ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד לצרכים בסיסיים מאוד- אינטרנט, אופיס, תמונות, צפייה בסדרות וסרטונים (לא משחקים או משהו מיוחד) חשוב לי שיהיה מהיר , בטריה שלא תכבה אחרי שעה, שיבוא עם מערכת הפעלה מותקנת ושיהיה חיבור לטלווזיה. ואחריות אני לא יודע אם כדאי, מבקש את עצתכם
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן יחסית של DELL, מדגם studio 1535. המחשב לא פעל זמן רב (סתם היה בארון) אך ניסיתי "להחיות אותו". התקנתי windows 7 32 pro, והכל עובד יחסית לאט. לאחר מכן ראיתי שבציוני windows experience index המעבד מקבל ציון ממש נמוך (2.6). רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעיה, וכיצד ניתן לבדוק/לתקן. המעבד t5750, זיכרון 2GB 667. מראש על העזרה, ערן.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברה! סבתא שלי מחפשת לקנות לפטופ חדש אחרי בערך 10 שנים עם אותה גרוטאה. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סוליטר, אימיילים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17 אינץ. * רזולוציית המסך? אין דרישות מיוחדות. * משקל לא רלוונטי - המחשב ישמש כמחשב נייח לכל דבר.. היא לא מזיזה אותו אף פעם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו יוצא דופן - תמיד מחובר לחשמל.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? מומלץ. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות רגילה, עדיפות לשלוש שנים. …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני ממש צריכה המלצה למחשב נייד. השימוש העיקרי שלו יהיה מוזיקה, סרטים, אינטרנט, ומשחקים כמו GTA SAN ANDREAS אני אשמח אם הוא יהיה כמה שיותר זול, כי התקציב שלי בתור ילדה בתיכון לא גדול. ההבנה שלי די אפסית במחשבים, אז אין לי מידע להוסיף תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית וגיימינג. * גודל המסך? 13.3/14 אינץ'.האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? לא משנה כל כך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות, עדיף לא לעבור את ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 7 שעות בשימוש בינוני-כבד. קחו בחשבון שאני כנראה אקנה סוללה נוספת כדוגמת זו. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אני מניח שיש בכל המחשבים היום... * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? המינימום הוא 500GB, רצוי אפילו יותר. * כונן אופטי? ממש לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בת…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם אופיס + גלישה באינטרנט - בסיסי ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אבי מתלבט בקניית מחשב נייד חדש, הוא צריך מחשב לשימוש משרדי בלבד. אופיס אינטרנט וכו' הוא יקח אותו איתו לכל מקום(ברכב) וגם הוא טס הרבה לחו"ל והוא יקח את המחשב איתו. הוא מתעקש על מסך 15, לדעתו 14 זה קטן מדי. דבר נוסף הוא צריך שתהיה מצלמה במחשב כך שהדל E5500 יורד מהאפשרויות. הוא ממש מתלבט האם כדאי להשקיע סכום גדול יחסית ולקנות את הלנובו T510 בערך 5600 ש"ח http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=315 או שעדיף לחסוך ולקנות את הדל ווסטרו 1015 סביב ה-3000 ש"ח http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1015-t65.htm או אולי בכלל כדאי לקנות דל 1545 ב-3000 ש"ח. http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6600.htm מבחינת מפרט כמובן שהלנובו יותר חזק משמעותית, אולם ל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעוניין לקבל המלצה למיפרט למישחקים הכי חדשים של GTA NFS התקציב 4000 שח וצריך לכלול מסך 22 לא איכפת לי לרדת למסך 19 אם תמליצו לי שזה כדאי המחשב ירוץ על XP וצריך לתמוך גם HDMI/HDTV (מה ההבדל ביניהם?) בתודה
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד עפ"י הפרמטרים הבאים: * מטרות המחשב? במחשב מיועד עבור הבן שלי שעדיין בביה"ס. בעיקר office, אינטרנט וצפייה בסרטים. אין צפי למשחקים כרגע. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על "14 עדיף מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה שנכנס בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? מאחר ויש כבר נייד אחד ("15.6 ASUS 550JK) בבית שמחליף מחשב נייח, מעדיף שהמחשב הנ"ל יאפשר בכל זאת איזו ניידות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל הניתן אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אבל נראה לי שבכל מקרה יש לכולם * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי שהמחשב יהיה מהיר ולכן א…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש כרגע במערכת הבאה: Pentium 4 2.4 GHz 1000 MB ddr400 Radeon 9600XT המחשב בן כמה שנים טובות (יש לו יותר פז"מ מאשר היה לי בצבא, ואני כבר השתחררתי..) אבל הוא מקבל טיפול מסור ואוהב, רץ בצורה חלקה ואני מרוצה ממנו באופן כללי בכל הנושאים מלבד משחקים (מן הסתם) אני לא מטורף גרפיקה כזה שחייב לשים את ההגדרות על המקסימום כל הזמן, מבחינתי העיקר שהמשחק ירוץ חלק, יראה סביר ויהיה כיף עד לפני בערך שנה המחשב הזה הריץ כמעט כל משחק בצורה די מספקת (אפילו את BIOSHOCK, למרות זמני טעינות מוגזמים וקירטועים מסויימים) אבל עכשיו הוא כבר לא תופס.. אני לא רוצה לקנות מחשב חדש, אין לי 2000 שקל (ואני יודע שרצוי יותר) להשקיע בזה כרגע, ואני גם לא מעוניין לעשות את זה השאלה שלי היא, האם אפ…
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
האם מפרט הזה טוב? האם הספק הזה יחזיק את המערכת? האם אתם ממליצים להחליף ללוח האם הזה: MSI K8N Neo4-F NFORCE4 תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום,שמי דין. אני כותב מוזיקה אלקטרונית במחשב..משתמש בקיובייס ועד תוכנות כבדות יחסית מלוות בפלאגינים כבדים. כיום אני עובד עם פנטיום 4 וברצוני להשתדרג במחשב חזק ויעיל לצורכי. היעוד של המשחב הוא לא רק למוזיקה אלא גם לעבודה ביתית אני מתלבט אם לכוון למערכת 1366 או 1156 socket... אשמח אם מישהו יעזור לי בבנית המפרט
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם הרכבתי מחשב ב5800k ואני רוצה את חוות הדעת שלכם אני משתמש במחשב בעיקר לגרפיקה דו מימדית ואני לא מתכנן oc אם יש אפשרות לעלות בתקציב בעוד 500-600 שקל אם צריך תודה
-
- 3 תגובות
- 532 צפיות
-
-
טוב למי שועד לא ראה (אני לא מאמין אחרי חפירה כזאת חחח) מחשב ביתי וגיימר בינוני כזה.. עכשיו השאלות: 1. הספק כח הבנתי מספיק חזק תנקו אם לא 2. בלוח יש כרטיס קול ורשת? 3. המממ.. איך המפרט בכללי 4. הוא שקט? AMD Athlon 64 X2 4600+ Socket AM2 Box ASUS M2N-E Western Digital 1600AAJS 160GB G.Skill DDR2 2048MB (1024MBX2) 800Mhz CL5 LEADTEK WinFast PX8800GTS 320MB PCI-E LG GSA-H44N X18 DVD NXZT Apollo Enermax Liberty 400W
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
יש עדיפות לכ.מסך לא מובנה מאחר ויש ילדה שמשחקת קצת פיפא/SIMS וכו' ואני לא רוצה שחלילה תהיה תקיעה או איטיות (אחרת מה הטעם במחשב חדש?) 2GB מעל ומעבר מארז וספק - מן הסתם איכותיים יחסית, לא Corsair אבל גם לא ספק מדבקה ללא HD עם דגש על זול! תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למשחקים ב 5,500 ש"ח ללא ציוד הקפי.
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום, אני לומד לתואר בטכניון (ככה שאני יכול לקבל מע' הפעלה למחשב). יש לי היום מחשב ''15 של דל עם מעבד i3, ואני שוקל לקנות מחשב נוסף שאני אוכל לקחת אותו איתי ללימודים. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח והשאלה אם כדאי לי למכור את הדל הישן ביד 2 וככה להעלות את התקציב מעט או פשוט להסתפק במחשב קל יחסית עם ביצועים בינוניים ולדברים שיצטרכו קצת יותר "כוח" להשתמש במחשב הישן יותר? * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס, מדי פעם סרט, לא צריך עם יכולות גרפיות למשחקים. * גודל המסך? 11.6-12.5 אינטש נשמע סביר, אולי גם 10 מספיק? * משקל רצוי? 2 ק"ג מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סביר 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מיוחד.…
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה - בעיקר photoshop א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אחרי חפירות של שבוע הגעתי להחלטה!!! מה אתם אומרים על המפרט? כמו כן צריך המלצה ללוח אם.. מעבד אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל המלצתכם ללוח אם???? רצוי ASUS אך אפשרי גם Gigabyte זכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB Sata II HD105SI כרטיסי מסך Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים Cooler master storm scout ספקי כוח SeaSonic M12II 620Watt 80Plus Bronze
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
היי. להורים שלי הלך המחשב הנייח אחרי כמה שנים טובות והם מחפשים מחשב נייד בסיסי מאוד. המחשב מיועד לאינטרנט + סרטי FHD. חוץ מיזה שיהיה לפחות 320GB בכונן. בקשר לזיכון - תגידו לי אתם כמה צריך ? חשוב מאוד שיהיה Windows חוקי, וצורב DVD. חריגה גג עד 500 ש"ח גג ! תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע לומר לי מה ההפרש ביצועים בין הארד דיסק "רגיל" בנייד- 5400, לבין אילו שמשולב בהם Flash בשביל מערכת ההפעלה/Caching ? מנסיון אישי, כוננים קשיחים איטיים הם לרוב צוואר בקבוק בביצועים שוטפים ועליית מערכת ההפעלה. האם כוננים משולבים משפרים ביצועים אלו משמעותית?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש מפרט לHTPC בתקציב של 1000 ש"ח. חשוב לי שהוא יהיה מסוגל להריץ סרטים באיכות HD. הדבר היחידי שיש לי ספייר ולא צריך לקנות זה זכרונות. תודה מראש על העזרה, כפיר עריכה מסתבר שיש לי בבית לוח אם + מעבד מלפני כמה שנים טובות. לוח אם: intel desktop board d915gav מעבד: אין לי שם מדוייק אז פשוט לפי לוח האם השאלה אם הוא חזק מספיק בשביל HD או שצריך חזק יותר?
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
בחרתי מפרט, אבל הבנתי שה I3 מהסדרה הזאת לא מומלץ ועדיף לקחת במקומו AMD באותו מחיר (500-700) השאלה איזה מעבד ולוח אם כדאי לקחת? זה המפרט מעבד Intel i3-3220 - Tray פתרונות קירור למארז קירור מסדרת Alpine של חברת Arctic לוח-אם לוח-אם בעל ערכת שבבים H61 מבית Gigabyte/ ASUS/ Asrock/ MSI זכרונות Crucial/Kingston/Transcend/Corsair/G.Skill/Micron 1X4GB 1333Mhz DDR3 דיסק קשיח Samsung/WD/Hitachi/Seagate 500GB SATA2/3 צורב LG/Samsung DVD-RW SATA כרטיס מסך Sapphire HD7870XT 2GB GDDR5 מארז מארז של חברת Compucase/Antec/CoolerMaster ספק כח ספק 500W מבית Seasonic / FSP / HEC / Antec / Corsair / Enermax סה"כ 3220 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
היי חברים, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי מתמטיקה ואני זקוק לעזרה בבחירת המחשב (יכול להיות שבהמשך הלימודים גם אשלב מדעי המחשב). שימושים עיקריים: הלפטופ ישמש בעיקר ללימודים (הרבה שימוש באופיס והרבה קריאה) ולצפייה בסדרות/סרטים. כנראה שבשלב מאוחר יותר גם תכנות. מה חשוב לי: -חשוב לי שהמחשב ישקול כמה שפחות (פחות מקילו וחצי), מכיוון שלרוב אני מתכנן ללכת ברגל ללימודים. -גודל המסך באיזור 13 אינץ׳. -חשוב לי גם שהמחשב ייראה טוב. -כמובן שהכי חשוב שהמחשב יתאים לשימושים העקריים, יהיה מהיר ושישרת אותי נאמנה. -חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. -חיי סוללה ארוכים ככל הניתן. תקציב: התקציב שלי נמצא באיזור ה4-4.5k. מיקום: אני…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר שלי צריך מפרט עד 4000 למשחקים שצריך לכלול את הדברים הבאים: 1) חייב להיות אינטל. אבא שלו לא מוכן אחרת, אין מה לדבר. 2) צריך צורב DVD. הוא רוצה לקנות מחר ויידע אותי ברגע האחרון על מפרט של אייבורי אז אני מקווה שתספיקו להציע לי משהו יותר טוב להביא לו
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-