ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד לנובו חדש. המחשב נתקע הרבה לרוב כשהאקספלורר פתוח, אבל לא רק. חשדתי שזה אולי עקב חימום יתר. המחשב נמצא בחדר דיי חם עם מאוורר ועל מיטה. החלק של המעבד והדיסק קשיח דיי חמים והמאוורר פולט אוויר חם. אני לא יודע כמה חם זה אמור להיות, בבדיקה עם תוכנות לניתור חום המעבד מראה 50 מעלות בערך ושאר הרכיבים גם מראים טמפרטורות 50 ומטה כך שזה נראה בסדר. הספק כח של המחשב ממש רותח ואני לא בטוח שזה נורמלי. השאלה היא מה הדרך הכי טובה לבודד תקלת חומרה\תוכנה. כמה הגיוני יהיה שהתוכנה תגרום לתקיעות(כאלה שאי אפשר אפילו ללחוץ על MUTE במחשב) , וגם כשזה תקוע המעבד לא קופץ למאה אחוז. אני אשמח לשמוע רעיונות לגבי ניתוח הבעיה.
-
- 4 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לקנות לבני מחשב נייד לבית ספר. רצוי של חברת Lenovo. 14 אינצ' שלא יהיה לו כבד לסחוב. לא מדובר במחשב למשחקים, אלא לצורך עבודה בתוכנות אופיס. אודה על עזרתכם.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הלך המחשב אחרי 9 שנים... אז כנראה שהגיע הזמן לחדש. האמת מזה שהיה לי מחשב בן 9 אז מובן שאני משתמש קל. אז אני צריך בעיקר למצגות, וורד, טיפה סרטים, ותמונות לאחסון.... בגדול זהו, לא נראה לי שלמשחקים.... ובעיקר שיהיה אמין נגיד לעוד 9 שנים לפחות , ושלא יחשוב הרבה ויתקע.אז התקציב עדיף שיהיה נמוך 1500₪ זה בסדר. עקבתי אחרי הפרסומים פה ולרוב אומרים שאין בנמצא משהו סביר במחיר הזה. למה? מה רע באלו שהמחיר הזה? ובעיקר מהם הדברים החשובים שיש לשים עליהם דגש בקניית מחשב? תודה.
-
אז ככה ישנם דרישות מאוד פשוטות: המעבד חייב להיות i7 עם יכולות לוירטואליזציה לפחות 8גיגה זיכרון ראם (ddr3) הארדיסק בנפח כמה שיותר גדול אבל חייב להיות 7200rpm כרגע ssd לא בא בחשבון כרטיס מסך לא כל כך מעניין אבל אף פעם לא מזיק המחשב אמור לשמש לשתי מערכות הפעלה win 7 ו win serrver 2008r2 שתי מערכות ההפעלה כמובן 64bit המחשב ניקנה בארהב והתקציב הוא עד 1100 גג1200 דולר אשמח אם תעזרו ל כמה שיותר מהר תודה . גיל.
-
- 12 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום אשמח לשמוע על מחשב נייד מומלץ חשבתי אולי על המחשב הזה, הוא פשוט הכי קל שפגשתי בחיפוש (1.2 קילו): https://ksp.co.il/?uin=46262 יוצא לי 2300 ב-KSP אילת אבל לא מצאתי ביקורות מספקות ברשת, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה מחשב טוב? ליין בסדר? אם יש לכם רעיון למחשב אחר שמתאים לצרכים אשמח לשמוע, חשוב לי משקל קל כי הוא מיועד לנשיאה יומיומית לעבודה מצורף השאלון תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי הכולל אופיס (וורד ופויר פוינט), סינון תמונות, קריאת מיילים וכו'. 3. האם יש …
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? משחקים קלים עד בינוניים, עריכת בפוטושופ וסוני ווגאס, מוסיקה סרטים וכו'. * גודל המסך? לא משנה, גם גדול זה בסדר. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI, USB * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? כמה שנכנס במחשב שמתאים , מעדיף מעל 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב, אבל אם נכנס סבבה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מ-HP יש לך המצלמה למחשב? מצאתי כמה שנראים לי טובים אבל אני לא מספיק מבין בזה. 1 …
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בחיפוש מחשב נייד בתקציב סביבות ה3000 נועד לסטודנט לעבודות משרד ולימודים ( אופיס וכו ), גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים הולך להיות באזורים בלי אפשרות לטעון חשמל, ככה שמבקש שהמחשב יהיה עם סוללה טובה מבקש שהמחשב יהיה קל משקל, כמה שיותר קל ככה יותר טוב - מחשב נייד בתקציב של סביבות ה3000 ש"ח המחשב יקנה בישראל - מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13 אינץ * רזולוציית המסך? כל עוד היא תקינה לעבוד אז זה לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, אני מאמין משהו כמו 4 שעות אולי יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אי…
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אחותי רוצה מחשב זול ללימודים. עקרונית אין לה מה לעשות באמת עם כוח עיבוד , אז עדיף משהו פשוט. חשבנו על הניידים של ג'יגבייט - הW566U-DC17Mוה W536M-CD237 , ראינו את המחירים שלהם בKSP , כשהראשון עולה 2590 והשני 3450. השאלה היא האם לצרכים בסיסיים כאלו שווה להשקיע עוד 900 שקל ? השאלה השנייה זה האם המחשבים מגיעים עם מ"ה? והשלישית זה האם זה סביר שלזול מבנייהם יש שנה אחריות וליקר שנתיים ? או שזה טעות באתר? האם KSP מאפשרים לשדרג אחריות?
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הנ"ל וכמה הוא שווה יד שנייה PCG-TR3A SONY תודה :kopfpatsch:
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט לאדריכלות ואני מחפש מחשב שיכול להריץ בקלות תוכנות כמו אוטוקד, סקצ'אפ, רוויט, ופוטושופ ... בתקציב של עד 5000 שקל גג. גודל מסך "15.6 אשמח להמלצות. תודה רבה!! נערך לאחרונה על ידי yooooni9; היום
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום כולם, (כמה מוזר לראות את הפורום אחרי 4-5 שנים שלא התחברתי לפה, מוזר) ככה בקרוב אתחיל ללמוד רפואה בחו''ל, והגיע הזמן לקנות מחשב רציני, עד היום ההיתי עם מחשב שולחני וasus eee לנסיעות עכשיו אזדקק למחשב לתקופת הלימודים, ממה שהבנתי אין יותר מדי לעשות עם המחשב פרט לכתיבה בהרצאות, סיכום חומרים, גישה למאמרים וכתיבת עבודות, וכנראה הרבה הורדות של סרטים שיהיה זמן לצפות. מכיון ואנני מודע מה קורה היום בסצנת הניידים הבנתי שהמינימום לדרישותי זה כול מעבד i5 עם 4 gb ram וכול שאר הקונפגרציה דיי זהה, wifi b/g/n bt hdmi usb 3 ומצלמה ומיקרופון לסקייפ, שזה סטאנדנרט. משום מה מאוד נדלקתי על העיצוב של הלנובו אדג e430 נראה עונה על הדרישות, האם זהו המחשב? יש הסתייגות ממנו או מלנובו בכלליות…
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי חברה. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש לטובת: office,matlab לראות סרטי full hd דרכו לטלויזיה, לשחק קצת fifa 15 עליו. הלכתי לKSP והמליצו לי על הדגם: [h=1]Toshiba Satellite L50-B-27N[/h]אני לא ממש חזק במחשבים ניידים במיוחד של toshiba. מישהו מכיר עליו משהו? איך toshiba במחשבים ניידים בכלל? ולמה KSP וIVORY מורידים אותו מהמדפים ומציינים שהמחיר עליו אינו סופי ויש ללכת לחנות על מנת לקבל מחיר סופי? http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..2183..99..347.&list=1&sort=2&glist=0&uin=26342&txt_search=&buy=&minprice=2910&maxprice=3123 בנוסף למחשב הזה ראיתי מחשב דומה של ASUS בIVORY: [h=1]X554LJ-XX435H[/h]https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15955 מה …
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמה שווה היום מחשב סמסונג N150 Plus חדש תודה CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.itCTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500, מחשב נייד א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד. חשוב שיכלול כמה שפחות יכולות גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלומר עדיף בלי כרטיס מסך שאינו מובנה במעבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? עכבר מומלץ למחשב נייד אם יש, לא צריך להיכלל בתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי חבר'ה אשמח לקבל את עזרתכם במציאת מחשב נייד אחסוך לכם את קריאת הטופס הארוך כי הבקשה די סטנדרטית: מחפש מחשב נייד לאבא שלי, עד 3000₪ אין הגבלה על משקל או מסך מסך בינוני עד גדול (אין בקשה מיוחדת בקטע הזה) שיהיה ssd לווינדוס ואולי לעוד כמה תוכנות (120-240גיגה) זיכרון גם סטנדרט 1T כזה אין חשיבות רצינית לסוללה שתהיה ממש גדולה כי הוא לא יצא עם הלפטופ מהבית, פשוט רוצה לעבוד בסלון חח אם יש אופציה שתוזיל את המחיר (וכך להביא מפרט חזק יותר) שיבוא בלי ווינדוס אז מעולה כי יש לי מקורי להתקין (קיבלתי חינם ללא הגבלה). לקנות באחת מהחנויות במרכז או בחנות עם משלוח, להזמין מחול גם אופציה במיוחד לפני שנגמר הבלאק פריידי(לא…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לרכוש מחשב נייד בתקציב של 4000 ש"ח. אני "מסתובב כל הזמן" ולא בהכרח נמצא במשרד ולכן חשוב לי משקל נמוך מסך של 12 אינטש' וזמן סוללה ארוך. מטרות המחשב? - סטנדרטי, אופיס, אינטרנט וסרטים * גודל המסך - 12 אינטש' * משקל רצוי - כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * בלוטות - כן * כונן קשיח - ssd + דיסק רגיל * כונן CD/DVD? צורב - כן * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - נדרשת אחריות בינלאומית רחבה. אני נוסע הרבה לחו"ל ולוקח את המחשב איתי, כך שאם הוא מתקלקל שאפשר יהיה לתקנו בחו"ל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן תודה
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לרעיונות עבור מחשב נייד. זקוק למסך 15 אינץ', מעוצב זה יתרון. בעיקר עבור גלישה ומיילים אבל פה ושם עבודות בפוטושופ. מעדיפים דל או אסוס אבל פתוחים להצעות אחרות. + שלוש שנות אחריות. חשבתי על ה Dell Inspiron 15R תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי כולם אשמח לעזרתם במציאת מחשב נייד לגרפיקה (PHOTOSHOP ואילסטרטור ) ועבור שימוש בסיסי בתכנות (PYTHON ושאר מיני הירקות) 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט גרפיקה תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי, קיבלתי הצעה שנראית אטרקטיבית למחשב נייד. אני רוצה מחשב נייד שיחובר לטלוויזיה בסלון לשם צפייה בסרטים ממנו וגם תכנים מהרשת (YouTube, NetFlix וכו) חשוב מאד יציאת HDMI (שזה מה שחסר לי במחשב שיושב שם היום) ושיוכל להציג גם סרטים "כבדים" (באיכות טובה, של כמה עשרות גיגה) האם המפרט הבא יספיק לשם כך? המחיר, אגב, 1,600 ש"ח בשישה תשלומים. משתלם? מחשב נייד 11.6" LEDSAMSUNG 305U1A-A02IL• מעבד: ) AMD Dual Core Processor E-450 (1.65GHz, 1MB L2 Cache• זכרון ראשי: ) 2GB DDR3 System Memory at 1333MHz (2GB x 1• כרטיס גרפי: ) AMD Radeon™ Graphics(Int. Graphic• כונן קשיח: ) 320GB S-ATA II Hard Drive (5400RPM• מצלמה: 1.3 megapixel HD Webcam• משקל: 1.21Kg• מערכת הפעלה: ) Genuine Windows® 7…
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יותר מאשמח לעזרתכם בנושא, מאחר ובמחשבים ניידים אני לא בקיא כמו במחשבים נייחים. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עבור לימודי הנדסה(ככה שיש צורך במחשב שידע להתמודד עם עומס של תכנות וכו') אני משתמש גם בפוטושופ לפעמים, ככה שכן הייתי מעדיף כרטיס מסך דיי טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הרצון הוא להישאר באיזור ה-3000 ש"ח, אבל אני מוכן גם לשלם עד 3500 אם מדובר במחשב ששווה את המחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? X 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטיאלי, המון OFFICE, יוטיוב, תכנות, קצת פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק שיתאים למשחקים (DOOM 3 , FAR CRY וכו'). אני לא מבין גדול בתחום - אז ממש אין לי מושג איך לגשת למלאכת החיפוש. איזה המלצות אתם יכולים לתת לי ?(גם ברמת המפרט וגם ברמת התקציב שלדעתכם צריך להשקיע בנושא). אני יודע שבדרך כלל לא ממומלץ לצפות ממחשב נייד שיסחוב את המשחקים הללו - אבל אני נוסע הרבה ולכן הניידות מאוד חשובה לי. תודה מראש, רם
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, חבר שלי מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה, ורוצה לרכוש מחשב איכותי בתקציב הנ"ל. הוא מעדיף כמה שיותר זול, אבל לא להתפשר על האיכות. הדגשים שהוא רוצה הם לא חד-משמעיים, כלומר הכל פתוח, זה למה השאלון פחות רלוונטי. בקצרה, הצורב אינו הכרחי, המחשב צריך להיות באיזור ה-15.6 אינטש (או אפילו 14"), מסך FHD חובה (עדיף IPS) וחיבור USB3 ו-HDMI שאני מניח כבר סטנדרט היום. כעיקרון הצעתי לו 2 דגמים. הראשון הוא לנובו U50 או Z50 אשר מגיעים עם סוללת 4 תאים די גדולה (41-52whr) בשילוב מעבד U סטנדרטי (i5-4200u), כונן טרה, מסך FHD ו-8 ג'יגה ראם. המחשב הזה אינו חזק, אבל אני מניח שהוא יחזיק יותר ממחשב ממוצע (יותר מ-4 שעות בשימוש שוטף), אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה. המחשב הזה עולה בערך 3 ו…
-
- 7 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
שלום, אחותי תתחיל ללמוד השנה אדריכלות והיינו רוצים למצוא לה מחשב נייד בתקציב של עד כ6500 ש"ח (ניתן לחסוך או לחרוג קצת אם זה משפר משמעותית את הביצועים). אשמח אם תוכלו להמליץ על מחשב מתאים... מעבד - לפחות 4 ליבות מסך 15" ברזולוציית HD לכל הפחות (או ברזולוציות יותר גבוהות) כרטיס מסך עצמאי (לי אישית יש ניסיון טוב עם nvidia בכל הנוגע לגרפיקה אדריכלית) זיכרון של לפחות 16GB אמינות. אחריות לפחות ל 3 שנים המון תודות !!!
-
- 19 תגובות
- 4k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות נייד עבור עבודה בתוכנת עריכה DILIX. המחשבים שמיועדים לשוק הפחות רציני (כמו התקציב) יספיקו בשביל עבודה שוטפת ונוחה עם התוכנה ? * מטרות המחשב? עבודה עם תוכנת עריכה DILIX * גודל המסך? כל מסך 14'' ומעלה * משקל רצוי? אין דרישה ספציפית, אם צריך להיות כבד - שיהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין דרישה מיוחדת לזמן סוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- לא * בלוטות? - לא מחייב * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200G * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
הי, מחפש לקנות מחשב נייד חזק לשימוש בתוכנת עיצוב ריינו (הבנתי שריינו לא מנצלת ריבוי מעבדים) ורינדור תמונות ממנה. כרגע עובד עם Dell מ2011 i7-2720qm עם quadro 1000m איזה מבחני ביצועים הכי רלוונטי עבורי? יש המלצות על מחשבים? מעוניין לעשות את הרכישה לפני סוף השנה ועם כל המעבדים החדשים.. אני מנסה לדחות כמה שיותר את הרכישה..
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-