עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tnd.art,

שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד לטובת תכנות וגיימינג. המחשב אמור להתמודד עם הרמת סביבת VM לעבודה (דורש לפחות quad-core ו-GB8 זיכרון). ומשחקים בסגנון COD ו-BF (גם אם ירוצו לא על האיכות הכי גבוהה). אני מעדיף בכלליות מסך 13-14, אבל אם זה לא אפשרי, אתפשר ל15.6. שטח אחסון גדול לא מעניין אותי ולכן אעדיף 128GB SSD ולא 1T HDD. ודיי ברור, אבל צריך להיות חיבור HDMI. עדיפות לקריטריונים הבאים (מהחשוב לפחות חשוב): משקל זמן סוללה אחריות כל השאר לא מעניין אותי לגבי תקציב, עד 8,000 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. אהלן חבר'ה. אשמח לכל עצה בנושא, מן הסתם אני מחפש נייד שהקרטריון הראשון שלו הוא מחיר (שמעתי על מחשבים מחודשים, WTF?). אני צריך אותו בעיקר עם מקלדת נוחה ומסך רחב כמה שניתן, זה בשביל לא לשבור את האצבצעות עם המקלדת. הרד דיסק של 30 בהחלט יספיק לי, זיכרון 256, לא רוצה כרטיס מסך טוב (משחקים, איכסה ) אבל שיהיה אפשר לראות איזה סרט טוב מידי פעם. אחריות זה תמיד טוב (וכמה שיותר). זהו בעיקרון, חיי סוללה של כשעתיים יספיקו (אפשר אפילו פחות). כמו שאתם בוודאי מבינים, השיקול העיקרי שלי כאן הוא המחיר. אשמח לתגובות, הצעות, הערות, וסתם דחיפות בכיוון הנכון (כמו חנויות מומלצות וכו') יום טוב לכולם. עריכה: שכחתי לציין שאני מאזור המרכז אם זה ממש עקרוני לכם.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Dov B,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם אפשרות חריגה ל4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שפות תכנות בעיקר וקצת תכני HD ושימוש אישי מיילים אתרי קניות וכתיבת מסמכי word excel 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  4. Started by No-One,

שלום לכולם, צריך המלצה לחבר. 4000 שקלים ועדיף פחות, אם קריטי אפשר 200-300 חריגה. מחשב נייד לשימושי תכנות Full Stack, (אולי גם קצת VM לא כעניין עיקרי). אני מאמין שצריך 16GB RAM. אלה הדגשים: 1.DDR4 וSSD חובה. 2.מעבד טוב ועדכני יחסית. 3.לא קריטי משקל, לא 2-1, לא מסך מגע וכל הג'אנק הזה עדיפות לביצועים ע"פ פרמטרים אחרים. 4.רצוי אחריות רחבה. (3 שנים בבית הלקוח) אשמח לכמה דגמים ממולצים. תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by zabal12,

שלום אני לקראת סוף התואר במדעי המחשב ומחפש מחשב נייד שימש אותי ביום יום לתכנות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3.5K לא מתאפשרת חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות ב-WEB\BACKEND 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?עדיף שיהיה אבל לא קר…

• 20 תגובות
    • 5.2k צפיות
  6. Started by גלקסי,

היי חברים ערב טוב, מחפש מחשב נייד בתקציב של 3K+- שיאפשר לי לתכנת בלי קרטועים. במסגרת עבודתי הקודמת קיבלנו מהחברה לפטופ HP EliteBook שהגיע עם 16GB RAM, 512SSD ומעבד i7 1165G7 ועבורי הוא היה מעולה. אלא שעבר זמן מאז, ואני רואה שנכנס דור מעבדים חדש לשוק, ואני כבר לא בטוח איך הi7 1165G7 מול סדרת הH אפילו של הi5, ולכן פתחתי את הדיון להתייעצות. מבחינת העדפות אישיות: -מעבד אינטל -ככל שמדובר בזיכרון, אני לא מתפשר על 8GB וצריך 16GB, -SSD, השאיפה למצוא דגם עם 1TB, אבל גם עם 512GB נסתדר -מערכת הפעלה Windows, ומסך 15.6 כמובן שאם יש מבצעים בקרוב באחת הרשתות אשמח לשמוע ולהשהות מעט את הרכישה תודה רבה לכולם …

7. Started by barak353,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא מתאפשרת חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, ניגון סרטי 4K, גלישה באינטרנט (אני נוהג לפתוח 30 חלונות במקביל בכרום). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב ווינדוס מותקן 8. האם ישנה העד…

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by pufipumba,

מטרות המחשב: גלישה באינטרנט, סביבת לימוד והרצה לשרת PHP, תכנות ב/ל: MATLAB ,C, אנדרואיד ו-IPHONE, כולל הרצת VM. גודל המסך: 15-19 משקל רצוי: לא משנה זמן סוללה ארוך: רצוי, בטריות גיבוי הן גם אופציה (ארוך - מעל ל-3 שעות של הרצת VM ושרת במקביל) יציאות מיוחדות: USB3.0 בלוטות: כן גודל מינימלי של כונן קשיח: 250G כונן/צורב CD/DVD: אין צורך כונן Bluray: אין צורך זיכרון: 6G, המחשב ישמש לעבודה רבה עם VM רזולוציה: לא רלבנטית טווח מחירים: עד כ-5,000 ש"ח האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, שתהיה אחריות טובה בארץ האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא האם יש עדיפות מבחינת מחיר, נוחות ויעילות לקניית מחשב שולחני עם אותן דרישות והשתלטות מרחוק בעת הצ…

• 31 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד ללימודי רפואה. נראה שלמחשבי לנובו יש את המפרט הטוב ביותר תמורת המחיר. השאלה שלי היא האם המחשבים אמינים? מה הדעה שלכם לגבי מחשבי לנובו? אולי שווה לקנות אותם ולהרחיב את האחריות? המטרה העיקרית של המחשב היא לגלוש באינטרנט(סרטונים פייסבוק וכד'), word/powerpoint/excell, מסמכי אדובי - לא משחקים. אני רוצה מחשב עמיד, שיחזיק לי לאורך זמן. בנוסף, אני מתכוון לחבר אותו בבית למסך גדול יותר וככה להשתמש בשני מסכים. אין לי צורך בכונן אופטי. משקל לא ממש חשוב לי. הכי חשוב לי זה עמידות/איתנות של המחשב. אני מתכוון להתנייד איתו ולא רוצה שכל הטלטולים יפגמו בו. אלה המחשבים שחשבתי עליהם לנובו U41-70 לנובו U31-70 לנובו Z51-70 שאלה אחרת, ראיתי את המחשב הזה של דל…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by albain,

שלום. לאחרונה נתקלתי במחשב של לנובו על הנייר נראה מעולה אבל משום מה לא מצליח למצוא עליו יותר מידי פרטים\סקירות משהו מכיר נתקל יודע להמליץ? האם שווה? https://ksp.co.il/index.php?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=44771&txt_search=lenovo+720s&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= תודה.

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  11. Started by Mattan6,

אהלן, כמה שווה המחשב הבא? אל תתייחסו למחיר הנקוב. אשמח לקבל גם ביקורת על המחשב, איך הוא מבחינת עמידות, האם המפרט בסדר? *איני גיימר או עורך בתכנות כבדות אין לי צורך במחשב על. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21540

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  12. Started by AboveBeyond,

שלום , מצטער שאני קצת לחוץ פשוט אני צריך להחזיר תשובה לסלקום הציעו לי מחשב נייד g550 או s12 איך 2 הדגמים הנ"ל ? שווים את המחיר של 140 לחודש כולל חבילת גלישה ללא הגבלה ? [br]פורסם בתאריך: 2.12.2009 בשעה 11:51:35 אוקיי השתנה המצבg550 t4200 בקשר ל s12 ירד מהפרק. בנוסך לזה חברה אחרת הציעה לי hp pavilion dv2 1125ea 12.1 אינצ מה כדאי להחליט ?

• 0 תגובות
    • 894 צפיות
  13. שלום לכולם הלפטופ שלי מקרטע, ואשמח לעזרה בקניית אחד חדש. אני צריך לפטופ שישמש לניתוח של כמויות גדולות של נתונים. שימוש כבד בתוכנת MATLAB, עיבוד אותות קול, והרצה של אלגוריתמים סטטיסטיים על מאגרי מידע גדולים (באיזור ה- 5-15GB של נתונים). אין לי שימוש ישיר בתוכנות גרפיות, אבל הבנתי שכרטיס גרפי טוב יכול להאיץ מאוד חישובים. תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יכול להגיע עד 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח א) במידה והמחשב מ…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים/פעולות מתמטיות מורכבות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, עם חריגה עד 5600. אני לא מתייחסת למרכיב האחריות עבורו אני מוכן להוסיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. …

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. כמובן שהמחיר ללא משלוח+מכס יש לי אפשרות לרכוש את המחשב גם בארץ וגם בחו"ל - אז אשמח לשמוע על 2 האפשרויות: * מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, מולטימדיה. * גודל המסך? - 13.3 - 14 אינצ'. * משקל רצוי? - עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - משמש לנסיעות אז ארוך יותר - טוב יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - צריך * גודל מינימלי של ? - 500GB * צורב DVD? - נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא

• 5 תגובות
    • 892 צפיות
  16. שלום לכולם, אני מחפש עבור חבר מחשב נייד שישמש אותו אך ורק לנסיעות ולא בשימוש יומיומי. הדרישות הן מחשב נוח לנסיעות (קל וכו'), לכן מסך 13.3" לכל היותר לדעתי. זמן סוללה ארוך כדי למנוע ריצות בין שקע לשקע. כמו כן, חובה כונן אופטי, הבחור לא בקיא במיוחד בענייני מחשבים ולהכניס DVD לכונן הרבה יותר פשוט מלהתחיל לעשות המרות. מחשב מבוסס מעבד דל-הספק (SU למיניהם או אפילו ATOM) לדעתי יספיק בהחלט, לא הולך להיות לו הרבה יותר שימוש מעבר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. התקציב גמיש מאוד והוא מוכן להשקיע לטובת משהו שיענה על הדרישות שלו, מצד שני הדרישות בסיסיות אז למרות שהוא מבחינתו מוכן להשקיע באמת שאין סיבה להשתולל. תודה מראש ושבוע טוב, אדם.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700. אפשר לחרוג בשביל משהו ששווה את זה.. אין צורך ב SSD, אז זה כמו מפרט מלא של 1850. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי + תכנות + משחקים פשוטים כמו מיינקראפט. יתכן שבעתיד יותר משחקים, אבל לא נראה לי יותר מדי כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD ממחשב ישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד 6. האם ישנה הגבלה או הע…

• 0 תגובות
    • 6.4k צפיות
  18. Started by Joe Blow,

הי, אני מחפש מחשב נייד לילדים שלי שישמש אותם בעיקר ללימודים - תוכנות אופיס ושימוש באינטרנט, אך גם יאפשר להם לצפות בתכנים ב youtube ומידי פעם לשחק ב minecraft. ניידות ומשקל לא מאוד חשובים כי רוב השימוש יהיה בבית, אבל יכול להיות שמידי פעם הם יקחו אותו איתם. אני מחפש משהו שיחזיק לי איזה 3 שנים לפחות. חשוב לי שהמחשב יכלול מערכת הפעלה ואחריות לכמה שיותר זמן. ראיתי את המחשב הזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31650. איך הוא? יש משהו יותר מומלץ לצרכים שלי? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yasha,

שלום מחפש מחשב עד 4500 לשימוש של תלמידת חטיבת ביניים/תיכון (שיסחוב מספר שנים) ואם צריך לגלוש קצת במחיר אז אולי אפשר, גם ככה המחירים יורדים כל הזמן. ובמידה ואתם יודעים על דגם מאד מתאים שיש בחו"ל ולא בארץ, גם אפשרי. * מטרות המחשב? אופיס, סרטים, גלישה, אולי משחקים קלילים * גודל המסך? 15.6" . * רזולוציית המסך? הכרחי 1920x1080 FHD, וגם הכרחי שיהיה IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נחמד אם יהיה מסך touch אבל אשקול גם כאלו שלא אם מכל הבחינות האחרות יהיה מתאים * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות, לא הרבה מעבר ל-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נראה לי קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? רצוי אבל לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל לא קריטי, אבל …

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by Tall-Guy,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, אפשר לחרוג ל 2500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סבא בעקר גולש באינטרט, ומדי פעם צפיה בתכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כדאי שיגיע כבר עם Wind…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אהלן, סבא שלי מחפש מחשב נייד (נייד ראשון ). הוא צריך את הדברים הבאים: מסך: 11.6-12" משקל עד קילו וחצי. 4 ג'יגה זכרון. מצלמה לשיחות וידאו. תקציב: ~2000 ש"ח השימושים הם: אינטרנט, סקייפ ואופיס בעיקר. תודה.

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  22. Started by MODY69,

* מטרות המחשב? אינטרנט וטיפה סרטונים במדיה פלייר. שום דבר רציני. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. מדובר באישה מבוגרת. לפחות 15, עדיף אפילו 17 אם אפשר במסגרת התקציב. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם, לא כזה משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?כמעט וכלום לא הולך להיות מאוכסן על המחשב. אז אפשר להסתפק בכונן קטן. אין צורך ב- SSD. * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שיהיה כונן. צורב לא חשוב בכלל. * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אך נדרשת אחריות טובה וארוכה בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף מאד שכן. * האם …

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  23. היי, אני צריכה מחשב נייד ללימודים, כבר הרבה זמן הייתי נעולה על macbook pro 13 אינץ׳, יש לי כזה כבר שנים וחשבתי להתחדש, לסטודנטים שבינינו- ובכלל לאלו עם נסיון- מה הייתם ממליצים? התקציב שלי הוא 5K בערך מועד קנייה: יולי 2019 (נסיעה לארה״ב) לא מתכוונת להשתמש בו לגיימינג או משהו כבד מדי רק רציתי לשאול מה דעתכם על השימוש במקינטוש כמחשב לסטודנט, האם זה נוח? האם יש כל מיני תוכנות שלא יעלו בו טוב?

• 21 תגובות
    • 5.6k צפיות
  24. שלום לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת מחשב חדש ללימודים * מטרות המחשב? עבודה גרפית עם תוכנות יעודיות גם בתלת מימד התוכנות הן PHOTO SHOP, RHAINO, 3D MAX, SOLID WORKS * גודל המסך? כמה שיותר גדול לא פחות מ14 אינצ' * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד ארצה לעבוד ללא חיבור לחשמל כשעתיים שלוש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יעזור אם יהיו כניסות של FIREWIRE למצלמה אך לא הכרחי * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? עדיפות שיהיה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא נאמר לי אני צריכה שבמחשב יהיה כרטיס מסך לא און בורד וכדאי שיהיה הרבה זיכרון ומ…

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  25. היי,אני מעדיף שלא לקנות משהו עם כרטיס גרפי של אינטל אז מצאתי מחשב אחד שנראה לי די טוב,אשמח לשמוע המלצות נוספות או הערות Dell Inspiron 3521 IN-RD09-6891

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.