עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם אני מחפש מפרט לחבר ב1700 שקל. השימושים העקריים הם מסמכים סרטים מוזיקה ומשחקים לילדים קטנים [ככה שלא צריך כרטיס מסך מטורף וכאלה. משהו פשוט] רצוי בKSP \ PANDA\TMS. תודה

• 2 תגובות
    • 585 צפיות
  2. המעבד .. של אינטל שתי ליבות T5800 .. כרטיס מסך של HD3470 ..

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  3. Started by mishar6,

שלום.. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסביבות ה4000 עד 4500 המחשב ישמש בעיקר למוזיקה משחקים וסרטים פה ושם.. חשבתי על מחשב בגודל של 15" בערך.. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  4. שלום בניתי מפרט לצורכי משחקים לא כבדים כל כך וכל שאר הדברים הבסיסיים כמו אינטרנט סרטים וכ'ו.. קיים ברשותי מסך של 20 אינצ' לא רחב . זה המפרט שחשבתי עליו תגידו לי מה דעתם מעבד: Intel Core 2 Duo E7300 2.66Ghz Penryn BOX 603 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי 489 ש"ח מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU - במלאי 195 ש"ח ספק כוח: SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk - במלאי 272 ש"ח זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי 312 ש"ח קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS - במלאי 262 ש"ח כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe ¤608 ש"ח כונן אופטי: LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black - במלאי 135 ש"ח סה"כ 2800 ש"ח מה דעתכם?,…

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  5. שימושים: עיקרי - פיתוח תוכנה, פיתוח ווב, אינטרנט משני - סרטים וסדרות פה ושם נדיר - משחקים סגנון GTA וכו', לא משהו כבד ורצחני לא יודע כמה חזק צריך להיות המחשב ת'כלס, בבית אני עובד על איזה ענתיקת פנטיום 4 דואל קור (לא קור דואו, סתם דואל קור שקרי ממש נראה לי אפילו סוג של אימולציה ולא חומרתי) מקרטע גוסס מת שלוקח שעה עד שהוא עולה עם 512 ראם והארדיסק 40+30 ג'יגה וכ.מסך רדיאון 9600... אחרי שנתיים הבטריה הולכת? ואז מה? קונים חדשה וכל השאר בסדר? עוד שאלות זה למי יש את האחריות והתאימות בין החלקים שלו הכי טובה? אני שמעתי על לנובו ודל, ושHP והשאר לא להיט בכלל איך החנות שבה אני קונה משפיעה על הנייד? נגיד חנויות עם מוניטין כמו אייבורי וכו' יש להם השפעה\נגיעה למחשב הנייד בעצמן? או שהוא …

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  6. Started by Syrex,

שלום לכולם אני מעוניין במחשב מבוסס AMD , עם לוח אם בעל כ.מסך טוב (לא מעוניין להשקיע על חיצוני ) המחשב יהווה מחשב עבודה לתוכנת vmware לצורך לימוד. המחשב יעבוד בצורה אינטנסיבית ובעומסים. דרישה לספק כוח איכותי ואוורור נורמלי במארז. חלקים של חברות מוכרות. ללא ציוד היקפי ומסך רק מארז מחשב. צבע המארז לא משנה (העיקר לא מזעזע) Oc לא מתוכנן. גיימר קליל ,חובבן (call of duty וכד'...) צריך מחשב שקט אבל לא צריך להיסחף תקציב של 2000 ש"ח. תודה רבה ושיהיה אחלה יום.

• 11 תגובות
    • 800 צפיות
  7. הי, מדובר בלפטופ של חבר. הוא מחק את הpartitions המקוריים שהגיעו עם הווינדוס והסתבך. אז הוא הביא לי את המחשב והחלטנו שנתקין לו Win 7. אבל אני לא מוצא דרייבר SATA להרדיסק הפנימי שעובד בהתקנה של Win 7. מה עושים? אני צריך רק עזרה בלמצוא דרייברים, תמנעו מחוות דעת אישיות וביקורות. תודה.

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.

• 10 תגובות
    • 910 צפיות
  9. הציעו לי לא מזמן מחשב HP Pavilion מעבד סנטרינו 2GHZ דואל קור. המעבד אמור להיות T5*** לא יודע בדיוק איזה. 2GB RAM 160 HD 5400RPM כרטיס מסך מובנה X3100 מסך 15.4 מבריק. לא יודע כמה תאים סוללה.. אז ככה המחשב היה בשימוש שנתיים יש עוד שנה אחריות עליו ומבקשים עליו אלפיים ש"ח.. אני לא מתמצא במחירי השוק של ניידים משומשים... השאלה אם שווה. המחשב אמור להיות נטו ללימודים סטודנטליים. + סרטים ואני לא מטורף על HD... מה אתם אומרים? שווה להשקיע או יש אלטרנטיבות לקנות בסכום דומה חדש?

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  10. הנושא לא רלוונטי יותר

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by f16qwe,

צריך מחשב עריכה כולל מסך לעריכה גרפית עד 2.5K עם גלידה עד 3K תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  12. Started by goldeye,

הנה מה שאני צריך : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אני משלם באשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בעיקר , אולי קצת עריכה גרפית בעתיד אבל לא משהו רציני 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - רמוקלים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? בגדול אין העדפה - אבל יש לי נסיון לא כול כך טוב עם כ.מסך של Nvidia ככה שאם אין הבדל גדול עדיף ATI…

• 3 תגובות
    • 549 צפיות
  13. שלום לכולם רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב הבא: http://toppc.co.il/index.php?sid=4894〈=he&act=ecommerce&cat=5184&id=46151 יש לו נתנוים טובים אבל עדיין אני רוצה לדעת מה דעתכם הכללית. תודה רבה, אלדד כהן.

• 2 תגובות
    • 725 צפיות
  14. אוקי, אז אני רוצה לקנות מחשב נייד לא משהו סופר על אלה שיהיה מספיק לאינטרנט ולסרטים. התקציב שלי הוא 1500 שקל. (עם חריגה) ואם אפשר את החנות בפ"ת

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. שלום, אשמח להערות על המפרט המצורף. גג התקציב נמצא בכותרת (העדפה למציאת מפרט מקביל בסכום נמוך יותר מאשר סתם לנצל את מלוא התקציב). מכיוון שאני לא מתכוונן לפצל קניות בין חנויות אשמח אם ההצעות לשינוי יהיו מ Sky . במידה וההצעה היא מחנות אחרת אשמח למפרט חלופי שלם מהחנות הנ"ל. אין דרישות מיוחדות כגון שקט, חיבורי Esata או FW ואין צורך בתמיכה ב Raid או CF . הרזולוציה שאני משתמש היא 1680X1050 . מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1447 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤513 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Samsung HD753LJ 3.5" 750GB SATA2 32MB ¤427 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD753LJ …

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  16. Started by 3p,

שלום, אני צריך מחשב נייד לאבא שלי לעובדה משרדית ב-4.5 - 4 אלף ש"ח. המסך צריך להיות 15.4" וחייב מאט. הוא יעבוד רוב הזמן בסלון, אז אין בעייה של חיי סוללה. צריך להיות מהארץ עם אחריות טובה (רצוי 3 לפחות 2) לא צריך מערכת הפעלה (ולא רוצה ויסטה). הוא לא רואה סרטים ולא משחק במשחקים. צריך שיהיה אפשר להתחבר לטלוויזיה (לא LCD) עם כניסת קומפוננט ולמקרן עם כניסת DVI וקומפוננט. דר"א איזה כבל אני צריך לקנות בכדי להתחבר לטלוויזיה/מקרן. מישהו?

• 8 תגובות
    • 797 צפיות
  17. היי הרכבתי בעצמי את המפרט הבא : ואני צריך יעוץ אם לשנות משהו בו. 1. מה התקציב? 4,500 עם אופצייה לחריגה קטנה 2. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, בעיקר משחקים כבדים בהגדרות הכי גבוהות! 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד אינטל 4 ליבות , כרטיס מסך חזק מאוד. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? נושא הקירור כמובן חשוב,והכי חשוב השקט ! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב מאוד! 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - בא…

• 9 תגובות
    • 968 צפיות
  18. היי, יש לי לפטופ toshiba a205-s5831 שנקנה בארה"ב. זה המפרט שלו - http://www.amazon.com/Toshiba-Satellite-A205-S5831-15-4-inch-Processor/dp/B0015LB3HM, רק שעשיתי בעצמי שני שינויים - שידרגתי זכרון RAM ל 2 GB, והמערכת התקנה היא XP. אתמול בערב עבדתי עליו עד שעה מאוחרת, הכל עבד כמו שצריך וכו'. קמתי היום בבוקר, נגשתי להדליק אותו - הנורות מראות שהוא דולק, אבל המסך לא נדלק (נשאר כבוי כאילו לא הדלקתי כלום + אין גם את הרעש שהוא עושה שהוא מפעיל בדר"כ - רק רעש קטן של מאווררים) ניסיתי F5, או F12 (שזה תפריט ה BOOT שאני יכול לבחור אם לטעון את המחשב מהדיסק או מההארדיסק) או F2 (שזה המחיצת התקנה ושחזור של toshiba) אבל פשוט המסך נשאר כבוי. (ניסיתי גם להוציא את הבטריה ושיפעל רק על חשמל - ניס…

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  19. אחותי צריכה מחשב חדש אז אני האחראי בבית לזה הדברים היחידים שהיא עושה במחשב הוא לשחק סימס, לגלוש באינטרנט ומסנג'ר וגם להפעיל סרטים כנראה באיכות HD וכאלה... שיהיה 500G בדיסק קשיח ו 4 ג'יגה זיכרון. בקרוב יהיה משודך למסך 22 אינץ' וכנראה גם לטלויזיה של 26 אינץ' או אולי 32 בשביל להפעיל את הסרטים. השקט חשוב 9/10 והעיצוב לא. המחיר הוא 3K ואם חייבים אז עד 3.5K. תודה לעוזרים!!!

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  20. Started by Nparker,

המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית הכי חשוב ואני חוזר הכי חשוב לי שיהיה הכי קל שיש! אני נוסע הרבה ואני משקיע הרבה כסף על המחשב כי אני לא רוצה לבנה בתיק אני רוצה את המחשב הכי קל וקטן שיש היום! תודה

• 10 תגובות
    • 977 צפיות
  21. Started by HellBoY,

אז אחרי שקנינו מחשב לכל המשפחה, הגיע הזמן גם לי קודם כל, האם אפשר היום לקנות מחשב בלי כרטיס מסך ולשדרג בעתיד הקרוב(3 חודשים-חצי שנה)? או שאנחנו היום בתקופה שהכל עוד מעט הולך להשתדרג ולא יהיה אפשר לשדרג כבר? פעם שעברה שקניתי לי מחשב שבועים אחרי הקניה יצאה סוקט חדשה וה PCI-E ככה שממש נדפקתי. אם זה אפשרי, אז חשבתי על משהו כזה: מעבד: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוח אם: כמו שאמרתי, המטרה היא לשדרג כרטיס מסך בעוד כמה חודשים, אז צריך לוח אם מתאים לשדרוג עתידי + כרטיס מסך מובנה. יש חיה כזאת? זכרון: 2GB Kingston Value דיסק קשיח: 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב: SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata מארז וספק: חשוב לי שהמארז יהיה דיי שקט. במארז היום יש רק 5 מאוור…

• 7 תגובות
    • 693 צפיות
  22. שלום חברים יקרים אני מגלה עניין קל בניידים (למרות שיש לי שולחני מפלצתי)...עכשיו עשיתי בדיקה ואני לא מוצא את הרגליים ואת הידיים מרוב מגוון יצרנים. אני לא אתבייש ואומר שאני פאן בוי של AMD ואני רוצה מבוסס טוריון X2.אני לא מחפש ויכוחים מה יותר טוב מה פחות טוב זה לא מעניין אותי ואני לא מבקש לריב פה עם אף אחד אז כל אלה בבקשה להדיר רגלייהם מדיון זה. מה חשוב ? אני מתעניין בנייד למיסמכים ולא למיסמכים קצת לסרטים משהו כמו ה TX2620 דיי הלהיב אותי אני חייב לציין.אבל הוא קצת יקר ואני לא רוצה מערכת הפעלה עם המחשב אבל אני רוצה את כל החומרה מסביב..כונן קשיח לפחות 250 זיכרון 3 גיגה ואני לא יודע מה ההבדלים בין סדרות הטוריונים השונות לכן אני מבקש עזרה פה וכן אפשר להסביר על ההקבלות של אינ…

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  23. חשבתי על המפרט הזה מה אתם אומרים: מעבד Intel Core i7-920 Box 1,652 לוח אם Gigabyte GA-EX58-UD4 1,282 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ 440 כונן קשיח Hitachi Deskstar 3.5" 500GB SATA2 16MB 286 מארז כולל ספק Antec Sonata III 500W 729 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3 PCIe 1,593 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD 125 6107 ש"ח מה אתם אומרים? תודה מראש..

• 8 תגובות
    • 703 צפיות
  24. תקציב: כ-2500 ש"ח, אפשר לחרוג קצת... מטרה: משחקים, Matlab ושימוש ביתי כללי אין צורך בציוד הקפי לא חשוב עיצוב או קירור. שקט יהיה נחמד. אין כוונה לעשות OC יש לי מסך רחב 22 אינטש, 1680x1050 חשבתי על המפרט הבא: מעבד Q6600 לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרון 4GB - 2x2GB DDR2 800, Kingston/Ceon כרטיס מסך Gigabyte 9800GT 512MB DDR3 או MSI HD4830 512MB DDR3 דיסק קשיח 500GB SATA2 16MB של Seagate או Hitachi DVD-RW X22 מארז וספק ג'נרים, 500W המחיר באייבורי למחשב דומה (עם 2GB זכרון וכרטיס מסך 9400GT) הוא 2245 ש"ח, אני מעריך ששדרוג הזכרון וכרטיס המסך יעלו 300-400 ש"ח נוספים. הערות ושאלות: 1. נראה לי שעדיף Q6600 על פני E8400 כי הפער לטובת E8400 במשחקים די קטן, והפער לטובת Q6600 בריבוי י…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום לכולם, אני גיימר לשעבר וברשותי מחשב דיי ישן שלצערי גם דיי התקלקל. באפשרותי שתי אפשרויות: 1) לקנות מחשב חדש ("עם הכנה למזגן"). 2) להשתמש במחשב עגלה (השגתי כזה) עד ש... יירדו מחירים או משהו כזה. מכיוון שבימים אלה, אני ממש לא מוצא זמן לשחק, הייתי קונה מחשב לצורך משרדי, אינטרנט וכו' עם אפשרות לשדרג אותו, נגיד עוד שנה, בכרטיס טוב... לכן המפרט לדעתי צריך להיות מבוסס Core 2 Quad Q8200, לוח אם של GIGABYTE וזיכרון DDRII 800Mhz. השאלה היא האם זה יספיק בשביל משחקים (בעיקר סימולטורים) -- כמובן בתוספת כ.מסך בעתיד? האם בכלל כדאי לא להשקיע ב Quad וללכת על מעבד Duo? ושאלתי האחרונה: אולי בכלל כדאי לא לקנות עכשיו, להשתמש בעגלה שהשגתי ובעוד חצי שנה, שנה -- לקנות משהו טוב יות…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים