עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by PayneBack3251,

שלום מה דעתכם על השילוש הבא כולל כרטיס מסך, אני מתכנן שדרוג בשביל משחקים, חשוב לי שקט, יש לי כבר ספק Seasonic 600W ואני משחק על FullHD 40" [table][tr][td] מעבד: [/td][td] INTEL CORE i7 S1155 2600 3.4Ghz - TRAY - לרוכשי מערכת מחשב ! - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1225 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] ASROCK Z68 PRO3-M + AC FREEZER 13 - השילוב המנצח ! אחריות: שלוש שנים ללוח האם ושנה לגוף הקירור. מחיר: ₪717 [/td][/tr][tr][td] זיכרון: [/td][td] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי כמות: 2 אחריות: שלוש שנים. LIFETIME יצרן. מחיר: ₪132 [/td][/tr][tr][td] כרטיס מסך: [/td][td] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחש…

2. Started by yuvalbar84,

שלום יש לי טלויזיה של SAMSUNG ואני מעוניין לחבר את המחשב שלי שמחובר לרשת האלחוטית בבית אל הטלויזיה בכבל Ethernet על מנת שהטלויזיה תקבל ממנו את הגישה לרשת הביתית האם יש אפשרות לעשות דבר כזה? אם כן איך עושים ? צריך תוכנה מיוחדת? או פשוט לחבר את הכבל LAN בין הטלויזיה למחשב נייד והכל אמור להסתנכרן לבד ? תודה

3. שלום, אני צריך המלצה למחשב חדש לעבודה בתלת מימד ורינדורים. תוכנות לדוגמא: Revit, Rhino, Blender, V-ray, Enscape לא מתעסק באוברקלוק והתקציב גמיש בין 8-9. הרכבתי את המפרט הבא ואשמח להתייחסות: מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=106625]Intel Core i9 12900F / 1700 Tray[/url] כמות: 1…

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  4. היי, איזה מחשב מומלץ בסדר גודל של 5000 ש"ח לשימוש עיסקי? חשוב: אמינות WIFI מסך 14-15 לא כבד מאוד וחיי בטרייה סבירים+ אילו חברות שווה לשקול? האם רק HP ו IBM? תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by insane95,

אהלן, יש לי מחשב נייד מבית Asus עם יציאות HDMI ו-VGA. עכשיו, יש לי בבסיס טלוויזיה פשוטה עם כניסות RCA, איך אוכל להציג את מה שנמצא במחשב ישירות אל הטלוויזיה. לא מצאתי כבלים של VGA to RCA. אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  6. Started by netanelal1,

שלום לכולם אשמח להמלצה על מפרט תקציב עד 4000

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  7. שלום רב, אני צריך מחשב שיהיה מיועד בעיקר לעבודות באופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם זה משמעותי ביותר אזי לחרוג ב-200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. אולי טיפה גרפיקה של מתחילים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת סט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  8. שלום אני מעוניין במחשב לשימושים עיקרי של גיימינג. התקציב העומד לרשותי הוא עד 3000 ש"ח. כולל צורב, ציוד היקפי, ללא רמקולים, ללא מסך. כולל הרכבה, ללא מערכת הפעלה. תודה

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  9. החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים כי פשוט נמאס עלי להתרוצץ בין חדרים כל פעם שאני צריך לבדוק משהו בויקיפדיה/גוגל. כמו כן נמאס לי לחפש מחשב פנוי באוניברסיטה. התקציב עומד על 3,000 שקלים. בהתחלה חשבתי לקנות נטבוק, אבל ירדתי מהרעיון כי זה פשוט צעצוע. מחשב חדש נורמלי לא ניתן לרכוש בתקציב. מדובר במחשבים בסיסים לחלוטין, גדולים, כבדים, מקלדת גרועה, סוללה חלשה, מפרט חלש. עשיתי חיפוש ב-ebay ומצאתי כמה אפשרויות נחמדות. הראשונה T61 משומש עם מפרט לא רע בכלל. מהתמונות נראה לא רע בכלל. (במצב טוב) מפרט: Thinkpad Model 7664-17U T7300 2.0GHz 4MB L2 CACHE 3GB RAM 160GB 5400rpm HD 14.1in 1440x900 (WXGA+) Widescreen TFT LCD 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M CDRW/DVDRW Intel 802.11A/B/G/N Wireless W…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by hagai1990,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים, צפיה בסרטים. * רזולוציית המסך? HD לא משנה איזה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמובן כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה. * כונן אופטי? לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מה שקריטי לסטודנט..משקל, סוללה, נוח להקלדה וכו'...

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, עבודות סטודנט למדעי המחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? הכל מהכי חדש עד הכי ישן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? שלילי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? שלילי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם …

• 29 תגובות
    • 4.6k צפיות
  12. החלטתי היום ללכת לקנות מחשב ורציתי לשתף את במפרט שתתנו לי את דעתכם בבקשה. אני לא גיימר ואני לא מתכנן oc אבל אני מדי ערב שאני חוזר מהעבודה אני הייתי רוצה לשחק משחקים חזקים. אז בבקשה חברים האם המפרט בסדר ? יש משהו שצריך לשנות ? המפרט הוא : מעבד: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם : GIGABYTE ?965P-DS3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E? זיכרון : 512MB DDR II 667 TwinMOS- 2 יחידות כרטיסי מסך? eVGA: ?? ?? ?7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E? 7600? דיסק קשיח Hitachi: 160GB 8MB, SATA II ?? 1.44 ?? FLOPPY: Teac/SONY 1.44 (Black צורביםDVD ? CD Recorders ?Optiarc AD-7170A DVD±RW x18, DL x8? מארז : HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספקי כוח: Enermax : ?Liberty ELT4…

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  13. Started by yuvalg,

אשמח לעזרתכם למפרט ל-HTPC שיכול לשמש גם לגיימינג סביר. עדיפות לקניה ב-KSP (הכי משתלם כנראה). המחשב צריך לכלול כונן DVD עם יכולת קריאת BR. תשובות מפורטות 1. מה התקציב המקסימאלי?[glow=red,2,300] 3K עם אפשרות סטיה קלה. [/glow]א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?HTPC, משחקים, סרטי BR א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ומדיה סנטר ומשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סטנדרטים -מהי הרזולוציה הטב…

• 13 תגובות
    • 983 צפיות
  14. שלום, אני מעוניין לבנות מחשב לעריכת וידיאו. מצאתי את PC POWER, שמרכיבים מחשבים יעודיים לעריכת וידיאו. הנה המפרט שהם מציאים (זה הזול יותר) https://www.pcpower.co.il/workstations/solid-i.html?config=3229-10199,3232-10214,3234-10219 רציתי לשאות אם זאת חברה מוכרת ואמינה, והאם כדאי לעורך וידיאו מקצועי לרכוש מחשב כזה. התקציב של 10 אלף למחשב זה לפי דעתי מוגזם, אבל בתור עורך וידיאו מקצועי אני מוכן להשקיע. תודה

15. Started by rata,

האם למחשב LENOVO שקונים בארצות הברית (בדגם שלא נמכר בארץ) יש אחריות גם בארץ ? האם יש מישהו שרכש מחשב לנובו מסשדרה 3000? האם המחשבים אמינים ?

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  16. שלום לכולם, בפעמים הקודמות רכשתי מחשב ע"פ המלצותיכם ואותי אמא למדה שלקוח מרוצה תמיד חוזר לעוד מה עוד? זה המחשב שאני רוצה לרכוש- לאלו שימושים הוא טוב? מה הוא לא יכול לבצע? למה כן? גודל פיזי של המחשב(NETTOP) + קיימת מגבלת מקום בשולחן+מעבד חזק למה לא? - מותג לא מוכר? סיכויי התחממות..?!? מה דעתכם? נ.ב. את המחשב ארכוש באנגליה בעלות של 2.5 א'

17. Started by lolerxd,

שלום לכולם אני צריך המלצה לנייד שישקול מתחת ל2KG (כמה שפחות עדיף) המסך שיהיה בגודל 13.3-14 אני יודע שרוב הניידים בגדלים האלה בד"כ באים בלי כונן DVD, אם במקרה יש, עדיף המחשב ישמש ללימודים(לכן המשקל חשוב), אבל אין דרישות מיוחדות ואין צורך בחומרה חזקה במיוחד(עדיף חסכונית בסוללה) חובה WIN מותקן רצוי אחריות 3 שנים ומחברה טובה(DELL בעדיפות בגלל השירות..) תקציב עד 3K תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם, אז קודם השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, בלי חריגות, עדיף אפילו כמה שפחות לכיוון ה-3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר שימוש ביתי רגיל, קצת משחקים לא כבדים במיוחד (Overwatch 2, Apex Legends), אולי ארצה לשחק בעתיד משהו אבל סביר להניח לא משהו כבד במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך כרטיס מסך והארדיסקים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6…

19. Started by razaviv007,

שלום יש לי בערך עד 4 אלף שקל לקנות מחשב נייד. אני צריך מחשב לעבודה (בניית אתרים) ואינטרנט, צפייה בסרטים ב HD ו FULL HD ושזה ירוץ חלק, שתהיה אפשרות להפעיל את זה על מסך טלוויזיה עם כבל HDMI באיכות טובה ובלי תקיעות, כמו כן שיהיה מהיר מאוד וידע לתפקד גם כשיש עומס של חלונות, כמובן שבסדר גודל של מחיר כזה ארצה גם אפשרות להריץ משחקים על איכויות טובות, משחקים כמו COD נגיד. אם אפשר בבקשה חברה שלדעתכם טובה ולא עושה המון בעיות, בנוסף אם אפשר גם חנות שממנה אתם חושבים שכדאי לקנות. חשבתי על משהו נחמד שאפשר לעשות, 16 ג'יגה בלבד של SATA או איך שלא קוראים לזה, שעליו אשים רק את המערכת הפעלה, ועוד איזה 750 או טרה של זכרון בשביל שאר הדברים שיהיו על כוננים אחרים, האם זה כדאי ונכון? מישהו עשה א…

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  20. Started by dor po,

אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש בעיה/ דברים לא מתאמים אלטנטיבות טובות יותר... מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=107330]Intel Core i5 13600K / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1360 …

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by gilm80,

טוב אז הדרישות שלי הם כאלה: 1.לא צריך ציוד הקפי-יש לי כבר מסך עכבר מקלדת וכו 2.אני כן צריך מערכת הפעלה-WINXP HOME- וויסטה אני לא רוצה עדיין עד שלא יפתרו את כל הבעיות וימצאו את כל הבאגים 3.אין לי חלון בחדר-אז אני צריך מערכת שלא יהיה לה בעיה של חום-אני לא מתכנן אוברקלוקינג-אבל אם יש כרטיס מסך ומעבד ספציפי שמתחממים פחות אז אני רוצה אותם +מאוור 4-וכמובן שתהחה מערכת שתצליח לעלות את כל המשחקים למשך זמן רב בלי שאני יצטרך לשדרג בקרוב זהו פחות או יותר ואם אתם מכירים מקום בי-ם טוב אז אנה תגידו לי או מקום אחר שמציע אחריות עד הבית .....-אין לי אוטו ואם יש בעיה כלשהי במחשב יהיה לי בעיה להגיע למקומות רחוקים תודה מראש גיל

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by orr008,

שלום לכולם! יש לי לפ טופ קצת ישן והיה מותקן פה כרטיס רשת מסוג בי (11 מגה בייט לשנייה). היום התקנתי כרטיס רשת חיצוני (די-לינק) מסוג ג'י (54 מגה בייט לשנייה). עכשיו שניהם עובדים ומחוברים. השאלה היא מה זה אומר- שאני מחובר ב-65 מגה בייט לשנייה? תודה.

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  23. שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב מבוסס Intel, בתקציב מקסימלי של 2500 ש"ח ללא מסך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב: עריכה גרפית (קצת פוטושופ -לא משהו רציני), עבודה משרדית, אינטרנט וסרטים. 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור תל אביב והסביבה. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  24. Started by WereBunny,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, ניתן לרחוג עד 2500 אם יש הצדקה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לטובת לימודים באוניברסיטה - אופיס, אינטרנט, נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט אבל לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה קל יחסית, בשאיפה 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

25. אני מעוניין להשקיע במחששב נייד חזק. כרגע יש לי את הלנובו N200 אבל הוא גדול15.6 וכבד ואני לא כל כך מרוצה מזה. אני רוצה להחליף למשהו קטן(אבל לא יותר מדי) אני מזמין מחו"ל את המחשב אמרו לי שהCORE I7 באולטרה בוק הוא שתי ליבות והוא לא חזק במיוחד? באם זה נכון? הציעו לי גם אופציה שניה הTHINKPAD X220 TABLET אני ממש התלהבתי ממנו אבל הוא גם שתי ליבות.. השאלה שלי במה אתם ממליצים? והאם אין מחשב שהוא קטן עד 14.1" עם 4 ליבות? בגדול אני לא איזה גרפיקאי אבל שאני מרנדרר קובץ וידיאו או דברים כאלו אני רוצה שהמחשב יסחוב אם כבר אני משקיע הרבה כסף אני רוצה גם תוצאה... יכול להיות שהמחשבים האלו מספיק חזקים לכן אני שואל פה אתכם בגלל שאני לא מבין בחומרה כל כך ובביצועים... תודה רבה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.