ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
איזה באסה... שניה לפני שאני קונה את המחשב הנייד שסוף סוף עונה על הדרישות שלי, אני פתאום רואה שהמהירות הארדיסק שלו היא 5,400 RPM. ממה שאני קורא באינטרנט, חלק אומרים שזה עלול ליצור צוואר בקבוק ולפגוע בביצועים של המשחקים והמערכת ההפעלה, וחלק אומרים שההשפעה מינורית. האם המהירות של ההארדיסק היא באמת כזאת קריטית? אני צריך לבדוק מחשבים אחרים? :s05:
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לדחיפות להמלצה למפרט לטובת מחשב לעריכת מעגלים מודפסים. העבודה בתוכנות דומות ל-AUTOCAD, ב*דו-מימד*. עיקר העבודה היא חישובים ארוכים ומסובכים ותצוגה גרפית דו-מימדית של הרבה מאוד שכבות (לא יודע האם צריך כ.מסך חזק..). אשמח להמלצתכם המהירה שכן אני צריך לרכוש את המחשב עוד היום. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! קודם כל אני רוצה לציין שיש לכם פה אחלה של פורום - כל הכבוד. אז ככה: אני מעוניין בהרכבת מחשב עבור חברה שלי, ובגלל שכלכלית העסק לא גמיש הפעם, אני רוצה ליצור את המחשב האופטימלי בהתאם לתקציב (עוד מעט נגיע אליו). בתור מישהו שעובד בתחום הרשתות והתקשורת, הייתי רוצה עדיין לקבל חוות דעת נוספת. הצרכים העיקריים של המחשב הם עבודה עם יישומי אופיס ותוכנות פיננסיות למיניהן (לא כבדות במיוחד), גלישה, ויכולת גיימינג טובה לפחות. צורב DVD אפילו שעולה גרושים - יש כבר, כך שבגדול אני צריך מארז וחומרה. זכרון רצוי מאוד שיהיה 4G. התקציב הוא עד 3 אלף ש"ח, כאשר בתקציב הזה צריך להכנס גם מסך 19". גמישות יכולה להיות עד 150-200 ש"ח בהנחה ומדובר במשהו שבאמת יצדיק את זה כי כאמור התקציב הוא גבולי כבר…
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
הכרטיסים החדשים של NVIDIA ומעבדים חדשים של INTEL בפתח, ואני חשבתי לעצמי שאולי אני ימכור את המחשב הנוחכי ולרכוש אחד חדש. המפרט הוא: AMD Phenom II X4 965 Black Edition Gigabyte MA 790X UD4P Scythe Mugen 2 CPU Cooler Zotac GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Kingston HyperX 4GB DDR2 1066Mhz 250GB Hitachi DeskStar 7200RPM 8MB Corsair TX850W Power Supply CoolerMaster CM 690 II Plus להערכתי אני אמור לקבל עליו איזה 3K (או שאני חי בסרטים : ). לכל החלקים אין ממש אחריות (כי הכל נרכש מKSP ושם למיטב ידיעתי לא ניתן להעביר אחריות).
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין להחליף את המחשב השולחני (כבר בן 10!!!) והעדפתי כבר ללכת על נייד אבל מרוב אופציות הלכתי לאיבוד. התמקדתי על כמה דגמים ספציפים ורציתי לשאול את עצתכם. הייני סטודנט כרגע ואני מחפש מחשב שיהיה מחשב שולחני נייד, הוא חייב להיות חזק כי אני מריץ עליו תוכנות כבדות של סימולציות כמו MATLAB , VHDL ועוד דברים אשר יבואו בעתיד. כמו כן אני אראה דרכו סרטים וללא ספק אחברו לטלוויזיה או מסך גדול, אשתמש ב OFFICE אינטרנט ומידי פעם PHOTOSHOP. דרישות: מעבד i5, 4G RAM , מסך 15'+, כונן קשיח שיהיה 7200RPM (גודל פחות משמעותי), כרטיס מסך שיוכל להריץ סרטים + משחקים בסיסיים (אני לא גיימר אבל מידי פעם זה נחמד), 3 שנות אחריות (הכרחי!) מחיר שאני מוכן לשלם, עד 5000 (או פחות כמובן). ראי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמה המחשב הישן שלי שווה? לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 מעבד: AMD Athlon 64 3500+ @ 2200MHz זכרון: 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7600 GT כונן קשיח: Hitachi Deskstar HDT22525DLA380 (250GB) כונן אופטי: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55L ספק כח (חדש): Chieftec 550W 80+ A.PFC APS-550s יש לי את הBundle של הלוח אם, שבא עם Serious Sam אם אני לא טועה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד אינטל : Intel Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray לוחות אם למעבדי אינטל : לוח אם Asus P8H77-V LE s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות : זיכרון למחשב G.Skill 2x2GB DDR3 1333Mhz NQ Edition Dual Channel דיסקים קשיחים : Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 מארזים : Sohoo M501 Mid Tower ATX Case Black With PSU ההתלבטות האמיתית שלי היא האם אני צריך גם כרטיס מסך חיצוני כדי להריץ סרטים ב-1080p על מסך של 32 אינץ' או שהכרטיס מסך המובנה של המעבד מספיק. איך אני יכול לדעת?
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום המיפרט הוא בעיקר למישחקים חדשים,קצת אינטרנט,ללא OC תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
זהו מפרט למחשב שמיועד למחשקים כולל מסך ב-5000 ש"ח. בבקשה תגידו מה דעתכם. זה חשוב מאוד!! תודה! המפרט: דגם פריט AMD Athlon64 (S939) 3000+ *Winchester D0* 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty מעבד Socket939 - nVIDIA nForce4 - MSI K8N Neo4-F - 3Y Warranty לוח אם 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B 3Y Warranty זיכרון פנימי SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial-ATA - 3Y Warranty דיסק קשיח NEC 3520A Black - DVD±R16/DVD+DL4/DVD+RW8/DVD-RW6/CD-R48/CD-RW24/DVD16/CD48 - 2Y Warranty Bulk צורב Citizen/Teac/Sony 1.44 Black Floppy כונן דיסקטים PCX - GeForce 6600 (300/550) 128MB DDR 128bit 8-Pipes - Gig…
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, כשהייתי בארה"ב קניתי מחשב מלנובו, והוא הגיע לבית של חברים שאירחו אותי. לצערי נאלצתי כבר לחזור לארץ עוד לפני שהמחשב הגיע, אז כרגע הוא תקוע אצלם. השאלה שלי, האם שווה לי שהם ישלחו את המחשב דרך UPS\FEDEX? האם אני אאלץ לשלם על המשלוח מכס ו\או מע"מ? הם הרי ישלחו את זה בתור חבילה פרטית ולא בתור חברה\חנות שמוכרת לי מוצר. אם זה לא המקום לשאול אני מתנצל ומבקש שתפנו אותי למקום הנכון. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מחפש מפרט מחשב ללא מסך לשימוש עיקרי בתוכנת פוטושופ ודומיו. התקציב עד 4000 שח הדגש העיקרי שלי הוא באמינות מאשר בביצועים תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 509 צפיות
-
-
אהלן! אני צריך עזרה עם בחירת מחשב נייד, אני קונה אותו בארה"ב והתקציב הוא עד 1200$ מחפש משהו שהוא לא מכונת משחקים אלא משהו יותר נייד(THIN AND LIGHT) אך שעדיין יהיו לו ביצועים, שאולי אני אוכל אפילו להקרין סרטים בHD כדי להיות יותר ספציפיים- גודל מסך באיזור ה15" משקל עד2.5-3 קילו מהם הדגמים שעונים לתחום הזה של חברות דל, HP,לנובו, טושיבה ומה ההבדל בין החברות? האם יש משהו עסיסי באופק בעולם הניידים ששווה לחכות לו אולי? תודה!
-
- 3 תגובות
- 685 צפיות
-
-
היי לחבר שלי יש מחשב ישן, פנטיום 3, המחשב עושה הרבה בעיות לכן החבר רוצה לשדרג את המחשב. לחבר שלי יש הרד חדש, צורב חדש, כרטיס מסך geforce400 ואפילו מארז חדש עם ספק 400w. הוא צריך סה"כ לוח אם, מעבד וזכרון. הוא מעוניין במחשב שיספק את הצרכים של אינטרנט, סרטים וכד'. משחקים כמעט הוא לא משחק. על מה תמליצו לו? המליצו לו על סמפרון אבל התושבת של הסמפרון היא מיושנת, המליצו לו על סלרון אבל טענו שסלרון מאוד חלש, גם אם מדובר ב סלרוןD. למרות שהיתרון הוא ביכולת לקנות מעבד מתקדם בעתיד. בקיצור בתקציב של 1500 ש"ח על מה תמליצו לחבר שלי?
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
לפני שאני כותבת את הבקשת מפרט שלי לפי הטופס שבחוקים רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת בכלל לרכוש מחשב חדש מהחנות במחיר של 1000 ש"ח?? הצרכים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט, קצת פוטושופ, סרטים ומשחקים קלים כמו סימס. אני צריכה שהמחשב לא יתקע בזמן גלישה ודברים כאלה או כשאני פותחת המון חלונות של האינטרנט. יש חיה כזאת? תודה.
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום! הגיע הזמן לשדרג את המחשב הנייח שלי, מחפש נייח קטן, שקט וחזק שישמש לתקופה הקרובה אשמח להצעות ורעיונות! השאלון - 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב שימושי, כולל תכנות, גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3, half life 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חסכתי בהארדיסק וציוד חיצוני כי אני מעביר את זה ממחשב אחר לא יודע אם זה טוב או לא... מעבדי אינטל? P-4 3,2 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading) 1720 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS P-4P800 Delux sb,SATA,GBL 710 זכרונות? DDR 500 512MB x 2 Hyper-X Kingston 2490 כרטיסי מסך? MSI GF FX5950 256MB AGPx8, VIVO 2650 כרטיסי קול? CREATIVE 5.1 Live Value 160 צורבים? DVD Recorders Toshiba DVD-RW 5112 410 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans Thermaltake Volcano 11+ 170 כרטיסי עריכה וטלויזיה? Matrox RT.X100 Xtreme 6350 מארזים? Thermaltake Xaser III VM-3000A midi 680 Total price 15340 ¤
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני כשבוע ביקשתי כאן המלצה למחשב נייד קטן אך חזק לשימושים של אופיס, אינטרנט, מולטי טאסקינג, ועריכת תמונות וסרטים בסיסית. המליצו לי על האסוס U31F. עכשיו אני מתלבט בין האסוס לבין ה lenovo thinkpad edge 13 027-3BG, שחוץ מזה שהוא יותר קל, אני לא רואה הרבה הבדל ביניהם. גם המחיר אותו דבר. יש לכם דעה איזה מהם עדיף ולמה? תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
המחשב מיועד לגיימינג ולצפייה בסרטים בעיקר HD מעבד דו ליבתי שיוכל להגיע ל 4.5GHZ ב OC (וזאת על מנת לא להוות צוואר בקבוק לכרטיס מסך בהווה או בעתיד) זכרונות 4GB שיעמדו ב OC HARD DISK 2* 500GB ב RAID כרטיס מסך 4870 1 GB (נראה לי שהוא בא כבר עם קירור טוב ?) כרטיס קול איכותי שיוריד עומס מהמעבד ויוכל להשמיע HD לוח אם שהוא טוב ל OC צורב ? מארז ? ספק נראה לי 650W כדי שיוכל להחזיק בעתיד כרטיס דו ליבתי חזק. קירור למעבד ? עוד קירורים שאולי צריך ? המערכת מתוכננת לעוד ברזולציה של 1900*1200 או ברזולציה ש FHD מאפשרת (המסך לא קשור לתקציב) מ1 עד 10 שקט חשוב ברמה 6 לא היה מתוכנן CF או SLI כאשר הכרטיס מסך לא יסחוב יותר הוא יוחלף באחד שיוכל אולי דו ליבתי נא לציין מדוע מפרט אחד עדיף על מפרט…
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד ללימודים.. 4 ram 500 GB (אם יש ssd בונוס) i5 / i7 בלי מערכת הפעלה אשמח להמלצות. תקציב- כמה שיותר זול. עד 800.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים. לאחר קריאה די מעמיקה במפרטים הנעוצים רציתי לשמוע חו"ודים שלכם בנוגע למפרט התקציב המקסימאלי שלי הוא 4000 ש"ח. מטרת המחשב היא גיימינג, כאמור. יש צורך בציוד היקפי כולל, מקלדת+עכבר מסך טוב ורמקולים (הכל פה משנת 2003 ) השקט מאוד חשוב, משהו כמו 8. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג וגם לא מתמצא בזה. יש דרישה למערכת הפעלה חדשה. אני אקנה בKSP או אייבורי עם עדיפות לKSP (לפי המלצות חברים). ועוד כמה הערות, אני די נעול על 4000 שקלים. אני יודע שזה קצת גבולי הרי המחשב כולל גם מסך השאלה היא האם יהיה שווה להשקיע במחשב שיעודי לגיימיניג? הוא יוכל "לסחוב" משחקים חדשים ולאורך זמן רב? אם צריך להוסיף עוד כסף אני אוותר על יעוד המחשב לגיימינג ואתפשר על מחשב שיוריד לי סרטים…
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
אני חושב על לקנות נייד שיחליף את הנייח המתיישן שלי. מטרות עיקריות (מעבר לאינטרנט וסרטים) - שימושים רגילים לסטודנט להנדסת מחשבים: פיתוח/קימפול/מטלב וכו'. לא ממש משמש למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף פחות מ15", אבל לא קטן מדי. כנראה 14". אין העדפה בין מט למבריק. * משקל רצוי? לא ישמש רק כתחליף שולחני, אז מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא צריך איזה תופעת טבע, אבל לא מעוניין במשקולת נייר באלפי שקלים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. 99% מהשימוש על לינוקס. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) בגדול מחשב חזק, קל, שקט, דק, שקט, סקסי ושקט עם סוללה לא רעה. אין צורך במסך מגע. (מחל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! (: אשמח אם תוכלו להגיד לי מה דעתכם על המפרט הבא. מטרת המחשב: עבודה משרדית, אבל שיהיה מסוגל להפעיל נורמלית גם את Photo Shop ותוכנות תיכנות (הידור והרצה). Athlon 64 4400+ Socket AM2 Box AMD 485 Asus M2A-VM HDMI 409 AENEON DDR2 800MHZ 1024MB CL5 169 NEC DVD+-RW AD-5170A X18 IDE 145 JSP - TECH N-880D EZCool 400W 189 WD1600JS Western Digital sata2 263 עכבר אופטי עם גלילה 39 מקלדת 29 הרכבתי אותו מ2 חנויות => תוספת משלוח רשום ומבוטח: 9 ש"ח אוצפיות לשדרוג (האם כדאי, או שאפשר לוותר): Athlon 64 4800+ Socket AM2 Box AMD 569 ש"ח זיכרון נוסף - AENEON DDR2 800MHZ 1024MB CL5 169 האם יש צורך באמת המארז הזה? לא מספיק סתם מארז הכי פשוט שיש? תודה רבה (:
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
פתחתי כבר הודעה לפני כשבוע בנושא אך קיימים עדכונים יש לי מעבד P8400 הגדרות צריכת החשמל בWINDOWS וב BIOS הינם על ביצועים גבוהיים זאת אומרת 100 אחוז עבודה יש לי את המחשב כבר שנה ותמיד צפיתי ב EVERAST על האובר קלוק המעבד היה עובד תמיד על 2300 יורד ועולה בצורה לא משמעותית 2345, 2350 ,2260 בקיצור תקין עכשיו לאחר התקנת WINDOWS 7 התדר לא אחיד הוא יורד ל 800 MHZ ואפילו ל 12 MHZ דיברתי עם חברת המחשבים HP והם אמרו שהם מכירים את התופעה ומדובר בתוכנה מובנת של WINDOWS 7 שעוזרת בחיסכון בחשמל ברציני לדעת אם מישהו מכיר את התופעה ובנוסף לכך אם יש אפשרות לבטל את זה ( זה אמור להיות יותר מתוחכם מאפשרויות צריכת חשמל של מעבד דרך הוידאוס שם הכל על 100%)
-
- 3 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום לכולם הציעו לי את המחשב הזה ובאתי להתייעץ איתכם אם יש לכם ביקורת או דברים לשנות אז בכיף! ותודה מראש לכל העוזרים: thermaltake bech vx black vf4000bns======456 pentium 4 socket intel desktop board dragontailpeak dp 35dp ====475 intel core 2 duo cpu: intel core 2 duo e6750 2.66g 4m 1333fsb ====936 210 ====DVR-212DBK pioneer wd3200ks 320gb sata2 7200rpm 16mb ====365 DDR II 667Mhz==== 340 1GB Kingston שתי יחידות! pci express : asus pcx geforse en8500gt===456
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום רב! אני מעוניין לקנות מחשב וחשבתי ללכת על הלנובו (זה שפירסמתי בכותרת) של מכר שלי. הוא מוכן למכור לי ב-4100 ש"ח. אני עוסק רק בעריכה בפרימייר, חוץ מזה אני לא עושה שום דבר נוסף. האם זה נשמע סביר?
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
- 1 follower
-