ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,389 דיונים בפורום זה
-
שלום. כיום יש לנו בסלון מחשב בן כשלוש שנים המחובר לטלויזיה 32" שעיקר השימוש בו הוא לצפיה בסרטים וסדרות. בנוסך הוא משמש גם כמחשב שלי לשימושים משרדיים ואינטרנט. בעקרון המחשב מספיק לדרישותינו העיקריות (צפיה בסדרות באיכות בסיסית). אבל בגלל שהמחשב נהיה איטי ורועש בטרוף חשבתי להחליף אותו. השאלה היא אם כדאי לי להשאיר אותו כמחשב למולטימדיה ובמקום להחליף אותו בחדש לקנות מחשב נייד שישמש אותי לשימושים משרדיים. היום מחשבים ניידים הם די גרושים (במיוחד בשוק המוחדשים) או פשוט לקנות מחשב חלופי. אשמח גם לשמוע. המלצות למחשבים חלופיים ( נייד או נייח) תודה נמרוד
-
- 20 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח (100 יותר או פחות זה לא נורא) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במה שאפשר, מסך וכרטיס מסך למשל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שוב, 100 ש"ח לפה או לשם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לימודים, סרטים/סדרות HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אינטרנט, שפות תכנות, Office, Photoshop. תכנות שאצטרך בעיקר ללימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמה ישוחקו על המחשב. GTA 4, Heroes 6, Fable 3, Dungeon Siege 3 -מהי הרזולוצ…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל אם זה שווה את זה אפשר לחרוג טיפה 200-300 שקל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים , גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בינוני עד כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO , GTA , ומשחקים חדשים שיצאו ויצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 HD…
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מבקש המלצה לנייד בתקציב של עד 4K +/-, מיועד לסטודנט לשימוש כגון : גלישה , office , גרפיקה, וכו'.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני משדרג קצת היה לי SEMPRON 2800+ , DDR 400PQI , GIGABYTE K8N51GMF 6100, 80GB SATA הזדמן לי למכור את אלו במחיר טוב ומתכוון להוסיף קצת התקציב הוא 1500 שקל ללוח אם , זכרון , מעבד ודיסק קשיח החלקים שאני חושב עליהם הם: Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB Cache, DualCore 660 ASROCK 775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP 370 DDRII 533MH 512MB TWINMOS 265 Samsung 80GB 7200RPM, 8MB, SATA II 255 1550 אין אפשרות לחריגה למרבית הצער אני חייב לוח שיתמוך AGP ו- PCIE בגלל שייצכן שאקבל כראיס 66GT AGP מה דעתכם? יש מקום לשיפור? כדאי בכלל לעזוב את ה SEMPRON?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש,כמובן שהוא יהיה USB3. מבחינת מעבד ,חשבתי יותר לכיוון i7 950. שונה ל Core i7 2600K מבחינת דיסק קשיח ה-Samsung F3 HD103SJ 1 TB יהיה מספק. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 7000. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן,לנצל את הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר מאוד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הוא DELL …
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי קודם כל רציתי לציין מספר דברים, המחשב שיש לי כרגע ממשש ישן ולא החלפתי אותו די הרבה זמן (I3 2100, 4GB RAM וGTX 650) עם המחשב הזה אני משחק רק במשחקים ממש קלים ועריכות גראפיות זה קוץ בישבן ואני מעוניין לשחק במשחקים יותר כבדים ובמחשב יותר מהיר ויותר חזק והחלטתי לשדרג ובגדול, לא משנה לי מאיפה אני מזמין העיקר שהחנות תהיה אמינה וזולה, אני לא FANBOY אז לא אכפת לי אם זה AMD או INTEL ולא אכפת לי ממותגים של כרטיסי מסך גם(GIGABYTE, ASUS וכו') בנוסף אני רוצה שהמחשב יראה טוב וידבוק לצבעים מסוימים (אדום שחור, שחור לבן וכו') תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר): עד 12000 • חריגה מקסימלית מהתקציב: אם החריגה תניב שיפור משמעותי (כמו כ"מ/מעבד/רכיב חשוב אחר יותר…
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בס"ד צהריים טובים חברים, אני צריך עזרה בבניית מפרט לגיסתי. השימוש העיקרי שלה הוא עריכת סרטים, והכנת מצגות גדולות ומפורטות. מעבר לזה, כמובן שימוש יום יומי של אינטרנט וכו'. היא רוצה לרכוש בנוסף עותק מקורי של ווינדוס ואופיס (האם אפשר להשיג יותר בזול אם הם סטודנטים?) ותוכנת העריכה שלה היא אדובי פרמייר שגם אותה כמובן היא רוצה לרכוש. התקציב הוא סביבות 3000-4000 שקל. כאשר היא מתלבטת בין נייח לנייד. לכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו. אשמח לקבל הכרעות מה עדיף נייח או נייד (גם אם הבדל הביצועים יהיה גדול יכול להיות שעדיין תלך על הנייד). כאמור, התוכנות כלולות בתקציב. אשמח להצעות. וחשוב שתהיה חנות באזור פתח תקווה-רמת גן-ראש העין. תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
פונה בעיקר למי שמבין איך מחשב ליצירת מוזיקה צריך להיות.(רק מארז ללא מסך וכל השאר). בעקרון צריך מעבד quad רצוי שיהיה חזק מאד,זכרון 4gb,לוח חזק,שני הארד דיסקים עדיף כל אחד 300mb 32mb sataII כרטיס מסך משהו באמצע לא מפציץ אבל גם לא מעפן.....רצוי עם פיצול ל-2 מסכים וזכרון 512MB. ובראש ובראשונה מארז עם קירור רציני ושקט..אני יכול להיות גמיש עד 5000k עם זה.....תנו בראש אנשים תודה אשמח לקבל כל הצעה שנראית לכם מתאימה.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום, אני מתקשה להרכיב מפרט שיענה על הצרכים המגוונים שלי (המפרטים באתר לא בדיוק מתאימים). רצ"ב השאלון ממולא ואחריו כמה שאלות שעלו אצלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב די "פתוח". סכום של 6,000 ש"ח (ללא מסכים) נראה לי מספיק, אבל אם יש בכל זאת צורך - אפשר להרחיב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מחפש בעיקר את התמורה הכי טובה לכסף, וממש אין הכרח לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית "כבדה" מאד. הכוונה לעבודה על שני מסכים גדולים, עם הרבה תוכנות פתוחות במקביל (לרבות וורד עם הרבה…
-
- 20 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אהלן צריך מפרט לחבר ב8K מעבד, זכורנות, לוח אם, כ.מ., כרטיס קול, ספק..... מעבד רצוי AM 64 עם סוקט 939 לוח אם העיקר שיהיה איכותי בגודל ATX זכרונות לפחות 1 G עם תיזמונים טובים מאוד רצוי OCZ כ.מ. 6800 U בלבד חברה תבחרו אתם כרטיס קול... משהו כמו אודיג'י 2 ZS פרו פלטינום ספק שיחזיק את העניין...... לא צריך צורב.... גם לא די וי די.... גם לא מסך תהנו לכם
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה לברך ולהגיד שיש לכם פה יופי של פורום, מקצועי ויעיל. אני כבר כמה חודשים מתחבט בהכנת מפרט למחשב חדש, פעם הייתי בעניינים והיום ממש לא. אני סטודנט שנה ג', לתואר ראשון בתקשורת ועוסק הרבה בעריכת וידאו (Adobe Premier) בעיקר. המפרט שאני רוצה להרכיב, צריך לכלול את מרכיבי הליבה: לוח, מעבד, זכרון, כרטיס מסך והארד דיסק. התקציב: לא יותר מ 4,000 שקלים. נקודות חשובות: אני מעוניין שהמחשב יהיה ניתן לשדרוג רב ככל האפשר בעתיד. שיהיו יציאות FireWire, USB2 וכו'. שיריץ ViSTA בצורה מירבית. אני מבין שצריך לחכות לכרטיס מסך DX10, אז אני מוכן להסתפק במשהו זול כרגע. ולמרות שזה לא הייעוד, כמובן שגם מחשב למשחקים חדשים. בקיצור, מחשב חזק, אני מקווה שהמח…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה בנושא כעיקרון חשבתי על מעבד בינוני ו 4GB זיכרון כמו כן, כרטיס מסך לא OB בשביל שיהיה יותר זורם עם הHD ואתרי אינטרנט מלאי FLASH צריך ציוד היקפי וכרטיס רשת אלחוטי, צריך מסך (24 אינץ' אם אפשר) אין צורך ב OC עדיפות למחשב שקט כמובן עדכון! המסך שנבחר הינו 2443BW ולכן תקציב המחשב כעת הוא 2200 ש"ח אני מרמת גן, ואשמח להזמין ב KSP שנמצאים לידי.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים, אני לא יודע עד כמה התקציב שלי מספיק אבל אני חושב שהוא מספיק גבוה, אם יש צורך להוסיף באמת אז תוסיפו בכיף! אניי רוצה מחשב לגיימינג חזק מאוד שיכלול 2 כרטיסי מסך בשיטת SLI, מעבד חזק וזכרון 4 גיגה (יספיק לבנתיים) אם אפשרות לשדרג עוד בעתיד. כונן קשיח אני חושב שטרה יספיק פה, רמקולים שיהיו איכותיים אבל שלא יתפסו מלא מקום על השולחן אלא סטנדרט, מסך שיהיה 24 אינץ (התרגלתי למסכים גדולים מה- IMAC), מקלדת ועכבר שיהיו אלחוטיים או בלוטות אבל שיתאימו לגיימינג. אם שכחתי משהו תגידו תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. 4000 ש"ח ולפי דעתי בצ'יקים 2. משחקים כבדים 3.מסך ''19 LCD וגם רמקולים 4. 5.TM&FOX PC 6 7. הרכבת מחשב במעבדה 8. אם אפשר כרטיס מסך חזק ומעבד חזק ל OC 9. לא כ"כ חשוב שקט אבל שלא יהיה רועש 10. בינוני 11. רזולוציה 1440 על 900 משחקים כבדים ו Very High [glow=red,2,300] [move]**הערה- רק המחשב 4000 ש"ח (המסך והרמקולים בנפרד)[/move] [move]לוח אם עד 420 שקל שיתאים ל OC[/move] רמקולים- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=574990
-
- 20 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם, בהתאם להוראות, אשיב על השאלות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 - 3500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדיות, משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין רכיב כזה 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? AMD במעבדים, AMD-ATI בכ.מסך, אבל אני פתוח לאפשרויות. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב אשר ימוקם בסלון ושתקציבו לא יעלה על 2,500 ש"ח. שימושי המחשב: -עבודה שוטפת -גלישה אינטרנט ושימוש בישומי אופיס -צפייה בסרטים ובסדרות, גם באיכות גבוהה -האזנה למוזיקה -הקלטת וצפייה בתכנים בעזרת כרטיס טלוויזיה בעל שלט אשר מותאם לחלונות 7 (או ויסטה לצורך העניין) בקשות: -שקט עד כמה שאפשר -נפח איכסון גדול (עדיפות לטרהבייט) -מארז שוכב יש להוסיף כי כמו שציינתי קודם לכן, על מחשב זה הולכת לרוץ מערכת הפעלה חלונות 7 עם תוכנת המדיה סנטר. יישומים כגון Google Earth, תמונות ומצגות למיניהן, משחקי דפדפן קלילים ותוכנות קלות לעריכת תמונות (לא פוטושופ). במידה ואת\ה חושבים שאפשר להפיק שיפור רב והכרחי לצורת עבודה שוטפת עם הדברים הנ"ל בעזרת תוספת מסוימת לתקצ…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
MIDI TOWER ALUMINIUM ATX 190 NIS INTEL CORE 2 DUO 2.13 GHZ 2MB 1066MHZ LGA775 E6400 CPU 1270 NIS GIGABYTE GA-8I945-S3 INTEL945P FSB 1066 MOT 571 NIS POWER SUPPLY GOLD 480 WATT 120 MM 129 NIS EACANN SPEAKERS 2.1 168 NIS ATI RADEON X1300 512MB SAPHIRE (LO YODEA MEXIR) KINGSTON DDR2 512MB 677 MHZ 766 NIS HD 250GB SATA SAMSUNG 500 NIS DVD RW 170 NIS MONITOR 19 LCD 8 MS YUNDAI 1200 NIS KEYBOARD AND MOUSE 100 NIS WEB CAMERA 50 NIS האם זה מפרט טוב למשחקים? האם אפשר למצוא מחיר יותר טוב? לא אין יותר פירוט בינתיים זה מה שאמרו לי... מה אפשר לשנות במסגרת התקציב? האם הנתונים נכונים?
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב מקסימאלי 8000, אם אפשר לחסוך למה לא, חריגה עד 8500 ככה, קו אדום זה 10000, לא להתפרע מעבר! הייעוד הוא משחקים, ברזולוציה 1920X1080, הגדרות הכי גבוהות, מן הסתם DX11 מתי שאפשר, משחקים כמו: - Diablo III - Battlefield 3 - GTA V (כשייצא..) - CIVILIZATION V - HEROES 7 (אם לא טעיתי בספירה) ללא ציוד היקפי, לא אכפת לי משקט, העיקר כוח. נכון לעכשיו אין תכנון עתידי ל OC. אין צורך בתוכנות, כרגע ההעדפה היא ל KSP כי היא החנות היחידה שאני מכיר באיזור, לא מתקרב ל IVORY. שלא יהיה שום דבר במפרט שקשור בצורה ישירה/עקיפין ל MSI. האם ניתן לקנות מערכת צינורות מים בארץ במקום crossair hydro? חשוב לי שיהיה ניתן לשדרג את המחשב בעתיד. --------------------------------------------------------------…
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, לפני שמכר קונה את המחשב הבסיסי של אייבורי לצרכים הנ"ל בתקציב של בערך 1200 ש"ח, רציתי לוודא שאין אלטרנטיבות טובות יותר או שידרוגים/שינויים שמוטב לבצע. המחשב הוא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= יש את כל הציוד ההקפי: מסך 17" עכבר ומקלדת. המחשב אמור להחליף מחשב פנטיום 4 שפשוט איטי מידי. אין דרישות לשקט או דרישות מיוחדות נוספות. לדעתי כדאי כמובן ספק כוח נורמאלי ואולי אפילו מעבד זול יותר. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש אבל לא מערכת כולל הכל ,רק הרכיבים הבאים: מעבד(הוא מלבט בין AMD לאינטל) כרטיס מסך(מבוסס רדאון) לוח אם כרטיס רשת( מומלץ 10/100/1000) זיכרון(512 ddr) HD DVD מארז תודה מראש לעוזרים ;D
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
על פי עצתכם המחשב ה"ישן" האינטל הועבר למשרד של אבא שלי אני הזמנתי היום מחשב חדש :_) מעבד : Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוח : Giga-byte GA-K8N Ultra-9 http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N%20Ultra-9.htm הוא לוח טוב ? זיכרונות : ?512MB Kingston? פעמיים (677MHZ) הארד דיסק : נשאר ה160 SATA II WD כרטיס מסך : ATI RADEON X800 PRO 256MB של גיגה בייט אבל אני לא סגור עליו ? הוא שווה 2200 ש"ח ?? יש אחרים עדיפים ? מה האיוורור הנדרש ? אני יום ראשון מקבל את החלקים, אז אני חייב להיות סגור על מה עוד כי כל השאר יש במלאי המעבד יגיע יום ראשון. חן
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. מתכנן בניית מחשב שלם חדש. כרגע לא גיימר ולא תוכנות סופר כבדות אבל מוכן להשקיע גם אם זה קצת יותר מהצרכים שלי. חשובים לי מהירות מרבית ושקט עבודה. בבנצ'ים שראיתי ה 5800 ברוב המקרים מהיר יותר מהאינטל. הסיבה שאני מתלבט היא שה 5800 עם הספק 105 וואט וה 11700 הרגיל 65 וואט. ה 11700k וואט 125). החשש שלי שהספק גבוה יותר ייצור יותר חום, מה שיגרום צורך ביותר קירור= יותר רעש. לא ברור לי אם הספק בסיסי גבוה יותר בהכרח יוצר יותר חום או שזה תלוי בעומס על המחשב. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, בניתי את מפרט מחשב הבא: Foxconn 3GTA-192 "ALASKA"Silver/Black True Power 450W FSP Case AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray Igloo 7200 Pro CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory Leadtek FX6600GT PX6600GTTDHEXT PCI-e 128Mb Retail Video ברצוני להוסיף לקנייה גם מסך LCD 17INCH בסביבות 1600 ש"ח. מסך איכותי, קצב ריפרש טוב וכו'... דבר שני, רציתי לדעת אם הספק כח שמגיע עם המארז יחזיק את המערכת טוב? כי להחזיק באופן סביר אני יודע שהוא יחזיק. השאלה אם לא כדאי להשקיע עוד טיפ…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חייב חוות דעת רצינית +מפרט באותו סכום שהציעו ושיהיה יותר טוב ממה שנתון וגם הסברים על למה לא לקחת את החלקים הנתונים במפרט כי אבא שלי מתווכח איתי ואומר דברים לא הגיוניים ואני מנסה להסביר לו אבל הוא מתעקש אז בבקשה תעשו לי טובה ותעזרו ליייייייייי המפרט בתמונה מקווה שאתם רואים מה רשום אם לא אני יסדר את זה [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-