ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4K כולל מע"מ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך איפה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג מהתקציב. ניתן להציע רכיבים נוספים בנפרד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מקצועי ומשמש לגרפיקה קלה עד בינונית. שיא כוח המחשוב מיועד לתלת מימד במאיה לצורך הדמיות ארכיטקטוניות שיכולות להגיע לספירת פולי לא נמוכה אך האנימציה בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב אינו מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) …
-
- 13 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מעריך גג-גג 1700 אבל תנסו לכמה שפחות למה אין ממש כסף להוציא לאח שלי הלך המחשב וזה מה שצריך רק להחליף. ספק כח נורמאלי ולא ג'נרי בבקשה. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 743 צפיות
-
-
אני רוצה כמובן לקנות מחשב חדש לא מיועד OC למשחקים לאינטרנט ולמוזיקה... חשבתי על המפרת הזה מה כדי להוריד או לשפר, יצא לי קצת יקר אז מה אפשר קצת להוריד במחיר. תודה רבה... מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe BOX E6550B ¤ 966 1 לוחות אם Gigabyte GA-965P-S3 Rev 3.3 Conroe Support G965PS3R3 ¤ 532 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Black ¤ 394 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 438 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 466 1 כרטיסי מסך Sparkle 8600GTS DDR3 512MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1092 1 צורבים Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 S203B ¤ 166 1 :סך…
-
- 4 תגובות
- 562 צפיות
-
-
היי אנשים, חבר לאחרונה פנה אלי וביקש ממני שאבנה לו מפרט למחשב חדש שהוא מתכנן לקנות. הוא לא זקוק ליותר מ-500GB שטח איכסון והמעבד יעבור OC עליו אני אפקח. המסך שברשותו הוא 24" שעובד ברזולוציה של 1920x1200. אין צורך במקלדת, עכבר או רמקולים. מערכת הפעלה כבר יש לו (7). במידת הצורך, ניתן לחרוג בסביבות ה-500 ש"ח אבל רק אם זה נחוץ ביותר. אין העדפה לחנות מסוימת. המחשב בכל מקרה ישלח אליו עם שליח. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
ההפרש במחיר הוא לא רציני (100 שח) איזה מעבד חזק יותר לשימושים: אינטרנט, אופיס, תיכנות, עבודה עם תוכנות כבדות וקצת משחקים
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
טוב לאחר חודש שנדנדתי לאבא שלי הוא אמר אני נותן לך את הסכום הנקוב למעלה יש לי עוד מחשב שנקנה לפני חצי שנה אבל ננתי לאחי ואני צריך חדש המחשב הקודם גם מחשב עם שיא הטכנולוגיה טוב נחזור לענינו: יש לי כבר כרטיס מסך 8800GTX 768MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E שניים כאלו כיד לעשות sli טוב ככה ויש לי מסך lcd 19 אינץ אבא ששלי רצה לקנות 32 אבל כבר יש בחדר ואני חושב שלא נוח לשחק עם מסך 32 רק לראות סרטי[ככה המסך הוא:מסך מחשבL1970HRוLGו 2ms ויש שני OCZ DDR2 PC2-8000 Platinum Extreme Edition וזה סך הכול 4gb חוץ מזה יש לי עוד 16 וחצי להוסיף אני חושב על מערכת קירור מים ומארז טוב וכל מיני כאלו ואם אפשר לתת גם עכבר ומקלדת טובה בשביל לקנות אני חושב על מעבד טוב טוב אני מקווה שתוכלו לעזור ל…
-
- 68 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
חיפשתי ככה במפרטים של האתר אבל המערכת שם נדפקה קצת ולא מראה מחירים מה שאני צריך זה מחשב שיהיה לו יכולות גרפיות גבוהות במיוחד מאחר שהשימוש העיקרי שלו זה שרטוט תלת מימדי מפרט רק לכונן עצמו מארז לוח אם מעבד זכרונות כ.מסך דיסק קשיח ספק צורב פשוט לא צריך להיסחף על המארז הוא לא דורש סופר יופי וסופר שקט אממ זיכרון 4 גיגה מינימום דיסק קשיח 250GB יספיק נראה לי ועד כמה שזה מטומטם זה למסך 19" כנראה אם רק אפשר להתבסס על חלקים שקיימים ב KSP יהיה נהדר פשוט זה הכי זמין לי -- אבל לא חובה ותודה מראש לכולם
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות צילום פוטושופ , לייטרום ,קבצי תמונות של 27MB - 37MB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא , יש לי מסך DELL U2515HC 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צריך להתאים לחדר בבית 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מסך יש 22" 1920X1200 צריך מקלדת ועכבר. תקציב מפרט: 3000. שימושים: משחקים, סרטים ומוסיקה.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בדגש מחשב שקט! מעבד: amad athlon 64 3200 venice 939 tray/990 איוורור למעבד: thermaltake bigtyphoon cpu cooler/250 לוח אם: asus a8n-sly premium nforce4 sly socket 939 / 1,180 זכרון: ddr-ram 512 mb (2*256) 3200 sumsubg / 580 דיסק קשיח: samsung 160 gb 7200 rpm 8mb buffer s-ata 2 כרטיס מסך: gigabyte fx 6600 gv-nx66256d pci-e 256 mb 12 bit bulk video card/680 צורב די.וי.די: nec nd-4550a/305 מארז: compucase-hec midi tower 400W/480(ללא ספק כח ומאווררים) מאווררים למארז: glacialtech 120 mm blue case fan/50*2 ספק כוח: enermax 420w eg425p-ve fma 20/22 pin /420
-
- 32 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי כדי שאוכל להריץ משחקים כמו FAR CRY 2 ודומיו... המפרט הקיים: Core 2 Duo E6320 MotherBoard - Intel DP965LT (Lemont) RAM - 3GB Kingston - 800MHz HDD - 250GB Exteranl HDD - 500G Monitor - LG1953TR Video Adapter - Evga 8500GT מארז פשוט עם מאווררים - סטנדרטי לחלוטין. האם כדאי לשדרג או שכבר עדיף לקנות חדש? תודה לעזורים מראש.
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
צריכה אותו לתוכנה גראפית solidworks שדורשת מאיץ גראפי nvidia quadro, אני חייבת להבין באיזה מבין שני הדגמים נמצאת העלות מול תועלת הכי גבוהה מבחינת איכות המוצר (הרכבה), אחריות המוצר וכמובן מחיר. באתר אחד מצאתי את הדגם הזה במחיר הזה http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=PM-RD33-4661&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=108&aff=Zap〈=he ופה הציעו לי את הלנובו הזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=9776 כל דגם ויתרונות שלו האם היתרונות בכל אחד מהדגמים מצדיקים את המחיר, אני אדגיש שאת הלנובו אני די מכירה מהעבודה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, למכרה שלי יש מחשב נייד TOSHIBA L650, הסוללה המקורית למחשב נייד הפסיק לעבוד ומזה שנתיים המכרה עובדת רק עם חשמל מקיר. ולפני כמה ימים היא קנתה סוללה חליפית מאתר הזה מהתאם לדגם למחשב נייד. לאחר שהיא קבלה את הסוללה, היא השאיר את המחשב נייד לטעון במשך שש שעות ללא שימוש במחשב עד שהיא מפעילה את המחשב. אך אחרי כמה שעות הסוללה עצמה מתרקן מהר. לפי דבריה המחשב נמצא במחשב חיסכון ושום דבר לא עזר. לפני שאגיע לבית של מכרה כדי לבדוק את הבעיה, הייתה רוצה להתקין לה תוכנה כלשהי בעזרת סיוע מרוחק, התוכנה שתבדוק את הפעילות המחשב (תוכנה, חומרה וכו') בזמן שהסוללה במצב מחוץ לטעינה, תוך כדי למצוא את הגורם לבעיה לנצילות סוללה. ואני פונה אליכם עזרה, איזו תוכנה מומלצת לבדיקת ניצולת סוללה? אני מו…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התקנתי את הAUDIO DRIVER כמה פעמים אבל עדיין המחשב לא מזהה אותו הבנתי שזה בגלל שלא התקנתי UAA, אבל כשאני בא להתקין זה פותח 2 תהליכים וסוגר אותם ישר :\ באתר של HP ההורדות לא זזות, מאיפה אני יכול להשיג UAA נורמלי?
-
- 2 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אני נוסע לטיול שבין היתר אהיה בניו זילנד\אוסטרליה\תאילנד והונג קונג לאחר הטיול אני מעוניין במחשב עסקי קל משקל ובעל ביצועים טובים וזה די מבאס להוציא 8K על מחשב שבחול אפשר בהרבה פחות. האם באחת מן המדינות שאבקר בהן ניתן להביא מחשב נייד במחיר זול משמעותית מן המחיר בארץ? כמו מחשב מארה"ב לדוגמא תודה רבה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
היי חברים, בניתי מפרט לפי צרכים אישיים, אני בטוח שאפשר לחסוך בהמון מקומות, אבל זה לא מה שאני מחפש. הייתי רוצה לדעת אם המפרט עצמו טוב והרכיבים 'מתאימים' אחד לשני, האם כולם ברמה זהה והאם כדאי היה להשקיע פחות או יותר ברכיב כזה או אחר. אני כן מנסה להסתכל לעתיד, לכן לדוגמא לקחתי כונן GEN4, בטוח שאפשר היה לחסוך שם. כנ"ל בלוח אם. בינתיים ההתלבטות היחידה שלי היא האם לקחת ספק חזק יותר, נכון לעכשיו יש לי כרטיס מסך פשוט מאוד (1660), בעתיד אולי אצטרך ספק חזק יותר לכרטיסים חדשים יותר (הבנתי שגרסאת ה3000 של NVIDIA דורשת המון חשמל). המטרה העיקרית היא תכנות עם וירטואליזציה וקימפולים פה ושם על מערכות הפעלה שונות. *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. …
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום רב אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב במחיר של עד 1000 דולר בערך ואשמח לשמוע הצעות למינהן כיוון שלי אין הרבה ידע בתחום אני רוצה מחשב שיחזיק לי מספר שנים (מכיוון שאני סטודנט) ולכן צריך גם אחריות. גודל מסך עד 14", סוללה לשעתיים שלוש משקל בגבולות הסביר. תודה לכולם מראש
-
- 0 תגובות
- 493 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, שמיעת מוזיקה משחקים קלים וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי רגיל כזה לא ענק אבל לא קטן * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). לא קריטי רק חשוב שהמסך יהיה בגודל 15" * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא כבד מידי 3KG ככה לא יודע מידות באמת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נדרש לפחות איזה 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יש לי כונן ssd שיתחבר במקום הכונן…
-
- 1 תגובה
- 888 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 3500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב: משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? …
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
היי אני עומדת לרכוש את המחשב הנ"ל עבור תואר הנדסת תעשייה וניהול (בטכניון) מה דעתכם? DELL Latitude 3410- 14.0" -TOUCH -i7-10510U -256GB SSD -8GB -3Y- Win10
-
- 4 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
התקציב עד 2500, מחשב ביתי לצרכים משרדיים, חשוב לי שיהיה אמין מאוד , ושיציג ביצועים טובים. (גלישה מרובה, אופיס וכו')
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב וראיתי את המפרט הבא והייתי מעוניין בחוות דעתכם. Gigabyte 8IPE775G LGA775 : לוח אם 800Mhz USB2.0 X8,Supports LGA775 Pentium Processor,Lan 1Gigabit,PCX,Dual Channel DDR INTEL PENTIUM 4 LGA775 1M Cach 3.0Ghz Bus 800 Model 530 : מעבד Micron DDR Dual Channel 512MB PC3200 400Mhz : זיכרון 256MB Dual Channel לש תודיחי 2 ילאוד ןורכז ADSL 10/100/1000 : כרטיס רשת השידח היגולונכט Western Digital \ Maxtor 80GB 7200RPM Serial ATA150 : דיסק קשיח ALC860 5.1AC/3 6 Channel : כרטיס קול Express 16X Gainward N-Vidia GForce 6 FX5300 128MB PCX DDR Tv Out + Digital Video In : כרטיס מסך לא משולב NERO הבירצ תנכות ללוכ LG 52X32X52 :צורב 1.44 MITSUMI : כונן דיסקטים מארז ATX 3…
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכל אנשי הפורום ידידה שלי זקוקה למחשב בעיקר עבור עריכת וידאו שהיא עושה עם חומרים שהיא מצלמת עם מצלמת DV (לא למטרת OC :-) ) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט עד 4000 ש"ח וחנויות מומלצות בהרצליה והאזור. דגשים חשובים למפרט הם: 1. לצורך ניידות חשוב לה שיהיה לא דיסק חיצוני לפחות 160GB רצוי 250 2. לפחות 1GB זכרון, האם 2GB זכרון משפר את העבודה עם תוכנות לעריכת וידאו ? 3. חבור FireWire 4. נראה לי שאפשר להתפשר על כרטיס מסך on borad כמו GeForce 6100, שוב האם יש יתרון לכרטיס מסך נפרד בעבודה עם תוכנות עריכה ? 5. מעבד לפי המלצכם , מה שנותן היום את יחס הביצועים למחיר האופטימלי 6. מארז סטנדרטי, לפי המלצתכם 7. צורב DVD אני מצרף קישור למפרט שפורסם באתר ב- 4-10-2006 ושלפיו פחות או יות…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II Quad Core 955 3.2GHz לוח אם GIGABYTE GA-MA790X-UD4P זיכרון GEIL 2048MB DDRII 800MHZ כ. מסך Sparkle NVIDIA GeForce 9600GT 1024MB הארד דיסק Western Digital 500GB SATA II 7200RPM ספק Hec Win 600W 12cm Fan צורב LG SATA DVD X22 מארז סטנדרטי סה"כ 3000 מה דעתכם על המפרט? טוב לתקציב שלו? האם לדעתכם יש מקומות שאפשר לקצץ ושזה סתם מיותר? (כמו למשל הספק של ה600 , שתקנו אותי אם אני טועה אפשר להסתפק ב500) תודה מראש :-)
-
- 8 תגובות
- 656 צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- שלום, אשמח לקבל את המלצתכם בנוגע למחשב נייד סביב ה4000 שח. ישמש בעיקר לאופיס, אינרטנט ואולי קצת סרטים אבל זהו מחשב שני והמרכזי הוא המחשב הנייח שלי. אבל למרות שהוא לא יהיה המחשב המרכזי אני עדיין מעדיף לא לקחת מחשב "פושטי" כדי שלא יהיה איטי ושלא יצריך אותי לחשוב פעמיים איזה תוכנה כן להתקין או לא והעיקר שיחזיק מספיק זמן (לא ימות אחרי שנה שנתיים). חשבתי על פי הודעות בפורום ללכת על DELL, אולם יש להם כל כך הרבה דגמים, שאני מרגיש שאני נאבד בסבך. הדגש עם זאת הוא על מסך 15'' הדגמים שבהם האני מתלבט כרגע הם : STUDIO 1555 Dell Latitude E5500 Dell Vostro 1520 T6570 Dell Vostro 1015 T5870 אשמח אם תוכלו לע…
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-