עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500ש"ח באשראי מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ) צפיה בסרטים, הורדות האם אתם צריכים ציוד הקפי?צריך רק צורב DVD. לא מקלדת\עכבר וכ"ו האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? רצוי שהמארז יהיה שחור וללא חלונות האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? ללא OC. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק? פיפא 2008/9 NBA 2008/9 מפרט מ- iqpc.co.il בבקשה. המחשב יריץ וינדוס XP ועובד עם מסך 22" תודה על העזרה נערך להבהיר תשובת ציוד היקפי

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  2. Started by gryffin,

ראיתי שיש פה נציגים מחנויות מחשבים, אז תהיתי אם יש לכם מושג מה קורה עם הדגם 2GHz (מעבד T7250) של הסדרה הזאת אצל היבואן? אין אותו באף חנות וחלקן אמרו לי שהופסק הייצור של הדגם הזה. אם כן - ידוע על דגם שצפוי להחליף אותו (ולהשאר במחיר שלו, 4100-4200 ש"ח)?

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  3. אם טעיתי בפורום אשמח שהועבר על מנהלים למקום הנכון כי לא ידעתי היכן להעלות שאלתי זו. מחשב כדוגמת זה: https://www.amazon.com/ZOTAC-Skylake-i5-6400T-GeForce-ZBOX-EN1060-U/dp/B01M3062Z5/ref=pd_rhf_gw_p_img_1?_encoding=UTF8&refRID=3YQKNR8BDNTPFGP9SQPB&th=1 היכן החולשה שלו מול מחשב באותו רמת מחיר ובמפרט זהה אבל שולחני-רגיל עבור גיימר ? זה שהצליחו לדחוס אותו למארז קטקנטן זו עובדה !!! אבל היכן אני אתחיל לחוש מצוקה/צוואר בקבוק, אם בכלל ? (למרות שהמוצר הוא עובדה אני נדהם עד חוסר אמון למשל ביחס לספק כוח, במחשב שולחני רגיל הספק הוא ענק ! וזה לא סתם ופה במיני PC הוא מוזער תמיהתי חלה גם על שאר הרכיבים שבד"כ הם גדולים: לוח אם, כרטיס מסך או שמא כרטיסי…

4. חבר ביקש עזרה בהרכבת מחשב חדש בתקציב דיי מוגבל האמת.. 2000 שח ועדיף נמוך מזה השימושים הם שימושי מחשב כללי, ומשחקים. הרכבתי לו את המפרט הזה ב-TMS עם קנייה של חלק מהחלקים ב-KSP, תנו דעה: קונים את אלו ב-KSP 1GB OCZ Value Series DDR II 667Mhz - Life Time Warranty מחיר לשני סטיקים: 160 שח דיסק קשיח Seagate 320gb 7200rpm 16mb buffer sata2 - חמש שנות אחריות מחיר: 299 שח גוף קירור Arctic Cooling Freezer 7 pro מחיר: 110 שח סה"ך 569 שח ומרכיבים אותם יחד עם ההמשך ב-TMS מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ₪336 לוח אם: Palit P35A כמות: 1 - מחיר: ₪376 מארז: Foxconn TSAA-803 90mm FSP 350W Silver/Black כמות: 1 - מחיר: ₪222 כרטיס מסך: Palit Nvidia Gefo…

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  5. שלום לכולם... אני ממש לא מבין בתחום...רציתי המלצה על מחשב נייד(לאוניברסיטה),שיחזיק 4 שנים... וגם קצת למשחקים....חשוב מאוד שאני אוכל להתחבר מכל מקום לאינטרנט....

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  6. נגיד ויום אחד אני מחליט לעבור ל XP על מנת לשחק במשחקים ברמה גבוהה יותר נסיתי כבר ונוצר לי מסך כחול שלא מאפשר לי את ההתקנה בגלל שהוא לא מזהה את SATA הביוס שלי מאוד מצומצם במחשב אין אפשרות להפוך מ IDE ל SATA ולהפך אז איך אני מתקין דריוור עוד ליפני שהמערכת הפעלה עולה ? דגם מחשב HP PAVILION

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  7. Started by ramtag,

שלום, אחרי כמעט חמש שנים המחשב שלי (xps 1530m) שוקע לאיטו לתרדמה תמידית. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, עניין התקציב הוא די גמיש. לצרכים: *מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בגדול מעבר לשימושים רגילים אני עובד בעריכה גרפית לדפוס - קבצים גדולים ברזולוציה גבוה בתוכנות אדובי * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * גודל מינימלי וסוג של כ ונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) - מעדיף או ssd או כונן משולב * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומי…

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  8. Started by b00h,

בס"ד. שלום לכולם, היות וזמן רב יחסית (מס' חודשים) לא התעדכנתי במתרחש בעולם החומרה, אשמח לקבל עצה מיודעי (ועוקבי) דבר באשר לרכישת מחשב לשימוש משרדי. התקציב הינו כ-2,000 ש"ח, לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, או שאר ציוד היקפי. השימושים, כפי שציינתי, משרדיים, ושימושים קלילים אחרים, אין צורך בכ. מסך חזק כלל. אין חשיבות לרמת השקט, ואין עדיפות למעבד כזה או אחר. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  9. שלום אנשים, מחשב מחשב נייד לצרכים יום-יומיים (אופיס, אינטרנט ומייל, מולטימדיה וסרטים) עבור חבר מהעבודה (הוא מתכנת במקצועו, וכן ייצא לו לעבוד גם על הלפטופ) ועבור אשתו. דגשים: מסך 15.4" (אם יש גדול מזה, והמשקל נשאר עד 3.2 ק"ג ועומד בתקציב עם שאר הדרישות, אז זה יהיה נהדר) זמן סוללה ארוך ככל האפשר (גם אם זה אומר סוללת 9 תאים במקום 6 תאים) אם יש אפשרות ללא מערכת הפעלה - זה יהיה נהדר לתקציב. המחשב מיועד למולטיטסקר (המון אפליקציות פתוחות כל הזמן) רצוי מעבד - לפחות T8100 (כח עיבוד חשוב) זכרון 2GB לפחות. יציאת DVI או HDMI לצורך ניגון מדיות וידאו ע"ג מסך או מקרן חיצוני. דיסק קשיח 250GB בינתיים מצאנו פחות או יותר בתקציב שלנו את הדגמים הבאים: HP Pavilion DV-6860 HP Pavilion DV-6…

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  10. יש לי תקציב של 4500 שח לקניית נייד. המחשב ישמש אותי ללימודים אינטרנט וסרטים. אין לי צורך במחשב חזק למשחקים למרות שאני רוצה מחשב מהיר שלא יזחל. בבקשה תמליצו לי על מחשב טוב שאפשר לסמוך על השירות והאחריות שלו. תודה מראש GATITITO

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  11. Started by BakaNa,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, משחקים (בינוניים? נראה לי הכי כבד שאני ארצה להריץ יהיה בסגנון GW2 ו-TF2) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? נמוך P: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? צריך להספיק למקרה שכמה הרצאות ברצף אני אתקע בלי שקע לטעינה, אבל לא יותר מדי חוץ מזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI עדיף * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, לא יודע מה ההבדל בין הסוגים. * כונן CD/DVD? צורב? כונן כן צורב לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שאלתי כאן לפני חודשיים והמליצו לי על dell vost…

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  12. פתחתי דיון בעבר מתנצל על הדיון החוזר מלבד השימושים בכותרת אולי גם קצת עריכה חובבנית של סרטים במצלמה ביתית לא משחקים הרבה ( המשחק היחיד קצת STARCRAFT2 ) לכן בשלב הזה אסתפק בהעברת כרטיס מסך 9800 GT המיפרט שילוב מנצח MSI 870A-G54 + AMD Phenom 2 X4 955, יחידות 1 ₪999 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2781 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 Cooler Master Elite 370 + Antec VP450 450Watt, יחידות 1 ₪379 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2912 הרכבת מחשב עד 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחל…

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  13. ערב טוב אבקש מכם חוות דעת + הצעות לשיפור על המפרט הבא: AMD Athlon 64 3200 CPU Box 1,380 ZALMAN CNPS7000B-CuNew MODEL - CPU Fan 212 Gigabyte GA-K8VT800 VIA K8T800 600 OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Revision 2 Performance Series 790 Gigabyte ATi Radeon 9600Pro 128 GV-R96P128DH 789 WD SATA 80GB 7200 RPM 412 Mitsumi floppy 1.44 50 סה"כ 4,236 ש"ח כמו כן, אני צריך עזרה בבחירת מארז + ספק כח כי אין לי מושג מה לקנות. תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  14. שלום, מבקש עזרה בהקמת מפרט למחשב למשחקים על בסיס שלושת החלקים הבאים: 1. 2x (corsair 4GB (2x2gb) 1600mhz ddr3) 2. sapphire radeon HD 5850 3. Seasonic ss-550ht active pfc f3 550W התקציב בין 2000 ל 3000 ללא ציוד היקפי! תודה מראש!!!!

• 5 תגובות
    • 833 צפיות
  15. Started by gilvi,

שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל, ולאחרונה התעורר אצלי צורך להפעיל כל מני יישומים כבדים ולא סימפטיים בשעות מוזרות של היממה, יישומים שהמכונה העכשווית לא מספיק טובה בשבילהם. אני רוצה מחשב נייד עם מסך 15'' (כדי שקטגוריית המשקל שלו תהיה עוד נורמלית), שהוא יצטרך להיות נייד באופן בינוני לכל היותר(אולי להוציא אותו מהבית פעם בשבוע), התקציב מאוד משתנה ואני אשמח אם תמליצו לי על מחשבים בסדר גודל של 4,5,6 אלף שקל. המחשב יצטרך להתמודד בקלות עם תכנות מקצועיות שונות כגון: Matlab, Spice, Orcad, Mathmatica ועוד אחרות שהשימוש בהם יבוא בהמשך. בנוגע למערכת הפעלה, אני מעדיף(אם כי לא הכרחי) שתבוא מותקנת כבר על המחשב, שתהיה XP. המחשב ישמש גם לעבודה באינטרנט, עבודה משרדית ומולטימדיה(סרטים ומוזיקה). …

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  16. שלום, קניתי מחשב נייד דל 6400 שינמכתי מויסטה ל XP ומאז, ברגע שאני סוגר את המסך המחשב נכנס למין מצב שינה ואי אפשר להוציא אותו מכך. הדרך היחידה שניתן לצאת מהמצב הזה היא ללחוץ לחיצה ממושכת על כפתור הכיבוי - מה עושים עם זה? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  17. Started by eyalzf,

שלום כולם, אני מעוניין במפרט מחשב עד 2K לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט ושימוש בתוכנות פיתוח. הייתי שמח אם המחשב היה יכול לשמש אותי לפחות 2-3 שנים (לאותם שימושים כמובן). אין צורך בציוד היקפי. תודה, איל

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  18. Started by Riquelme,

היי מדובר בלפטופ של Lenovo G550 הדגם עם מעבד t6600 core2duo 2.2Ghz זכרון 4Gb ddr3 1033mhz HDD-500GB 7200RPM מסך 15.6 כרטיס מסך של geforce 210M 512MB סה"כ הלפטופ במצב טוב מאוד ללא תקלות,שריטות או משהו בסגנון תודה

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  19. Started by dan_dekel,

אהלן, בניתי לעצמי מפרט נחמד: סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר ₪1,040 ₪1,040 1 מעבד Intel Core i5-750 Box ₪680 ₪680 1 לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3 ₪376 ₪376 1 כונן קשיח Western Digital WD3202ABYS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪661 ₪661 1 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-20 Gold ₪1,165 ₪1,165 1 כרטיס גרפי Gainward nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe ₪111 ₪111 1 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪336 ₪336 1 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪474 ₪474 1 ספק כח Enermax Pro82+ 525W ₪ ₪ 1 איסוף עצמי מהחנות סניף ראשון לציון. 9 :פריטים ₪ 4,843 סכום כולל מע``מ יש לכם רעיון אחר ? איך המפרט ? יש צורך בכרטיס מסך אחר ? אולי ללכת על זיכרון 1066 ו5850 ?

• 6 תגובות
    • 833 צפיות
  20. Started by yoram111,

תאור הבעיה: במחשב נוטבוק ASUS Eee PC עם מערכת הפעלה Windowos 7 starter מגדרים דיסקים לוגיים CD. הגודל הפיזי של דיסק D הוא 132 GB. למרות זאת, הוא מראה גודל פיזי של 32Gb. הגודל המקורי שהראה בווינדוז היה קצת פחות מ- 132, אבל עם הזמן הגודל הזה הלך וקטן והשטח "העלום" הלך וגדל. עם "קפיצה" מדי כמה חודשים. ידוע לי שיש בדיסק גיבוי מוסתר למערכת ההפעלה לצורך שיחזור, אבל למה השטח החבוי הולך וגדל,ומה ניתן לעשות כדי להשיב את הדיסק לגודלו המקורי. איתחלתי את המחשב מ- UBUNTU Live Disk כדי לראות מה יש שם. יש שם ספריה בשם WindowsImageBack up. בתוכה 11 קבצים עם סיומת XML בגדלים של כמה MB וקובץ אחד עם סיומת VHD בגודל 92GB. חשבתי לבטל את המחיצה בדיסק ולהגדיר מחיצה חדשה ופורמט ב-…

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  21. שלום. לא מזמן החלפתי לוח אם למחשב וכרטיס מסך למחשב, כתוצאה מכך באה דרישה לכוח גדול מהספק הגנרי שהיה לי. המפרט שלי כרגע: MOBO - M4N78 PRO GPU - GIGABYTE GTS 250 1GB CPU - AMD ATHLNO X2 4800 PLUS יש לי גם 4 סטיקים של ראם : שני קינגסטון VALUE של ג'יגה ועוד שניים של קינגסטון, כל אחד 512 מגה, סה"כ 3 ג'יגה בייט. הספק שיש לי עכשיו הוא : EVERMAX Tomahawk 405w שבחרתי אחרי דיבור עם המוכר. אניל א מעוניין באפיקים לשדרוג, אבל כן מעוניין שהספק לא יסבול יורת מדי וישרוד 3-4 שנים לפחות. מה דעתכם? האם הספק יעמוד בזה? (ד"א , בנוגע לשתי המסילות שלו- 12V1 ו12V2- איך לבסוף מחשבםי את ההספק של מסילת ה12V? זו המסילה שבה משתמש כרטיס המסך, נכון?). אם יש סכנה מחשב אוכל לדבר עם המוכר ולהחליף לספק אחר…

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  22. אני צריך מחשב חזק שיוכל להריץ אוטוקאד ותוכנות חזקות אחרות. אז צריך מחשב עם מעבד I3 או I5 ובין 3GB ל4GB זיכרון. הארק דיסק אפשר 320GB. חיבור HDMI סוללה חזקה. גודל מסך רצוי 15.6" אפשר גם איזה אינץ' או 2 פחות. טווח מחירים בין 2000-3000

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  23. Started by sgsg,

מה ההבדלים בין שתי רזולוציות המסך שניתן לבחור ל 1520? לאיזה שימושים מיועדת כל אחת? ההבדל במחיר הוא 225 ש"ח, האם הוא משתלם?

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  24. המפרט: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1311&CatCode=1 מחיר המפרט - 2285 ש"ח, ללא מסך - זה בערך גם התקציב. המחשב נדרש לעבודה ביתית ושיעמוד בהרצת משחקים חדשים בצורה בינונית כרטיס הקול - לא עקרוני בכלל ללא OC תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  25. 1.התקציב המקסימאלי כמו שנכתב בכותרת 2500 ש"ח א.ניתן לנסות לחסוך אך לא ניתן לעבור סכום זה 2.שימושי המחשב: גלישה באינטרנט,הורדת מדיה וצפייה HD א.רצוי שגודל המסך שיחובר למחשב יהיה 20 או 21.5 במידה והתקציב מאפשר זאת, אם לא אז מה שהתקציב כן מאפשר... ב.לגביי הרזולוציה אין לי העדפה בנושא, רזוצ' סטנדרטית ותו לא... ג.לא יודע אם זה מגיע כדבר בסיסי על הכרטיס מסך אך יציאת hd לטלויזיה\צג 3.יש צורך בציוד היקפי (מקלדת,עכבר ורמקולים ), הכל צריך להיות מאוד מאוד בסיסי... 5.שקט ברמה 5 מקס' 6.ללא oc 7.אין צורך בתוכנות\מערכת הפעלה. יש צורך בהרכבה בחנות. 8.אם ניתן לרכוש את המחשב מ ksp\ivory. 9.אין בקשות מיוחדות ולא מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב. *המחשב מיועד כמו שכתבתי בתחילת הנושא לאדם שלא…

• 2 תגובות
    • 832 צפיות

דיונים חדשים בפורומים