ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
כל המחשבים הניידים הקטנים ( NETBOOK) באים ללא כונן אופטי? דוגמא: ASUS EEE PC 1000HE, MSI WIND, ACER ONE
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה, תוכנות משרדיות, מוזיקה וצפייה בסרטים. (התקציב הוא כ2500). להלן המפרטים של המחשבים: 1. dell - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5831&CatCode=315 2. lenovo - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5566&CatCode=315 הם סה"כ די דומים במפרט.. רציתי לשאול על ההבדל בין המעבדים שלהם, מה לדעתכם יותר טוב וכמה זה באמת משנה לאור הצרכים שלי מהמחשב. בנוסף, אשמח לשמוע דיעה כללית על המחשב ועל ניסיון חיובי/שלילי איתם. תודה רבה וחג שמח, דניאל
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 3500 ש"ח ניתן לחרוג קצת. בתקווה שאני ראלי.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה באדריכלות אני מתכנן להתחבר למסך מקלדת ועכבר (קיימים) בזמן העבודה. במקביל סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים ssd 128 על מחשב שולחני אני לא יודע אם זה מתאים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי ומשחקים לא כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצות למחשב נייד בתקציב של 3-3.5 אלף ש"ח. המחשב ישמש את אימי ומכאן נגזרים מספר אילוצים: 1. המחשב נייד רק בתוך הבית - סלון/מטבח/מקופל בארון. לכן המשקל פחות קריטי. 2. שימוש: גלישה, צפיה בתמונות, סקייפ (כולל שיחת וידאו) 3. מסך: רצוי 15 אינץ' - ולא Wide, שכן אימי מעדיפה לראות את כל המסך באופן ממוקד. היא לא מצליחה לראות את כל המסך בעבודה על מסך רחב - וזה מפריע לה. 4. מקלדת: התחברה מאד למקלדת של סמסונג Q330 - בשל המקשים המרווחים, והרקע הבהיר סביב המקשים. הניגודיות בין המקש הכהה לרקע הבהיר (בין המקשים ומסביב למקלדת יש בדגם הזה צבע כסוף) הרגיש לה נכון. 5. אבזור: סביר! רמקולים סבירים, כרטיס מסך סביר, חיבור אלחוטי, רצוי - מצלמת WEB אבל לא חובה. 6. עיצוב - רצוי שיהיה משה…
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
עוברים מ PIII 550 + OLD BOARD TO AMD SOMTHING.... אז ככה המכרז הבא הורכב מ KSP אני זקוק לחוות דעת בקשר ללוח בלבד !!! או אם למישהו יש משהו טוב יותר להוסיף בבקשה ... המטרה שלי פה הוא שהמפרט יהיה כמה שיותר זול כמה שיותר איכותי ומשתלם לטווח הרחוק... במידת האפשר כל זאת בתקציב של 1000 שקל ( אם אפשר פחות בכיף ) - המחשב הנ"ל מיועד למשחקים פשוטים ולתוכנות פשוטות סרטים ומוזיקה... מממ אגב לא נורא אם לא יכלול בתוכו כ.מסך יש GEFORCE 2 ישן בצד .. לכל מקרה ... והנה הפיט'ש שלי : Sempron 2600+ (S-754) - 425 K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E ASROCK - 420 256MB memoQ CL2.5 - 130 שימו לב פחות מאלפייה : 975 שח כולל מעמ... עוד הצעה על אותו בסיס : Sempron 2600+ (S-754) - 425 256MB memoQ CL…
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, התקציב הינו 7K+. המחשב ישמש לסטודנט למדעי המחשב, מולטימדיה (מכאן חשיבות למסך איכותי), אקסלים גדולים ואם מתאפשר בלי פגיעה משמעותית בחיי הסוללה והמשקל אז גיימינג קל. יש צורך במסך מגע (אשתמש גם ב stylus), גודל המסך שאני מעוניין בו "14 (שמתי עין על Lenovo Yoga C940) חשיבות גבוהה למשקל שלא יהיה כבד, הייתי אומר עד 1.5kg. חיי סוללה חשובים גם כן. מבחינת SSD, 256GB אינם מספיקים לצרכיי, לכן במידה ומשתלם לרכוש דגם עם 256GB ולהתקין כונן שיירכש בנפרד אעשה זאת. חיבורים: USB Type-C חובה. thunderbolt יהיה נחמד כ futureproof הקנייה מתוכנת לשבוע הקרוב ולא שולל רכישה מחו"ל במידה ואחריות מכובדת בארץ. תודה, הדר
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
מטרות לפי סדר חשיבות: משחקים כבדים,סרטים (עם יכולת חיבורים מגוונת),גרפיקה (כרגע רק פוטושופ), לימודים אבל זה יבוא על הדרך. גודל מסך: "15.6 כרגע זה הכיוון אבל אני גמיש לגבי משקל וגודל: לא אכפת לי שהוא יהיה קצת כבד ומסורבל אני רוצה להתשמש בו למטרת נייח (אבל בכל זאת שיהיה נייד) חיי ואורך סוללה: כמובן שעדיף משו טוב שיחזיק הרבה זמן... חובה Bluetooth כונן קשיח: 1TB (בעדיפות לשניים אחד למערכת הפעלה (נגיד 24GB משו פצצה ועוד אחד 1000GB משו סביר+) אין צורך באחריות אבל תמיד נחמד.. מערכת הפעלה אני יכול לדאוג בעצמי אין צורך במקורי. לגבי חברה ממש אין לי מושג אין צורך במסך מגע (נראה לי סתם בזבוז כסף) והדבר החשוב ביותר תקציב: עד 5000 שקל. תודה. משה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי 2 דרישות מרכזיות והכרחיות, כל השאר זה בונוס 1. ניגון כל קובץ HD קיים 2. שקט שאפשר לשים עליו את הראש ולהירדם משחקים לא נדרש, שימוש משרדי, מוזיקה וכו כן. אשמח לקבל מפרט למחשב כזה, כמה שיותר טוב תחת התקציב, שיחזיק גם כמה שנים קדימה, ואם אפשר עם מארז יפה וסולידי. אין צורך למערכת הפעלה, אני הולך להתקין עליו חלונות 7, יש לי דיסקים של 32 ו 64 ביט תודה!
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
* מיועד לתוכנות שרטוט והדמיות [/AutoCAD/Revit/SolidWorks] * גודל המסך - 15.6/17 * רזולוציית המסך - העדפה לכמה שיותר גבוהה * כרטיס מסך: כן! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה, ועדיפות למרווחת. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, מסתובב איתו. * נדרש זמן סוללה ארוך, כמה שיותר,בלי חשמל אבל 4-5 יספיק לדעתי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD/ משולב * כונן אופטי? אפשרי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא! [ אם זה מה שיוזיל... ] * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מחשב שיראה מתכתי [סטייל האסוס/ HP ENVY] - והכי פשוט --- סטייל המקבוקים. אודה ממ…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
החלק המרכזי של המחשב הוא עבודה עם גרפיקה גבוהה ועריכת וידאו באיכות גבוהה מבלי להיתקע. אני לא צריך מפרט מחשב מלא כי את החלקים הפשוטים יש לי. אני צריך עזרה בחלקים הנ"ל שסה"כ יגיעו לסכום של 5000 שקלים! (אם יש הצעות של רכיבים יותר זולים שיעשו את העבודה מעולה!) מפרט שאני חשבתי עליו: לוח אם: P4 Intel 975X Express DDR2 FSB 1066mhz מעבדים (פה תצטרכו לעזור לי): E6700/E660/E6400 (איזה מהם עדיף? מספיק? ולמה? תודה !!) Interl core 2 Duo, 2.X mhz 64 Bit Cache: 2*2048/4096 זיכרון: Kingston DDR2 2*1024MB 800mhz CL3 כ.מסך: Asus nVidia GeForce FX6600 256/512 MB 128BIT PCI Express או ATI Radeon X1300 Pro 256/512MB 128 BIT או Gigabyte nVidia GeForce 7600GS 512MB PCle 128 BIT Pci Express (מא…
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני שבועיים פירסמתי בקשה לעזרה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=367803.msg3175009#msg3175009 לא ממש עזרו לי, אז אני פותח המשך לנושא. בינתיים נראה לי שמצאתי את מבוקשי, הייתי שמח אם תחוו דעה לגבי המפרט הבא: 1. מחשב נייד Lenovo ThinkPad Series T400 2765-22G מחיר ליחידה 6,750.00 שח לא כולל מע"מ מק"ט NM322IV מעבד:Intel® Centrino® 2 Duo vPro Processor P8600 2.40GHz/ זכרון: 2GB 1066MHz, DDR3 דיסק קשיח: 250GB 5400 PRM S.ATA מסך: 14.1" WSXGA 1440X900 כ.מסך:Ati Mobility Radeon HD 3470w/256MB כונן אופטי: DVD Multi Burner - צורב DVD כ.קול+ רמקולים מובנים כ.רשת 10/100/1000 + מודם 56K כ.רשת אלחוטי Intel WiFi Link 5300 AGN (3x3) and Bluetooth יציאות: Docking…
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בעזרה בהכנת מפרט למחשב חזק - לא למטרות גיימינג: צריך כח עיבוד וצפייה בווידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000-4000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - במידת הצורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - הרצת תוכנות שדורשות כח חישובי גבוה, וצפייה בווידאו ברזולוציות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). למשל MATLAB, מנועי שח, חישובים כבדים בתוכנות JAVA, פייטון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
רכשתי נייד עם המפרט הבא: Processor: 2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz Video Card: NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics with Optimus Memory: 8GB Shared Dual Channel DDR3 Memory Battery: 90 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery LCD: 17.3" FHD (1080p) with 2.0MP HD Webcam 1. ככול הנראה למחשב יש 2 כרטיסי מסך אחד של NVIDIA והשני של Intel זה של Intel מוגדר ככל הנראה ככרטיס הראשי. כאשר אני משתמש בתוכנות גרפיות קלות כמו SKETCHUP הביצועים ממש לא "מעוררים השתאות" בלשון המעטה. מה אפשר לעשות בנידון? 2. לכמה זמן בטרייה כזו צריכה להספיק בין הטענה להטענה [אינטרנט+מוזיקה] בשימוש רגוע [ המסך 17 אינטש
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש עשיתי מפרט שניראה לי שהוא מספיק לי ני רק צריך כמה חוות דעות עליו כדי לדעת אם לקנות בטוח מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Tray ₪300 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5300ay לוח אם Gigabyte GA-EP41T-UD3L ₪413 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950050 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪277 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ₪567 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=A74F-NE3 מארז כולל ספק CoolerMaster Elite 335 460W ₪328 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=80320-100-17 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2162₪ …
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
היי אשמח להמלצה למחשב משרדי, עם לפחות 32 RAM. תקציב: עד 2000. דגשים: שיהיה אפשר לשדרג ל 64 RAM, ושיהיה אפשר להוסיף כרטיס מסך שמתאים ל deep learning בבוא העת. אין צורך בציוד הקפי. אין צורך במחשב שקט. אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך בחיבורים/יציאות לא סטנדרטיות. עדיף מארז במימדים קטנים יחסית, אבל לא קרטי. יש צורך ב SSD יש צורך במפרט מחנות במרכז מעבר לזה, אין דגשים מיוחדים, חוץ משייתן תמורה טובה למחיר. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי מעוניין בחוות דעת על מפרט למשחקים: 1 Intel Core I5 750 2.66GHz 8MB LGA1156 - TRAY 1,029 ש"ח 1 ASUS MAXIMUS III FORMULA (P55) LGA1156 I5 - ATX 1,549 ש"ח 1 PATRIOT Sector5 Gaming Dual Channel DDR3 4GB 1333MHZ 9.9.9.24 543 ש"ח 1 ASUS ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 - RETAIL - Voltage Tweak Technology UP to 38% 1,523 ש"ח סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 4,644 ש"ח נ.ב מבקש המלצה לספק כי כרגע יש לי ספק של seasonic 430W ואני לא יודע אם מתאים למערכת נ.נ.ב והמלצה לקירור למעבד
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למשחקים (כן כן עד כמה שאפשר...) במחיר הנ"ל פחות או יותר.... תודה .
-
- 3 תגובות
- 640 צפיות
-
-
יצא לי מפרט קצת יקר איפה אפשר להוזיל? מבקש חוות דעת...אולי עדיף מעבד קור 2 דיו או אולי קירור יותר זול בקיצר הצעות יתקבלו... מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤969 קירור למעבד: Scythe Mini Ninja Rev. B AM2 Support כמות: 1 - מחיר: ¤228 לוח אם: Gigabyte GA-73PVM-S2H כמות: 1 - מחיר: ¤383 מארז: NZXT Apollo Black No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤355 ספק כוח: OCZ StealthXStream 500W 27A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤352 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ¤385 כרטיס מסך: Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 Calibre Retail כמות: 1 - מחיר: ¤695 סה"כ: ¤3367 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מ…
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים HD ולגלוש באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לחדר שלי שישדר טלויזיה. הדרישות שלי הם רק: מעבד intel דיסק 500 GB מארז וספק לא צריך אני קונה ממקום אחר שזה ביחד 300(זה נכלל בתקציב) וכרטיס טלויזיה ממש איכותי ומהיר ולא כמו הWINTV 150 שיש לי התנסות רעה מאוד איתו. עדיף שלכרטיס מסך יהיה חיבור HDMI אבל לא משנה גם אם רק DVI תודה רבה לכולם.
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
היי כולם, מנסה לעזור לחברה לקנות מחשב. היא בלוגרית, לא איזו חייה טכנולוגית, וצריכה בעיקר משהו שאפשר להסתובב איתו ולשבת לכתוב בבתי קפה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא אכפת לה גם 10'' העיקר שיהיה מה שיותר נייד * משקל רצוי? נראה לי שזה ברור כבר... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, הדגש הוא על ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן כשיח? לא משנה מאד * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי. למרות שאין כל כך מושג איך להתקין לה מערכת הפעלה בלי CD, אבל אני משער שנתמודד לא מכיר את השוק של נטבוקים ומחשבים זולים, אז אין לי כ"כ כיוון ואני לא יודע לעשות את הפשרות.…
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
זה מפרט לחבר שרוצה מחשב חדשת השימושים העיקריים הם אופיס אינטרנט ויציאת HDMI בשביל חיבור בעתיד הקרוב לטלויזיה. רצוי מחנויות באיזור חיפה והקריות. בנתיים הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: Intel Core 2 Duo E7300 2.66Ghz Penryn BOX - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤603 לוח אם: Gigabyte GA-EP31-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤347 מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤186 קירור למארז: Raidmax Cooler for Case 120mm Retail כמות: 1 - מחיר: ¤36 ספק כוח: SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤272 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR2-800 CL5 Retail כמות: 2 - מחיר: ¤112 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤252 כרטיס מסך: Sparkle Geforce 940…
-
- 3 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשדרוג כ.המסך בדגם Acer Extansa 5630Z דף המוצר: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2655&CatCode= (כמובן שאני לא אקנה באייבורי..) אני דיי נוב בניידים אבל לפי מה שהבנתי כנראה שלא ניתן לשדרג אותו..המטרה היא כמובן כ.מסך שיאפשר ביצועים טובים יותר. במידה ולא ניתן לשדרג, האם יש נייד עם נתונים דומים אך עם כ.מסך טוב יותר? סכום ההשקעה הוא עד 3000 ש"ח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
http://pcpartpicker.com/p/jMDfLk אשמח לחוות דעת עליו. כרטיס מסך מעבד וזכרונות כבר נמצאים אצלי. זה מפלונטר http://srv1.jpg.co.il/4/55b9037653bf1.jpg אם יש המלצה לחנות אחרת עם החלקים אשמח לדעת תודה רבה עריכה:לא מתוכנן OC או SLI
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-