד יותר ביצועים (וגם לתת טיפה ביצועי גרפיקה), למשל i7-4850HQ - דיסק - 250GB SSD - בשביל ביצועים... יש לי כונן חיצוני לשמור מכונות וירטואליות ושאר ירקות שלא בשימוש כרגע. - מסך - כרגע יש לי 15.6, זה גודל טוב. חשוב מסך נוח מאוד לעין שאפשר להיות מולו שעות רבות (עדיף לא מבריק\מסנוור). עדיף FHD. אי…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, נוסע בקרוב לארה"ב וחשבתי להביא משם מחשב חדש. הדרישות שלי: - מסך 12.1 אינץ' - Windows 7 - סוללה 7 שעות ומעלה - יכולת ניגון סרטי FHD - עד 800 דולר אופציה: -תאורת מקשים מעדיף את אסוס, אבל אם קיימים דגמים טובים יותר - בכיף קיים דבר כזה?
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לרכוש מחשב עד הסכום הנ"ל, עדיף פחות כמובן. מעבד I5 (הבנתי שהוא יותר משתלם מ-I7). לוח אם מתאים לא יקר אך שיכיל גוף קירור למעבד. כונן קשיח של 500 GB זיכרון RAM של 4 או 6 GB במהירות 1333. כרטיס מסך ATI HD5770 (אלא אם כן עדיף כרטיס אחר) ספק צורב DVD מארז. השאיפה שלי שהמחשב יריץ משחקים על מקסימום עד סוף שנת 2010, בעיקר משחקים בסגנון starcraft2. תודה.
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-
-
חברים צרכים מחשב חדש לצלמת מקצועית. המחשב בחדר שינה ולכן רצוי שיהיה שקט. כרגע בניתי באייבורי כי הם רוצים משהו באיזור הוד השרון-רעננה ושיהיה נגיש ומוכר, אם יש לכם הצעה יותר משתלמת אשמח לשמוע. לוח אם הלכתי על סדרת TUF של אסוס כי אני יודע שהם משתמשים ברכיבים איכותיים יותר וחשובה כאן אמינות לאורך זמן. אני מניח שאפשר לחסוך כאן 300 שח וללכת על דגם פשוט יותר. אני יודע שהזכרון יקר, אבל זה האופציה הכי זולה שמצאתי ל-32GB באייבורי, מניח שאם יקנו במקום אחר אפשר ללכת על דגמים פשוטים יותר. יש להם 6TB של כוננים קשיחים מהמחשב הישן, אז נראה לי שאפשר להסתפק ב-500GB SSD לתוכנות. בחרתי את הסמסונג שאני יודע שהוא בין המהירים בשוק. כרט…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אודה מאוד למפרטים גם למחשבים נייחים וגם לניידים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה תלת מימדית , עריכת וידאו וגיימינג ברמה גבוהה ואיכותית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): 3ds max/maya/mudbox/vray ונלוויהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. משמש למשחקיות מרובה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : assassins creed , battelfield , crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
שלום חברים, מזמן לא נכנסתי לפורום לצערי. נהייתי קצת חלודה אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשקים, תכנות, עבודה בתוכנות CAD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד הקפי, המחשב יחובר למסך 32 אינ' רזולוציה 2560X1440. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך GTX 1070, ו HDD קיים נוסף. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הכי חשוב 10. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, מחפש לקנות מחשב נייח לגרפיקה, יש לי כבר 2 מסכים, מקלדת, עכבר - פשוט מעוניין לשדרג את המחשב. עובד לפי השאלות המומלצות - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 4,000 ש"ח. חריגה אפשרית, במידת הצורך - וברמה סבירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, עריכה גרפית (ללא וידאו) ומולטי-טסקינג (הרבה חלונות במקביל כולל גלישה, מסמכים, ותוכנות). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ו…
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
לא צריך דיסק קשיח וצורב DVD לא צריך ציוד היקפי.
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
-
-
שלום חברים, זקוק לעזרתכם בבחירת לפטופ עדכני עם יכולות ממוצעות+ למטרות עבודה עם ציודי סיסקו וג'וניפרים ולימודים. בעיקרון המחשב צריך להריץ 4-5 תוכנות GNS3 בו זמנית ברקע וכמו כן אמור להריץ HP NA וHPOV ואם אפשר גם UNICENTER בצורה סבירה למטרות ניטור ובקרה מדי פעם ובעיקר ללמידה והרצת פקודות. המחשב צריך גם להיות עם USB/ESATA וכונן דיסק (לא חייב DVD). המחשב שכרגע עונה לי על כל הדרישות האלה הוא המחשב הזה : http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3550-2310m.htm והמחיר שלו גם מעולה בשבילי, השאלות הן: *איך הוא מבחינת איכות בנייה? הוא נראה קצת לא איכותי פלסטיקי.... *מבחינת דגם - האם ידועות תופעות עם הדגם הספציפי הזה? *הבנתי שסדרת הVOSTRO של דל לא חזקה מבחינת…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני לא יודע אם אני עובר על החוקים או לא אם כן אז אני מצטער שלום רציתי לדעת אם מחשב נייד של טושיבה P855-10Q שווה 4 וחצי אלף ? או שאני ייתן לו toshiba qosmio g45-av680 ואוסיף אלף שקל ?? השאלה אם הוא טוב ואם הוא שווה את זה
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
העדפת ל I7, מארז סגור, משחק בעיקר במשחקים כמו oblivion , גם The Elder Scrolls V: Skyrim, dragon age 2 ודומים. העדפה לקנייה באזור ר"ג ת"א. אשמח להצעות מפרטים תודה ושבוע טוב !
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים. מקווה שאני בפורום הנכון. קרוב משפחה מציע לי לקנות ממנו מחשב והייתי מעוניין לדעת מה השווי שוק של מחשב עם מפרט כזה. מעבד i5 8500 3.00mhz לוח אם asus rog astrix b360 g זיכרון 8gb hyper x 2400 (2x4gb) כרטיס מסך gigabyte gtx 1060 6gb ספק כח corsair 650cw מסך aoc g2460v מקלדת razer blackwidow ultimate green מארז antex gx1200 המחשב בשימוש כשנה וחצי .
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אז ככה.. עם ציוד הקפי.. בעיקרון לגלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס וקצת משחקים... תודה מראש,
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב מה אתם קודם אומרים על שני אלה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_1267_2497&products_id=22656 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_2887&products_id=22023 מה מהם עדיף הפנום 4 ליבות או אינטל 2 ליבות אם אתם נותנים מפרט custom אז עדיף מפנדה הבהרות: אין כוונה לבצע OC לא משנה לי אם הוא שקט רק שיתן ביצועים ביחס למחיר תודה
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) , משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 inch * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 2 קילו או פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? כן. …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום! אני לא חדש בפורום ובעולם המחשבים אבל בעולם המחשבים הניידים אני בור מוחלט. כתוצאה מעבודה שלי יש לי סכום צנוע של 4 אלף ש"ח מזומן וברצוני לקנות מחשב נייד טוב ואמין המטרות העיקריות הן גיימינג כבד. משחקים כגון COD4 FC2 STALKER CLEAR SKY וכמובן המשחק המטומטם אך המהנה CRYSIS WARHED .... לא אכפט לי מה יהיה בקריסיס אבל שברוב המשחקים תיהיה אפשרות להריץ על מקסימום הגדרות עםקצב FPS שחיק (כלומר כרטיס מינימום זה 9800 GT ). מעבד דו ליבתי של אינטל אם אפשר (אני סומך עליהם יותר) נפח -120 ג'יגה יספיק לי מסך-החל מ15 עד ל17 אינטש. עכשיו שמתי לב שיש הרבה מאוד מחשבי מותג, האם יש אפשרות לבנות מחשב נייד? אם לא אז לא חשוב לי איזה חברה זה העיקר שהמחשב אמין ומספק את מחירו.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה למחשב לטובת לימודים + ניתוחים סטטיסטיים כבדים כחלק מהעבודה(מרכז למחקרים סטטיסטיים...). * מטרות המחשב : לימודים ועבודה וניתוחים כבדים על מסדי נתונים עצומים. * גודל המסך? 14-15.6 רצוי מאט. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל גם HD יספק, זה לא הדבר המכריע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? פחות מ2.5 קילו זה יהיה סבבה. רצוי כמה שיותר נמוך, אבל נהיה ריאלים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה של 4 שעות זה אחלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? נדרש מחשב עם שילוב או אפשרות לשילוב. כונן של לפחות 750GB + אופציה לSSD בmSATA של 256. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.wisebuy.co.il/r_productdetails.aspx?pcatid=453&mid=792888 איך הדגם הזה?? יש משהו יתור מוצלח או שיצא ממש בקרוב?.
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלי ,יש לי מחשב נייח משנת 2005 ): ונראה לי שהגיע הזמן להחליפו מה דעתכם על המחשבים בלנק הזה לדוגמא? http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2369981,00.asp * מטרות המחשב? לימודים, משחקים לעיתים רחוקות, צפייה בסרטים, אינטרנט * תקציב- 4500-5000 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 ומעלה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר, יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא …
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעזור לקרוב משפחה להרכיב מחשב בתקציב של 4000 עד 4300 כולל ציוד היקפי ומסך כמובן לגבי מעבד אני לא יודע מה כדאי אינטל או AMD אותו דבר עם כרטיס מסך, חשוב לציין שכן יופעלו משחקים בינוניים/בינוניים+ הרבה אינטרנט הורדות סרטים ועבודה "רגילה" של מחשב, כולל דרישות לתלמידים.. מארז יציב וטוב עדיפות לעיצובי איוורר יעיל ושקט (המחשב יהיה בתוך חדר) חשוב לציין כי הדיון הזה וההתייעצות אתכם זו מה שתביא לקניה של המחשב החדש :] אשמח לשתף פעולה אם דרושים עוד פרטים..
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עיקר העבודה על המחשב היא עבודה עם מסד נתונים (postgresql) בגודל של כמה ג'יגה ככה שנדרשות יכולות עיבוד וזכרון יחסית טובות. המחשב מחובר למסך 24 אינץ' ברזולוציה 2560*1440 (בנוסף לעבודה משרדית, אינטרנט וסקייפ). אין צורך בציוד היקפי בכלל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכוונה להקציב כמה שפחות בשביל ביצועים מקסימליים והיה נראה לי סביר להקציב 4000. אם ניתן לעשות את זה בפחות מצוין, אם צריך קצת יותר אתגמש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ועבודה עם תוכנות שמשתמשות בדאטהבייס postgresql א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מי יכול לייעץ לי איזה רכיבים אני לקנות או להכניס למחשב בשביל עריכות מוסיקה ווידיאו לא צריך כרטיס מסך עכבר ,מקלדת ומסך
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-