ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?4000 למחשב ו2000 למסך 2. מטרות המחשב? הכי חשוב תכנות, אינטרנט ואופיס אבל אני רוצה שגם משחקים ירוצו בכיף 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אני רוצה לקנות מסך אבל לא בטוח שבאותו זמן עם המחשב בסביבות ה2000 שקל 22 אינטש ומעלה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל חוץ מציוד הקפי עכבר מקלדת וכו' 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מה שאתם ממליצים 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עדיף שיהיה שקט יחסי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך הרכבת מחשב במעבדה בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב אבל …
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום, חבר ביקש ממני שאני אעזור לו בהרכת המשחב החדש שלו, זאת מתנה לכן החריגה היא עד מקסימום 5200, לא יותר. המאתיים יבואו מכיסו כתוספת אולי אפילו איזה 300 אבל זה בספק. כמו כן השימוש במשחב הוא, כשיש זמן כמה שעות ביום אז לשחק במשחקים, הוא לא גיימר, לכן גם אובר קלוק הוא לא יעשה, זאת אומרת לא שבירת שיאים כן, אבל תמעבד הקונרו נרים ל 2.4 שיתן תחושה טובה יותר (בשבילו), כמו כן לפעמים הוא מתעסק בתוכנות של מוזיקה קצת, קצת תוכנות סרטים לא משהו רציני בכלל\ לכן צריך מעבד בעל כוח חישוב חזק. כמו כן ציוד הקפי הוא לא צריך וגם לא מסך. לכן התחלתי בהרכבת המפרט מהבסיס, הבסיס שלי הוא כזה: 1) מעבד קונרו (E6300) 2) לוח האם בחרתי משהו בתקציב לא גבוה אבל שיהיה לוח אמין ועם ערכת שבבים מתקדמת …
-
- 5 תגובות
- 686 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 3000 ש"ח, עדיף לא לחרוג ולחסוך איפה שאפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים פשוטים יחסית (fortnite, overwatch, Rocket leauge 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אפשר המלצה למסך זול ופשוט מחוץ לתקציב בבקשה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש hard drive של 500gb עם זה עוזר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד, רק שלא יהיה משהו שמפריע לכל הבית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אפשר ממש קל, אבל ממש…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1017 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3R ¤690 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39213 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤355 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL4 ¤572 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2P800R22GK כרטיס גרפי ALBATRON nVIDIA Geforce 8800GTS 320MB PCIe ¤1631 http://skypc.co.il/product.asp?pid=8800GTS צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤172 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק HEC 6AR6 ¤230 http://skypc.co.il/product.asp?pid=6AR6-NPS ספק כח HEC 450TWT 450W ¤230 http://skypc.co.il/product.asp?pid=450TWT קרור…
-
- 11 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת למפרט שהרכבתי, אין לי ניסיון בתחום כך שמקווה שאין צווארי בקבוק והחלקים יודעים לדבר אחד עם השני. השימושים העיקריים יהיו עבודה משרדית, ניגון סרטים ועריכת סרטוני גופרו מידי פעם ולכן נדרש כרטיס מסך. אין כוונה להשתמש במחשב להריץ משחקים כבדים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,200 אפשר לחרוג עד 3,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, ניגון סרטים, עריכת סרטוני גו פרו ב- full HD לפחות (כנראה גם 4K בעתיד) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק לגרפיקה. (משחקים כאופציה) כמו שיהיה שקט ומעוצב יפה. אם צריך עוד משהו תשאלו. תודה
-
- 11 תגובות
- 755 צפיות
-
-
"ה-9100M G תומך ב-Hybrid-SLI (שהוזכרה בתחילת הסקירה), ובשילוב עם כרטיס ייעודי מסדרת GeForce 9M יכול להביא לשילוב של ביצועים גבוהים וזמן סוללה ארוך." איך משלבים בין שני הכרטיסים? הרי זה לא הגיוני לא? במחשב נייד אי אפשר להוסיף עוד כרטיס
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
אני צריך טאבלט טוב לעבודה איזה מעבד אני צריך לבקש דור או כל דבר אחר פשוט אני לא מבין בזה אם תוכלו לעזור לי אני ישמח מאוד תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז מה צריך? לפחות 2GB פנימי מינימום 40GB חיצוני כרטיס מסך ג'פור 6 ומעלה מעבד 3000MHZ זה לבד כבר 7000 שקל שמתוכם רק ה 2GB הפנימי זה 4000 שקל
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום , בחרתי במפרט שיחזיק לפחות לשנתיים הקרובות ללא כל שדרוג, השימושים הם הרצת תכני FHD, פה ושם משחקים (MOH, COD, FAR CRY), וכמובן שימושים רגילים כמו אינטרנט אימייל וכו'. AMD Phenom II X4 940 Gigabyte GA-MA785G-UD3H OCZ 2x2GB DDR2 1066MHz HPC Reaper WD Caviar Green 1TB WD10EADS SAPPHIRE Radeon HD 4870 1GB מה אתם אומרים? שאלות - - האם החומרה מתאימה? ז"א, הכרטיס מסך ללום אם, המעבד ללוח אם וכו'? לפי מיטב הבנתי הכל תואם. - איזה HDD כדי לקחת במידה ואני גם רוצה לשחק במשחקים פה ושם, וגם להריץ תכני HD ? ראיתי שפה בפורום מומלץ ה GREEN מכיון שהוא שקט, אך הוא גם מספיק "ביצועי" בשביל להריץ משחקים? האם עדיף לקחת את ה BLACK או להישאר עם ה GREEN? - יש לי ספק …
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
-
-
-
חבר'ה, אני הולך על AMD לאחר שכבר שנה וחצי אני שומע רק דברים טובים. אני קונה מחבר טוב שלי שיש לו חנות והוא מבין יותר טוב ממני ב-AMD וכו', אז סלחו לי אם אין את כל הפרטים. אתלון 3500 לוח אם גיגבייט 512X2 DDR2 200GB WD SATA2 כרטיס מסך 6600 (סוף סוף דואל מוניטור) צורב DVD nec מע' קירור מים (אופציה לאובר קלוק) קירור מים לכ.מסך (כנ"ל) מארז וספק איכותי... יש גם כאלה. הרבה אמרו לי לרדת מקירור המים כי זה כאב ראש. אני אוהב מחשב שקט - אולי ניתן להשיג תוצאה דומה במחיר זול מ-200$ של המערכות קירור. אני חושב גם להגדיל את הזכרון ל-2 גיגה ואת הכרטיס לשנות ל-6600GT. כרגע זה 6000 ש"ח ללא מסך, רק המחשב. חבר אמר לי שאולי תעזרו לי למצוא בתקציב הזה דרך להוציא דואל קור או בכלל לשפר איכותית-כלכלי…
-
- 90 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות מחשב עם הנתונים הבאים : 1. מעבד אינטל E6600 2. 2 ג'יגה של זיכרון מהירות 800 3. דיסק של 320 ג'יגה WD 4. כרטיס מסך 8800GTS אני צריך עזרה בהשלמת המפרט עם בורד מכיוון שהבורד שחשבתי לא מתאים לכרטיס המסך הזה חשוב שתהיה אופציה של SLI בבורד כי בעתיד הקרוב אני ארכוש כרטיס נוסף זהה
-
- 7 תגובות
- 591 צפיות
-
-
היי, בשעה טובה החלטתי לרכוש מחשב נייד חשוב לי שיהיה של DELL חשוב שיוכל להריץ משחקים כמו Medal of Honour האחרון וכד'... המשקל ממש לא חשוב גם הגודל לא חשוב עדיפות ללא מע. הפעלה (ממילא אני לא בונה על ה Vista - מתכוון להתקין XP) תודה רבה לכם, אורן.
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
שלום, צריך עזרה בבניית מפ]רט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וכתיבת קוד תוכנה ושימוש כבד ב-MATLAB. כמו כן אני אשמח אם יהיה אפשר לראות עליו סרטים ופה ושם גם לשחק מדי פעם. התקציב הוא 3500 ש"ח ואני זקוק לציוד היקפי ומסך 22 אינץ'. שנה טובה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
כותרת^^^ 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? נראה לי שבכרטיס אשראי או משהוא אבל זה לא כזה משנה 2-3% זה מקסימום עוד 100 שקל 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) : משחקים כבדים בעיקר,הורדות, סרטים לפעמים, אינטרנט מוזיקה וכו'. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. : לא צריך שום תוספת לא מסך ולא כלום 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי : צורב לא צריך ולא כונן דיסקטים ודיסקים 5. האם יש לכם …
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט לבד, מקווה שהכל בסדר ואם לא אז תביאו טיפים ושיפורים D: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪579 קירור למעבד: Cooler For AMD Original כמות: 1 - מחיר: ₪14 לוח אם: Gigabyte GA-MA74GMT-S2 כמות: 1 - מחיר: ₪236 מארז: Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led, GZ-FSCA1-ANS, Black - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח כמות: 1 - מחיר: ₪299 קירור למארז: Scythe 120mm Slip Stream 1600RPM 88.11CFM / 33.0dBA כמות: 1 - מחיר: ₪38 ספק כוח: SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪281 …
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אז ככה, אתמול היה לי קצר חשמלי ועכשיו כל פעם שאני מעלה את המחשב ההארד מקצר אותו (נבדק), בנוסף המחשב הוא בן יותר משלוש שנים והגיע הזמן להחליף אותו. אז ככה: התקציב הוא בסביבות 5500-6000 ש"ח, בשביל מה אני צריך אותו? בעיקר משחקים, משחקים כבדים וחדשים. בקשות מיוחדות: א. שהוא יורכב ב- pandas.co.il (לפי מה שהבנתי בנה לך מחשב לא מעודכן שם אז צריך להרכיב חלק חלק ) ב. שהלוח אם יתמוך בטכנולוגיה עתידית, משמע שאם עוד שנה או משו אני רוצה להחליף כרטיס מסך/זכרון/מעבד אני לא אצטרך להחליף את כל הלוח אם. ג. שהמארז יהיה שקט ומאוורר בצורה טובה. (לא בהכרח חייב להיות מדהים ביופיו, לא כזה משנה), בנוסף שרוחב המארז לא יעלה על 21 ס"מ. ד. המפרט צריך להיות בלי מסך, בלי צורב ובלי ציוד חיצוני כגו…
-
- 11 תגובות
- 967 צפיות
-
-
בהמשך לדיון הקודם ודיבור עם ההורים הועלתה אפשרות של קניית מעבד בנוסף לל"א, וכ. מסך שגם ככה הייתי צריך להחליף, עכשיו אני צריך מפרט חלקי ב2500 הכולל מעבד, ל"א וכ. מסך. אני צריך ל"א שיהיה תואם ATA. אם אפשר הצעות גם של אינטל וגם של AMD, המחשב מיועד למשחקים, תודה.
-
- 14 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני בונה מפרט והתקציב שלי הוא בין 5.5K ל-5.7K ואני צריך חוות דעת רצינית... ואיזה קירור לכרטיס מסך צריך? תגובות יתקבלו בברכה: Athlon 64 5600+ (Socket AM2) X2 DualCore M57SLI-S4 AM2, NF 570-SLI, DDRII 800, 2xPCI-E 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 8600GT Silent 256MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II AD-7170A DVD±RW x18, DL x8 Black Blue Orb II Silent 140mm CPU Fan (754, 939, AM2, 775) Point of View Maximum Midi-Tower 2x12cm Led Fans, Black & Silver (No PSU) TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) 206BW 20'' LCD 2ms DVI WideScreen Black סה"כ 5570
-
- 4 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אני קונה את המחשב הזה בעיקר למשחקים ושיחזיק לי 3 שנים ושיריץ אותם טוב.. השאלה שלי אם המפרט טוב? והכי חשוב אני מתלבט בכרטיס מסך אני רוצה רק NVIDIA ולא שווה להשקיע סכום בשביל ה260 האם יש הבדל בין 9800 GTX+ ל9800 GT הרגיל ששוה את ההפרש של 300 שקל והאם אני עושה בשכל שאני קונה את הכרטיס הזה? מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray ¤822 כמות:1 לוח אם ASUS P5Q ¤646 כמות:1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤305 כמות:1 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤395 כמות:1 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 9800GTX+ PCIe 512MB ¤1062 כמות:1 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤134 כמות:1 מארז ללא ספק Antec Nine Hundred ¤609 כמות:1 ספק כח Enermax Pro…
-
- 13 תגובות
- 970 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים * גודל המסך? עד 15" * רזולוציית המסך? כמה שיותר * משקל רצוי? 2 קילו +- * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + 128SSD * כונן אופטי? לא חייב * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - חשוב שהמחשב יהיה קל ודק. את המחשב אני קונה בארה"ב
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 500 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מתכוון לקנות מחשב חדש שיהיה מיועד בעיקר למשחקים כמו Half Life 2 ולשמיעת מוסיקה אני בקושי מבין משהו על חומרה של מחשבים אז הלכתי לחנות כדי לקבל הצעת מחיר, הם נתנו לי 2 הצעות מחיר של מחשב מבוסס AMD וINTEL. אני יודע שלAMD יש עליונות מסויימת מול הINTEL אבל לINTEL יש אחריות לכל החיים ולAMD יש רק ל3 שנים דבר שקצת מדאיג אותי. הכרטיס מסך לא רשום כי לא ידעתי מה לקחת אבל חשבתי על משהו בתקציב שבין 1500 - 2000 שקל. אני אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ לי לגבי הכדאיות של המפרט וגם להמליץ לי על כרטיס מסך AMD Athlon מארז - p-4 atx 400w fusb 211 המוכר אמר לי שאם אני אקנה את המפרט הזה אז הוא יחליף את הספק לאחד של 500W לוח אם - GIGABYTE ddr400/SATAx2/1394x2 630 מעבד - AMD ATHELON 64…
-
- 34 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד שיהיה יחסית לא יקר, סביבות 2500 רוב השימוש שלי זה אינטרנט, סרטים, אופיס, ותוכנות ניהול רציתי לשאול איפה אני יכול לחפש מחשב טוב? איזה חברות מומלצות איזה פחות? ובכללי עצות מה טוב מה פחות טוב.. אגב, אני טס לאמסטרדם עוד מעט, אז אם כדאי לקנות שם ולא פה תודה!
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-