עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי מחשב נייד HP G62-144DX. הוא כבר היה ממש עמוס ועבד לאט אז פירמטתי אותו וכבר התקנתי עליו Windows 8.1. מקודם כשהוא עבד עם המערכת המקורית שאיתה הוא הגיע מהמפעל (Win 7), הטמפרטורה שלו היתה בסביבות 50-60 מעלות כשבשעת מאמץ 65 מעלות. עכשיו, בשעת מנוחה הוא באזור ה60-70 מעלות ובמאמץ מגיע ללמעלה מ80 מעלות. הגיוני שבגלל Windows 8 הוא מתחמם יותר?? הבעיה שעשיתי טעות וכשהתקנתי את המערכת החדשה פירמטתי את הדיסק לגמרי ואין לי את המחיצת שחזור...

2. Started by House M.D.,

היי, יש ברשותי מחשב Dell n5010 עם מעבד i5 460M וכרטיס מסך HD4650. נקנה בינואר, ועבד מעולה עם משחקים בינוניים. לפני חודש הוא התחיל להתחמם מאוד, סביב 90 מעלות בזמן משחק למעבד וכרטיס ו55 מעלות לדיסק קשיח. החלפתי משחה טרמית, זה מאוד עזר (הוריד ל75 מעלות את המעבד והכרטיס והדיסק ירד ל50 בערך). לצ'יפסט אין heatsink אז לא יכולתי להחליף לו משחה. זה היה לפני חודש, עכשיו זה התחיל להיות עוד יותר גרוע: מעבד כרטיס מסך וצ'יפסט סביב ה95 מעלות בזמן משחק. לאחר כמה דקות הכרטיס עולה ל102 ואז המחשב נכבה. דיסק קשיח סביב 57 מעלות בזמן משחק. מכיוון שהחלפתי משחה טרמית רק לפני חודש וזו כנראה לא הבעיה - מה אני יכול לעשות בנידון? אין עליו אחריות כי הוא נקנה באמריקה וחוץ מזה פתחתי אותו.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. יש לי בעיה שהחלה בתקופה האחרונה של התחממות יתר.. המחשב באזור של ה Q W ESC איפה שהמאוורר הקטן מאחורה.. פשוט אי אפשר לגעת באזור הזה.. כשאני משחק הוא מתחמם בצורה מטורף שאני חייב לשים ספר או משהו מתחת למחשב שהמאוור יוכל לקרר כמו שצריך.. וגם אחרי כמה זמן חצי שעה בערך יש קריסה.. והוא רושם שהמחשב עושה ריסט עקב overheating .. הינה תמונה של ניטור המחשב לא בזמן מאמץ! בזמן ש2 אתר אינטרנט פתוחים כמה דקות אחרי שיצאתי ממשחק לא כבד בכלל מבחינה גרפית: מצורף קובץ תמונה של הטמפ' (כרגע הטמפ ליבה 70 מעלות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. Started by yehonatan_giladi,

יש ברשותי מחשב נייד msi wind u100 מיני,ויש לי בעיה שקורת בתקופה האחרונה:המחשב שלי מתחמם ועושה טיפה רעש (דבר שלא היה קורה לי) איך אפשר לטפל בבעיה?

5. אני כבר די משתגע בעקבות המבחר והמפרטים השונים, אלה הדרישות: * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים HD (כולל חיבור ל LCD), מולטי טאסקינג. * גודל המסך? 13.3 או 14.1 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באופן חריג. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI רצוי. * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? לא הכרחי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? איכות. לגבי המסך, עדיפות למסך מט (לא מבריק) ורזולוציה גבוהה. תודה

• 35 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): משחקים קלים ושיעורי בית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? : לא פחות מ- 15.6 אינץ' - לגבי מאט או מבריק אני לא יודע את ההבדל, לרב המחשב יהיה בבית. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - עכבר אלחוטי * משקל רצוי? - קל ככל האפשר - המחשב מיועד לילדה בת 10. * האם נדרש זמן ס…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום רב, אני צריך המלצה למחשב נייד טוב שיהיה בבית – אבל השימוש הראשוני והראשי הוא כמתנה לילדה בת 10 * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים וצפייה בסרטים בטלויזיה * גודל המסך? 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? אין חשיבות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין חשיבות * משקל רצוי? עדיף קל (באיזור 2 ק"ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות – לרב יהיה בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אין חשיבות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה * כונן אופטי? אין חשיבות * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל 3 שנים אחריות זה חשוב לי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן, 8 WIN * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כ…

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  8. אני רוצה לקנות מחשב נייד. אבל לצורך כמה דברים אני זקוק לטאבלאט דווקא. ראיתי שיש מחשבים ניידים שמתפרקים לטאבלאט או טאבלט עם מקלדת. מה לדעתכם עדיף? אני צריך אופיס בעיקר.

9. Started by Boris_yo,

למרות שקראתי מאדריך לקניית מחשב נייד, הופתעתי שלא היה כתוב על קניית מחשב נייד מתצוגה. האם כדי לקנות מתצוגה או לא אם מחשב ישומש לעבודה משרדית?

• 6 תגובות
    • 5k צפיות
  10. LG R510 המחשב נדלק, רואים את המסך של הביוס, אבל זהו. אח"כ מסך שחור. אפשר להיכנס לBios והכל בסדר שם. דיסק קשיח תקין, זכרונות תקינים, וכו.. פשוט אי אפשר לעשות BOOT. גם לא מDOK. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש. מבחינת ביצועים, בתאכלס אני כרגע מסתדר עם נייד מבוסס I7 5600U עם 8 ג'יגה והארד דיסק מגנטי רגיל (לא SSD). המחשב שיש לי פשוט לא נוח לי לשימושים שלי. אני סטודנט ורוצה נייד שנוח וכיף לעבוד איתו, גם בחוץ וגם בבית, ולהתנייד איתו ממקום למקום ושהוא לא ירגיש כמו צעצוע שביר. מחפש נייד קל, עם מסך מאט (אלא אם מדובר במקבוק פרו ואז הייתי מוכן להתפשר על זה), עם סוללה שתאפשר לעבוד 6-8 שעות בלי טעינה כאשר WIFI דולק (זאת דרישה הגיונית בכלל?). בגדול הכיוון הוא לנובו T460 או איזה דל לטידיוט 14 אינטש. אבל זה לא באמת קריטי (אם היה לי תקציב הייתי קונה מקבוק 15" או סרפס בוק 13.5"). חשוב לי שתמיד אוכל להתחבר לנקודות WIFI זמינות ושהחיבור לא יקר…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by dor444,

תקציב: עד 1500 עם אפשרות מינימלית של חריגה ב-100 ש"ח +-* מטרות המחשב? לדוגמה: 98% עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באופן מינימלי ביותר (2%) * גודל המסך? 10"-12" * משקל רצוי? עד 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כדאי מאוד, 6 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi חשוב, אבל לא חובה * בלוטות? חשוב, אבל לא חובה * גודל מינימלי - לא משנה כונן קשיח ? * כונן CD/DVD? צורב? הבנתי שבנטבוק אין בכלל כונן dvd/cd אז לא.. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Fujitsu, אבל רק כ…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by אמתי,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך?10-13.3 * משקל רצוי?עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) כדאי HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה אבל כדאי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  14. שלום מדובר על מחשב נייד מדגם HP Pavilion dv6. הבוקר חיברתי את המחשב להטענה בזמן שהיה דלוק ופתאום נישמע צליל חלש והמחשב נכבא. כרגע לא נידלק בכלל, לא בלי סוללה ולא עם, לא מגיב לכפתור הפעלה. אני לא יודע מה לעשות ולאיפו צריך לקחת אותו לתיקון? קניתי את המחשב בחול(אחריות לשנה) ולא יודע אם יש אחריות בארץ. ומה יכול להיות הסיבה שזה קרה?

• 0 תגובות
    • 549 צפיות
  15. יש לי מחשב נייד של HP וביומיים האחרונים אחרי חצי שעה של שימוש הוא נכבה בבת אחת כאילו מישהו הוציא לו את הבטרייה, זה קורה גם כשהוא מחובר לחשמל. אי אפשר להפעיל אותו אחר כך כדי להפעיל אותו מחדש אני חייב להוציא את הבטרייה ולנתק אותו מהחשמל למשך דקה ואז אפשר להפעיל אותו. יש פתרון שאפשר לנסות בבית? תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. זה מחשב נייד מדגם HP 2230S, הוא די ישן והסוללה שלו גמורה, עובד על מטען בלבד. בקיצור כשאני מדליק את המחשב, הוא מגיע לשולחן העבודה ואז ישר נכבה בבום, כאילו מנתקים את המטען ממנו. ניסיתי גם להוציא את הסוללה מהמחשב עצמו (למרות שהיא לא תקינה) ועדיין המחשב נכבה בסיום העלייה. האם זו בעיה במטען אולי? איך אפשר לפתור את זה? אני לא חושב שזה התחממות כי המחשב נכבה כמה שניות אחרי שנדלק. הוא היה נכבה לעיתים רחוקות יחסית אבל עכשיו נכבה מהר מאוד.

17. פורסם במקביל בפורום תמיכה טכנית (מקווה שזה תקין) [TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: White] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]מדובר במחשב נייד של Toshiba, סדרת Satellite. המחשב בן כ5 שנים.התופעה - לאחר זמן עבודה בוינדוס של 10-15 דק', המחשב נכבה לגמרי. המחשב עובד על חשמל בלבד (ללא סוללה מחוברת) רוב הסיכויים שהמסקנה תהיה לצבוע לכחול ולזרוק לים, אך אני בודק אולי יש דברים שלא ניסיתי / כיוון שונה שלא חשבתי עליו. דברים שנוסו עד כה: * בדיקת HD. * בדיקת זכרונות, החלפת זכרונות. * עדכון BIOS. * החלפת משחה תרמית על המעבד ועל הכרטיס הגרפי. * בדיקת תקינות המאוורר וניקוי בלחץ אוו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by שלומי ביתרי,

שלום, יש לי מחשב נייד דל סטודיו, נקנה לפני כשנתיים. המחשב בזמן האחרון התחיל להתקע מידי פעם עד שיום אחד הפסיק לגמרי לתפקד. לקחתי אותו למעבדה לבדיקה, ושם אמרו לי שהלך ההארדיסק והראו לי בניתוח של המחשב(כשהמחשב עולה ועושים לו טסט) שאכן רשום שיש בעיה בהארדיסק. קניתי הארדיסק והחלפתי בעצמי,(במעבדה רצו 750 שקל, 600 על הארדיסק של 320 ג'יגה, ו-150 על עבודה, קניתי הארדיסק של 500 ג'יגה של hitachi ב-400 שקל, וההחלפה לקחה 5 דקות) התקנתי עליו ווינדוס והמחשב חזר לתפקד. כעת שוב המחשב מתחיל להתקע (כשבועיים בלבד לאחר החלפת ההארדיסק). זה קורה בזמן אקראי, בערך אחרי כחצי שעה, לפעמים יותר לפעמים פחות, פשוט הוא מפסיק להגיב, אם זה בזמן גלישה באינטרנט, או צפייה בתמונות וכו'. הברירה היחידה זה לכבות…

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  19. Started by Alter,

אהלן, זקוק לטיפים בנוגע למחשב הנייד, לאחרונה הוא נתקע הרבה במהלך גלישה באינטרנט ובזמן עבודה עם מספר תוכנות במקבל (פיירפוקס, כרום ואקסל בו זמנית לדוגמא) במידה ואני מנגן בפיירפוקס מוזיקה מיוטיוב יש באפרים רציניים בזמן השימוש במחשב. אני משתדל לשמור עליו כמה שאפשר, אבל הגיל עושה את שלו. עדיין לא עבר פרמוט ובשאיפה גם לא יעבור, האם יש המלצה? מריץ אחת לחודש CCleaner, Spybot-S&D , O&O Defrag מבחינת חומרה אין שום סיבה הגיונית שזה יקרה, איך אני יכול לדעת שהמחשב אכן מנצל את כל הזיכרון ראם שמוקצה לו? הדגם כמו ברשמתי בכותרת - u47a. מעבד I7 מריץ ווינדוס 7 גרסאת 64 ביט. מקווה למצוא יישועה כאן לפני שאמסור אותו לתיקון.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by idaneqw,

מדובר במחשב נייד של DELL. הוא נתקע במהלך עבודה עליו, למשך דקה הכל קופא כולל העכבר לא זז ולאחר מכן משתחרר וממשיך לתפקד כרגיל. מה יכולה להיות הבעיה? כיצד ניתן לאבחנה? זכור לי שיש ל-DELL כלי דיאגנוסטיקה שמבצע אניליזה לרכיבי חומרה ומזהה את התקול. מישהו יודע מהיכן ניתן להוריד? תודה

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  21. Started by haimn100,

יש לי מחשב נייד לנובו חדש. המחשב נתקע הרבה לרוב כשהאקספלורר פתוח, אבל לא רק. חשדתי שזה אולי עקב חימום יתר. המחשב נמצא בחדר דיי חם עם מאוורר ועל מיטה. החלק של המעבד והדיסק קשיח דיי חמים והמאוורר פולט אוויר חם. אני לא יודע כמה חם זה אמור להיות, בבדיקה עם תוכנות לניתור חום המעבד מראה 50 מעלות בערך ושאר הרכיבים גם מראים טמפרטורות 50 ומטה כך שזה נראה בסדר. הספק כח של המחשב ממש רותח ואני לא בטוח שזה נורמלי. השאלה היא מה הדרך הכי טובה לבודד תקלת חומרה\תוכנה. כמה הגיוני יהיה שהתוכנה תגרום לתקיעות(כאלה שאי אפשר אפילו ללחוץ על MUTE במחשב) , וגם כשזה תקוע המעבד לא קופץ למאה אחוז. אני אשמח לשמוע רעיונות לגבי ניתוח הבעיה.

• 4 תגובות
    • 4.6k צפיות
  22. Started by ertaussig,

שלום רב, אני רוצה לקנות לבני מחשב נייד לבית ספר. רצוי של חברת Lenovo. 14 אינצ' שלא יהיה לו כבד לסחוב. לא מדובר במחשב למשחקים, אלא לצורך עבודה בתוכנות אופיס. אודה על עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אורח יואב
    Started by אורח יואב,

שלום, הלך המחשב אחרי 9 שנים... אז כנראה שהגיע הזמן לחדש. האמת מזה שהיה לי מחשב בן 9 אז מובן שאני משתמש קל. אז אני צריך בעיקר למצגות, וורד, טיפה סרטים, ותמונות לאחסון.... בגדול זהו, לא נראה לי שלמשחקים.... ובעיקר שיהיה אמין נגיד לעוד 9 שנים לפחות , ושלא יחשוב הרבה ויתקע.אז התקציב עדיף שיהיה נמוך 1500₪ זה בסדר. עקבתי אחרי הפרסומים פה ולרוב אומרים שאין בנמצא משהו סביר במחיר הזה. למה? מה רע באלו שהמחיר הזה? ובעיקר מהם הדברים החשובים שיש לשים עליהם דגש בקניית מחשב? תודה.

• 0 תגובות
    • 493 צפיות
  24. אז ככה ישנם דרישות מאוד פשוטות: המעבד חייב להיות i7 עם יכולות לוירטואליזציה לפחות 8גיגה זיכרון ראם (ddr3) הארדיסק בנפח כמה שיותר גדול אבל חייב להיות 7200rpm כרגע ssd לא בא בחשבון כרטיס מסך לא כל כך מעניין אבל אף פעם לא מזיק המחשב אמור לשמש לשתי מערכות הפעלה win 7 ו win serrver 2008r2 שתי מערכות ההפעלה כמובן 64bit המחשב ניקנה בארהב והתקציב הוא עד 1100 גג1200 דולר אשמח אם תעזרו ל כמה שיותר מהר תודה . גיל.

• 12 תגובות
    • 873 צפיות
  25. שלום אשמח לשמוע על מחשב נייד מומלץ חשבתי אולי על המחשב הזה, הוא פשוט הכי קל שפגשתי בחיפוש (1.2 קילו): https://ksp.co.il/?uin=46262 יוצא לי 2300 ב-KSP אילת אבל לא מצאתי ביקורות מספקות ברשת, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה מחשב טוב? ליין בסדר? אם יש לכם רעיון למחשב אחר שמתאים לצרכים אשמח לשמוע, חשוב לי משקל קל כי הוא מיועד לנשיאה יומיומית לעבודה מצורף השאלון תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי הכולל אופיס (וורד ופויר פוינט), סינון תמונות, קריאת מיילים וכו'. 3. האם יש …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.