ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי נייד HP מדגם: dv5-1060ej , מספר מוצר: FM560EA, בן 4 שנים ואין עליו אחריות. לפי כמה חודשים התחלתי לחוות היבהובים מהירים לשניה או שתיים פעם בתקופה. בנוסף לאחר חיבור הנייד למסך חיצוני ועבודה במקביל על שני המסכים כבערך שבוע התאורה במסך הפסיקה לעבוד וכעת רואים תמונה אך אין תאורה כלל. HP הפנו אותי למעבדה בשם DCS , יש למישהו ניסיון איתם ? חוויות חיוביות / שליליות ? (אין לי ניסיון איתם ואני רוצה להימנע מלמסור את הנייד, לשלם סכום כסף דיי גדול ובסוף העבודה תסתכם בהלחמה קטנה עם סלוטייפ מעל / חלק משומוש שכנראה יתקלקל עוד זמן מועט) אגב, כמה מסובך יכול להיות להחליף מסך בעצמי ? יותר מבחינת איתור חלקים פגומים והזמנת חלקים חדשים מחול. מבחינת טכנית יש לי יכולת מעולה! תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח אם תוכלו להכין לי 2 מפרטים כאשר אחד יהיה לעבודה משרדית באיזור ה1800 שקל, והשני יהיה למשחקים באיזור ה2300 שני המפרטים צריכים לכלול מעבד (לא משנה לי אם זה AMD או אינטל), לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, הארדיסק של 250 ג'יגה, מארז וספק לא צריך את שאר הציוד היקפי תודה רבה עדכון: המפרט עלה ל3500 שקל כולל מסך 19" הציוד שצריך להכלל לא השתנה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - זמין במלאי! ₪999 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L ₪462 מארז Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ₪430 ספק כוח Compucase HEC ATX VER 2.0 400TRT 24PINS ₪239 זיכרון G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK ₪286 כרטיס מסך Palit 9600GT 512MB DDR3 Retail ₪796 מה דעתכם על המפרט? מיועד למשחקים בעיקר ומתוכן להחזיק כ3 שנים. המחירים הם של TMS אבל אם אתם מכירים מקום יותר טוב או זול אז תגידו. נ.ב. מישהו יודע מאיפה אפשר לאסוף עצמאית מTMS? תודה, מתן
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב שישמש כ-HTPC תקציבי (עד 2000 ש"ח), והייתי רוצה לקבל המלצה גם על סט מקלדת ועכבר אלחוטי מומלצים ל-HTPC. המחשב יישב בסלון, לכן השקט ועיצוב המארז חשובים, ואפילו חשובים מאוד, ויתחבר ל-LCD ברזולוציית HD ready. אני לא חושב שאעשה OC, אולי 10-15 אחוז. אני לא יודע מה עדיף - אינטל או AMD, אבל הרכבתי בינתיים את המפרט הבא, אשמח לשמוע דעתכם. מעבד AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Box ₪356 לוח אם Asus M3A ₪332 כונן קשיח Hitachi Deskstar 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪286 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 SP ₪119 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4350 Silent LP 512MB DDR2 PCIe ₪206 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200S X20 SATA Silver DVD ₪109 מארז כולל ספ…
-
- 13 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני כרגע בחיפושים אחרי מחשב נייד. שימושים: משרדי, תכנות בויז'ואל סטודיו כרגע, אולי התקדמות מעבר, סוליד וורקס. משחקים פה ושם לא כבדים ממש, סרטים, מוזיקה. מסך: בין 13 ל15. עדיפות למקלדת מלאה (כולל numpad) ראם: לפחות 8 מעבד: לא בטוח אם הכרחי i7 לשימושים שלי. כרטיס מסך: חיוני כיוון שאני הולך לשחק בו מדי פעם אז שלא יהיה מוגבל יותר מדי. משקל: כמובן עדיפות לכמה שיותר קל, עד 2 קילו נראה לי אפשר להתפשר. כונן אופטי: לא חיוני. מסך: עדיפות לFHD זמן סוללה: לא יודע כמה זה סביר, אבל משהו סביר... HD: לא קריטי SSD, אם אפשר בטווח מחיר אז מבורך אך לא פחות מ250. אין צורך במערכת הפעלה דרושה יציאת HDMI תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב נוסף בבית רק בשביל להציג סרטים ובהתחלה חשבתי לקנות מחשב חדש הכי גרוע שיש למען מטרה זאת. אבל הגעתי למסקנה (ותקנו אותי אם אני טועה) שעדיף לי לשדרג את המחשב שלי (רק את המארז, לוח אם ומעבד, אלא אם תייעצו לי אחרת) ושהמחשב שלי יתפקד כמחשב שני בבית ושהמחשב השני ישמש כמחשב שלישי להצגת הסרטים) - הכל התחיל מזה שהלוח אם של המחשב השלישי התקלקל. את המחשב שלי קניתי לפני שנה והוא עדיין חבל על הזמן: מעבד : Intel 6320 1.86GHz לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS3 זכרון: Twinmos 800DDR1 1GB * 2 כרטיס מסך: Leadtek 8800 GTS DDR 3 PCI EXP 320MB דיסק קשיח: WD Sata2 250GB * 2 כרטיס קול: Audigy 2 אז מה אתם אומרים? בהנחה ואני מוכן להשקיע בין 1000 ל-1500 ש"ח בשדרוג המחשב שלי (שמיועד לעבודה מ…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם שווה את זה עד 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד\קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב BF3, MW3, COD4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה לקנות מסך חדש בסביבות ה600-700 אם אפשרי משהו יותר זול וטוב אז גם. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות inspiron של Dell דרך החנות של Dell בארה"ב. יביאו לי אותו לארץ. אגב, כמה המכס אם עוצרים ? השאלות הן לגבי האחריות : - האם האחריות של דל היא בינלאומית ? לא מצאתי אמירה מפורשת לגבי זה באתר. - אילו פרטים צריך למלא בזמן ההזמנה (שם, כתובת וכו') כדי שהאחריות תהיה תקפה לישראל ? - אם אני עובר יותר מאוחר למדינה אחרת האם ניתן להעביר את האחריות באופן קבוע לכתובת החדשה ? - האם כדאי לרכוש אחריות מעבר לשנה או שיותר כדאי להאריך את התקופה כל פעם ? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
http://www.sakaldutyfree.co.il/Index.asp?CategoryID=484&ArticleID=2183 מה דעתכם? הוא מיועד רק לאינטרנט ואופיס, פעם ביובל גם קצת מוסיקה וסרטים. האם אפשר להשיג משהו כזה במחיר דומה? או שאז כבר נכנסים לתחום היד שניה, משהו שלא בא לי להתעסק איתו... תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברים שלום, המיני נייד שלי לא מתריע על סוללה חלשה בפתאומיות הוא מתכבה ,בדקתי בהגדרות והוא אמור לצפצף ולהתריע והוא לא עושה זאת תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב למשחקים, אין צורך בOC, אין צורך בציוד היקפי.. שיהיה מהחנות הכי זולה, וכמה יעלה לעשות אותו צת שקט ? תודה :] *שוקל לקנות איתו מסך 22 רחב אז שיתאים
-
- 4 תגובות
- 647 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7500 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-300 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גרפיקה, משחקים, תכני HD ועבודה משרדית ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול מסך FullHD רצוי עם זמן תגובה מהיר. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? דמייני טיסה, פיפא, פרו. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר בתקציב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? רצוי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים - משתמשים בהם עדיין…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לגבי המעבדים אני רואה שיש הרבה מסוג U וכשאני מחפש בגוגל, אני רואה שיש תדר בסיס ותדר טורבו. למשל, המעבד i5-5200U (שנמצא בטווח המחירים של המחשבים שאני רואה), תדר הבסיס שלו הוא 2.2 GHZ והוא יכול להגיע גם ל- 2.7 GHZ. מצד שני, ראיתי את המחשב הזה עם מעבד i3-4000M שהתדר שלו הוא 2.4 GHZ(לפי מה שאני מבין, זה קבוע כך. לא רואה במאפיינים אצל אינטל שיש לו תדר של טורבו). אם כן, איזה מעבד טוב יותר ובטוב יותר אני מתכוון איזה מחשב יעבוד באופן חלק יותר בהנחה ששאר המרכיבים במחשב זהים ורק המעבדים שציינתי לפני כן, שונים? איזה מעבד בפועל יעבוד בתדר גבוה יותר באופן קבוע/רוב הזמן? לא ברור לי מתי כן אקבל מהירות של 2.7 GHZ במעבד i5-5200U. אני גם מבין שהמספר הראשון הוא…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין הכל לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום דוד שלי יכול להביא לי מחשב מרה"ב ואני צריך עזרה לבחור * מטרות המחשב? : עבודה משרדית בעיקר ולעיתים נדירות צפיה בסרטים * גודל המסך? 15 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך בתקציב הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בסביבות 3 שעות(זמן סוללה עדיף על משקל) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 סוג לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 2 תגובות
- 696 צפיות
-
-
הי חברים, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כדי שיוכל להריץ משחקים כבדים יותר בהגדרות גבוהות יותר וגם יתאים קצת יותר לאלגוריתמים כבדים ב MATLAB. מכיוון שאני מזמן לא מתעסק בדברים האלה אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לשדרג עד 2000 שקל. המפרט הקיים מצורף בתמונה. תודה רבה, סאם יש גם HD נוסף של 500 גיגה שלא מצויין שם.
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
הפרט בא לענות על הדרישות הבאות: מחשב לעבודת גרפיקה בדו מימד קבצים עד 500מגה כל אחד +עריכה ורינדור בתוכנות תלת מימד=אנימציה והדמיות +עבודה מקבילה בלפחות 3 תוכנות מובילות בתחומים הנ"ל +משחקים חדשים וכבדים-farcry וכו' בנוסף על המחשב להיות שקט מאוד(מאוד) מערכות הפעלה: ווינדוס(בעעע אבל אין ברירה) ולינוקס(פדורה) מי שכבר ענה להודעות שלי יודע שאני לא ממש מבין גדול בעיניני חומרה....איתכם הסליחה לכן אבקש כל התייחסות והבעת דעה או הערה שיש ואם אפשר כמה שיותר מפורט זה המפרט ברובו על סמך ההצעות של הגולשים בפורומים פה באתר: מעבד: 1800= Intel Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 640 Box לוח אם: 1050= ASUS P5GDC-V Deluxe Intel 915G GMA-900 LGA 775 כרטיס מסך: 6800GT Albatron…
-
- 33 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, המחשב הקודם שלי הלך פייפן..סוף סוף אחרי 6 שנים. אני צריך מפרט למחשב ללא מסך, עכבר מקלדת ורמקולים שישמש אותי לכמה שנים טובות. אני לא גיימר, אבל אשמח לשחק משחקי מחשב, חשוב לי המהירות גלישה והרצת תוכנות. מפעיל תוכנות צילום ותוכנות של עריכת מוזיקה. שקט..אם יהיה שקט אז גם טוב, אבל לא הכי קריטי. תודה מראש. שאלה: האם כדאי לי להשקיע רק 2000 שקל במחשב רק לגלישה ולתוכנות ועוד 2000 שקל במכונת משחקים? או שב4 וחצי אלף גג אני יכול לקבל תמורה טובה? תודה מראש..
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מארז לא לבן פשוט אבל גם לא משהו מיוחד...קצת צבעונ ועם חיבורי USB מקדימה...לא הצלחתי למצוא את שם החברהו PSU 400W Generic (עושה קצת רעש...) BioStar p4sad Intel Celeron 1.7 256MB DDR 333MHZ GeForce 4 MX440 128MB LG CD-RW 52X24X52 DVD Drive Floppy Hard Disk 40GB ATA בנוסף רציתי לדעת בנפרד כמה שווה היום המסך MAG 786PF. תודה מראש, יוני
-
- 5 תגובות
- 693 צפיות
-
-
הדרישות: המרת וידאו אנלוגי למדיה דיגיטלית, שיריץ ויסטה בעתיד, גלישה, אמיול ,סרטים ומשחקים(בעתיד) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. אפשרות להוסיף בעתיד כרטיס מסך למשחקי DX10. לא צריך oc. מפרט מבוסס אינטל וגם amd ומה עדיף משניהם תודה רבה , אורי
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שימושי המחשב - תחליף שולחני, יהיה שימוש בעריכת סרטים, צפייה בסרטים, עבודה שוטפת (אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן), ומשחקים. גודל המסך פחות קריטי פה, מה שחשוב זה החומרה של המחשב, גודל הכל יתאים הכל מ-14 ועד 17 אינץ' משקל וזמן סוללה גם לא ממש משנים כאן כי זה יהיה מחשב שולחני למעשה, אני אנייד אותו לעתים רחוקות יחסית ולנקודות עם מתח. יציאת HDMI חובה. בלוטות יתרון גדול. נפח כונן קשיח לא ממש משנה כי יש לי שניים חיצוניים, גם 120 יספיק לי, כונן SSD יתרון גדול. חובה צורב DVD, עדיפות לקורא בלוריי, לא חובה. אחריות בינלאומית לא משנה, העיקר אחריות טובה בארץ. חברה מועדפת - Dell, Asus התקציב כמו שכבר ציינתי הוא כ-9K ש"ח המחשב ייקנה בארץ. עוד בעיה שיש לי היא עם ההמלצות כאן לא ללכת בשום פני…
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מצטער שאני לא מספיק ספציפי אני פשוט בעצמי לא ממש יודע מה הבעיה במדויק. מישהו הביא לי את המחשב שלו לפירמוט. אם זה משנה הדגם הוא : HP Pavilion ze4900 התחלתי לפרמט אותו , כשבמהלך ההתקנה המחשב כבה. הנחתי מיד שזה סוללה , חיברתי לו את הכבל חשמל וחיברתי אותו. מאז המחשב לא נדלק. והנורת טעינה במחשב לא פועלת. הוא הביא לי עוד מטען/חיבור חשמל אחר ועדיין הנורת טעינה לא נדלקת והמחשב לא נדלק. מה הבעיה? איך אני יוצא מזה ? אשמח לעזרתכם, המון תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי , אני חשבתי על זה : "15.6 Lenovo IdeaPad Yoga 500 80R60078IV https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17592 הבעיה שיש לו 2 תאים של סוללות שנראה לי מאוד מעט, כמה זמן בלי מטען הוא יוכל לתפקד ? וגם יש לו מאיץ גרפי Nvidia GeForce 940M איך הוא יתאים למשחקים בצורה נורמלית ? תודה רבה .
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
התקציב שלי בכלליות הוא 5000 שקל, ניתן לחרוג מעט מהתקציב אם זה ישפר את המערכת ואת הביצועים, גם לטווח ארוך. המחשב מיועד בעיקר למשחקים חדשים שהם דיי כבדים מבחינה גרפית, ואני רוצה שישאר לטווח ארוך, ולא אחרי חצי שנה -שנה להחליף אותו :-\ מעבד - עדיין לא הגעתי להחלטה איזה עדיף למשחקים, לגרפיקה ויכול להחזיק ולהיות שימושי לטווח הארוך, אינטל או AMD. דיסק קשיח - אני לא צריך יותר מ 80 גיגה, אם זו תוספת של כסף שאפשר לנצל למשהו אחר, זה יהיה הרבה יותר שימושי. מסך - אני מעוניין לקנות מסך 17" lcd שמתאים למשחקים מבחינת איכות ונתונים. אני לא צריך ציוד נלווה (מקלדת, עכבר, רמקולים, מארז, כוננים אופטיים וכו'). אשמח לקבל את עצתכם בנוגע למפרט מתאים וטוב תודה.
-
- 5 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. מה שהכי חשוב לי במחשב זה זמן עבודת סוללה מקסימלי. וגם רצוי שיהיה קל משקל. מהירות המחשב לא כלכך חשובה, השימושים העיקריים למחשב הם אינטרנט ואופיס (ואולי קצת סרטים). קראתי בחדשות על המעבדים החדשים של VIA ו Transmeta, מישהו יודע אם ניתן להשיג אותם בארץ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-