ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
הי, באופן עקבי הפורום הזה עזר לי המון בעבר עם מפרטים מעולים והתלבטויות לגבי רכיבים. אשמח לקבל שוב את עזרתכם לגבי מפרט למחשב משרדי בתקציב של בערך 2000 ש"ח. המטרה העיקרית של המחשב הזה היא לתפקד כמה שעות כל יום במשך 4-5 השנים הקרובות, עם מינימום הפרעות ועדיף בלי צורך לשדרג. אני כן רוצה שהוא יהיה "חסין" לעתיד כמה שאפשר, ולכן אני רוצה להשקיע בSSD וגם 8GB זכרון. מקריאה של הודעות כאן די התמקדתי במעבד i3 4160 אבל אני פתוח לכל הצעה שלכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו, אבל לדברים מהותיים שרלוונטיים לצרכים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש הצדקה, עוד 200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, ראשית אני רוצה להגיד לכל העוסקים במלאכת האתר הזה - כל הכבוד !!! האתר הזה הוא כל מה שאדם ממוצע מחפש - ביקורות איכותיות, חדשות חמות וכמובן גולת הכותרת - המפרטים והפורומים. באמת, מכל הלב, בשם כל המשתמשים הפשוטים - תודה !!! שנית, (ובאמת שלא הייתה כוונה להתחנף) אני צריך עזרה בקניית מחשב חדש. המחשב יהיה מיועד בעיקר להצגת סרטים (על הטלויזיה), גלישה באינטרנט (אני משער שאתם יודעים לצורך מה) ולא פחות חשוב למשחקים. אציין שאני לא גיימר מושבע (בעיקר בגלל שעד עכשיו המחשב שלי היה די ענתיקה ולא מסוגל להעמיס משחקים כבדים - היו לו קשיים עם FIFA ...) תחום נוסף שאני רוצה להיכנס אליו זה תחום העריכת וידאו, בעיקר סרטי וידאו ביתיים (שכרגע הם עדיין על קלטות 8 מ"מ ישנות) מהמח…
-
- 10 תגובות
- 714 צפיות
-
-
תקציב: 3000 -3500 מטרה: עבודה שוטפת ללימודים, אופיס וכדומה וגם משחק אחד :] ציוד היקפי: זקוק למסך הכי זול, עד 20 אינץ', רמקולים זולים, עכבר ומקלדת איכותיים ואלחוטיים. קירור ועיצוב: נורא חשוב שיהיה שקט, כמה שיותר קטן ודיסקרטי [בלי אורות צבעים זוהרים וכדומה]. דיסק קשיח: אני צריך נפח איחסון גבוה [לפחות 500 ומהיר] ואיכותי [עדיף 500 וטוב מאשר יותר ומפוקפק], כרטיס קול: אני מעוניין לחבר את המחשב לזוג רמקולים ובאס איכותיים שבבעלותי, אז אני רוצה כרטיס קול איכותי [אין צורך בסראונד] אבל לא בשביל עריכה, רק בשביל איכות סאונד. כללי: אני סטודנט [בשעה טובה] ואני צריך מחשב שיהיה בחדר הקטן שלי ולא יהיה מורגש, יש לי כבר מחשב בבית שאני אעביר לאחותי, ויש לי כבר מסך איכותי ורמקולים, זו הסיבה ש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך שחברה שלי סיפרה לי שהמחשב הנייד שלה התחיל לזוז לאט ואז הגיע למצב שהוינדוס בכלל לא עולה חשדתי שזה ההארד דיסק. עכשיו, בהתקנה של הוינדוס זה לא נותן לי לפרמט, בגלל 2 אזהרות, ושגיאה אחת: וכשאני מנסה לסמן מחיצה וללחוץ NEXT אז זה כותב את השגיאה הבאה: האם זה אומר שזה 100% בעייה בהארד דיסק? יש לה יום הולדת עוד כמה ימים וחשבתי לעשות לה מתנה, לקנות הארדיסק חדש ולהתקין אותו.. מחר אני אלך לKSP לקנות אחד, השאלה זה אם כדאי לקנות כונן נייד (USB) ולפרק ממנו את את ההארד דיסק למחשב או לקנות אחד ייעודי (שמשום מה יקר יותר ובנפח קטן יותר) ??
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך מחשב נייד התקציב המקסימלי הוא 6K אבל רק אם זה באמת שווה. רציתי חוות דעת על הVOSTRO ראיתי שיש בו כל מה שצריך + חזק מהיר וזול... האם הוא איכותי כי זה מה שהכי חשוב לי. תודה מראש =]
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אוקיי אז הזמנתי מSkyPC לא מזמן את המפרט הזה באינטרנט: מעבד AMD Athlon II X3 425 Box ₪371 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX425WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪357 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GMA78LMTS2 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪250 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value ₪476 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3401K כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪803 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H577F1GD מארז ללא ספק Antec Two Hundred ₪232 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T…
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
היי, קיבלתי מחברה בשם "שי מחשבים" בהרצליה מפרט למחשב משחקים ואני רוצה לדעת האם הוא שווה את המחיר / מה אתם הייתם משנים או מוסיפים. התקציב הוא בערך 5500, והמטרה היא להריץ משחקים באיכות בינונית ומעלה. אני לא צריך ציוד הקפי ואני מניח שאני לא אעשה overclocking. כמו כן אם מישהו מכיר את החברה ויודע להגיד עד כמה איכותית היא וכו, אני אעריך גם את זה. המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO Q6600 2.4ghz 8M קירור למעבד: GlacialTech 5710S Heat pipe cooler, focus on the toppest level of overclocking the latest CPU silently, זיכרון: CORSAIR KIT TWIN2X1024A-6400, XMS2-6400 2x64Mx64, non-ECC 240 DIMM, unbuffered, 5-5-5-12, 64Mx8 DRAMs, matched pair, with Heat Spreader לוח: INTEL DP35DP 1333MNZ …
-
- 12 תגובות
- 959 צפיות
-
-
תריך שיעלה פחות מ4000, כיוון שהציוד נקנה דרך טכנאי פרטי שלוקח קצת יותר לפעמים וקצת פחות לפעמים. המחשב דרוש לאבי, שלצערנו הרב המחשב שלו גוסס. ממש. האקספלורר לא פועל. אין אינטרנט. הכל נדפפק קיצר. אנחנו רוצים לפרגן לו עם מחשב חדש, שיריץ משחקי אסטרטגיה של מלחמת העולם השנייה, גם סימולטרים של מלחה"ע ה2 יהיו נחמדים. המלצות על מפרטים ומשחקים מסוג זה שהם מסוגלים להריץ יתקבלו בשמחה.
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב שיעדו העיקרי הוא הקלטות, משחקים לא עומדים פה על הפרק ... כמובן הפריט העיקרי הוא כרטיס הקול.. התקציב לא כולל מסך.. רמקולים ומגבר יקנו בנפרד . רצוי שיכלול עכבר ומקלדת פשוטים. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?-->3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנס ות ולחסוך? --> לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --> 100עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? --> משחקים תכני HD סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).משחקים --> מזדמן סרטים ותכני HD --> כבד משחקים שישוחקו על המחשב. --> bf3 mw3 mass efect3 הרזולוציה הטבעית --> 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? --> גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? --> לא אין צורך בציוד הקיפי 4. האם …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך שתבנו לי מפרט של מחשב ב3,000 , לדוד שלי, שיכלול כמובן מינימום מעבד כפול ליבה, מהסדרה החדשה של אינטל, Core 2 Duo , סדרה E6300 ומעלה , (לא כמו שניסו לדחוף לו P D 2.8GHZ), ואם יהיה אפשר אז לדחוף 2 ג'יגה ראם. אם לא, אז 1GB גם יהיה טוב. אבל אני מעדיף 2 אם אפשר. כרטיס מסך סביר.. (GT7600 בערך +-) שיכול להריץ כל משחק היום על הגדרות בנינויות כאלה .. (אם לא יהיה אפשר להכניס בתקציב, אז משהו פחות חזק.. אבל שיכלול VGA וDVI ואס ווידיאו). מקלדת סטנדרטית .. מארז סטנדרטי שנראה טוב ספק כוח לא ג'ינרי וזהו אני חושב. *המחשב לא מיועד לאוברקלוק בכלל, אז לא צריך להשים איזה לוח שטוב לאוברקלוק * המחשב מיועד לשימושים כללים, כמו עריכת ווידאו בסיסית בפריימר, מדי פעם משחקים, אינטרנט, גל…
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אוקי אני מזמין מחשב חדש וכן אני יודע שהסכום הוא חולני אבל בכלזאת intel core i7 930 מעבד לוח אם - X58A-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200+, 4xPCI-E כרטיס מסך שניים ב sli - GTX470 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E ככה שזה שניים כאלו זכרונות וגם כאן יש קטע קצת הזוי סה"כ 12 גיגה שלDDR3 - 3x2GB Mushkin Frostbyte Series Triple Channel דיסיקים קשיחים שניים אחד למערכת הפעלה ssd של 80 גיגה ועוד אחד רגיל של גיגה וחצי 80GB SSD X25-M Sata II 2.5'' SSDSA2MH080G2 Caviar Green 1.5TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD15EARS מארז - HAF932 Full Tower Black Case וספק פשוט כי אין ברירה חייב ספק מפלצתי בשביל הכרטיסי מסך REVOLUTION 85+ 950W Active PFC Ultra-quiet 13.5…
-
- 7 תגובות
- 859 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? 1.3 - 1.7 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? נדרש * עדיפות למסך מט, אך מוכן להתפשר תודה על העזרה! עדכון: לא מעוניין בUltrabook, אבל חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר קל ודק. מטרה נוספת למחשב היא פיתוח (VS). והתקציב עלה ל6500. בינתיים לאחר חיפוש בזאפ מצאתי את זה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18163&cf=zap
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
מעבד אינטל Intel Core i7 5820K 3.3Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 לסקרנים , המעבד לא עבר שום OC הוחזר המקורי לקרטון כמו שקיבלתי. http://ksp.co.il/?uin=24460 זכרון Crucial Ballistix 8X2GB DDR4 2400MHz BLS8G4D240FSA לסקרנים , אותו דבר כמו סעיף א https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14563 כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E לסקרנים , אותו דבר כמו סעיף א ו- ב http://ksp.co.il/?select=.1044..35.&list=1&sort=3&glist=0&uin=24678&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 קירור נוזלי למעבד http://www.corsair.com/en-us/hydro-series-h110-280mm-extreme-performance-liquid-cpu-cooler Hydro Series™ H110 280mm Extreme Performa…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, המחשב הנוכחי והזקן שלי עושה בעיות ואני מחפש מחשב משחקים חדש בסביבות 3500 שקלים. חשוב - אני באילת בסוף החודש ומחפש לרכוש משם את המחשב, כנראה מאייבורי, אז הייתי רוצה לוודא שכל החלקים אכן נמצאים שם במלאי. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא מאמין שאפשר לחסוך הרבה, אבל אם כן זה מבורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים אם ממש חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מכל המינים, אבל בעיקר הטוטאל וורים האחרונים, Crusader Kings ו-Skyrim עם מודים, Pillars of Eternity, וויצ'ר 3 כ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני כבר כמה שנים עובד עם מחשב IBM והחלטתי שהגיע הזמן להחליף אותו. המחשב הוא לעבודה, אז אני משממש רק באופיס ופיירפוקס. מה שחשוב לי במחשב הוא: תקציב עד 5000 ש"ח מחשב מחברה גדולה ואמינה (Lenovo, Dell, HP) שיטת הצבעה trackpoint מכיוון שהתרגלתי לזה לאורך שנים אחריות לשלוש שנים פרוססור חזק ומפרט כמה שיותר טוב בתקציב. אני אשמח להמלצה לדגם מסויים ומקום שכדאי לקנות בו. תודה של עזרתכם , אור
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
הי, רציתי לדעת אם יש דברים כאלה ? כלומר כרטיס מסך נייד שמתחבר נגיד בUSB או משהו אחר...והאם כוננים קשיחים ניידים יעבדו טוב עם ניידים באותה מידה ? תודה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 914 צפיות
-
-
יש לי מחשב דל סטודיו 1555 הגיע הזמן שאני אפרמט אותו וצריך את עזרתכם אף פעם לא יצא לי לפרמט מחשב נייד אין לי את הדיסק של הווינדוס לא הביאו לי בחנות מה אני צריך לעשות כדאי לפרמט אותו ושהכל יסתדר לי? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המחשב האישי שלי למחשב שישמש אותי ליצירת מוזיקה, משחקים ועריכת וידאו... הציעו לי את המפרט הבא וברצוני לדעת: 1. האם יש איזה רכיב שלא מתאים לשאר החלקים 2. האם עדיף במקומו רכיב אחר לניצול מירבי של המחשב. אז ככה: CPU: Pentium D 775 2.8G 2X2M TRAY 920 DUAL CORE - 1240 NIS MOTHER BOARD: ASUS P5LD2-VM - 650 NIS RAM: CORSAIR VALUE 2X512MB 667MHZ - 650 NIS VIDEO CARD: ASUS N7600GT - 1240 NIS SOUND CARD: AUDIGY SE 7.1 24BIT - 210 NIS DVD WRITER: DVD LG 8.5G 16X - 300 NIS CHASIS + POWER SOURCE: THERMALTAKE SWING SILVER 120MM FAN + 430W SATA 24 PIN PCI-E - 550 NIS SCREEN: MAG 17'' LCD B716 - 1350 NIS HD: Western Digital SATA 250GB 7200 RPM - 520 NIS …
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב, התוכלו להראות לי איך ניראה מאורר מקורי של AMD למעבד +3200 64 BIT שמגיע בקופסת BOX? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב נייד מארה"ב והוא צריך כרטיס עם קוד כדי להפעיל אותו ואין לו מה אפשר לעשות?
-
- 0 תגובות
- 490 צפיות
-
-
אחרי שחיכיתי לירידות מחירים זה המפרט שאני מתכנן. המחשב לא מיועד למשחקים ולגבי אוברקלוק אולי בעתיד הרחוק רחוק אם יהיה צורך ממשי.. אני אשתמש בו בעיקר ללימודים, תוכנות סימולציה שונות (מתמטיות ואלקט') וכמובן סרטים מוסיקה וכו'.. בדר"כ אני מחליף מחשב רק כאשר הוא מתפגר ואני לא נוטה לשדרג, ולכן זה יהיה מחשב להרבה זמן (לפחות 3 שנים). מה שחשוב לי זה אמינות ושקט מהמארז. ואני נעול על אינטל. מפרט מנעה Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4Mb Box 1190 ¤ 1 Abit AB9 PRO 750 ¤ 1 G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15 420 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 410 ¤ 1 Point of View Geforce 7300 GT 256MB PCI-E 420 ¤ 1 LG DVDRW GSA-H30N SATA 210 ¤ 1 ANTEC SONATA II +450W 850 ¤ 1 הרכבת מחש…
-
- 3 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo3, tera, swtor, wow, gw2, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שניתן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קר…
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי כמה שנים עם דל n3010 (ששודרג במהלך הדרך) הגיע הזמן להתקדם קצת. מה שמפריע לי היום זה זמן סוללה די קצר (שעה וחצי-שעתיים גג) ומשקל כבד ביחס לכל האולטראבוקים המודרניים. התקציב כתוב בכותרת, אפשר חריגה קטנה, אבל רצוי שלא. הקנייה הולכת להתבצע באילת, אז עדיף KSP (או חנות אחרת באילת), אבל שהשירות והאחריות יהיו במרכז. לא מזמן ראיתי פה בפורום toshiba Z30-A-1E8 שהיה נראה לי די מתאים לדרישות, אבל אני לא בטוח אם מאז דברים לא התחדשו, ערכות שבבים וכו'. מה גם שאני לא בטוח שהוא נמכר בחנות כלשהי באילת. זה הטושיבה: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?aff_a=1&Pid=Z30-A-1E8&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=72&aff=Zap〈=he#.VYCHOvmqrp4 תודה רבה! הדרישות: * מטרות המחשב? לדו…
-
- 13 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בחצי שנה הקרובה: כרטיס מסך- אני רוצה שזה יהיה HD3870X2 של ATI מעבד- Q6600 (אם יצא אז 9450) מחשב בעיקר למשחקים כבדים סרטים (HD בעיקר) וטיפה מוזיקה... כבר החלטתי איזה כ. קול. 10,000NIS (לא חייבים להתמש בכ. מסך שאמרתי וגם לא במעבד אבל עדיף) תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-