ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, זקוק לעזרה בבניית מחשב לצורך עריכת תמונות ממצלמה בעלת 36 מגה פיקסל שמפיקה קבצים בגודל 75 מגה בייט+-. כרגע בבעלותי כונן טושיבה חדש יחסית שאולי אוכל להשתמש בו מיוני 2013, 1TB 7200 rpm 32mb cache SATA 6Gb/s, כרטיס sapphire HD7950 ששירת אותי נאמנה (וגם אותו נראה לי חבל לזרוק, לא?), ולוח אם gigabyte ga-h67ma-d2h-b3 ממנו דווקא אשמח להפטר. תקציב 4500 בערך, עדיף לא לחרוג אבל אם חובה אז חובה. כפי שכתבתי, השימוש העיקרי יהיה לעריכת תמונות (PS6 בהנחה שעד שיגיע לא יוציאו כבר את 7 ), הבעיה שמדובר בקבצי RAW כבדים וכצלם ציפורים- די הרבה מהם. אופציה להריץ משחקים רציניים תהיה נחמדה אבל אני מניח שמחשב שידע להתמודד עם הצורך המקורי שלי יתמודד גם עם זה. מסך נוכחי שאני מרוצה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעתד לקנות בקרוב מערכת חזקה במיוחד לצורך מגוון רחב של שימושים (לפי הסדר): 1. תכנות והרצת תהליכים מאומצים. 2. הרמת מכונות וירטואליות וסימולטורים (של פלאפונים למשל). 3. איחסון. 4. משחקים וצפייה בסרטים. תפעיל את המחשב הזה Windows 7 Ultimate 64 bit. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 9000 ש"ח (זה רק כמה נראה לי שיעלה העסק, אני מאוד גמיש, יותר חשובים לי ביצועים ואיכות). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך כל עוד זה מצדיק את התוספת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רשמתי מעלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/…
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש מחשב זול וטוב לפי: תקציב: 4000 שקל.(רצוי כלפי מטה) יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא אין מצב לחריגה!!! יד ראשונה\שניה: ראשונה. חברת המחשב הניד: HP ,LENOVO,DELL, IBM מערכת הפעלה: XP זכרון RAM : אחד (1) גיגה (רצוי אם ניתן 2 גיגה ) כונן קשיח: לא משנה משקל הניד המעונין: לא משנה לי.. גודל הצג: חייב להיות 15.4 אפשרויות נוספות במחשב: מה מטרת שימוש המחשב? המחשב למטרות רגילות - גלישה בעיקר,OFFICE . הערות נוספות: - לאישה מבוגרת לכן דרוש תצוגה ברורה והפעלה נוחה. אחריות 2-3 שנים - אני מצאתי את הדגמים הבאים: LENOVO N200 HP NX7300 IBM THINKPAD R61E DELL INSPIRION 6400 HP PAVILON G7030 תודה --------------------------------------------------------------------------------
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
עם השקתו של כרטיס המסך הנייד החדש-ישן GeForce GTX 960M, שותפותיה של NVIDIA מציגות מחשבים ניידים מעודכנים - לגיימינג ראוי במחיר אטרקטיבי לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-nvidia-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%94%d7%97%d7%93/
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לעבודה שותפת, אין צורך בכרטיס מסך חזק, הוא לא מיועד למשחקים. 4G זיכרון , מעבד חזק , מסך LED (חובה) מסך 14 אינצ' +- , שיהיה CD-ROM (חובה) אין צורך ביותר מ350 גיגה HARD DISC =) חייב להיות או HP או טושיבה. תודה. ^^
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
המלצה לכרטיס מסך של NVIDIA כמה שיעלה .יכול ליותר יקר. אבל לא של AMD אני צריכה למחשב של אחי . הוא מתעסק בתלת מימד ותוכנות של זה כולל אנימציה, CUDA ,רינדור ,תיכנות וכל הדברים מהסוג הזה וחשוב לו שיקרא 4K גם בכל מה שקשור לוידאו או תוכנות . משחקים ב- 4K לא כי זה כבר סיפור אחר כפי שהבנתי אבל חוץ מזה יתפקד ב- 4K בכל דבר אחר שניתן ובמה שהטכנולוגיה מציעה כיום. יש לו מעבד i5 מהאחרונים שיצאו , אבל לא i5k אלא הרגיל. יכול להיות יותר מ-1000 ש"ח אבל שיהיה אם אפשר כמה שיותר פחות . אם יקר אז שממש יהיה שווה את זה, אבל כמובן רצוי שיהיה עולה כמה שפחות אבל כל עוד הוא מספק את הסחורה . מבקשת המלצה לשניים כרטיסים או יותר ,מרשת KSP בלבד. לאאאאאא פלונטר או רשת אחרת.
-
- 3 תגובות
- 826 צפיות
-
-
דרוש מפרט ב-2000 ש"ח פלוס מינוס למשחקים בלבד ללא ציוד היקיפי. התקציב אמנם נמוך אך אמור להספיק כיוון שהמשחקים שאני מעוניין להריץ לא כבדים ,תודה לעוזרים..
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש מחשב עד 3500 שח .. המחשב ישמש ללימודים והוא צריך להיות על גב של אישה. החנות שהכי טוב לי לקנות ממנה זה ksp תודה ל העזרה משה
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב של טושיבה,אבל אני לא יודע איך היא מבחינת בנייה ואיכות אז איך היא באמת? המחשבים שלה בנויים טוב ואיכותיים? או שעדיף ללכת על חברה אחרת?
-
- 3 תגובות
- 855 צפיות
-
-
חשוב שיהיה עם DUAL 2 CORE 4GB זיכרון כרטיס מסך שיסחב את הVISTA תודה לממליצים
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אחי הטיל עלי משימה לבחור לילדתו הקטנה והאהובה מחשב לשנת הלימודים החדשה. ביקרתי ב -5 חנויות וחנות אחת הציעה לי שני מפרטים מבוססי INTEL ו - AMD . היות ואני לא מומחה כזה גדול ואפילו בכלל לא, פונה אני אליכם שתכריעו בסוגייה זו. אני מעוניין במפרט שלדעתכם יתן לי את האמינות והאיכות ביחס למחיר . אהה - התקציב עומד על 2500 שקליםללא מסך. מפרט מס' 1 : מעבד : INTEL CELERON P4 2.4 GHZ 533MHZ לוח אם : GA- 8SG800 TO P4 - נאמר לי שזה לוח של GYGABYTE . זיכרון: 256 MB DDR כרטיס מסך :GeForce 4 MX 128 MB DDR + TV OUT דיסק קשיח : MAXTOR 40 GB ATA 100 כרטיס קול : מובנה כונן רגיל : TEAC כפול 52 כרטיס רשת : 10/100 LAN כונן 1.44 : MITSUMI 1.44 MB מקלדת : PS2 9000 עכבר :PC/2 OPTI רמקולים : 4…
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
מחפש מפרט ב-2K לצורכי לימודים. המעבד של המחשב הוא Intel® Core™ i5-660 Processor (4M Cache, 3.33 GHz) או Intel® Core™ i5-661 Processor (4M Cache, 3.33 GHz) אשר יסופק על ידי (מה עדיף? מה ההבדלים ביניהם?) הייתי מעדיף שהמפרט יהיה מחנות באיזור הצפון (פנדה / TMS / נועה וכו') תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
ללא מסך. שימוש המחשב הוא שימוש ביתי כמו אופיס אינטרנט אולי טיפה משחקים. והחנות ממנה אקנה היא KSP. תודה מראש! ;D
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה ורציתי להתיעץ איתכם בקשר למחשב שלי... אז ככה זה המפרט (נרא לי שזה הכל): מערכת: Microsoft Windows XP Professional גירסה 2002 Service pack 2 מחשב: Intel)R Pentium® 4 CPU 2.80GHz RSM של 512 MB 2.79 GHz כרטיס מסך: Radenon 9200 Series רציתי לדעת אם יש משהו שאני חייב לשפר ואם כן אז עד 1000 שקל תודה לעוזרים RoEi
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב נייד R50 של IBM עם 512 מגה זכרון , 1) תקנו אותי אם אני טועה , הזכרון שמגיע איתו הוא DDR2 400Mhz ? 2) אני רוצה לשדרג את הזכרון ולפי מה שאני רואה יש רק סלוט אחד של זכרון במחשב , יכול להיות ש 1 GB של זכרון למחשב עולה 700 ש"ח ?!?!? אני אשמח אם מישהו ימצא לי משהו במחיר קצת יותר סביר , בכל זאת , זה זכרון שנחשב כבר לדיי ישן. 3) מישהו מכיר חנות שתסכים אולי לעשות לי טרייד אין על הזכרון הישן? כי ברגע שאני מחליף אותו לא יהיה לי כבר מה לעשות איתו. 4) בכל מקרה , בכמה לדעתכם אני יכול למכור את ה 512 מגה ביד שניה? תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
טוב, מסתבר שאני צריך מחשב נייד. מכיוון שאני סטודנט לתואר שני אני צריך אותו לעבודות- אופיס ופוטושופ, אבל אני גם רוצה יכולת כלשהי להריץ בו משחקים, כלומר הוא צריך להכיל כרטיס מסך יותר טוב מהכרטיס מסך המובנה. יעני ברמה הכללית המחשב הזה צריך לשמש בתור תחליף שולחני. שמתי את עיני על ה6282 של HP, השאלה היא האם יש אלטרנטיבה כלשהי שאיני מודע אליה. כשהסתובבתי קצת באופיס דיפו ובאג גם הדלים מצאו חן בעיני אבל לא היה להם דגם נורמלי. אעריך את עזרתכם. התקציב הוא 6500~ שקל עם חריגות מינימליות. דרישות- כמה שיותר זכרון, כרטיס מסך סביר וליבה כפולה כמו כן שהמכשיר יהיה בעל איכות בניה סבירה ולא יגיע מלנובו . טכנית גם אני מרגיש שהגיע הזמן לויסטה פרימיום. האם זה אפשרי?
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
חבר שלי צריך מחשב חדש רוב השימושים שלו הם משחקים ומעקב והקלטות של המצלמות אבטחה של החברה של אבא שלו כרגע אין עדיין הגבלת מחיר אבל בבקשה לא להגזים חשבתי על משהו עם מעבד ה X2 של AMD לפחות ג'יגה זיכרון פנימי 1TB חובה geforce 7800gtx זה בעיקרון מה שאני חושב שהוא צריך אז הצעות יתקבלו בברכה ולילה טוב
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום! אני לפני קניית מחשב נייד, רציתי לשאול רק לגבי מעבד, שאני מתלבט לגביו. מה יותר טוב... Intel® Core™ i5-520M Processor, 2.4GHz,3MB Cache,1066MHz FSB או Intel® CoreTM i5 Processor 460M 2.53GHz Max Turbo Frequency 2.8GHz אני יודע שיש עוד דברים חשובים חוץ מהמעבד...אבל המפרטים די זהים. רק לגבי המעבדים אני מתלבט המון תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס צריך לדעת לעבוד גם עם יס וגם עם הוט וצריך לתמוך בהעברת ערוצים (IR BLASTER). אני גם מעדיף שיהיה לו שלט, משהו בסיגנון של Hauppage pvr150 mce. או בקיצור האם יש להם כרטיס שמשתווה ליכולות של ה HAUPPAGE? (אולי LeadTek WinFast DTV1800 H?) בלינק הבא: http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=315 הם עובדים עם החברות Leadtek, AverMedia, GigaByte.
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
הי, אני מחפשת כרגע מחשב נייד שיתאים לי גם ללימודים וגם להתמכרות הקלה שיש לי לאינטרנט, לפייסבוק ו.... לסימס.... האם יש למישהו הצעה טובה או לפחות טיפים לגבי מה עליי לחפש במחשב? תודה חברים!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (מהבית) הכולל שימוש בתוכנות אופיס, אינטרנט וכן תוכנות ייעודיות של ראיית חשבון. חשוב שהמחשב יעבוד בצורה מהירה, בעל מסך גדול (15.6") ובעל יציאה לכבל רשת. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. יש לי מספר שאלות: 1. עד כמה חשובה רזולוציית המסך 1366x768 לעומת 1920x1080 לעבודה משרדית? 2. האם כדאי לחפש מחשב בעל יציאת USB-C? 3. האם יש עדיפות לתקן AC אלחוטי? מתלבט בין המחשבים הבאים: 1. Lenovo IdeaPad 510-15 80SV00A1IV: http://ksp.co.il/?uin=35898&select=.268..271..211 2. HP Notebook 15-AY109NJ http://ksp.co.il/?uin=35739&select=.268..271..162..211. 3. D…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מסחר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בוקר טוב, גיליתי את המחשב שבנושא הלילה. המפרט שלו והביקורות שמצאתי (בעיקר מאתרים אוסטרליים והודיים), נראים די מבטיחים. נראה שיש לו גם אחלה עיצוב שלא נתקלתי בדגמים אחרים של Lenovo. קצת יותר אטרקטיבי מה thinkpad, לטעמי לפחות. ביקורת אוסטרלית + מפרט: http://www.pcworld.idg.com.au/review/notebooks/lenovo/ideapad_y430/257409#cb הבעיה שבארץ מצאתי שהוא משווק רק ע"י 2 חנויות (נראה לי חשוד קצת), עם מפרטים שונים בכל אחת. להלן: http://www.thinkpadworld.co.il/pl_product~3231U~11~0.htm http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITY4301&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=76&aff=Zap〈=HE מישהו אולי מכיר ויודע למה לא משווק בצורה רחבה יותר בארץ, ואם יש סיכוי שזה יקרה בעתיד הקרוב? ראיתי ש…
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
ערב טוב ושבוע טוב! יש לי נייד די חדש,כחצי שנה,מחברת טושיבה דגם L650-10H אני מרוצה מאוד מהנייד פתאום עכשיו המטען לא מטעין,הוא כותב לי ככה כאשר הלפטופ מחובר לחשמל: plugged in,not charging למה?,מה זה יכול להיות? תודה רבה ליאור
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כולל עכבר+מקלדת <רצוי טובים> כמובן לא כולל צורב+סורק+מדפסת ולא כולל מערכת הפעלה שיהיו רמקולים טובים, ראשי ושניים קטנים לא מעל 400 שקל מסך שטוח (לא דק) לא פחות מ-17' לוח אם שיכלול כרטיס קול+כרטיס רשת מחשב הכולל את כל הדברים שהוא צריך לכלול (כרטיסים, כונן קשיח, זכרונות...) התקציב הוא בערך 4000 (אפשר לחרוג מעט) סליחה על הטירדה
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-