ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 , חריגה קטנה של עד 100-200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גיימינג קל . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב ישמש רק לעבודה משרדית. אנטרנט, אופיס, וכו. אין שום תוכנות מיוחדות, עריכות כלשהם, או משהו בסגנון. גם סרטים בקושי יתנגנו על המחשב. * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? רצוי שיהיה נמוך ויהיה קומפקטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סוללה היא בין הפרמטרים החשובים ביותר במחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין ממש צורך. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין צורך במשהו גדול, כל גודל סטנדטי יספיק. * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך, עדיף אפילו שלא יהיה. * כונן Bluray? גם אין צורך…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), כתיבת מסמכים, צפיה בסרטים, * גודל המסך? 13.3 * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה, העיקר שיראו טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה ממושכת * משקל רצוי? עד קילו וחצי, שיהיה קל להסתובב איתו ממקום למקום * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא התקציב הוא עד 3500. תודה לכל העוזרים. - - - תגובה אוחדה: - - - אני מתלבט בין אלה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=816499 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=849471 http://www.zap.co.il/comp…
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום , אני מתחיל בקרוב את התואר שלי במדעי המחשב ולכן צריך לקנות מחשב נייד. הרבה אמרו לי מה לחפש אז בעקרון - מחשב בגודל 13-14 , עדיפות למקלדת מלאה אם יש בגדלים האלה , מעבד i5 , חיבור HDMI ושיהיה אפשרות להריץ בו סרטים באיכות 1080P . אין צורך במשחקים. המחשב ייקנה פה בארץ או בתאילנד לשם אני נוסע בקרוב. אשמח לטיפים , המלצות והכוונה. תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לחבר מחשב נייד שיתחיל ללמוד מדעי המחשב - לא למשחקים. בעיקרון הוא רוצה מחשב מהיר. שתוכנות כבדות כמו Visual Studio ו-VMים יעלו מהר. מבחינת מסך הוא מעדיף 15.6'. אין צורך בציוד היקפי, מערכת הפעלה / אופיס. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. אשמח להצעות
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי, לפני התחלת לימודים אקדמאיים. רוב השימושים במחשב יהיו כמובן לצורכי לימוד ולא למשחקים, אבל לא מן הנמנע שבעתיד המחשב ישמש לתוכנות כבדות בסגנון של PHOTOSHOP או MATLAB וכו'. יש כמה "דרישות" שאני אשמח למצוא במחשב: מסך 15.6" עם מקלדת נוחה ומלאה, כוללת את כפתורי ה-num. עדיפות לחיי סוללה כמה שיותר ארוכים. אמינות של המחשב + אמינות של היבואן + העדפה לאחריות 3 שנים איסוף והחזרה ולא אחריות לשנה. הקנייה של המחשב רק ברשתות הגדולות בסגנון של KSP ו-IVORY, או חנות שיש לה מוניטין ממש ממש טוב.(למרות שהאחריות ממומשת אצל היבואן ובלה בלה בלה... :] ) באופן כללי, אני מעדיף מעבד מהדור החדש i5 וגם כרטיס מסך nvidia או לפחות intel hd 4000, למרות שזה אולי יותר ממ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל השנה תואר שני ואני צריך מחשב נייד כי מה שיש לי עכשיו הוא ישן, איטי וכבד למדי (MSI CR500, משקל 2.5 ק"ג). אני מעוניין במחשב קל לנשיאה, מהיר ואמין. אני חושב שאלו הדברים החשובים מחשב לצורך לימודים, אבל אשמח לשמוע אם יש לכם עוד דברים שחשוב לשים אליהם לב. שימושים עיקריים: מעבד תמלילים, אינטרנט ומשחקים פה ושם. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחלתי השבוע את השנה הראשונה שלי בתואר מתוך 3 שנים (פסיכולוגיה). אני שוקלת ברצינות לעבור למחשב נייד, ראיתי מלא סטודנטים שבאים עם מחשב וזה נראה לי הרבה יותר נח. אני צריכה המלצה על מחשב די בסיסי, לא יקר. חייבת לציין שאין לי ממש מושג באיך בוחרים מחשב, למה וכמה. האם כדאי לי מחשב נייד רגיל או מיני? תודה! :iamstupid:
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
היי חבר'ה,אני מתחיל ללמוד באוקטובר ואני לא יודע איזה לפטופ לקנות. יש לי כבר מחשב נייח בבית שהוא דיי חזק ויכול להריץ משחקים. השימוש שלי בלפטופ הוא רק בשביל שימוש בסיסי ולא כבד: וורד, אקסל ואינטרנט (קיצר כל דבר חוץ ממשחקים כבדים). יש לי כמה התלבטויות:1. איזה סוג מחשב? Asus, HP, Dell? עקרונית לא אמור להיות הבדל גדול מידי בין החברות כי אני לא דורש משהו חזק. מה שכן חשוב לי זה שזה יהיה לפחות i3 (אפשר גם i5), לפחות 4GB זיכרון, קל משקל (נגיד 2,2.1 קילו במקרה הקיצוני) ורצוי מקלדת שמתקרבת למשהו ארגונומי (כלומר לא מקשים קשים)2. איזה גודל מסך מומלץ? 13.3,14?3. באיזה חנות כדאי לקנות? יש לזה חשיבות מעבר למחיר?התקציב שלי הוא עד משהו כמו 3,700 במקרה המאוד קיצוני.תודה רבה מראש,אורן
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מ KSP או מאייבורי אילת לצורך לימוד תכנות במכללה , ויש לי מספר שאלות: מה עדיף:1. מעבד i7 למעבד m?2.DELL או LENOVO? 3.SSD או HDD או SSHD? 4.על איזה מחשב אתם ממליצים? התקציב הוא עד 6,000. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אפשרי להביא מחשב נחמד בסביבות ה-2000 ש"ח וקצת יותר? היום חובה SSD במחשב חדש? והאם 4GB יספיקו לדעתכם לגלישה וללימודים? ומה לגבי מעבד? אטום יספיק?
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפשת מחשב נייד ללימודים הומניים. דרישות ממש לא גבוהות ברמת גלישה באינטרנט ושימוש באופיס למאמרים ומצגות. רוצה שישמש אותי ב3 שנים הקרובות ושיהיה נוח לנשיאה מכוונת למחיר באיזור ה2000₪ אשמח לפחות כמובן. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב נייד לחבר בשביל הלימודים לא מצאתי פורמט לנייד אז השתמשתי בפורמט של הנייח 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיפות לדרום אבל לא חייב 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עבור SSD גדול יותר/זכרון גדול יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט/סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מתכוון לשחק משחקים, חשוב שיריץ 4K בלי ב…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000שח 2. מה שימושי המחשב ? לימודים => עבודה משרדית/תכנות. (כל מה שמחקתי מהשאלון התשובה היא לא) 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: כפי שרשמתי מטרת המחשב היא ללימודים לכן אשמח למחשב עם משקל יחסית נמוך שיהיה נוח. העדפה לגודל מסך של 15.6אינץ מה שבאמת יעזור לי זה המלצה לאיזה חברה לקנות ממנה (ASUS LENOVO וכו') ואיזה כרטיס מסך וכו'. מעבד i5 250SSD כרטיס מסך טוב עם העדפה למסך מגע. מתכנן לקנות השבוע. (או בארץ או בחו"ל). תודה רבה לכל מי שיציע מפרט או יעזור בכל דרך.
-
- 13 תגובות
- 5.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני עובר דירה למטרת לימודים והגיע הזמן להתחדש במחשב נייד שישמש אותי לתואר וליומיום. יש לי אופציה לקנות בארה"ב ולהביא לארץ, רציתי לדעת אם זה באמת משתלם על פני קנייה פה. שמתי עין על הלנובו יוגה 730 אשמח לדעת מה דעתכם - איך הוא ועד כמה מתאים לצרכים שלי: https://www.amazon.com/Lenovo-Touch-Screen-Convertible-Quad-Core-Fingerprint/dp/B07GFCM7HH/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1535652735&sr=1-4&keywords=lenovo+yoga&refinements=p_n_size_browse-bin%3A3545275011%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A2289792011|2289793011%2Cp_n_feature_five_browse-bin%3A13580790011|13580791011|7817224011%2Cp_36%3A-90000 …
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת מחשב נייד ללימודים המטרה שיחליף מחברות ויהיה אפשר לכתוב עליו עם עט סטיילוס אז צריך מסך מגע שמתקפל אחורה כמו טאבלט ותומך בסטיילוס מספיק טוב בשביל לכתוב הרבה מלל השימושים בעיקר אופיס ואינטרנט ככה שלדעתי i3 יספיק מסך בין 13 ל 14 אינצ חובה ssd פחות משנה הנפח מעל 120 מספיק לי ועדיף לכמה שיותר קל ודק עדיף שיהיה יואסבי סי ומקלדת מוארת אבל לא חובה ראיתי מחשבים כאלה באתרים בסביבות ה2500 שח אבל אני לא יודע איך הם מבחינת הכתיבה אשמח לכל המלצה על דגם ספציפי או סתם דברים שכדאי לשים לב לפניי שקונים מוסיף לינקים של מחשבים שראיתי שיכולים להתאים, אם למישהו יש ניסיון איתם או יודע להמליץ https://ksp.co.il/?uin=68830&select=.268..27…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי, אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד ללימודים. צג 15", משקל מקסימום 2 ק"ג. מה דעתכם על "15.6 HP Notebook 15-DA0002NJ 4AV74EA i5-8250U תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 עד 3,400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מסמכים, תכנות, צפיה בסרטים, משחקי רשת (לא מחשב גיימינג אבל רוצה כרטיס מעבר לאינטל בסיסי) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב ללימודים, אך לא רק - המחשב גם ישמש אותי ליום יום ולא רק ללימודים. התקציב עד 6000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח אני מעוניין במחשב : 13.3" קל משקל (חשוב מאוד) זמן בטריה ארוך ככל האפשר אני מעוניין במחשב עם מעבד i3 לכל הפחות, אך מעדיף i5 שאר הפינוקים לא חובה אבל אפשריים. המחשב שתפס לי את העין הוא http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9783&perur=2&t=1&c=339 ולאחרונה גם קרץ לי המחשב הבא של אסוס http://www.fre.co.il/pl_product~165165161~39~89.htm שזול בכמעט 1000 ש"ח ידוע לי שהוא מצוייד כרטיס גרפי שכביכול אני לא צריך, אבל חוץ מזה נראה שהוא עונה על הדרישות. האם יש לכם הערות לכאן או לכאן לגבי המחשבים? האם יש עוד מחשבים שלא לקחתי בחשבון? - De…
-
- 8 תגובות
- 678 צפיות
-
-
הייתי בקשר עם מספר חנויות בתקופה האחרונה, והוצאו לי מספר הצעות, שונות: MSI PR600 שמפרטו: Core 2 Duo T5250 1GB DDR2 120GB S-ATA צורב דיוידי, מסך 15.4" רחב, בלוטות' (שהוא חובה בשבילי), וכל שלל האופציות האחרות - WiFi, כרטיס רשת וכו'. המחיר שלו הוא 3800ש"ח. מנגד, מצאתי את ה-Lenovo N100 0768 Core Duo T2350 1GB DDR2 120GB S-ATA צורב דיוידי, מסך 15.4" רחב, בלוטות' (שוב, חובה.), קורא טביעות אצבע (!!) וכמובן WiFi והשאר. והמחיר שלו הוא 3700ש"ח. כעיקרון, חפרתי את הרשת בחיפוש אחר בנצ'ים של המעבדים האלו, וה-T2350 עקף את ה-T5250, למרות היותו מהליין הישן של הכפולי ליבה. אז מה בעצם ההבדל בין הCore Duo ל-C2D? אם ישנן הצעות טובות מאלו, אנא העלו אותן, אני חייב לסיים את הסיפו…
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה יהיה כדאי אפשר לחרוג ל 3700. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ללימודים בעיקרון אבל אני אצטרך לעבוד עם תוכנות גרפיות (CAD)כמו Solidworks ואולי להריץ חשובים כבדים בPython -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 13.3 אינץ' עד 14 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעל בינוניות( מעדיף כרטיס מסך לא מובנה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי ללימודים בתקציב של 2000-3000 שקל. היא בעיקר תשתמש בו בשביל לגלוש, לימודים (אופיס וכו') ואולי Sims 4 (רק אם אפשרי להכניס בתקציב כמובן). תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אשכול זה לא קשור לאשכול הקודם שנפתח על ידי, והמחשב מיועד לאדם אחר. - אשמח להמלצה למחשב נייד עבור תקציב של 2000 ש"ח פחות או יותר. - מסך 13.3" או 14", רצוי כמה שיותר קליל. - שימושים משרדיים - כתיבה ואינטרנט. - דיסק קשיח בנפח של 500GB ומעלה (אין אפשרויות אחרות), אין צורך מיוחד בSSD, כונן היברידי = יתרון. - כל חנות אפשרית, בלבד שתאפשר רכישה שמנצלת את התקציב בצורה טובה. מאוד אשמח לעזרה!
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה קלה אפשרית עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ללימודי הנדסה וקצט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן מסוג SSD או NVMe בנפח של בסביבות 512GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב ללימודים שלא יהיה כבד מאוד לסחוב…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-