ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
מחפש לשדרג מחשב ישן שבו אני עורך מדי פעם (בפרמייר פרו ואפטר קל) ובעיקר חומרים באיכות HD (בטח לא מעל ל-4K). לא תלת, ולא פרוייקטים מורכבים של צבע ואפקטים כבדים. בזמן האחרון הוא מקרטע לי קצת בעריכה ואני רוצה לשדרג ביצועים - אבל בתקציב נמוך ככל האפשר, כי רוב העבודה עליו היא משרדית. ראיתי שאמאזון חתכו את המחיר של RYZEN 5700g ל-180 דולר - ורק בגלל זה אני חושב על המעבד הזה. בסקירות מקצועיות ראיתי שהוא סוחב עבודת עריכה בצורה טובה אפילו ב-4K בלי צורך בכרטיס מסך נפרד - שזה גם חיסכון. (המטרה היא שדרוג ביצועים בתקציב נמוך ככל האפשר) התפיסה שלי היא שמכיוון שהמחשב לא מיועד לעבודה אינטנסיבית - השדרוג יהיה משמעותי בכל מקרה רק בזכות המעבד (8 ליבות במקום…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
- 2 followers
-
-
לפני כמה זמן קניתי את הVOSTRO 1310 (המשודרג). לפני כמה ימים הרגשתי חום אדיר בצד שמאל של המחשב. מה יכולה להיות הבעיה? האם זה יכול להיות הכרטיס מסך?
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
צריך המלצה למפרט עד 3500 ש"ח רק המארז (בלי מסך) שימוש - עבודה עם תוכנות סאונד (Cubase, Fruity-Loops, WavLan, Reason, Soundforge) - השימוש העיקרי הוא לא קידוד !!! אין צורך בשימוש למשחקים אז לא להשקיע בכרטיס מסך יותר מדי, משהו בסיס. תודה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
היי, אבקש עזרה בבניית מפרט למחשב HTPC שישמש לסרטים HD READY ואולי קצת משחקים. המחשב צריך להיות קטן - לוח אם - MICRO ATX / מידות דומות.. וחשוב שיהיה חזק (ככל שהגודל והתקציב מאפשרים) כונן סידי/צורב שיהיה קטן (כמו הגדלים של מחשבים ניידים.. אפילו באים בחשבון הכוננים שדוחפים את הדיסק..) כדאי שיהיה שקט.. צריך ספק כח (קטן!!) אך לא מארז! אני לא סגור אם צריך MICRO ATX או MINI ITX כי גודל המארז יהיה בסביבות 35X25 ס"מ (המידות הן בגדר "בערך" כי אני בונה את המארז ואני מניח שזה יהיה בהתאם לחומרה). כאמור, התקציב לכל העסק - 2,000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי. בברכה, יוחאי
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום חברה. אני סטודנט תפרן בטכניון, זקוק למחשב לעבודה בלבד, לא חשובים ביצועי גרפיקה למיניהם. מה שכן חשוב היא המהירות. כלומר זיכרון מינימום 512 ומעבד חזק . (עובד עם תוכנות כגון matlab ו- solidworks די הרבה, למי שמכיר...) והמחיר הזה צריך לכלול מסך (17" רגיל..). המון תודה .
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: בחודש הקרוב תקציב:3000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500-600 יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: שנתיים חברת המחשב הניד המועדפת: אין עדיפות מערכת הפעלה מועדפת: windows גודל כונן קשיח מועדף: 250gb לפחות ואם יש אפשרות לSSD משקל הנייד המועדף: 1.5 גודל הצג: 13-15 זמן סוללה רצוי: לא משנה צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה עם 8G ראם , יציאת HDMI וחיבור USB 3. ישמש בעיקר ללימודים ולסרטים. בינתיים ראיתי את dell vostro 4570 המלצות בבקשה. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי מחשב מסוג macbook air. מותקן עליו windoes vista. איני מצליחה לגרום לו לזהות את המצלמה המובנית. אשמח לקבלת עזרה
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות לבן שלי (בן 8 ) מחשב חדש. הוא צריך בעיקר אינטרנט ומשחקים (כמו פיפא PES וכדומה). מה כדאי לשים במחשב? על מה כדאי להתמקד? האם ללכם על AMD עם הכרטיס מסך מובנה? איך המחשבים של איבורי שמפרסמים מחשבים ב 1000 ש"ח. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 808 צפיות
-
-
בימים הקרובים אני הולך לקנות מחשב חדש שמייועד בעיקר למשחקים כבדים וגם לצפייה בסרטים באיכות גבוהה. התקציב שיש לי הוא עד 7000 ש''ח כולל ציוד היקפי. בניתי מפרט ואני רוצה את חוות דעתכם ויש לי גם כמה שאלות: האם הספק ששמתי - Corsair HX 520W מספיק חזק?? (כי לא היה שם 550W). מה אתם אומרים על הלוח אם ?? צריך לשנות או שהוא טוב?? מה בקשר למעבד ?? זה מעבד שיריץ משחקים טוב?? הזיכרון מספיק טוב או שצריך אחר??
-
- 11 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להרכיב מחשב בעיקר לעבודה גרפית (פוטושופ) ורינדורים של 3dsmax כולל עבודה עם מודלים גרפיים מורכבים. אשמח לקבל מפרט בסביבות 4-4.5K - אין לי צורך בכרטיס משך ברמה גבוהה במיוחד - עובד כרגע עם FX5500 25 MB ב 400 שקל שתומך GL ועושה את העבודה מסתפק ב HD 160 GB לא זקוק ליציאות firewire קדמיות במארז אם אפשר, זכרונות במהירות 800 mhz חשבתי על core 2 duo e6600/6850 אבל ראיתי גם את ה q6600 שאולי יכול להתאים בתקציב שלי...... תודה וסופ"ש נעים
-
- 12 תגובות
- 808 צפיות
-
-
כמה דברים: 1. אני לא צריך הארד דיסק גדול יותר. עכשיו יש לי 80GB וזה מספיק לי. לקחתי 160, בגלל שההפרש בינו לבין ה-80 היה מצחיק. 2.יש לי צורב מהמחשב הישן.... 3.למרות שכתבתי 4.5K, אני מנסה להתקרב כמה שאפשר ל4K, מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1020 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤578 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤252 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון TwinMOS DDR2 1024MB*2 667Mhz CL5 ¤140 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TMOS1GBDDR2-667 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1533 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37341 מארז כולל ספק Antec SONAT…
-
- 14 תגובות
- 808 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב מיועד גם לגיימינג(,CoD,gw2,fc3,crysis וכו') עכשיו יש מסך 22אינץ' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
למוסד לימודים קיבלנו מחשבים נייחים של dell דגם: OPTIPLEX MT 7050 המפרט שלהם: ללי DELL יצרן OPTIPLEX MT 7050 דגם MT סוג המארז מערכת הפעלה מסופקת על ידי הלקוח גרפיקה Integrated Intel® HD Graphics כרטיס גרפי לוח אם Intel® Q270 Chipset ערכת שבבים מעבד i7-7700 מעבד זיכרון 16GB (4x4GB) 2400MHz DDR4 זיכרון אחסון DVDRW כוננים אופטיים SSD 240 גודל דיסק מאפייני הרחבה 4 2.0 USB 6 USB 3.0 1 HDMI 2 DisplayPort 1 RJ-45 1 יציאה סיריאלית (RS232) …
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
נכבדי הפורום שלום רב מחר אני הולך לקנות לאח שלי חלקים למחשב (יש כבר מארז) שמבוסס על תקציב של גג 4500 שקל (כולל מסך) בלי O.C ומיועד למשחקים. היה לי דיי קשה עקב התקציב הדל אבל בסוף הרכבתי לו את המפרט הבא: ספק: Spire Jewel 550W Silent Retail 290 ש"ח מעבד: Core 2 Duo E8400 BoxוIntel 786 ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-EP35-DS3 525 ש"ח זכרונות: 2X DDR2 2048MB 800MHZ CL5 Kingston 350 ש"ח דיסק קשיח: Western Digital wd320AAKS 229 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte A…
-
- 13 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אז אחרי חיפוש בזאפ ופה בפורום מצאתי שלושה מחשבים שהומלצו וכולם בדיוק בתקציב שיש לי 5000 ... אז הנה שלושת המועמדים שלי: 1. Dell Inspiron 6400 15.4" 2.0Ghz 160Gb 2GB 3YR http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4812 2. Hp 6715s GB878EA AMD Turion 2Ghz 1GB 120gb http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_293_2523&products_id=18798 3. Latitude D531 120GB http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d531-120gb.htm עכשיו..אין לי נסיון בניידים ולפי מה שאני רואה הנתונים של הראשון יותר טובים,אבל הוא יותר זול מהשניים האחרים. זה לא ממש העניין של הכסף מכוון שאני יכול להרשות לעצמי את שלושתם...אך אני צריך חוות דעת ... מה לדעתכם עדיף לי? והאם יש מחשב יותר מומלץ בתקציב הנ"ל?…
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-
-
רכיב: מחיר: סה"כ מעבד amd athlon64 venice 3500+ 1640 10645 לוח אם Asus A8N-E NF4 Ultra 925 זיכרון Twinmos 512MB PC3500 (BH5) 450 זיכרון2 Twinmos 512MB PC3500 (BH5) 450 מארז Raidmax scorpio 868 400 ספק enermax eg565p-ve 535W 650 כונן קשיח WD 200GB SATA 650 כ.מסך Powercolor radeon x800 xl 2150 כ.קול צורב צורב DVD NEC 3540A 365 מסך Samsung syncmaster 913N 2500 מקלדת logitech media keyboard 160 עכבר logitech mx518 305 הערות: תעירו מה שבא לכם, רק לא על כרטיס מסך, כי הוא לא ניתן לשינוי...
-
- 7 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, בן דוד שלי מעוניין במחשב למשחקים עם המינימום הבא: מעבד לאוברקלוקינג 4mb 1066mhz לוח אם לאוברקלוקינג תומך 1333mhz כרטיס מסך תומך dx10 חזק כרגע הוא הולך על אלה, אלא אם יש לכם משהו טוב יותר להציע: 600שח -OCZ PLATINUM 2G KIT DDR2 800 300שח - Seagate 250GB 7200RPM, 16MB SATA II * בלי מסך, מארז, צורב וציוד היקפי ד"א בכמה בערך יצנחו המחירים של המעבדים ב22 ביולי? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
איך אני יודע אם הנייד הוא באמת תחליף שולחני ? והאם ניתן לשדרג אותו זאת אומרת זיכרון ראם מעבד כרטיס מסך הארד דיסק?
-
- 7 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו להפנות אותי למחשב מומלץ בתקציב של עד 4000 ש"ח ללא ציוד נוסף. הדרישות שלי מהמחשב הם בגדול, ביום יום הוא יעבוד כמחשב בסיסי (אופיס + אינטרנט) אך צריך שתהיה לו האפשרות גם להפעיל מידי פעם תוכנות כבדות כמו אוטוקד סקצאפ ופוטושופ. בנוסף למחשב יהיה מחובר תמיד 2 מסכים עם עדיפות ליציאות של DVI/HDMI וכן שיהיה כונן SSD. וכונן נוסף של 1TB בנוסף רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב שבתמונה המצורפת. בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום אנשים, הרכבתי ת'מפרט הבא - ואשמח הערות. הוא אמור להיות מחשב ביתי (אינטרנט/הורדות/משחקים פשוטים (לא גיימר)) ובנוסף לפיתוח אפליקציות ג'אוה. עוד דבר, לוח האם הוא של ASUS ופתאום קראתי כאן שהם מתפרקים ב 2008 לחברות קטנות - האם כדאי להשקיע בלוח שלהם שאולי לא תהיה לו תמיכה בעתיד (לBIOS וכו)? לאחרון חביב, מסתבר שיש לי עוד 220 ש"ח לשפוך על הדבר הזה... איפה כדאי להשקיע אותם? תודה! מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box ¤651 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1174 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI ¤490 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31542 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤494 (מצאתי יותר זולים של קינגסטון ב 199 ש"ח ליחידה) http://skypc.co.il/product.asp?pid=…
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
כבר כמה חודשים אני מתכונן לקנות מחשב חדש. ועכשיו/בקרוב מאוד נראה לי תזמון לא רע (G92, R670 ,Phenom, יחד עם סוף השנה). השימושים שלי הם משחקים (ביושוק מחכה לי על השולחן כבר חודשיים), סרטים, תכנות והרצת סימולציות, ומדי פעם גרפיקה תלת-מימדית. אז לפחות לגרפיקה ולסימולציות נראה לי שדי שימושי Quad-Core, למשחקים זה כנראה פחות יעזור. OC לא מתוכנן, וחשוב לי שיהיה שקט במידה סבירה. משחקים - לא הכרחי לי שיעבוד על ההגדרות הכי גבוהות, אבל שיהיה playable במידה סבירה. שדרוגים עתידיים שבאים בחשבון (בעוד שנה-שנתיים)- זיכרון, דיסק קשיח, כרטיס מסך. ההתלבטויות שלי הן: 2 או 4 ג'יגה זיכרון? (ברור לי שכדי לנצל 4 ג'יגה אני אצטרך מערכת הפעלה 64 ביט, אני חושב להתקין במקביל XP רגיל ו- Vista 64bit). 8…
-
- 14 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אחותי מתחילה ללמוד בב"ש בקרוב והיא ביקשה ממני לעזור לחפש מחשב נייד, ואני אשמח אם תוכלו לעזור בחיפושים(: בעיקרון המחשב הוא לעבודה משרדית (אופיס וכד') + מסנג'ר/סקייפ (שיחות ווידאו/קול) + צפייה מדי פעם באיזה סרט dvd (אבל מסך רחב לא ממש הכרחי). הדרישות: המחשב לא צריך לשקול מעט, ואין טעם לשלם יותר על פחות משקל. אם המחשב כולל מצלמת אינטרנט ומיקרופון בנויים זה בונוס גדול. צורב dvd. לא מאוד משנה אם המחשב בא עם ויסטה או XP. ואם הוא בא עם ויסטה זה רק בתנאי שהיא תרוץ כמו שצריך. כונן קשיח - בסביבות ה-80 עד 120 גיג'ה. אין צורך בכרטיס מסך מטורף, אם יש כרטיס לא מובנה ופשוט זה יהיה נחמד. זיכרון - ג'יגה לפחות כדי שהמחשב ירוץ חלק (וזה לגבי ה-XP, אני לא יודע כמה הויסטה צריך בשביל זה..) אין …
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש נייד בתקציב של 5K, עם אפשרות התגמשות מקסימלית עד 6K השימוש העיקרי, והמאסיבי ביותר של המחשב, יהיה בתוכנה Visual Studio 2008 אך נחוצה תמיכה בגירסא העתידית, 2010. הקימפולים אורכים דקות ארוכות מדי, ואשמח להיפטר מזה.. אני מריץ לפחות 3 פרוייקטים בו"ז, וכל אחד מהם גוזל כ-250 מ"ב ראם התוכנית היא להריץ WIN7, ומכאן שהדרישה המינימלית ביותר היא 3GB ראם, עם עדיפות ל4GB עד כה, סבלתי קשות משימוש בתוכנה הנ"ל תחת ריזולוציה של 1024X768 הסקרול ימין ושמאל, למעלה ולמטה - מעייפים ומעיקים לכן דרישה נוספת היא ריזולוציה נוחה 13" זה קטן מדי, 17" זה הגבול העליון- עדיפות למסך מאט אין חשיבות למשקל, אך רצוי כי הסוללה תחזיק שעתיים-שלוש 250GB HD יספיקו בהחלט אפשרות הרצת סרטים תבורך, כ…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? כמו שכתוב בכותרת 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא, אלא אם זה ממש קריטי וייתן שדרוג משמעותי בכל אופן לא יותר מ-4500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג, אבל גם צרכי יום יום משרדיים (לא עריכה של מסמכים או תוכנות גרפיות כבשות) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft 2, skyrim, fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחיר כולל מסך, בעדיפות ל-23 אינץ', זה משהו שאפשר לקצץ בו (תכלס, אני כבר שנים עובד על מסך 15 אינץ' של …
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של toshiba sattlite כבר יותר מ3 וחצי שנים. והחלטתי שהגיע הזמן לפרמט אותו. יש לי 2 אופציות: הראשונה היא לפרמט ואז להתקין דיסק של windows 7 . השניה היא לפרמט בעזרת דיסק toshiba recovery. הדרך הראשונה יותר מוכרת לי. בנוגע לדרך השניה, אני לא כל כך יודע מה הrecovery של טושיבה עושה. האם זה פרמוט רגיל והמחשב יחזור לתפקד כמו בהתחלה? האם אצטרך לייבא את כל הדרייברים הנחוצים במחשב? מהי הדרך העדיפה? האם למישהו יש מדריך לפרמוט נייד של toshiba? דבר נוסף. האם כדאי בהזדמנות זו לפתוח את המכסה התחתון של הנייד ולנקות אבק? תודה. גמר חתימה טובה
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-