ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מרכיב מחשב בשביל סבא שלי. מסגרת התקציב היא בערך 2,000 ש"ח. המחשב מיועד עבור גלישה באינטרנט, צפייה בטלוויזיה, וקידוד סרטים(הוא מעביר קלטות וידאו ישנות למחשב). המחשב יתחבר לשני מסכים, האחד מסך מחשב 19" LCD והשני מסך 32" בסלון בחיבור DVI-HDMI. לכן לקחתי כרטיס מסך בעל 2 יציאות, כאשר כל יציאה תתחבר באופן קבוע לאחד מהמסכים. רציתי לדעת האם ניתן ליצור 2 סביבות עבודה בו זמנית, כאשר בטלוויזיה בסלון ניתן לצפות בסרטים הנמצאים על המחשב ובחדר מחשב ניתן לעבוד כרגיל על המחשב ללא הפרעה אחד לשני. כיצד ניתן לעשות זאת? הנה מפרט ראשוני שהרכבתי דרך SkyPC: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤335 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200ay לוח אם Gigabyte GA-E…
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחבר ב- 2000 שקל בערך שיהיה מעבד 2 ליבות אינטל חזק כמה שניכנס בתקציב, הארד דיסק משהו כמו 250GB יספיק, לוח אם שיהיה מחברה מוכרת עם צ'יפ הכי טוב שאפשר. 2GB זיכרון, מארז + ספק שיחזיקו את המחשב כמו שצריך לא משנה כל כך העיצוב! כרטיס מסך שיריץ משחקים חדשים NFS החדש GTA, FIFA וכו'. (אם ניכנס משהו מסדרת 9xxx) המחשב לא לגיימר אבל עדיין שיריץ משחקים ויעבוד חלק, לא מיועד ל OC. עדיף מסקאי פי סי.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שאוכל להשתמש בו ללימודים ולגלישה באינטרנט, שיהיה עם ביצועים טובים (אין צורך להריץ משחקים כבדים). התקציב הוא עד 3000 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות ניוד מחשבים יש צורך במפרט חלקי חדש, השימושים כוללים צפייה בתכני HD בפורמט avi/mkv 1080-720, ושימוש בתוכנות תיב"ם SolidWorks ו NX6. מדי פעם ייעשה שימוש בפוטושופ אבל לא בצורה מאסיבית כך שזה לא צריך להיות עיקר המפרט. התקציב הוא עד 2000 ש"ח, דגש על מערכת מבוססת AMD פאסיבית במידת האפשר. מעבד: התכנון המקורי שלי היה ללכת על כפול ליבה (סביבות ה 5200), האם השיפור בביצועים מצדיק את התוספת מחיר למשולש או מרובע? לוח אם: ראיתי שחלק מהמומלצים משתמשים בלוח של ג'יגהבייט וחלק באסוס, שניהם נראים כמעט זהים- יש עדיפות לזה או אחר? יש לי מסך 2408WFP כך שאני אוכל לנצל את הדיספלייפורט אם זה משנה את ההחלטה. זכרונות: 2 או 4 ג'יגה? מארז: כרגע יש לי את ה NSK2480, אבל אני עכשיו צרי…
-
- 9 תגובות
- 793 צפיות
-
-
ללא OC.. אם בעתיד אני אחליט שבא לי מחשב סילון אז אני אוסיף כמה מאוררים.. לא סיפור שימושים.. GTA IV CRYSIS כאלה משחקים.. סרטים באיכות FULL HD .. יכול להיות שאני אקנה גם כרטיס טלויזיה ואני אחבר את זה למסך אבל זה סיכוי קטן.. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ₪934 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3L ₪589 מסך: SAMSUNG LCD 22" T220P 5ms DVI WIDE ₪1244 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1291 דיסק קשיח: SAMSUNG F1 750GB 32MB SATA2 7200 RPM : HD753LJ ₪451 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪128 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ - זמין במלאי ₪296 מארז: ANTEC NSK4480B w…
-
- 6 תגובות
- 588 צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט למחשב ביתי, סטנדרטי, לשימוש באינטרנט ולמשחקים "בקטנה". הוא לא צריך להריץ משחקים כבדים, אבל שיהיה כרטיס מסך סביר שאם אחי הקטן יבקש להתקין איזה משחק שהכרטיס לא יעשה בעיות. - אין צורך בציוד היקפי. - עדיפות למעבד מחברת Intel (אם קיים משהו משתלם יותר בחברות אחרות, אני לא מתנגד). - כולל צורב DVD - ללא צורך במערכת הפעלה מותקנת. - לא לחרוג מהתקציב (2000 ש"ח). תודה מראש [=
-
- 6 תגובות
- 686 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב כולל מסך (19 אינץ') בתקציב של 2500 ש"ח פחות או יותר, המחשב מיועד לכלל המשפחה וישמש לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים, עריכות קלות ומשחקים קלים (לילדים). אם אפשר אז תרכיבו מפרט אחד על בסיס אינטל ועוד מפרט על בסיס AMD, תודה.
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
לחברי הפורם שלום אני מחפש מחשב לידידה בתקציב של עד 4K היא נרשמת ללימודי עיצוב גרפי ומשתמשת ב CS3 ואולי CS4 בעתיד הדרישות הן: 1. מסך טוב בעל פנאל איכותי 2. מעבד חזק והרבה זיכרון 3. הארד דיסק מ 80G דרישה נוספת היא כרטיס מסך סביר. אני אמרתי לה שCS3 ו CS4 אינם תומכים בהאצה גרפית של כ. מסך האם אני טועה? אופציה נוספת שחשבתי עליה היא מחשב תקציבי סביר + מסך טוב שיהייה הרבה יותר שימושי לעריכת תמונות... תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
היי, חבר שלי ביקש ממני להתקין לו Windows XP מאחר ו-Windows Vista מאיטה לו את הנייד. אבל במהלך ההתקנה של ה-XP, הופיעה לי מין שגיאה ובה כתוב: Setup did not find any hard disk drives installed in your computer. Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is corect. This may involve running a manufacturer-supllied diagnostic or setup program. Setup cannot continue. To quit Setup, press F3. אבל הבעיה היא לא בחומרה, כי כשאני מנסה להתקין ויסטה שוב, הוא מזהה ללא בעיה את הד.קשיח. אני זוכר שהייתי צריך לעשות משהו כדי שההתקנה של XP תזהה את הדי.קשיח בנייד, רק שאני לא זוכר מה עשיתי (כי אני לא…
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
1.רמת תקציב של 7,000 שקלים פחות או יותר 2.מטרות המחשב:המחשב אמור בעקרון לשמש בתור תחנת עבודה רצינית שתפעיל בערך 5-6 תוכנות בו זמנית,ובנוסף מערכות גרפים וסטרימרים למינהם(מזרימי מידע בזמן אמת) כמו כן על המחשב יחוברו 4 מסכים שאמורים לעבוד יחדו 3.זקוק לציוד הקפי כגון:מקלדת ,עכבר,אל-פסק,ומסך לא סגור על המסך שבחרתי אבל חשוב שיהיה בגודל של22-24 אינץ הנה מפרט שהרכבתי אשמח להערות או כל מפרט אחר [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
נתקלתי בתופעה מוזרה במחשבי HP החדשים מסדרה DV-5 בעלי כפתורי המגע העליוניים לפעמים כשמנסים להגביר או להנמיך אין תגובה או לחילופין זה נתקע על הקליקים המרגיזים של ההגברה/ההנמכה ומסרב לצאת מהמצב הזה. ה-TouchPad המדובר: כמו כן יש איבודי סאונד פתאומיים, לא בוקע סאונד מהמחשב בכלל, כל נסיון לשחק בהגדרות הסאונד ובהגדרות כרטיס הקול עולות בתוהו ורק איתחול המחשב מחדש מסייע זמנית בפתרון הבעיה. זו תופעה שנתקלתי בה בסמפר מחשבי HP מהסוג הנ"ל, האם מישהו מכיר את התופעה? חווה אותה?
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום לכולם היום בבוקר הפעלתי את המחשב ופתאום הוא ניתקע לגמרי שום דבר לא עבד כיביתי אותו דרך הכפתור הראשי וכאשר הפעלתי אותו מחדש רק המנורות הכחולות נדלקו ושומעים את המאוורר עובד המסך שחור לגמרי ולא מראה שם פעולה גם כאשר אני לוחץ על כל הכפתורים האפשריים,הוא כבוי לגמרי ניסיתי להפעיל אותו עם הבטריה בלי הבטריה ושום דבר לא עוזר משהו אולי יכול לעזור??
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי צריך מחשב חדש שבו הוא ישתמש בשביל לאחסן תמונות ולערוך אותן. בדרך כלל הוא משתמש בפוטושופ (אבל לא עריכה משמעותית, אין צורך בכוח עיבוד רב). רציתי מחשב שיגיע עד 2000 ש"ח (עדיף פחות), שיעשה את העבודה בצורה חלקה. אין צורך בציוד היקפי. אני מעוניין ב- 2 ג'יגה זכרון, 320 ג'יגה דיסק וצורב דיוידי, אין צורך בכרטיס מסך, און-בורד אמור לעשות את העבודה. עדיף מעבד של אינטל. תודה רבה לכם, דוד.
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב נייד אבל לא יודע בידיוק באיזה חנות כדאי לי ליקנות? ושל איזה חברה גם יותר עדיף? :s05:
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למחשב נייד כאשר המטרות הם בעיקר אינטרנט, מוסיקה וסרטים... התקציב לא מוגדר הוא עד 3000 אבל חשוב לי מאוד שהמפרט לא יהיה בזבזני (מעדיף שיהיה יותר לכיוון ה2500...) תודה!
-
- 6 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכולם. נתקלתי בקושי למציאת דרייבר לכ.מסך של המחשב הנ"ל. באתר של HP הורדתי את הדרייברים שנחוצים למחשב אך לא הצלחתי להתקין את זה של הכרטיס מסך. כמן כן באיתור השם של הכרטיס בתוכנה Everest home edition נתקלתי במסך ריק ללא שם הכרטיס. מה אפשר לעשות על מנת להתקין את הדרייבר של הכרטיס מסך? בקרוב אעלה תמונה של השגיאה שמתקבלת עם הניסיון להתקין את מה שמצוין באתר של HP. עריכה : הנה השגיאה:
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
ללא ציוד הקיפי, מתוכנן אוברקלוק בינוני-כבד, לא דרוש צורב, הארד דיסק בנפח בינוני-קטן, רצוי מרובע ליבה.
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה המפרט בשביל שימושים פשוטים: מחשקים לילדים (CONFY) דברים בסגנון גלישה באינטרנט. מארז-מפואר הכולל ספק450W-יציאות סאונד USB קדמיות 3מאוררים לוח אם-INTEL G31/1600Mhz/ECS-(לא 1333mhz!) מעבד-Intel® Dual-Core E5200-2.53GHZ-2MB-800FSB/45Nm זיכרון-KINGSTON-2048MB DDR2 800Mhz-מקורי אחריות כל החיים כ.מסך-Intel® Graphics Media Accelerator X3100/358MB כ.רשת-10/100/1000-לניצול מקסימלי של מהירות האינטרנט כ.קול-HIGH DEFINTION AUDIO-מתאים לקולנוע ביתי ד.קשיח-250GB SATA2-7200RPM-SEAGATE/HITACHI כונן-DVDRW X22-הצורב המהיר בעולם במהירות X22 מסך מעוצב-SAMSUNG 22 2243EWX-5MS-DVI-1:20,000 מולטימדיה-מקלדת מולטימדיה+עכבר אופטי ארגונומי מתנה-מצלמת אינטרנט הכוללת תאורה+מיקרופון3MP(בשווי 129שח) מ…
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות למחשב משחקים (כפי שכתוב בכותרת). מחנויות באיזור בקעת אונו (לדוגמא זיג-זג) אמור להריץ COD5 ו-GTA4 חלק. יעבוד עם מסך 19" (1440X900) תודה.
-
- 13 תגובות
- 993 צפיות
-
-
היי לכולם. אח שלי התחיל ללמוד במכינה לעיצוב והוטלה עלי המשימה לקנות לו מחשב מתאים. התקציב יכול להגיע 4500 שקלים. אני לא סגור על אף אחד מהחלקים שנמצאים. רק דבר אחד אני יודע... לא קונים צורב של LG. Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB 1 950 950 Asus P5QL-E 1 590 590 Western Didital WD6401AALS 2 380 760 OCZ Model OCZ2P8004GK 2X2GB 1 300 300 Antec Three Hundred ATX Mid Tower Gamer Black Case (No PSU) 1 300 300 Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent (24pin) 1 420 420 Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 1 160 160 Asus HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1 1190 1190 0 Total computer price 4670 אני אשמח לכל תגובה או עצה... תודה רבה מאוד ארז (ו…
-
- 6 תגובות
- 638 צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך עזרה בבנית מפרט בתקציב של עד 8K (להשתדל לא לחרוג) שימושים: עבודה משרדית, אופיס וכו... גלישה באינטרנט ומשחקים לא כבדים (משחקי און ליין) תודה רבה עריכה: אין צורך במסך וציוד היקפי
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
ניסיתי לעקוב אחרי התרדים השונים שכרגע רצים בפורום הזה, אבל באמת שנאבדתי ולא יודע מה מי ואיך, לכן החלטתי לפתוח תרד משלי. מחפש נייד שרובו יושקע בלימודים כנראה, חשוב לי שיצליח לרוץ חלק תמיד, בלי תקיעות ועיכובים, וטוב במולטיטאסקינג, ושיהיה חזק מספיק להריץ תוכנות כמו פוטושופ ומולטיסים בצורה טובה. הבנתי שבשביל ירוצו משחקים כלשהם צריך כרטיס מסך לא OB, לכן מעדיף כזה, כמה שיותר חזק ככה יותר טוב כמובן. מסך, הבנתי שלפחות שאהיה נייד בצורה סבירה אני זקוק ל14 אינץ' ולא יותר, אם יש הצעות אחרות אני אשמח לשמוע. סוללה, לרוב אני לא אצטרך סוללה ליותר משעתיים, ואהיה בקרבת שקע אבל כמו תמיד,סוללה כמה שיותר חזרה ככה יותר טוב. בניה איכותית כמובן. קניה בארץ ואולי אפשרות לקניה בחול דרך האינטרנט אם …
-
- 47 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
היי חבר'יה, אז יש לי היום בקשה ממכם שעיקרה הוא הרכבת מחשב למשחקים בתקציב של 3000 ש"ח, ללא ציוד היקפי (מסך, מקלדת ועכבר). בנוסף, לא מתוכנן OC והשקט לא חשוב עד כדי חריגה מהתקציב או החלפת רכיבים חשובים יותר. חלקה השני של הבקשה, הוא יותר מעין התייעצות, אני כבר זמן רב מתלבט אם במחשב במחיר כזה, עדיף לקנות כבר קונסולה(PS3\Xbox360) שתריץ משחקים ולמדיה להשתמש במחשב הנוכחי. השאלה היא בעצם, אם מחשב בתקציב כזה יתן ביצועים מספקים במשחקים? תודה רבה! יום טוב.
-
- 10 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום אנשים, ראשית שבת שלום לכולם! מצויין מפרט מחשב שבניתי הייתי רוצה לקבל א) תגובות חיוביות ושליליות לגביו :s05:, הייעוד של המחשב יהיה בעיקר לעבודה גראפית ותיכנות עם מערכות מידע, מדי פעם גם משחקים לא יזיק לשחק(כדוגמת GTA IV , CS וכו') . התקציב הוא עד 6000 ש"ח כולל מסך מחשב. אני מאוד מתלבט לגבי כרטיס המסך ,המארז וספק הכוח..ב) תרגיעו אותי בנושא... חשוב מאוד לציין - נוסף על מחשב חזק אני מחפש כמובן שעוצמת רעש המאווררים והאקוסטיקה של המארז יעניקו עוצמת רעש נמוכה מאוד , לכן אם אתם רואים לנכון מארז אחר בכיף ציינו אותו. אגב בנימה זו - ישנו מארז עם ספק כוח של החברה והדגם:Antec Sonata III 500W ג) מה אתם אומרים עליו? המפרט: מעבד - Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12M…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אנשים, ראשית שבת שלום לכולם! מצויין מפרט מחשב שבניתי הייתי רוצה לקבל תגובות חיוביות ושליליות לגביו , הייעוד של המחשב יהיה בעיקר לעבודה גראפית ותיכנות עם מערכות מידע, מדי פעם גם משחקים לא יזיק לשחק(כדוגמת GTA IV , CS וכו') התקציב הוא עד 6000 ש"ח כולל מסך מחשב. אני מאוד מתלבט לגבי כרטיס המסך ,המארז וספק הכוח.. תרגיעו אותי בנושא... חשוב מאוד לציין - נוסף על מחשב חזק אני מחפש כמובן שעוצמת רעש המאווררים והאקוסטיקה של המארז יעניקו עוצמת רעש נמוכה מאוד , לכן אם אתם רואים לנכון מארז אחר בכיף ציינו אותו אגב בנימה זו - ישנו מארז עם ספק כוח של החברה והדגם:Antec Sonata III 500W מה אתם אומרים עליו? המפרט: מעבד - Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוח אם - ASUS…
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-