ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לעזרתכם למחשב עבודה לגרפיקאי בדו מימד, עם קצת עריכת וידיאו (ממש קצת). חשוב מאוד שיהיה יציב ושירוץ חלק עם WIN10 לפחות 3 שנים, כשהתקווה היא שלאחר מכן יתאפשר לשדרג זיכרון ואולי HD, ולהמשיך לעבוד עוד כמה שנים. אין צורך בשום ציוד הקפי או תוכנות. אין גם צורך במארזים מפוארים תודה!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת דו מימד כבדה עם שני מסכים וקבצים גדולים של מאות מגה, ולעיתים גם עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש ל…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברי פורום יקרים, אני מחפש מחשב נייד שאוכל להריץ עליו לינוקס וללמוד את המערכת במקביל לעבודה מול נייח, ההנחה הבסיסית היא שהוא לא אמור לעלות הרבה כלל - מה דעתכם בנושא? והאם יש המלצה מסויימת למחשבים מסוג זה? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב 8000 חריגה 10 גג, עדיפות כמובן לכיוון ה8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Maya adobe unreal engine 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מקלדת ועכבר (לא כל כך קריטי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מעוניינת לקנות מחשב חדש שהשימוש העיקרי בו יהיה לתוכנות 3d כמו 3d max ואנריל אנג'ין, וגם כל תוכנות אדובי. התקציב שלי הוא 10 עם עדיפות להישאר בטווח השמונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 עם עדיפות ל8.
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
בטעות ערכתי את ההודעה הזו במקום לכתוב חדשה אני אקצר את ההודעה הקודמת כי היא הייתה ארוכה למשו יותר ישיר חבר שלי זקוק למחשב rendering power שיהיה מבוסס על שני מעבדי xeon אני לא מבין בלוחות אם מהסוג הזה יש לו כבר ספק כוח 650 וכרטיס מסך GTX8800 שאותם הוא לא מחליף כרגע ויהיו לו במחשב החדש אז הוא צריך: לוח אם 2 מעבדי XEON לפחות 12 ג'יגה זיכרון עד 2TB של אחסון התוכנות שהוא עובד איתם 3dsmax,vray,xsi,photoshop,premier לא יתבצע אוברקלוק וצריך שהמחשב יהיה קר ויציב ככל שניתן גם אם ירעיש. אין צורך ב RAID התקציב הוא עד 9000 שקלים תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב מבוסס אינטל I7 לא מתכנן לעשות OC 5000-5500 מחיר . תוכנות שאני עובד איתם הם Maya zbrush Photoshop חשוב לי גם הזיכרון ומארז טוב ושקט . אין צורך בציוד הקפי . תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K זה כולל את החריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תמיד חשוב אבל לא צריך להגזים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שמריץ מספר רב של תוכנות תקשורת במקביל. לכן על כמות הזכרון תהיה 4GB, וכן נדרשים שני מסכים עם אופציה ל 4 בהמשך הדרך. עברתי על הפורומים (הטובים) פה, ביקרתי בקצת חנויות ונראה לי שהתכנסתי. מה דעתכם ? מעבד Intel Core 2 Duo E6600 (S775) - 2.4GHz 1066MHz 4MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty. מחיר 1278 גוף קירור למעבד ThermalTake Big Typhoon CL-P0114 . מחיר 241 לוח אם LGA775 Intel965P - Gigabyte GA-8I965P-DS4 - Heatpipes - 3Y Warranty (or 975). מחיר 584 זיכרון פנימי 4GB DDR-2 - 2048 Dual Channel 800MHZ PC6400 - G.Skill F2-6400PHU2-2GBNR- CL 5-5-5-15- Life Time Warranty. מחיר 2759 2 דיסק קשיח 250GB 2* WD 2500KS II S-ATA 7200RPM 16MB BUFFER 5Y Warranty. מחיר…
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שאלתי בטעות את השאלה לא בפורום המתאים ולכן שואל שוב לרשת באג יש מבצע של מחשבי סמסונג ללא מע"מ http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=12193 חשבתי על המחשב הזה בעיקר לצרכיי תכנון בעזרת אוטוקאד דו מימד.( עבודה ). האם המחיר באמת אטרקטיבי או שיש מחשבים באותו מחיר ( או אולי איני צריך מחשב כזה חזק ויקר יחסית), שישרתו אותי טוב יותר העבודה בעיקר בבית כך שלמשקל אין משמעות קריטית. חשוב גרפיקה איכותית, כוח עיבוד, מה שכן בסבירות גבוהה אחבר מסך חיצוני נוסף ולכן המחשב צריך להיות מסוגל לתת אפשרות זו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל, חריגה עד 10 אחוז מה שימושי המחשב עבודה באוטוקאד, גלישה, העברת קבצים בין מחשבים ובין בעלי מקצוע (גרפיקה) עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? …
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
היי, אני מרכיב מחשב עבודה, אופי העבודה הוא עם המון תוכנות פתוחות, חלקן אופיס ומייל, חלקן עיבוד (בעיקר SPSS). הרכבתי איזשהו מפרט, חשוב לי אמינות המידע גם ולכן הוספתי 2 הארדיסקים שיהיו בRAID 1. אין חשיבות כלשהי למשחקי\עיבודי גרפיקה. אשמח להארות\הערות\הצעות. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 714 צפיות
-
-
מראש אני יודע שמחיר כזה גבוה הוא במקצת קיצוני אבל אני בונה מחשב שיחזיק מספיק זמן בתמורה מלאה לחלקים ברמה כמעט הגבוהה ביותר אז לא צריך לפתח דיון על אם שווה או לא שווה לשלם סכום כזה למחשב בימינו. המפרט הנוכחי שעיצבתי הוא מעבד: i7 990 (המעבד לא קשור בתוך המפרט משום שאני מקבל אותו ישר מאינטל, אז הוא לא קשור במחיר ובדיון) לוח אם: Rampage III Extreme s1366 Core i7, Intel x58, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרון: 3x4GB G. Skill Ripjaw Edition Triple Channel כרטיס מסך: GTX580 UD 1536mb GDDR5 DX11 כפול שניים בשביל ה-SLI כונן קשיח: OCZ Vertex 60GB SSD Sata 2 / Caviar Black 2TB צורב DVD/Blu ray קירור : Noctua NH-D14 CPU Cooler מארז : HAF X Full Tower ATX Black-Case ספק כוח: Revolution 85+ 1250…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהגדרת מפרט למחשב עם צורך דיי ספציפי. אני יודע מה הדרישות, פשוט לא בקיא בכל חידושי החומרה האחרונים והמומלצים... התקציב הוא עד 5000 שקלים המחשב אמור לשמש בעיקר לחישובי וירטואליציה וקומפיצליה, לכן הלוח והמעבד הם הרכיבים הכי חשובים במפרט. אין צורך בכרטיס מסך, או במסך, אני עושה שימוש ב-Onboard של intel. (אני יודע שזה חילול הקודש לחלקיכם אבל אין לי צורך בכ' מסך.) ללא OC. הדרישה היחידה היא שמעבד יהיה Intel וחדש. אני מניח שכל הלוחות החדשים תומכים גם בכל האפשרויות של המעבדים החדשים (EUFI וכדומה) זכרון: 16GB אחסון: TB1 זה בהחלט מספיק. אפילו חצי מזה, אבל לא פחות. לא יודע אם SSD מתשלם או לא בתקציב הזה... תודה.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , אני צריך עזרה בחלקים הכי זולים ( אפשרי מחנויות שונות - אני מרכיב לבד ) 1- מעבד SEMPHRON 2- לוח אמ משולב כרטיס מסך , משולב כרטיס קול , משולב כרטיס רשת 3- זכרון 512 4 מארז כל הדברים האחרים יש לי תקציב - רצוי רצוי 1000 ש''ח
-
- 32 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, מעוניין לשדרג את העניינים כאן, אשמח לעזרתכם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,000שח מקס' ניתן לחרוג עד 13K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד, נמצא בחדר השינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה מסוימת. עדי…
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכם אני מעוניין בעזרתכם לבניית מפרט בסביבות ה 4000 שקלים עם כיוון לפלוס אם וכאשר אבין שזה נחוץ לי,עיקר העיסוק במחשב יהיה גרפיקה דו ממדית אשמח אם במפרט יהיה קירור די טוב למעבד (משהו בסביבות 250 ש"ח ) תודה
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב עבור גרפיקה, בניית אתרים ועריכת וידאו (לא עבור משחקים) = 6700 ש"ח בחנות http://www.noacomp.co.il/ חשוב לי לשמוע דעתכם על התאמת החלקים לביצועים אופטימליים ! 1 מעבד PENTIUM 4 3ghz 800mhz :D2 לוח אם ASUS P4C800 DELUXE http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4C800%20Deluxe&langs=01 :D3 זיכרון OCZ PC-3200 400 mhz EL DDR 1024MB DUAL CHANNEL OPTIMIZED ENHANCED LATENCY - CL 2-3-3-6 1T (2 x 512) http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ+EL+DDR+PC-3200+Dual+Channel :D4 קונן כשיח Western Digital Enterprise Serial ATA Hard Drive WD Raptor 36.7 GB 10,000 RPM http://store.westerndigital.com/product.asp?sku=1496302 :…
-
- 4 תגובות
- 897 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין במחשב PC עבור פיתוח תוכנות. אשמח לעזרתכם!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-1000 2. שימושים צפויים - פיתוח תוכנות. צפייה ב-HD תוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש באופן תדיר: Visual Studio 2010, eclipse המחשב לא מיועד למשחקים, אבל כן לצפייה בתכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן, שני מסכים מאותו סוג של כ-22 אינץ' כל אחד 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. אין צורך במפרט חלקי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא – בהזמנה אבקש מהחנות. …
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, בימים האחרונים ההארדיסק שלי שבק חיים וכרגע אני בהתלבטות אם לקנות מחשב חדש או לא.. אשאל בפורום כוננים קשיחים לגביי המלצה לSSD והארדיסק חדש עבור המערכת, אבל אני חושב לקנות כבר מחשב חדש (בכל זאת המערכת בת כ5 שנים) - כמובן עם SSD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי - אם משתלם אז לנצל, אם לא אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכנות וכן הרצת vmים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת vmware workstation (וכמובן מכונות וריטוא…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד לבעלי שלומד הנדסת בנין, הבנתי שהתוכנה הכי "כבדה" היא BEAMD צריכה המלצה ועזרה.. ראיתי את המפרט הבא שיכול להריץ autocad אבל יותר חשוב BEAMD הולכת לאיבוד ואשמח לעזרה. יצרן HP מחשב נייד מבית HP בעל מעבד i7-8550U, זיכרון בנפח 16GB, כונן קשיח משולב של 1TB ו-256GB SSD, מסך "15.6 ומאיץ גרפי NVIDIA GeForce MX150 מק"ט: 192545577137 מפרט טכני מעבד: Intel Core i7-8550U מערכת הפעלה: Windows 10 Home מסך: FHD IPS 15.6 רזולוציה: 1920x1080 זיכרון: 16GB כונן קשיח: 1TB + 256 SSD מאיץ גרפי: NVIDIA GeForce MX150 קישוריות: Wi-Fi b/g/n, BlueTooth 4.2 ממדים: 17.9x24.56x36.16 ס"מ משקל: 1.92 ק"ג חיב…
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
גודל מסך: 13.3 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD. אין צורך ב - כונן DVD מסך מט. חיבור HDMI עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. עדיפות לדל עם 3 שנים אחריות
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום לכל מומחי הפורום, אשמח לקבל את סיועכם בהרכבת מפרט מחשב שעיקרו עבודה ביתית, לצד עבודות גרפיקה מזדמנות בפוטושופ ועריכת וידיאו בסיסית. מאוד חשוב שיהיה מדובר במחשב טוב ומהיר, גם בדרישות היחסית פשוטות הללו. כמו כן, יש ברשותי כונן SSD 128 GB חדש של קינגסטון שארצה להרכיב לתוך המחשב עבור מערכת ההפעלה, לצד דיסק קשיח רגיל סטנדרטי.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ביתית, עריכה גרפית קלה (פוטושופ) ועריכת וידיאו קלה ומזדמנת (edius). אין צורך בגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5679&perur=2&t=1&c=320 מפרט טכני: מעבד: Intel Pentium Dual Core T2310 1.46GHz זיכרון: 1024MB DDR2 דיסק קשיח: 120GB 5400rpm SATA תקשורת אלחוטית: 802.11b/g מסך: 15.4" WXGA High Definition Brightview כרטיס גרפי: Intel Accelerator Graphics media X3100 זכרון גרפי: up to 251MB כונן אופטי: DVD Writer Double Layer רמקולים איכותיים מבית Altec lancing מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit הכוללת את תוכנת מדיה סנטר. מגיע בצבע שחור-מט פסנתר מהקולקציה החדשה! [3600שח] המחשב הנ"ל עם תוספת 2 גיגה זיכרון, האם יש משהו יותר משתלם בתקציב הנ"ל?
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב, כי הלוח שלה נישרף, עכשיו חשבתי להחליף לה את הלוח,מעבד,זיכרון: לוח ASUS P4S800-MX מעבד CELERON 2.4GB 533MHZ 256KB זיכרון KINGSTON 256MB PC400 הלוח כולל כ.מסך מובנה זול של SIS וכרטיס קול גם האם המפרט הזה מספיק טוב לצפייה בסרטים בפורמט DIVX ?
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב בן 5 שנים ואני מתלבט האם הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, או האם כדאי לחכות עוד קצת עד שיגיע הדור הבא של המחשבים. מה אתם חושבים?? במידה וכן כדאי לקנות מחשב, הייתי שמח אם תמליצו לי על מפרט מחשב עבור היישומים הבאים: אני משתמש במחשב בעיקר עבור אינטנרט, Office וצפייה בסרטי DivX. לעיתים רחוקות, אני עובד עם Visual Studio ולעיתים עוד יותר רחוקות אני עורך וידאו וסאונד, כך שאני רוצה מחשב שיתמוך ביישום הזה אבל הוא לא חייב להיות "חייה רעה". תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב! אני מחפש מחשב נייד לרכישה שישמש פרופסור באוניברסיטה. המחשב אמור לשמש כתחנת עבודה ניידת, כך שעיקר העבודה עליו נעשית מהבית במקום מחשב נייח. יחד עם זאת, המחשב כן יעבור ממקום למקום מדי פעם אז צריך שהוא לא יהיה כבד מדי. התקציב הוא 6000, אבל התקציב מאד גמיש - אפשר לחרוג במידה ויש דגם מחשב משתלם במיוחד, או לצמצם אם לדתעכם זאת הוצאה מוגזמת על מחשב משרדי. רכישת המחשב תעשה דרך מקום העבודה, אודה לכם אם תוכלו להציע יותר מדגם אחד . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב יריץ בעיקר תוכנות משרדיות או תוכנות מחקר. לעתים סרטים על רזולוציה גבוהה ומוזיקה. * גוד…
-
- 0 תגובות
- 979 צפיות
-