ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאופיס, אינטרנט, סרטים + עריכת/הקלטת אודיו (כרטיס קול מקצועי) אני מביא אותו מארה"ב מחיר:3000+- מצב: חדש, refurbished מעבד:i7 dual-quad זיכרון: אפשרות ל8 דיסק קשיח: 500GB 7200RPM צורב DVD הרחבה: כניסת FireWire/יציאת ExpressCard (הפריט הכי משמעותי על מנת שיהיה אפשר לחבר את הכרטיס קול) מסך: באזור 15' משקל: לא עקרוני עדיף קל לא נדרשת אחריות בינלאומית אשמח לעצתכם ועזרתכם בנושא תודה צחי
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת אודיו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יות…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב עדיפות גבוהה למחשב נייד אבל אולי בגלל התקציב אקח נייח בעיקר השאלה שלי היא איזה כרטיס מסך אני צריך לחפש כדי לעבוד על תוכנה מאיה בעיקר. התקציב שלי3500 אבל יכול להתגמש עד 3900 בערך. אשמח לשמוע אם יש אופציות יותר זולות. 3. אין צורך בציוד נילווה 4. עם SSD 5.עדיף שיהיה שקט אבל יכול להתפשר מעט, אשמח גם להסבר מה היתרונות וחסרונות בנושא 6.אין העדפה לגודל או כל דבר כזה 7. מערכת הפעלה-windows 10 ניתן לשינוי אם יש המלצות 8.בגלל המצב (קורונה) אני צריך שהחנות תהיה מתל אביב או עם משלוחים 9.הכוונה לרכוש בימים הקרובים 10.יציאות רגילות 11. עדיף תמיד אופציה לשדרוג בעתיד 12.אני מחפש מעבד I7 בדור מתקדם ת…
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5326 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כל אגורה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0, אם יעזור, אז נא לחשוב שהתקציב הוא 3500-4500 אם אופציה לחריגה בתנאי שבאמת שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת סרטונים וצפייה בסרטים עריכת סרטונים בעזרת CyberLink PowerDirector 14 (בעתיד אשדרג ל15 אם זה משנה) באיכות 1080P@60FPS, Bitrate 35 MB/S~ אם אפשר בעתיד לערוך דברים יותר כבדים, עדיף. צפייה בסרטים באיכות של עד 1080P, יוזרם למסך (גדלים משתנים, עד 50") בעזרת כבל HDMI. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם…
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום מעוניינים לרכוש מחשב נייד עד 4500 שח לצורכי עריכת ווידאו ותמונות קלים חשוב מסך 15.6 לפחות מצאנו רק את זה - https://ksp.co.il/web/item/217496 הבעיה היא שעם מערכת הפעלה זה קצת מקפיץ את המחיר.. יש עוד המלצות? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 579 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש המלצות למחשב נייד, שמיועד לעריכת תמונות ווידיאו בלבד (אין צורך במשחקים) התקציב הוא עד 4K תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולמצוא מחשב שיעשה את העבודה, נהדר! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, וידיאו ופשוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, premiere 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן א…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם ותודה מראש על העזרה . מה התקציב המירבי? 8000 שקל האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכה גרפית - אפטר אפקטס ופרימייר, תכני HD (עריכת וידאו של 1080p) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, גר במרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועיים הקרובים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? שיהיו הרבה חיבורי USB אני מניח 12. הערות נוספות, פירוט …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן לכולם, מחפש מחשב נייד לעריכת וידאו 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי שלי מוגבל, עד 3500 ש"ח. ניתן לחרוג בקטנה מהתקציב אם באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטונים וסאונד (פרמייר, קיובייס וכו...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום,אני צריכה עזרה בבחירת מחשב נייד לעריכת וידאו - Adobe Premiere Pro CC ועיבוד תמומות - Adobe Lightroom. דרישות: 1) מחיר - בסביבות 6000 (מחיר אילת) 2) מסך IPS איכותי 3) כרטיס ווידאו GTX1060 (אולי 1050 עם 4GB מספיק?) 4) מעבד HK או HQ (לא U) 5) דגמים שחשבתי עליהם: https://ksp.co.il/?uin=42142&select= - כרטיס גרפי קצת חלש וHD קטן https://ksp.co.il/?uin=41792&select=.268..271..159..211. - אומרים שמסך לא כל כך איכותי, קצת קבד דגם אחר מומלץ שאפשר לקנות בארץ?
-
- 27 תגובות
- 15.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד חזק לעריכת וידאו בפרמייר פרו + אפטר אפקטס. רצוי עם מסך 4K יש המלצות? מה חשוב לבדוק (SSD, כרטיס מסך, מעבד) האם המחשבים החדשים של סדרת lenovo yoga יכולים להיות מתאימים? מה לגבי: Lenovo IdeaPad Y720-15 Legion 80VR0051IV? תודה יורם
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
מפרסם עבור חברה: שלום, אני סטודנטית לקולנוע, ואני מחפשת מחשב נייד בו אוכל לערוך סרטים באיכות HD. אני יכולה להוציא עד 7000 ש"ח והמחשב צריך שיהיה לו: מסך גדול, איכותי ורחב. מקלדת נוחה מעבד חזק מאוד הרבה זיכרון יציאה לחיבור מסך נוסף אוזניות איכותיות עכבר נוח ואם נכנס במחיר, אז מסך 23 אינצ' נייח בנוסף תודה מראש מיכל
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש לעריכת וידאו HD (בעיקר בPremiere ומעט בAfter Effects) ולעבודות אופיס ואינטרנט בסיסיות כסטודנט. גודל המסך: 15 אינץ' (עריכות הוידאו יתבצעו בעיקר בבית כשהוא מחובר למסך חיצוני גדול, אבל אני עדיין רוצה להיות מסוגל לערוך עליו גם בחוץ. מכיוון שאני מעוניין שיהיה גם קומפקטי וקל לנשיאה לאוניברסיטה, אני משער ש15 הוא הגודל האידיאלי) משקל: 2-3 ק"ג (עדיף שיהיה קל ככל הניתן מכיוון שאסחוב אותו איתי ביומיום, אך מבלי לפגוע בביצועי עריכת הוידאו. במידה והפער בביצועים בין מחשב קל למחשב כבד הוא פער משמעותי, אשמח לקבל שתי אופציות למחשבים ולהבין את ההבדל). זמן סוללה: לפחות 7 שעות (כמו בעניין המשקל, אני מעוניין שזמן העבודה יהיה ארוך ככל הניתן, אך מבלי לפגוע בביצועי …
-
- 21 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
האלן חברים ערב טוב. אשמח לעזרה והמלצות אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש בעריכת וידיאו ומוזקיה fl studio , studio one ,sony vegas וכ"ו.. ובין היתר לטובת עבודה עם גרפים וטבלאות וכ"ו.. התקרה היא 6,000 ש"ח אפשרי חריגה של כמה מאות וכמובן שאשמח להוזלה במידה ותמצא כזו. אני לא כולכך מבין בזה ולכן אשמח להמלצות תודה רבה מראש 🙂 מעריך אתכם.
-
- 0 תגובות
- 306 צפיות
-
-
ראשית, תודה רבה על כל העזרה בעבר עם הרכישות הקודמות. אני מחפש המלצה למפרט מחשב נייד חזק (אשמח אפילו לקבל קישורים ספציפיים), לעריכת וידאו ברמה הגבוהה כולל עריכות ב4K, שלא תהיה לי בעיה לעבוד במקביל עם 4 תוכנות אדובי פתוחות כמו פרמייר, אפטר אפקט, פוטושופ ותוכנות סאונד בו זמנית. לכן אני צריך מינימום 32 ג'יגה RAM, כמובן אפשר גם יותר. וכן כרטיס מסך חזק, מעבד מהדור החדש, וכו'. תקציב לא בעיה, אבל לא רוצה לשלם סתם על דברים שאני לא צריך ועל פיצ'רים שלא חיוניים לעבודה שלי. תודה רבה.
-
-
- 13 תגובות
- 5.4k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בנוגע לבחירה של מחשב נייד לעריכת וידאו. שימושים: עריכת וידאו בתוכנת Adobe Premiere CS 5.5 תקציב: עד 1500$ - קניה מארה"ב. אני צריך מידע איזה רכיבים אני צריך והכי כדאי לי מבחינת עלות-תועלת לשימוש של עריכת הוידאו דיסק קשיח ודאי צריך 7200RPM השאלה בעיקר לגבי 3 הרכיבים המרכזיים הבאים איזה מהם הכי כדאי מבחינת עלות תועלת: 1) מעבד - Core i7 יש לו כל מני דגמים (2nd Gen) 2) כרטיס מסך - GTX560M, 570M או בכלל AMD או דווקא רק Quadro 3) זכרון - 8GB או 12GB ומה לגבי התדר 4) האם יש דברים נוספים? האם משנה מה הצ'יפסט? ברגע שיהיו לי את התשובות לגבי המפרט אוכל לחפש כראוי בין כל החנויות וחברות המחשבים ולבחור את ההצעה המשתלמת ביותר. תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הדרישות הן: - לא נראה לי שמשמעותי מאיזו חברה: DELL, HP, TOSHIBA וכו'.. - מסך 15.6 או יותר. חשוב שלא יהיה מבריק. רזולוציה 1920x1080. -מעבד I7. אין לי מושג בסוגים השונים והדגמים של המעבדים לניידים וההבדלים ביניהם. - זיכרון לפחות 4GB. כמובן שאם אפשר יותר אז ברור.. - כרטיס מסך ייעודי עם 1GB זיכרון לפחות. עדיפות לNvidia. -לפחות 320GB דיסק קשיח. 7200rpm. - מערכת הפעלה אינה חובה. האם כל זה יכול להיכנס בתקציב של 6K? :s05: ו7K? :-\
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד קורס עריכת וידאו אני ילמד תוכנות אדובי: פרמייר,אילוסטרייטר ופוטושופ, מחפש לקנות מחשב נייד טוב ופשוט לתפעול, מעדיף מחברות DEEL או LENOVO אשמח להמלצות מ KSP או מכל מקום בארץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 תיתכן חריגה עד 1000 ש''ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ערכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה ח…
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל השנה לימודי קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ת"א ולשם כך אני רוצה לקנות מחשב נייד שתהיה לו גם יכולת לערוך וידאו בצורה טובה. הנה הדרישות: משקל: אני הולך להסתובב איתו הרבה כולל רכבות ואוטובוסים ככה שדי חשוב שיהיה לא כבד מדי. גודל מסך: בגלל הצורך של התעסקות עם וידאו אני מניח שאזור ה15 אינץ'. חברה: לא משנה לי, הבנתי שחשוב נושא האחריות והטיפול בארץ. תקציב: ממה שהתחלתי לברר אני מבין שמחשב כזה יעלה לי באזור ה5000 ש"ח. אני עומד בפני שכירת אוהל בת"א וכל שקל חשוב ככה שאשמח להצעה כמה שיותר משתלמת. מצד שני אני רוצה שהמחשב ישרת אותי ל4 שנים הקרובות לפחות אז שווה להשקיע.אציין שייעוד המחשב הוא בעיקר עריכת וידאו ושימושים משרדיים (אופיס ואינטרנט). לא מעניין אותי גיימ…
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום אני עושה מעבר ממק לפי. סי., על המחשב אני עורכת וידיאו עד כה השתמשתי בפינל קאט ופרמייר פרו. בהמשך אני מתכננת ללמוד אביד ואפטר. יש מחשב נייד שמתאים לצרכים האלה? אם כן אשמח ליעוץ בכל הנוגע למפרט הטכני. תודה!
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
כרגע יש ברשותי asus vivobook 14 x412f i7-10510u 1.80GHz 2.30GHz 12gb ram 500gb ssd מחשב בן 4 וחצי שנים סהכ אני מצליח לערוך בפרמייר קבצים באיכות סבירה, ברגע שאני מכניס 4K קשה לו ואני חייב לעשות פרוקסי עד עכשיו לא ערכתי וידיאו בצורה מסודרת, עכשיו אני מתחיל לעסוק בזה ורוצה שהתוכנות ירוצו בצורה טובה ולא אבזבז אנרגיה על כל מיני התאמות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? המינימום השקעה מבחינתי זה 6K, תקציב מירבי ראשוני 8K, ואם יש קפיצה משמעותית ששווה להוסיף עוד 1000-2000 אני אשים את ההוספה. כלומר תקציב מירבי סופי 10K כשאני מעדיף לא לעבור את ה8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו …
-
- 17 תגובות
- 2.7k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 בלחץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה משרדית ועריכת וידיאו בתוכנת camtasia. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב לא יהיה מיועד למשחקים בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודך מסך 13.3 או 14.1 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנייד מיועד לעבודה מקצועית של גרפיקה ועריכת וידיאו, במשרד וגם בבית לכן העדיפות לנייד. התוכנות המדוברות הן: Adobe: Premiere, Photoshop, Illustrator, Lightroom, Gopro studio. קיימות עוד כמה תוכנות אך הדרישות הן פחות או יותר זהות. היות והמחשב אמור לשרת אותי כמה שנים, אין לי בעיה לקנות מערכת יחסית חזקה, או לחילופין מערכת שאפשר להוסיף או לשנות כמה רכיבים(כמו לוח אם שתואם לכמה מעבדים). שאלה עקרונית - האם לצרכים האלו כדאי ללכת על I7 או שכדאי על i5 ברמה הגבוהה? מטרות המחשב? עריכת וידיאו + גרפיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15" - האם מומלץ מאט או מבריק לעבודה זו? * רזולוציית המסך? אם ישנה אפשרות מעל FHD 1920X1080 אז מע…
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור ה4,000, יכול להגיע עד גג 5,000 אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות עריכה בתוכנות של אדובי, פוטושופ ובעיקר פרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל15.6 רוצה שהמסך יהיה גדול 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
הי לכולם, אני חדש פה ואעריך מאד את עזרתכם במציאת מחשב נייד מתאים! אני עושה רילוקיישן ללימודים בארצות הברית לשנים הקרובות ולכן הקנייה תתבצע שם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 דולר, אפשר לחרוג עד 2000$ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת אודיאו ווידיאו בתוכנות ייעודיות כמו Cubase ו Premiere ותוכנות תיווי הם השימוש המרכזי. בנוסף, עבודה משרדית, צפיה בתכני HD ומשחקים מדי פעם (אני לא גיימר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-