ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מרכיב מחשב עבודה, אופי העבודה הוא עם המון תוכנות פתוחות, חלקן אופיס ומייל, חלקן עיבוד (בעיקר SPSS). הרכבתי איזשהו מפרט, חשוב לי אמינות המידע גם ולכן הוספתי 2 הארדיסקים שיהיו בRAID 1. אין חשיבות כלשהי למשחקי\עיבודי גרפיקה. אשמח להארות\הערות\הצעות. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
מראש אני יודע שמחיר כזה גבוה הוא במקצת קיצוני אבל אני בונה מחשב שיחזיק מספיק זמן בתמורה מלאה לחלקים ברמה כמעט הגבוהה ביותר אז לא צריך לפתח דיון על אם שווה או לא שווה לשלם סכום כזה למחשב בימינו. המפרט הנוכחי שעיצבתי הוא מעבד: i7 990 (המעבד לא קשור בתוך המפרט משום שאני מקבל אותו ישר מאינטל, אז הוא לא קשור במחיר ובדיון) לוח אם: Rampage III Extreme s1366 Core i7, Intel x58, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרון: 3x4GB G. Skill Ripjaw Edition Triple Channel כרטיס מסך: GTX580 UD 1536mb GDDR5 DX11 כפול שניים בשביל ה-SLI כונן קשיח: OCZ Vertex 60GB SSD Sata 2 / Caviar Black 2TB צורב DVD/Blu ray קירור : Noctua NH-D14 CPU Cooler מארז : HAF X Full Tower ATX Black-Case ספק כוח: Revolution 85+ 1250…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהגדרת מפרט למחשב עם צורך דיי ספציפי. אני יודע מה הדרישות, פשוט לא בקיא בכל חידושי החומרה האחרונים והמומלצים... התקציב הוא עד 5000 שקלים המחשב אמור לשמש בעיקר לחישובי וירטואליציה וקומפיצליה, לכן הלוח והמעבד הם הרכיבים הכי חשובים במפרט. אין צורך בכרטיס מסך, או במסך, אני עושה שימוש ב-Onboard של intel. (אני יודע שזה חילול הקודש לחלקיכם אבל אין לי צורך בכ' מסך.) ללא OC. הדרישה היחידה היא שמעבד יהיה Intel וחדש. אני מניח שכל הלוחות החדשים תומכים גם בכל האפשרויות של המעבדים החדשים (EUFI וכדומה) זכרון: 16GB אחסון: TB1 זה בהחלט מספיק. אפילו חצי מזה, אבל לא פחות. לא יודע אם SSD מתשלם או לא בתקציב הזה... תודה.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , אני צריך עזרה בחלקים הכי זולים ( אפשרי מחנויות שונות - אני מרכיב לבד ) 1- מעבד SEMPHRON 2- לוח אמ משולב כרטיס מסך , משולב כרטיס קול , משולב כרטיס רשת 3- זכרון 512 4 מארז כל הדברים האחרים יש לי תקציב - רצוי רצוי 1000 ש''ח
-
- 32 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, מעוניין לשדרג את העניינים כאן, אשמח לעזרתכם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,000שח מקס' ניתן לחרוג עד 13K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד, נמצא בחדר השינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה מסוימת. עדי…
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם אני מעוניין בעזרתכם לבניית מפרט בסביבות ה 4000 שקלים עם כיוון לפלוס אם וכאשר אבין שזה נחוץ לי,עיקר העיסוק במחשב יהיה גרפיקה דו ממדית אשמח אם במפרט יהיה קירור די טוב למעבד (משהו בסביבות 250 ש"ח ) תודה
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב עבור גרפיקה, בניית אתרים ועריכת וידאו (לא עבור משחקים) = 6700 ש"ח בחנות http://www.noacomp.co.il/ חשוב לי לשמוע דעתכם על התאמת החלקים לביצועים אופטימליים ! 1 מעבד PENTIUM 4 3ghz 800mhz :D2 לוח אם ASUS P4C800 DELUXE http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4C800%20Deluxe&langs=01 :D3 זיכרון OCZ PC-3200 400 mhz EL DDR 1024MB DUAL CHANNEL OPTIMIZED ENHANCED LATENCY - CL 2-3-3-6 1T (2 x 512) http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ+EL+DDR+PC-3200+Dual+Channel :D4 קונן כשיח Western Digital Enterprise Serial ATA Hard Drive WD Raptor 36.7 GB 10,000 RPM http://store.westerndigital.com/product.asp?sku=1496302 :…
-
- 4 תגובות
- 923 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין במחשב PC עבור פיתוח תוכנות. אשמח לעזרתכם!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-1000 2. שימושים צפויים - פיתוח תוכנות. צפייה ב-HD תוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש באופן תדיר: Visual Studio 2010, eclipse המחשב לא מיועד למשחקים, אבל כן לצפייה בתכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן, שני מסכים מאותו סוג של כ-22 אינץ' כל אחד 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. אין צורך במפרט חלקי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא – בהזמנה אבקש מהחנות. …
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן, בימים האחרונים ההארדיסק שלי שבק חיים וכרגע אני בהתלבטות אם לקנות מחשב חדש או לא.. אשאל בפורום כוננים קשיחים לגביי המלצה לSSD והארדיסק חדש עבור המערכת, אבל אני חושב לקנות כבר מחשב חדש (בכל זאת המערכת בת כ5 שנים) - כמובן עם SSD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי - אם משתלם אז לנצל, אם לא אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכנות וכן הרצת vmים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת vmware workstation (וכמובן מכונות וריטוא…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד לבעלי שלומד הנדסת בנין, הבנתי שהתוכנה הכי "כבדה" היא BEAMD צריכה המלצה ועזרה.. ראיתי את המפרט הבא שיכול להריץ autocad אבל יותר חשוב BEAMD הולכת לאיבוד ואשמח לעזרה. יצרן HP מחשב נייד מבית HP בעל מעבד i7-8550U, זיכרון בנפח 16GB, כונן קשיח משולב של 1TB ו-256GB SSD, מסך "15.6 ומאיץ גרפי NVIDIA GeForce MX150 מק"ט: 192545577137 מפרט טכני מעבד: Intel Core i7-8550U מערכת הפעלה: Windows 10 Home מסך: FHD IPS 15.6 רזולוציה: 1920x1080 זיכרון: 16GB כונן קשיח: 1TB + 256 SSD מאיץ גרפי: NVIDIA GeForce MX150 קישוריות: Wi-Fi b/g/n, BlueTooth 4.2 ממדים: 17.9x24.56x36.16 ס"מ משקל: 1.92 ק"ג חיב…
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
גודל מסך: 13.3 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD. אין צורך ב - כונן DVD מסך מט. חיבור HDMI עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. עדיפות לדל עם 3 שנים אחריות
-
- 3 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום לכל מומחי הפורום, אשמח לקבל את סיועכם בהרכבת מפרט מחשב שעיקרו עבודה ביתית, לצד עבודות גרפיקה מזדמנות בפוטושופ ועריכת וידיאו בסיסית. מאוד חשוב שיהיה מדובר במחשב טוב ומהיר, גם בדרישות היחסית פשוטות הללו. כמו כן, יש ברשותי כונן SSD 128 GB חדש של קינגסטון שארצה להרכיב לתוך המחשב עבור מערכת ההפעלה, לצד דיסק קשיח רגיל סטנדרטי.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ביתית, עריכה גרפית קלה (פוטושופ) ועריכת וידיאו קלה ומזדמנת (edius). אין צורך בגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5679&perur=2&t=1&c=320 מפרט טכני: מעבד: Intel Pentium Dual Core T2310 1.46GHz זיכרון: 1024MB DDR2 דיסק קשיח: 120GB 5400rpm SATA תקשורת אלחוטית: 802.11b/g מסך: 15.4" WXGA High Definition Brightview כרטיס גרפי: Intel Accelerator Graphics media X3100 זכרון גרפי: up to 251MB כונן אופטי: DVD Writer Double Layer רמקולים איכותיים מבית Altec lancing מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit הכוללת את תוכנת מדיה סנטר. מגיע בצבע שחור-מט פסנתר מהקולקציה החדשה! [3600שח] המחשב הנ"ל עם תוספת 2 גיגה זיכרון, האם יש משהו יותר משתלם בתקציב הנ"ל?
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב, כי הלוח שלה נישרף, עכשיו חשבתי להחליף לה את הלוח,מעבד,זיכרון: לוח ASUS P4S800-MX מעבד CELERON 2.4GB 533MHZ 256KB זיכרון KINGSTON 256MB PC400 הלוח כולל כ.מסך מובנה זול של SIS וכרטיס קול גם האם המפרט הזה מספיק טוב לצפייה בסרטים בפורמט DIVX ?
-
- 2 תגובות
- 764 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב בן 5 שנים ואני מתלבט האם הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, או האם כדאי לחכות עוד קצת עד שיגיע הדור הבא של המחשבים. מה אתם חושבים?? במידה וכן כדאי לקנות מחשב, הייתי שמח אם תמליצו לי על מפרט מחשב עבור היישומים הבאים: אני משתמש במחשב בעיקר עבור אינטנרט, Office וצפייה בסרטי DivX. לעיתים רחוקות, אני עובד עם Visual Studio ולעיתים עוד יותר רחוקות אני עורך וידאו וסאונד, כך שאני רוצה מחשב שיתמוך ביישום הזה אבל הוא לא חייב להיות "חייה רעה". תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב! אני מחפש מחשב נייד לרכישה שישמש פרופסור באוניברסיטה. המחשב אמור לשמש כתחנת עבודה ניידת, כך שעיקר העבודה עליו נעשית מהבית במקום מחשב נייח. יחד עם זאת, המחשב כן יעבור ממקום למקום מדי פעם אז צריך שהוא לא יהיה כבד מדי. התקציב הוא 6000, אבל התקציב מאד גמיש - אפשר לחרוג במידה ויש דגם מחשב משתלם במיוחד, או לצמצם אם לדתעכם זאת הוצאה מוגזמת על מחשב משרדי. רכישת המחשב תעשה דרך מקום העבודה, אודה לכם אם תוכלו להציע יותר מדגם אחד . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב יריץ בעיקר תוכנות משרדיות או תוכנות מחקר. לעתים סרטים על רזולוציה גבוהה ומוזיקה. * גוד…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מחשב עבור חבר ואשמח להמלצה למחשב שיוכל להתמודד עם רנדור 24X7 עבור התוכנה OCTANE בעיקר. בינתיים זה המפרט שיצא לי: https://www.tms.co.il/144652 תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000-5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שרטוט, עיבוד פוטו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). AUTOCAD, לפרנסה. יומיומי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך, מערכת הפעלה שעובדת ברשת עם XP. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב חדש עבור עבודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? מאמין שבאיזור ה-5K ~ כולל הציוד יהיה בסדר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה הכרחי, להשתמש בכל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות. יש לי פה צורך בקימפולים וכדומה, אבל מדיי פעם יש לי צורך בצפיה בתכני HD. אין צורך בכרטיס עבור משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה / תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 21 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
כאשר הדרישה המרכזית היא מעבד חזק (לא SU , LU וברור שלא אטום) תוך כדי שמירה על משקל כמה שיותר נמוך. כרגע אני מסתכל על X200 של לנובו (1700$ ) . יש לדל/HP משהוא דומה ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים; חבר שלי מעוניין בקניית מחשב חדש עקב מות ה-9800 שלו.... המחשב יהיה מיועד למשחקים ותבוצע בו המהרה. עכשיו, הדרישות שלו הן: C2D E6700 ניסיתי לשכנע אותו שאין צורך.....אבל זה כסף שלו 2 GB ראם מינימום....אני לא יודע, יש צורך ביותר? 320 GB של דיסק קשיח..... מארז....אמממ, מארז נחמד דרוש, שקט במיוחד, ועם כיסוי לאזור הכוננים 8800GTS 320MB אני יודע שלתקציב אפשר להכניס יותר, אבל יש לו מסך 17" CRT שהוא לא מעוניין להחליף....אז....לא צריך יותר. לוח אם רק של GIGABYTE....שוב, הדרישות המוזרות שלו... וספק....אין עדיפות כלשהיא, רק שלא יהיה ג'נרי (מן הסתם) אין צורך בצורבים למיניהם, יש לו צורב דיי חדש (ולבן, לכן צריך כיסוי לאזור הכוננים). -רון
-
- 34 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 1000 למחשב מתי מתוכננת רכישת המחשב? מיידי מה השימושים במחשב? (ציינו בפירוט מה תעשו עם המחשב, אילו תוכנות/משחקים תפעילו וכו'): לעבודה משרדית בעיקר מהו נפח איחסון שתרצו בכונן הקשיח ובSSD? שיהיה דיי מקום ולא יתקע .. הערות: שיבוא עם מסך 24 אינץ לפחות
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב. אני מחפש מחשב נייח לבית בשביל סבא שלי. הוא משתמש כרגע במחשב שלי שהוא בן עשר שנים בערך והמחשב התחיל לעשות בעיות (כן גם לכאלה זה קורה). אז בבקשה תעזרו לי. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר. סתם זרקתי סכום מקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ,אינטרנט,משחקי דסקטופ. לא צריך משהו מיוחד-רק שיעבוד נורמאלי. מדובר באדם מבוגר שלא דורש הרבה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי …
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מעבד כפול ליבה ומעלה, AMD או אינטל. כמה שיותר זיכרון, מינימום 8 ג'יגה דיסק קשיח ssd מינימום 80 ג'יגה כרטיס מסך מובנה ללא התקנה וללא מערכת הפעלה רמת רעש לא משנה, אבל חשוב שלא יקרוס אחרי דקה של עבודה מאומצת כמו הנייד שלי. יש לי מסך בעל חיבורי DVI וVGA לא ניתן לחרוג מהתקציב ועדיף להשתמש בכולו עדיפות לרכישה באיבורי, פלונטר וזיגזג
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים. ברצוני לרכוש מחשב נייד חדש מארה"ב. המחשב יהיה בעיקר לשימוש לימודי (אופיס וכו') אבל גם רצוי שיהיה סביר למשחקי MMO שונים. התלבטתי מעט בנוגע לULTRABOOKS אבל ראיתי שאין להם מאיצים גרפים וגם הדיסק שלהם בדר"כ מאוד קטן (128-256GB). בכל מקרה, אם ללכת על משהו כזה חשבתי בכיוון של ה-ASUS U31XE DH52: http://www.bhphotovideo.com/c/search?Ntt=asus+ux31e-dh52&N=0&InitialSearch=yes או האם כדאי ללכת על מחשב כבד יותר (במחיר דומה) אבל עם ביצועים גרפים טובים יותר. כמו זה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/833833-REG/ASUS_N55SF_RH71_N55SF_RH71_15_6_Notebook_Computer.html ועל איזה הייתם ממליצים? אגב, למישהו יש אתר מומלץ להזמין ממנו בארה"ב? אני מכיר רק את BNH. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-