ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח עד 2500 לא כולל כרטיס מסך וSSD 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים fortnite, ovrewatch, fifa 19 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא ,מסך קיים 1080 בעתיד ישדרג ל 1440 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): כבר קיבלנו : gpu XFX RX580 8G ,ssd EVO 860 1T sata3 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, רצוי מארז שקט , ומאוורר , וסולידי ( לא חשוב כל האורות והקישוטים) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אולי בעתיד ... …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני קונה בקרוב מחשב נייד חדש ואני לא יודע אם כדאי לי לקנות מעבד i5 הטוב ביותר ביותר או i7 הבסיסי ביותר. אני נוטה יותר לכיוון הi7 כי אני חושב שעדיף להשקיע בטכנולוגיה מאשר בגיגה-הרץ כי זה עדיף במחשבה לטווח הרחוק. מצד שני הi5 צורך פחות חשמל, משמע יותר זמן סוללה. מה דעתכם? עוד שאלה, אם אני קונה מחשב נייד של HP בארצות הברית האחריות תקפה גם בארץ? ואם כן אז זה כולל גם שירות איסוף מהבית וכד'?
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
ידידה שלי ביקשה ממני להכין לה מפרט, היא אינה משחקת בעקרון במשחקים אבל היא רוצה מחשב טוב שיחזיק לה לאורך זמן ודגש על סאונד טוב לסרטים מוזיקה וכו'. חשבתי פחות או יותר על התבנית הזאתי: AMD 64 +3000 Epox mobo (cant remember the model name) 512 pc3200 mb R9600XT QUALITY LCD 17" Monitor Creative T5400 *OPTIONAL audigy 2 zs DVD CDRW *OPTIONAL DVD-RW GOOD LOOKING CASE LOGITECH keyboard+mouse (MX700) FLOPPY והרכבה... אם תוכלו לתת לי מפרט מדוייק ומומלץ אני אודה לכם, כמו כן אני זקוק להמלצה על מסך דק 17" איכותי (לא מוגזם כמובן) ושיהיה גם יפה, אני מדגיש שהתקציב אינו קבוע אבל בעד חלקים איכותיים היא תשלם הרבה (לא חסר כסף). אני לא מהמשתמשים שאומרים תנו לי את המחשב הכי טוב ב30 אלף, אבל י…
-
- 3 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע למפרט שבניתי. (מדובר במחשב שנועד בעיקר לגלישה באינטרנט, סרטים ולמשחקים לא כבדים). אשמח אם תוכלו לומר לי האם ישנה תאימות מוחלטת בין הלוח אם לשאר הרכיבים שמופיעים במפרט. כמו כן, אשמח לשמוע את הערכתכם לגבי המחיר ודעתכם הכללית לגבי המפרט. להלן המפרט: מארז + ספק כח: מארז in win שחור מנוקד עם USB כולל 2 מאווררים 12 ו -9 ספק כוח A.PFC ECO 80+II ENERMAX מעבד: Intel core i3 2100 3.1GHz לוח אם: GA-H61M-D2-B3 GIGABYTE דיסק קשיח: TERA SATA2 7200 32MB SAMSUNG זכרון פנימי: KVR KINGSTON 2*2GB (4GB) DDR3 1333MHZ כונן אופטי: SATA LG DVDX22 DL כרטיס מסך: Nvidia GeForce 450GTS 1G-5 GYGABYTE
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה למחשב נייד להורים שלי. שימוש משרדי שוטף, אופיס ואינטרנט בלבד. לא צריכי תוכנות כבדות או עיבוד גרפי מתקם במיוחד. מסך גדול ומקלדת נוחה. מחפשים משהו שיחזיק הרבה שנים ויהיה רלוונטי מבחינת ביצועים גם בעוד שנים. סביב ה-3000-3500 ש"ח. גמישים קצת במחיר. אמרתי להם שלדעתי לשימוש בסיסי אפשר למצוא מחשב טוב במחיר זול יותר. מה דעתכם? תודה. עריכה: המליצו להם על HP ProBook 470 G5 2XY59ES. איך הוא? https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=965991
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לאחר קבלת הצעות וקריאה נוספת, מצ"ב מפרט שהרכבתי ואשמח לחוות דעתכם לגביו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך, תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?+-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט, עריכת סרטים מדי פעם לצורך ביתי (צולמו במצלמת FHD), משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). יעשה שימוש מזדמן בתוכנת Pinnacle Studio. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי ספורט וכן יריות מדי פעם בפעם (לא סגור …
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
זקוק למפרט למחשב עד 3500 שקל לא כולל מסך!! בנוי למשחקים!! תודה לעונים......... ומה יותר מומלץ?? אטלון 64 3000 אוו 3200?? מבחינה כספית וביצועים!
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה (פוטושופ), תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, Divinity וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעוניין למכור מחשב בן שנה הכל עובד ותקין יש אחריות של אייבורי i5 4570 לוח אם MI H87M-G3 מארז FRACAL DESIGN CORE1000 כרטיסמסך GIGABYTE RADEON 7790 זכרון 1GB. זכרון CORSAIR 8GB דיסק 2TB המחשב יפורט לפני המכירה (אני לא מוכר את המערת ההפעלה המקורית שלי) השאלה:איך ניתן למכור מחשב ללא מערכת הפעלה? כלומר כל קנה ירצה בודאי לראות שהמשב תקין. יהיה נחמד לדעת מה המחיר, אבל זה לא הנושא המרכזי.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם מישהו יכול לחוות את דעתו לגבי נוחות הקריאה בנייד בגודל 14" בין הרזולוציות: 1366x768, 1600x900 ו-1920x1080? השימוש העיקרי שלי הוא כתיבה בוורד וגלישה באינטרנט. עד כמה ההבדל משמעותי? האם ברוזלוציות הגבוהות הטקסט הופך לקטן ובלתי קריא?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב 1: לוח אם גיגבייט GAG31ME-S2L (עם כרטיס מסך מובנה של אינטל) מעבד E5300 (פנטיום 2.6 גיגהרץ Dual Core אם אני לא טועה). קירור למעבד EVERCOOL Up To 130W / 115W / 775 זיכרון 2GB DDR2 800 של קינגסטון CL6 כונן קשיח SATA . מחשב 2: לוח אם GA-965P-DS3P מעבד E4400 Core2due (מומהר ל-2.8 גיגהרץ) קירור מעבד Tuniq Tower זיכרונות Corsair XMS2 Dual Channel 800Mhz cl4-6400 2X1GB 4-4-4-12 DDr2 2.1V כונן קשיח SATA . תודה.
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים האחרונים שיצאו (crysis 2 bt3 וכו') וגם כל המשחקים שיצאו בעתיד שיריץ לי על ההגדרות הכי גבוהות בכיף -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גב…
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של תמונות (קבצי RAW בכמויות גדולות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כנראה לייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 3 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום, להלן שני מפרטים שונים, מבקש לדעת האם משתלם להשקיע את הכסף במפרט היקר יותר. השימוש הוא לזוג מבוגר לשימוש ביתי בלבד. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_659&products_id=23092 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_2495&products_id=28101\\ תודה מראש על כל תגובה ניר
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
גודל המסך? - 15.6 * משקל רצוי? - עד 3 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - שעתיים? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כל החדשות. USB3, HDMI * בלוטות? - ברור? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - לא משנה, הכי פשוט * כונן CD/DVD? - כדאי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעלות תרשיחא נחשב חו"ל? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האחת עם השירות ההכי טוב, מחשב שאמור לשמש הרבה בני משפחה שונים. הורים, ילדים, מורים ותלמידים. עדיף שכולל כל מה שיש בדסקטופ. בעקרון רציתי מאייבורי או KSP את המחשב: http://www.ivory.co.il/Asus_X54C_B960.html אבל אף אחת מהחנויות לא עושה לי חיים קלים. רוצה לראות את החנות הז…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם למישהו יש מושג אם מחשב STUDIO XPS 16 שנקנה בארהב זכאי לאחריות מלאה בישראל? העסק קצת דחוף כי יש כרגע מבצע (עד מחר בצהריים) על המחשב הזה ב1150$ עם אחריות לשנתיים IN HOME או 1250$ לאחריות לשלוש שנים IN HOME. מישהו יודע האם זו באמת האחריות הדרושה על מנת שתכובד בארץ? תודה מראש, אור
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות לעבודה מחשב/שרת שישמש כמעט אך ורק לביצוע של video encoding בתוכנה תוך שימוש בעיקר ב ffmpeg עם libx264 או libx265 (ללא שימוש ב GPU) התקציב הוא גמיש בין 5K ל 15K ואני מחפש בעיקר cost effectiveness, כלומר - לא הייתי רוצה לשלם 10K במקום 5K בשביל עוד 2FPS, אבל כן עבור 50FPS במקום 20FPS וכו'. מעבר להמלצות ספציפיות אשמח לעצות מה צריך לחפש באופן כללי: למיטב הבנתי, ה bottleneck העיקרי הוא המעבד. בהקשר זה - האם אמור להיות יתרון משמעותי במפרט עם שני מעבדים מרובי ליבות לעומת מעבד בודד? בנוגע לזכרון פנימי - כמה זכרון כדאי שיהיה? או יותר נכון, מעבר לאיזה סף זה כבר לא עוזר? 16GB? 32GB? אשמח להמלצתכם המלומדת למפרט / דגם…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב, אני מתכוננן להזמין מחשב למשחקים ושימוש תוכניות כמו פוטושום, אופיס, visual studio, ראיתי מפרט נחמד באתר וכנראה אני יזמין את המפרט: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 7832 Foxconn TLA397SB USB Front True Power 400W FSP Case 240.00 ¤ 1 240 ¤ 1 8656 LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200.00 ¤ 1 200 ¤ 2 9155 AMD Athlon 64 Bit 3600 Dual Core 65W Socket AM2 Box CPU 899.00 ¤ 1 899 ¤ 3 4982 CPU Cooler for AMD Athlon 64 48.00 ¤ 1 48 ¤ 4 7048 Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 375.00 ¤ 1 375 ¤ 5 6785 Microsoft BV3-00014 Wireless Optical Desktop 1000 260.00 ¤ 1 260 ¤ 6 8926 DFI Infinity NF Ultra II - M2 Socket AM2 …
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של 4000 שקל בלי כרטיס מסך, בלי מסך וסלי ציוד נלוה כגון: מקלדת, עכבר (בקשר לעכבר עם תוכלו להציע לי משהו טוב למשחקים לא אלחוטי בערך ב250 שקל ככה אני אודה לכם מאוד) ,רמקולים,מסך. אני גם רוצה שהמחשב הזה יהיה די חדיש כלמר שבעוד שנתיים בערך או יותר אני אוכל לשים את הטכנולוגייה שהיה בעוד שנתיים... אולי זה בלתי אפשר אבל שאני אוכל להגדיל זכרון או מעבד CUAD שעכשיו הם עולים איזה 6000 שקל בעתיד הם ירדו אני מאמין ואלי אני אוכל לשדרג... OK בקשר לכרטיס מסך יש לי בנתיים GEFORCE 7600GT 256MB, אני מעדיף לחכות שירדו המחירים ולקנות כרטיס משהו טוב... יש בעיה עם האבק זה נכנס תוך כמה חודשים לתוך המאווררים וזה גם למאוורר של המעבד וזה מעלה את הטמפרטורה של המעבד וה…
-
- 3 תגובות
- 583 צפיות
-
-
1. מה התקציב?5000 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים+פעולות בסיסיות(מסנג'ר אייסי מוזיקה) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?מעבד INTEL כ.מסך ATI עדיף שיהיה 4870 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?די חשוב וחשוב שיהיה שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה?די חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?בנתיים לא ממש אבל שתהיה אפשרות לבינוני עד משמעותי(יש אפשרות בSKYPC-אני מעוניין בהמהרת המעבד) 11. במפרט למשחקים -משחקים כמו CRYSIS,RACE DRIVER GRID ויש לי מסך 1…
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
אהלן כולם אוקיי מכיוון שהידע שלי במחשבים ניידים שואף לאפס וחבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד, אז אתם פה ^^ התקציב חמש אלף והשימושים הם אופיס\אינטרנט . חשוב שיהיה נוח לקרוא , כי הוא קורא המון טקסטים וגרפים תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני קונה מחשב שיש לו 4GB DDR3 1600MHZ. (בכרטיס אחד) יש לי כרטיס זכרון 2GB DDR3 1066MHZ. השאלה שלי האם עדיף לי לחבר את הכרטיס השני ואז יהיה לי 6GB DDR3 1066MHZ או שעדיף להשאר עם 4GB DDR3 1600MHZ תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב שיתאים למשחקים, אבל עם כרטיס מסך חלש או כרטיס מסך מובנה בלוח הסיבה היא שאני קונה את המחשב לבני הדודים הקטנים שלי, שעדיין לא משחקים אבל צריכים מחשב. אני אני קונה מחשב עם רכיבים טובים, שבבוא הזמן אני אקנה לו גם כרטיס מסך רציני לא צריך מסך חשוב מאד שכל הרכיבים יהיו מKSP התקציב הוא 3000 ש"ח אבל אם שווה להגדיל אותו אני מוכן להגדיל, הייתי שמח אם תתנו לי מספר אפשרויות תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 570 צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לעזרה מהמומחים כאן. יש צורך בהרכבת המפרט הבא עבור מחשב לבקרה על רובוט: מערכת הפעלה לינוקס (כרגע יש מחשב נייד ויש בעיות עם הדריברים בלינוקס) מעבד חזק זכרון 32GB (הרצת מספר רב של תהליכים כבדים במקביל) כרטיס רשת עם לפחות שתי יציאה (תקשורת אמינה עבור realtime, חיפשתי בעיקר לוחות של סרברים, לא בטוח אם זה נכון) כרטיס מסך NVIDIA תומך CUDA (מספר רב של תהליכים כבדים במקביל) לפחות 2 כניסות של USBC (תומך לינוקס) כונן SSD 512GB+ מודם 4G (אפשר חיצוני, אשמח להמלצות) - ללא ציוד היקפי מחיר עדיף מתחת ל 10K NIS, גמיש. התקשיתי בהרכבת המפרט ואולי עדיף כבר NUC, מחשב נייד או אפילו שילוב…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-