עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by arimpal,

שלום, אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד חדש לסטודנטית תפרנית לאחר שמחשבי האהוב מזה 3 שנים מת בטרם עת... (עיין ערך הושמד על ידי בני משפחה אהובים). מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? רצוי 12'', אפשר להתפשר על 13.3'', אך לא יותר מכך. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בינוני זה בסדר, רצוי 6 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משהו מיוחד * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב מידי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, ל-3 שנים ושתהיה תקפה בישראל. * האם בתקצ…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אחותי כל הזמן על קו ת"א ניו-יורק ומחפשת מחשב נייד איכותי עבור שימושים לסטודנטית טרייה וצפייה בסרטים . היא קונה אותו בארה"ב, איזה דגם הכי מומלץ. נראה לי 13.3 או 14 הכי יתאים בתודה, עומר. תקציב פתוח.

• 4 תגובות
    • 662 צפיות
  3. היי לכולם אשמח אם תוכלו לייעץ לי בבחירת מחשב נייד חדש הצרכים העיקריים שלי במחשב : עבודה במספר תוכנות אופיס במקביל גלישה באינטרנט (סרטים,סדרות, מס' אתרים במקביל באופן חלק ככל שניתן ) משחקים בסגנון סימס 4 וכו' תקציב : עד 4000 ש''ח , עדיפות לקניה מרשתות עם פריסה ארצית . לא בוער לי לקנות את המחשב במיידיות , ישנה אפשרות לנסוע לאילת בעוד כחודש כך שאם תעלה אופציה לקניה משם זה יהיה נחמד חשוב לי שזה יהיה מחשב לטווח די ארוך , שידרוגים וחידושים לא ממש קורצים ליכולות הכלכליות שלי תודה לכולם מראש !

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  4. שלום לכולם אני מחפש לרכוש לאחותי מחשב נייד בתקציב הנל, באילת המחשב לא ישמש למשחקים וכן ישמש קצת לקורסים בתוכנה ואולי גם cad. מעבר לזה שימושי אופיס ואינטרנט. תודה מראש על העזרה וחג שמח

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by FthkuMeis,

היי כולם! אני סטודנטית עם עוד שנתיים לתואר, מחפשת להחליף מחשב נייד שכבר לא עובד טוב בכלל במחשב יחסית איכותי שיחזיק כמה שנים טובות. אני מחפשת מחשב עם מסך טוב בגודל 13 אינץ' שלא יהיה קשה לבהות בו מספר שעות, שיהיה יחסית קל (משקל), שיהיה עמיד לנשיאה יומיומית בתיק ומאוד חשוב לי חיי סוללה ארוכים. בנוסף אני מחברת למחשב מיקרופון וכרטיס קול חיצוני לשם הקלטות ללימודים. תודה מראש! לין 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסוות ולחסוך אם אפשר, אבל לא אם זה פוגע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בע…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by TheReaper,

אחותי מחפשת מחשב נייד קל והיא ראתה את המבצע הבא בבאג http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13033 אני לא מכיר בכלל את כל השוק של הניידים אז חשבתי לשאול פה לגבי המבצע או אולי מחשבים יותר מומלצים באותה קטגוריית מחיר * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית וגלישה (אולי משחק של SIMS פעם ב..) * גודל המסך? 13 אינץ * משקל רצוי? 1.5-2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מחשב שיכול לשרוד יום לימודים בלי הטענה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI אם לא דרושה תוספת * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מעל 300 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? חובה צורב DVD * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומ…

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  7. Started by tttalz,

שלום, מחפש מחשב נייד קל וקטן 13-14" לסטודנטית. חיפשתי קצת ראיתי את dell insperion 14z מה אתם אומרים עליו? מישהו התנסה? אנחנו מזמינים מאמזון ככה שהמחירים שם קצת יותר משתלמים אז לפי המחירים בארץ אפשר לחרוג מה3000 אבל לא בהגזמה. בגדול המחשב ישמש לגלישה עבודה עם מסמכים וצפייה בסרטים. גודל 13-14" משקל פחות מ2 kg עדיף כמה שיותר קל. מעדיפים מחברה בעלת שם טוב ולא טושיבה או hp היה לנו התנסות רעה איתם. בינתיים הכי משך לי את העין זה הדל אינספריון 14z תודה!

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  8. היי חברים, אני מחפשת מחשב חדש. נמאס לי לסחוב על הגב משקולת שמשמשת כמחברת אלקטרונית. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיפה בסביבות ה2000-2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תוכנות אופיס. אני מניחה שהוא בעיקר ישמש ללימודים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא! 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חושבת? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, חשוב. אני לא רוצה להיות זו שהמחשב שלה נוהם. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…

9. Started by Adar363,

אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (טכנאי PC), שאוכל גם לעבוד בו בפוטושופ ועריכת סרטים ב-MovieMaker... הציעו לי Lenovo ThinkPad: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10256 ועוד 2 מחשבים יותר זולים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5941&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8263&CatCode=315 השאלה היא אם ללכת על ה-Lenovo כי הוא Lenovo, או שהוא סתם יותר יקר מהאחרים והם נותנים תמורה טובה יותר לכסף?? תודה!

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  10. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך 14 אינץ' * משקל רצוי 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: hdmi * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כונן קשיח: כמה שיותר * כונן CD/DVD? צורב?: כן כונן cd/dvd צורב * כונן Bluray: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה מובנית ללא צורך ברכישה בנפרד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא מה דעתכם על הדגמים הבאים? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7474&CatCode=315http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8590&CatCode=315

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי, אני מחפשת מחשב שישמש אותי כסטודנטית בגלל שרוב הסיכויים הם שלא יהיה לי מסך נוסף חשוב לי שיהיה מסך גדול (לצרכי תיכנות) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 באילת 4000 בחיפה חריגה מקסימלית של 200 שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אמור לשמש אותי כסטודנטית (למדעי המחשב), לשימוש משרדי (אופיס, מיילים, גלישה באינטרנט וכו') וצפייה בסרטים וסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה…

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. Started by J0n1,

שלום. אני רוצה לקנות לאחותי מחשב ליומהולדת. אני מחפש מחשב דק וקל, לישומי אופיס וגלישה באינטרנט. שללתי את הEEE כי התמורה שלהם למחיר לא מספיקה, אני צריך מסך יותר גדול ואיכותי, ומספיק זיכרון להריץ במקביל ישומי PDF וDOC די כבדים. המחיר גמיש, אבל לא להתפרע, אני אקנה מארצות הברית. אשמח להצעות. תודה רבה

• 45 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. היי, אני מחפש מחשב נייד. המחשב ירכש בישראל, התקציב עד 2500 ש"ח. ראיתי את ה-Lenovo S310, אבל אשמח להמלצות נוספות. הנה התשובות לשאלון: רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 13" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מט עדיף, אבל לא קריטי. * רזולוציית המסך? . עדיף FHD, אבל אני מניח שאין בתקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. * משקל רצוי? 2 קילו ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות יספיקו. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין צורך. * Bluetooth? …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by nielle,

שלום! הכותרת דיי אומרת את הכל, לאחר תחקיר שביצעתי הגעתי למסקנה(אשמח לשמוע האם היא נכונה לדעתכם) שאני רוצה לקנות מחשב של ASUS. קראתי ושמעתי דברים טובים אודותיו ובין השאר מאוד אהבתי את המראה והתצורה של המחשב שמאוד מזכירה לדעתי את MAC(שאותו אני מאוד אוהבת אך לצערי לא יכולה להרשות לעצמי ). אני לא נעולה ב100% על ASUS ואשמח לשמוע גם על דברים אחרים אם הם נראים לכם רלוונטים(חוץ מHP). השימוש שלי בו הולך להיות בעיקר לשימוש בתוכנות OFFICE, הקלדה בלימודים ואולי אולי צפייה בסרטים. חשוב לציין שיש לי גם מחשב נייח(שגם מחובר לטלוויזיה) שבו אשתמש לדברים 'כבדים' ואין לי כל כוונה להכביד על המחשב הנייד מעבר לגלישה באינטרנט ושימוש שוטף בלימודים. אני רוצה לקחת אותו ללימודים ולכן חש…

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  15. שלום מחפש מחשב נייד לסטודנטית לחשבונאות, בתקציב של 2000-3000 ש"ח. למעשה כל נייד שיש היום בשוק, אפילו הזולים של לנובו (G560 ודומיו) אמורים להספיק מבחינת חומרה, הבעייה שהיא רוצה שהוא יהיה יפה, וה-G560 לא ממש כזה אשמח לקבל המלצה לנייד יפה, ואם הוא עם מעבד I3/I5 עוד יותר טוב. תודה רבה נ.ב. דיסק קשיח גדול מהווה יתרון.

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  16. Started by motizkn,

שלום אחותי מתחילה לימודי הנדסה, ואנחנו רוצים לרכוש לה מחשב נייד. חשוב שהמחשב לא היה גדול או כבד וכרגע חשבנו על : HP ProBook 4310s נשמח לשמוע הצעות.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי. היא סטודנטית שלומדת 5 ימים בשבוע כמעט כל היום ולכן חשוב שהנייד יהיה קל. לכל היותר 2 ק"ג. חשבנו על מסכי 12.1-13.3, סוללה של 6 תאים, זכרון 2 גיגה, גודל הרדיסק פחות משנה אך רצוי שיהיה במהירות 7200RPM.. ובנוסף כל הדברים הרגילים (צורב, Buletooth,WiFi). ראיתי את 2 הדגמים האלו - http://www.lenovo-israel.co.il/Product.asp?Pid=2738-52G&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE או http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310-t5870.htm מה אתם אומרים? יש המלצות נוספות? ואשמח לשמוע גם חוו"ד כללית של אנשים שיש להם את אחד המחשבים.. בנוסף ראיתי גם את הנייד הזה, http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2459&CatCode=315 לכאורה…

• 7 תגובות
    • 984 צפיות
  18. בגדול צריך על המחשב רק אקסל, וורד וכו. מסך כמה שיותר גדול, מחשב כמה שיותר קל, כמה שיותר זיכרון, ושיוכל להריץ קבצים במקביל (וורד אקסל וכו) אשמח להמלצות שכוללות איזון בין כל הפרמטרים, אין בעיה עם מחשבים שנוטים יותר למסך וזיכרון גדולים וטיפה יותר כבדים ממחשב דומה אחר. מקווה שהייתי מובן, תודה לכם מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by rotem_l,

שלום לכולם אני מתחילה ללמוד השנה ומחפשת מחשב נייד- מטרות המחשב? לימודים (גם לקחת את המחשב איתי ללימודים וגם לבית), סרטים, קצת משחקים, דברים בסיסיים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13'-14' * רזולוציית המסך? אין לי מושג.. * משקל רצוי? לא יותר מ1.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף.. או לפחות לא קצר במיוחד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לSSD 256GB * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? האם כדאי? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חושבת.. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן …

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by PTTM,

היי מחפש מחשב נייד עד 3000 לשימושים משרדיים, אינטרנט וסרטים. חשוב שתהיה אחריות+מערכת הפעלה חוקית! עדיפות לפנדה'ס או IQPC, אבל אפשר גם KSP או אפילו IVORY במקרים חריגים חס וחלילה.

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  21. Started by yot,

שלום לכולם, חברה שלי מתחילה ללמוד והיא מעוניינת קנות מחשב נייד. השיקול העיקרי שלה הוא מראה המחשב(!) והיא מעוניינת שהעיצוב יהייה עגול (בשונה ממחשבי דל לדוגמא) ובצבע לבן. מסך 13-14 וכל שאר הדרישות בסיסיות לחלוטין (המחשב יריץ אופיס וסרטים). המחשב העיקרי שכרגע עומד על הפרק הוא ה-Toshiba Satellite L735-10J - שוב פעם משיקולי עיצוב (היא ראתה את המחשב בעיניים ואהבה). השאלה היא האם יש משהו יותר טוב במחיר הזה שגם נראה טוב.. https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11148&perur=4 * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי באזור ה-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גו…

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  22. שלומות אנשים אחותי מחפשת כרגע מחשב נייד שיענה לצרכים שלה כסטודנטית, והם בעיקר: עבודות בOffice, גלישה באינטרנט והורדות מרובות של שירים וסרטים. כמו שכתבתי התקציב הוא בין 4.5K ל5K עם חריגה ל5.5K אבל לא יותר(!), ואם אפשר(לא חובה) שיכלל גם תיק לנשיאת המחשב. תודה רבה לעוזרים. -אגב מערכת הפעלה לא הכי חובה, מאקסימום אני אתקין לה.

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  23. מה נשמע חברים, אחרי שלא מזמן קיבלתי פה מפרט מצויין שענה בדיוק על הדרישות שלי (טפו טפו), הגיע הזמן לקנות מחשב גם לאחותי שהתחילה ללמוד השנה. הדרישות בעקרון לא גבוהות - ישמש ללימודים ובבית (בבית ישמש כמחשב נייד-נייח), אז חשוב שיהיה קל, בטריה שתספיק (בתיאוריה) ליום לימודים שלם, ועם מסך בגודל סביר+ (15"?). מעבר לזה השימוש יהיה מאוד מתון, הרוב המוחלט שימוש משרדי של גלישה באינטרנט וכתיבת מסמכים, פה ושם סרטים/סדרות. מה שכן מאוד חשוב זה שיהיה כונן SSD (מניח שיספיקו 256 ג'יגה). 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש שווה את זה, אז גם חריגה ש…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני מחפש מחשב נייד עבור גיסתי, ראשית הנה התכונות מהדביק: * מטרות המחשב? עבודות רגילות של סטודנטים, ללא משחקים, ללא תוכנות עריכת גרפיקה וכו', פירוט נרחב יותר בהמשך. * גודל המסך? לפחות 15.6 (העיניים שלה חלשות). * משקל רצוי? כמה שפחות עדיף, רצוי פחות מ2.5 קילוגרמים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה חשוב, עדיף לפחות 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? אין חובה, אבל לא יזיק. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, סטנדרטי אבל אפשר גם פחות אם צריך. * צורב DVD? אין חובה, אבל לא יזיק. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. בעקרון הבחורה זקוקה למחשב לצורך לימודים, הווה אומר אינטרנט, אופיס וכו'. ה…

25. Started by xena,

האם יש חיה כזו? נייד באזור ה 3K ש"ח עם קשיח SSD? תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שזה רכיב כמעט הכי משמעותי בזריזות גם לאורך זמן של מחשב. פחות אפילו ממעבד. לא משנה המשקל שלו כי הוא ישב בבית. ולכן גם כדאי שהמסך יהיה גדול מ 13". נראה לי 15 זה טוב. אשמח להמלצה באילת. כלומר, איבורי או KSP (או אולי יש עוד חנויות?) http://ksp.co.il/?select=.268..271. https://eilat.ivory.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D.html

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים