עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אז ככה, אתמול היה לי קצר חשמלי ועכשיו כל פעם שאני מעלה את המחשב ההארד מקצר אותו (נבדק), בנוסף המחשב הוא בן יותר משלוש שנים והגיע הזמן להחליף אותו. אז ככה: התקציב הוא בסביבות 5500-6000 ש"ח, בשביל מה אני צריך אותו? בעיקר משחקים, משחקים כבדים וחדשים. בקשות מיוחדות: א. שהוא יורכב ב- pandas.co.il (לפי מה שהבנתי בנה לך מחשב לא מעודכן שם אז צריך להרכיב חלק חלק ) ב. שהלוח אם יתמוך בטכנולוגיה עתידית, משמע שאם עוד שנה או משו אני רוצה להחליף כרטיס מסך/זכרון/מעבד אני לא אצטרך להחליף את כל הלוח אם. ג. שהמארז יהיה שקט ומאוורר בצורה טובה. (לא בהכרח חייב להיות מדהים ביופיו, לא כזה משנה), בנוסף שרוחב המארז לא יעלה על 21 ס"מ. ד. המפרט צריך להיות בלי מסך, בלי צורב ובלי ציוד חיצוני כגו…

• 11 תגובות
    • 958 צפיות
  2. Started by no nick,

בהמשך לדיון הקודם ודיבור עם ההורים הועלתה אפשרות של קניית מעבד בנוסף לל"א, וכ. מסך שגם ככה הייתי צריך להחליף, עכשיו אני צריך מפרט חלקי ב2500 הכולל מעבד, ל"א וכ. מסך. אני צריך ל"א שיהיה תואם ATA. אם אפשר הצעות גם של אינטל וגם של AMD, המחשב מיועד למשחקים, תודה.

• 14 תגובות
    • 967 צפיות
  3. שלום לכולם. אני בונה מפרט והתקציב שלי הוא בין 5.5K ל-5.7K ואני צריך חוות דעת רצינית... ואיזה קירור לכרטיס מסך צריך? תגובות יתקבלו בברכה: Athlon 64 5600+ (Socket AM2) X2 DualCore M57SLI-S4 AM2, NF 570-SLI, DDRII 800, 2xPCI-E 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 8600GT Silent 256MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II AD-7170A DVD±RW x18, DL x8 Black Blue Orb II Silent 140mm CPU Fan (754, 939, AM2, 775) Point of View Maximum Midi-Tower 2x12cm Led Fans, Black & Silver (No PSU) TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) 206BW 20'' LCD 2ms DVI WideScreen Black סה"כ 5570

4. Started by spartan932,

אני קונה את המחשב הזה בעיקר למשחקים ושיחזיק לי 3 שנים ושיריץ אותם טוב.. השאלה שלי אם המפרט טוב? והכי חשוב אני מתלבט בכרטיס מסך אני רוצה רק NVIDIA ולא שווה להשקיע סכום בשביל ה260 האם יש הבדל בין 9800 GTX+ ל9800 GT הרגיל ששוה את ההפרש של 300 שקל והאם אני עושה בשכל שאני קונה את הכרטיס הזה? מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray ¤822 כמות:1 לוח אם ASUS P5Q ¤646 כמות:1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤305 כמות:1 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤395 כמות:1 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 9800GTX+ PCIe 512MB ¤1062 כמות:1 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤134 כמות:1 מארז ללא ספק Antec Nine Hundred ¤609 כמות:1 ספק כח Enermax Pro…

• 13 תגובות
    • 964 צפיות
  5. Started by SpyKey,

* מטרות המחשב? לימודים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים * גודל המסך? עד 15" * רזולוציית המסך? כמה שיותר * משקל רצוי? 2 קילו +- * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + 128SSD * כונן אופטי? לא חייב * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - חשוב שהמחשב יהיה קל ודק. את המחשב אני קונה בארה"ב

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  6. Started by Wunderbar,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 500 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …

7. Started by WildClaw,

שלום אני מתכוון לקנות מחשב חדש שיהיה מיועד בעיקר למשחקים כמו Half Life 2 ולשמיעת מוסיקה אני בקושי מבין משהו על חומרה של מחשבים אז הלכתי לחנות כדי לקבל הצעת מחיר, הם נתנו לי 2 הצעות מחיר של מחשב מבוסס AMD וINTEL. אני יודע שלAMD יש עליונות מסויימת מול הINTEL אבל לINTEL יש אחריות לכל החיים ולAMD יש רק ל3 שנים דבר שקצת מדאיג אותי. הכרטיס מסך לא רשום כי לא ידעתי מה לקחת אבל חשבתי על משהו בתקציב שבין 1500 - 2000 שקל. אני אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ לי לגבי הכדאיות של המפרט וגם להמליץ לי על כרטיס מסך AMD Athlon מארז - p-4 atx 400w fusb 211 המוכר אמר לי שאם אני אקנה את המפרט הזה אז הוא יחליף את הספק לאחד של 500W לוח אם - GIGABYTE ddr400/SATAx2/1394x2 630 מעבד - AMD ATHELON 64…

• 34 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by casper23,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד שיהיה יחסית לא יקר, סביבות 2500 רוב השימוש שלי זה אינטרנט, סרטים, אופיס, ותוכנות ניהול רציתי לשאול איפה אני יכול לחפש מחשב טוב? איזה חברות מומלצות איזה פחות? ובכללי עצות מה טוב מה פחות טוב.. אגב, אני טס לאמסטרדם עוד מעט, אז אם כדאי לקנות שם ולא פה תודה!

• 3 תגובות
    • 799 צפיות
  9. שלום לכולם, למערכת שבנדון מגוון שימושים : שרת-קבצים (בפרוטקול CIFS בד"כ), מארחת מכונות-מדומות (כ-1-2 שמהן ינבע בד"כ עומס קל עד בינוני), ושימושים אחרים - לפי הצורך. הערות : תת-מערכת האיחסון הינה בתצורת RAID-1 (שיקוף), וייתכן כי לגבי חלק משטחה תופעל הצפנה שקופה בזמן-אמת בתוכנה (למשל באמצעות FreeOTFE בחלונות או LUKS בלינוקס - תלוי במה שאחליט להתקין שם). ייתכן מאד שאפעיל את המעבד רוב הזמן ב-Underclocking, לחסכון באנרגיה. כל הציוד החדש, למעט פתרון-הקירור למעבד, נרכש ויובא ביבוא-אישי מארה"ב. המפרט המחודש : מארז (JSP M-100A μATX - 2x120mm-Fan (GlacialTech GT12025-HDLA1 (קיים) ספק-כוח FSP FSP300-60HCN 300W 288W@12V (קיים) לוח-ראשי Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 (חדש) מעבד-ראשי…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. אני מחפש לפטופ לבית השני שלי שרק יספק את צרכיי הסוציאליים האינטרנטיים ושיספק לי גיימינג קל במשחקים כמו Minecraft, League Of Legends, Binding of Isaac, Plant VS Zombies וכאלה. קחו בחשבון שאני מרבה בטאבים ומאוד קשה לי לוותר על טאבים פתוחים אז הזיכרונות צריכות להיות יכולות להתמודד עם זה. סוללה לא כלכך משנה לי כי זה הולך להיות מחשב לבית. בנוסף להכל אני צופה בהרבה סדרות וסרטים באינטרנט ואני מחבר את המחשב למסך טלוויזיה גדול (1300 ומשו פיקסלים על 700 ומשו פיקסלים) ואני לא יודע מה הדבר הדרוש מהמחשב על מנת לעשות את זה. תקציב לא מוגדר בגלל שאני לא יודע את מכירי השוק אבל לא צריך משהו מעבר לצרכים שציינתי להל"ן. תודה רבהD:

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by medic_29,

היי שלום לכולם אני מעוניין במחשב חזק למשחקים שיכלול גם את כל הציוד ההקפי, מסך 24 אינץ ,כולל מערכת הפעלה , 2 גיגה לפחות זיכרון ואם ניתן שללוח אם יהיה כרטיס רשת אלחוטי מובנה. ואם יש חנות מאיזור חיפה או הצפון שניתן יהיה להרכיב את המפרט יהיה מעולה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. תקציב-באיזור ה2000 חייב חיבור hdmi . שהסרטים לא יקרטעו . אמינות ואחריות היא גם קריטריון חשוב . רוצה יותר מדי? תודה למשיבים.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום רב לחברי הפורום! מבקשת את עזרתכם! אני צריכה מחשב נייד עוצמתי איכותי ואמין להרבה שעות עבודה ביום שיחזיק לי כמה שיותר שנים. (לא ביקשתי הרבה,נכון?) הכוונה- עוצמתי כמו מחשבים ניידים של גיימרים. (מחשב שולחני לא אופציה.) מאוד מאוד חשוב שתיהיה מערכת קירור חזקה ויעילה כמה שיותר. לא אכפת לי מה המשקל שלו ולא כמה זמן הסוללה מחזיקה. ואפשר ללא מערכת הפעלה. 1 .לגבי יצרן חשבתי על Lenovo/Dell מה דעתכם עליהם? 2. איזה דגמים שלהם הייתם ממליצים? 3. וגם, מה דעתכם על האופציות האלה: https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=25132 https://ksp…

• 23 תגובות
    • 3.4k צפיות
  14. Started by Dimas,

אני רוצה לקנות מחשב חדש... בניתי לי מפרט שלדעתי הכי אופטימלי(בסכום 2700),(אני לא חורש על משחקים,אני צריך מחשב בעיקר לאינטרנט, וליצירת מוזיקה). ------------------------------------------ AMD 2.6 X.P ATHLON GIGYBYTE 7S748L 6SB/NEC ELIXIDIR DDR PC 400MHZ MB WD 80G 7200 TEAC 52x32x52 FOR PENTIUM 4/AMD USB ATX עכבר GPT אופטי SILVER ------------------------------------------- תגידו מה אתם חושבים על המפרט הזה...

• 2 תגובות
    • 725 צפיות
  15. Started by liorronen,

בניתי מחשב למשחקים ולסרטים מה אתם אומרים? עם יש למישהו הצעות לשיפור או מפרטים יותר טובים וזולים אני ישמח קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore Box AM248DCB ¤ 509 1 לוחות אם Asus M2N-E GREEN ¤ 573 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro ¤ 120 1 זיכרונות Corsair 1GB Value Select DDR2-667 C1G667 ¤ 194 2 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS ¤ 403 1 כרטיסי מסך Sapphire ATI RADEON X1950GT 256MB Dual DVI Retail SX195GT256 ¤ 668 1 צורבים Samsung DVD-RW S183A Sata Black Dual Layer X18 S183A ¤ 166 1 מערכות הפעלה Microsoft Vista Home Premium 64Bit English ¤ 642 1 הרכ…

16. שלום. אני זקוק עזרה בהמלצה על שלושה חלקים אחרונים אך מן הסתם הכי חשובים במחשב לעבודות משרדיות, גלישה וורד וכו' שאני קונה. התקציב הוא 1000 שקל ואני זקוק למעבד, לוח אם עם כרטיס מסך מובנה וזיכרון. עד כמה שזה נשמע שמרני, זה צריך להיות אינטל.. (: תודה (:

• 10 תגובות
    • 901 צפיות
  17. קרה לי משהו הזוי,פיקסל שרוף נעלם לי מהמחשב נייד HP,איך זה קרה ?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Avidar.R,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גימיינג וצפייה בתכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כבדים בעלי גרפיקה גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  19. שלום, אני צריך מפרט למחשב שישמש לגלישה באינטרנט, Office וצפייה בסרטים. אם נכנס בתקציב אז תוסיפו גם צורב DVD(אני יכול לחרוג ב100 שקל+-), חוץ מזה לא צריך ציוד היקפי. ואני הולך לחבר את המחשב לראוטר, אז צריך להוסיף כ.רשת או שזה בא מובנה? תודה!

• 14 תגובות
    • 873 צפיות
  20. Started by matanco3,

זה מפרט שבניתי, האם יש הצעות לשיפור?? המחשב מיועד לגיימינג, מסך 24 אינץ' של סמסונג FULL HD. בלי OC מעבד אינטל: Core i7 920, s1366, 8MB Box - מחיר 1450 ש"ח לוח אם גיגה בייט: EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E - מחיר 1010 ש"ח זכרונות DDR3 2000MHZ: 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel - מחיר 625 ש"ח כרטיס מסך Sapphire: HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E - מחיר 1380 ש"ח דיסק קשיח Western Digital: 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS - מחיר 480 ש"ח צורב LG: DVD±RW GH22NS x22 Black SATA - מחיר 115 ש"ח גוף קירור Thermaltake: TMG iA1 CPU Heatpipe Cooler - מחיר 170 ש"ח מאווררים למארז Thermaltake: Silent 1156 CLP0552 - מחיר 140 ש"ח * 2 = 280 ש"ח…

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  21. חבר שלי קונה מחשב ביום ראשון,ואני מבקש את המלצותיכם. מפרט למשחקים,לא כולל כרטיס מסך . תקציב: 13,000 כולל: מארז,עכבר ומקלדת,רמקולים.

• 61 תגובות
    • 4.9k צפיות
  22. Started by bordos,

אני הולך לקנות מחשב נייד מחר, קראתי במדריך שצריך לוודא שהאחריות כוללת את עלות עבודה, איך אני יודע אם האחריות מכסה לי גם את העלות עבודה ולא רק את החלקים? ומה אתם אומרים על מחשב של msi? שמעתי עליו שזה לא איכות טובה... אם זה באמת נכון, למה זה לא טוב?

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  23. אני תכננתי לקנות מחשב (מסך וציוד הקפי כבר יש לי) בנובמבר כשתצא סדרת ה300 של NVIDIA ואת המחשב שלי לתת לקרוב משפחה. מה שקרה זה שהמחשב שלו קרס (היה ישן מאד) ועכשיו הוא צריך מחשב באופן מיידי. אין לי בעיה של כסף אבל הבחור מתכנן לקנות מחשב בערך באלפיים ומשהו שקל שיהיה פחות טוב מהמחשב הנוכחי שלי (נקנה בלא מעט כסף לפני שנה וחצי בערך) כמובן שמבחינתו לתת לי את הכסף אם זה יהיה בקרוב וכאן מתחילה הדילמה : הזמנתי כבר ווינדוז 7 והמסך שלי ברזולוציה של 1920*1200 וכמו שאמרתי השימוש העיקרי זה משחקים כך שדירקט איקס 11 זה חובה מבחינתי. כך או כך התכנון זה מחשב ב5000 (ללא קשר לכמה אני אקבל על המחשב הישן). אני צריך או מחשב טוב מאד עכשיו או מחשב עם הכנה לכרטיס מסך שיצא בתקווה בנובמבר. מה אתם היית…

• 35 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. עיקר העבודה תיהיה עם עט, צריך ממשק טוב+ בנושא הזה (רגישות, מהירות ודיוק). עבודה עם מסמכים, שירטוטים, PDF, וגלישה באינטרנט מדי פעם (לא קריטי). כמו כן חיי סוללה ארוכים. האם טאבלט יכול לענות על הצרכים אלה (בעיקר על העבודה עם הstylus) או שצריך לרכוש משטח כתיבה ייעודי (כמו הbamboo למשל) שיתחבר למחשב נייד?

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  25. איזה מפרט אצטרך לדבר כזה והאם המחשב HP G6-1160SJ שהוסף לו 4 ג'יגה ראם מתאים?

• 3 תגובות
    • 849 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.