ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות, תכלס דיי גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר cs:go לפעמים tf2,minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות, מקסימום ביצועים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום, עקב תקציב דל מאוד המחשב שאני קונה הולך להראות ככה : AMD 4200+ ASUS M2N-E KINGSTON 1GB DDR2 667 X2 - 2GB TOTAL WD 250GB SATA2 16M POINT OF VIEW 8500GT COMPUCASE 6A19 השאלה: איך הכרטיס מסך למטרות משחקים סטייך GTA, FIFA, NFS, וכו'.... ?? נ.ב. התקציב שלי הוא 2800 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
יש לי נייד דל N5110, מעבד I7 ועוד כמה שטויות, הבעיה היא שהכונן הקשיח איטי מאוד, 5700RPM ומאט את המחשב... ראיתי את המוצר הבא : http://www.ebay.com/itm/2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-Caddy-Adapter-for-Dell-Inspiron-14R-15R-N5110-/280920688567?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item41682d87b7 ורציתי לשאול את דעתכם בנושא, האם כדאי להוציא את ה CD ולהכניס את המתאם הזה עם SSD ושהמערכת תרוץ עליו? אשמח לדעה לטוב או לרע..
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
היי כולם =] אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולפי המלצה של חבר באתי לפורום הזה ^^ יש לי תקציב של בערך 3500-4000 שקלים (כרטיס אשראי או מזומן). אני משתמש במחשב בד"כ לצורך משחקי רשת, אבל אני גם עובד הרבה עם וגאס ועם אנימטורים למיניהם (כלומר מטרות: משחקים קלים וכבדים + עריכה גרפית). ציוד היקפי: כרטיס רשת רגיל + אלחוטי, צורב (עדיף DVD), מקלדת ועכבר אלחוטי. לא לכלול במחיר מסך =] אני כבר קונה LCD 17" של LG עיצוב לא ממש חשוב, גם לא יהרוג אותי אם המחשב יהיה קצת רועש (אבל לא הרבה ). מערכת הפעלה כבר יתקינו לי, לא ממש אכפת לי אם חוקית =] אבל לא ויסטה.. ויסטה לא תומכת בכלום. אין ממש צרכים מיוחדים ^^ רק שיפעל מהר, לפחות 3 GHZ, שיהיה 1GB RAM ומעלה וזהו ^^ תודה רבה לעוזרים D:
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב לסטודנט ב1100$ בערך חשוב שיהיה קל - 2.5-1.5 קילו. שיהיה מחברה טובה. כונן קשיח לפחות 80 GB צורב DVD עם כל החיבורים bluetooth פחות קריטי אבל נחמד אם יהיה 802.11 /g חריץ לSD בעדיפות 1G זיכרון Intel Core 2 Duo 1.66GHz לפחות סוללה - שתחזיק כמה שיותר - לא תמיד יש שקע פנוי באוניברסיטה... משמש אותי בעיקר ללימודים לכן חשוב מאוד שיהיה קל בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט אך גם לתוכנות לעיבוד תמונה וסאונד (לא ברמה מקצועית) ולסרטים כמובן. ועכשיו האתגר: אני חייב את המפרט עוד היום או מקסימום מחר והכי חשוב אני רוצה לקנות את המחשב בארצות הברית. לא אכפת לי חנות פיזית או אינטרנטית גם איביי טוב - רק שתהיה אמינות מוכר גבוהה ואם אתם לא יודעים להגיד לי…
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש ב10,000 כולל מסך והשאלה שלי אם הכסף יספיק למעבד של 4 ליבות של אינטל ההכי חזק-extrime (נירארה לי שזה ההכי חזק לפי מה שאני יודע...)כאשר כל ליבה 2.400 אני חושב וזה ניקרא משהו עם q6700 ובנוסף למעבד הזה תוסיפו את הכרטיס מסך החזק ביותר של nividia-8800 gtx האם הכסף יספיק למחשב כזה חזק כולל לוח אם רציני וספק טוב? והאם מחשב כזה טוב למשחקים לפי דעתכתם? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אז ככה לחבר שלי נשרף לוח האם יש לו מחשב לא ממש חדש AMD 1500 אממ והמעבד לא עובד טוב אז גם אותו הוא צריך להחליף אממ אז בחנות יעצו לו לקנות: AMD athlon 64 3000 venice 939 GA-K8U 939 SB/lan/SA/USB ו כמובן גם - p4 / amd atx 500w המחשב מיועד למשחקים תוכנות וגרפיקה (ואינטרנט) ... כפי שהבנתם זה להכל... המחיר הוא : 1626 מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן קניתי LENOVO חדש ויש לי כמה שאלות: 1. עדיף להשאיר אותו במצב המתנה או לכבות אותו כשאני לא משתמש בו יותר משעה שעתיים? 2. כשאני בבית (או ליד חשמל) עדיף לעבוד עם החשמל מחובר, או שצריך לפרוק את הסוללה עד הסוף ואז לחבר לחשמל? 3.על המחשב יש את קבצי ההתקנה של המחשב (עם כל התוכנות הנלוות), במידה ואני רוצה לפרמט אותו, מה בדיוק אני צריך לגבות? זהו בנתיים. תודה, אביעד
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לרכוש מחשב נייד למטרת לימודים (אינטרנט, אופיס וכו') אין צורך בכרטיס מסך מעבר למובנה. עם זאת אני מחפש מחשב שיהיה מספיק חזק לשרוד את ה3 שנים הקרובות (ולכן חשבתי ללכת על מעבדי אינטל i3 או i5) גודל רלוונטי של מסך יהיה בין "13 לבין "14.4. התקציב למחשב הוא עד 3600 (כולל מערכת הפעלה). לאחרונה מצאתי בKSP שני מחשבים שאשמח אם בנוסף להמלצות שלכם תוכלו לחוות את דעתכם עליהם. הראשון: Samsung Q330-JA01IL השני: Asus A42F-VX059V אשמח לתגובתכם
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
היי לכולם אני מחפש מחשב כללי, בעיקר לגלישה וסרטים ואולי מדי פעם אם אוכל להריץ משחק פה ושם (אך זה לא בעדיפות) בתקציב של כ 2000 שקל (כמובן שחריגה של 100 עד 200 שקל לא תהיה נוראית). מסך יש לי כרגע כך שאין לי צורך לרכוש חדש. אני מאיזור חיפה כך שאשמח לקבל המלצות לגבי חנויות מאיזור חיפה והקריות. כמו כן, כיום יש לי מחשב (ישן) עם הרד דיסק 160 גיג'ה. האם כדאי להעביר גם אותו למחשב החדש או שלעזוב את זה, או שזה יכול לגרום לצרות שונות ועדיף לוותר על זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד HP Pavilion dv9000 כבר מעל שנה, לאחרונה עברתי על רשימת התוכנות המותקנות והסרתי כאלה שלא נעשה בהן שימוש, בינהן גם כמה כלים שונים של HP שהגיעו עם המחשב. בגדול המחשב עובד כרגיל אבל קרה משהו מוזר: הנורות שצמודות למתג ה wifi ולמתג הטאצ' פד, דולקות רק כאשר מכבים את האמצעי, כלומר דולקות רק בכתום כשמדליקים את האמצעי (wi fi או טאצ' פד) הנורות כבות במקום להאיר בכחול. האמצעים פועלים כמו שצריך. מישהו נתקל בזה ? אשמח לפתרון. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד והתקנתי ווינדוס. עכשיו כל מה שנשאר לי זה להתקין דרייברים. זה דף מהאתר הרשמי של דל עם כל מיני דרייברים למחשב: http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON_N5010&os=W764&osl=en&catid=&impid= השאלה שלי היא אילו דרייברים מהרשימה שיש שם אני צריך להתקין? יש שם דרייברים גם לכרטיס מסך של ATI ולי יש כרטיס מסך GMA HD מובנה של אינטל ויש שם עוד כל מיני דרייברים מהקטגוריות השונות. מה אני צריך להתקין וממה אני צריך להתעלם? ואיך אני בודק מה מותן אצלי במחשב במידה ואני רוצה? תודה מראש!!!
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות וסרטים. * גודל המסך? 13-15.6 מאט * רזולוציית המסך? כמה שיותר בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל לא על חשבון ביצועים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב כמה שיותר בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף אבל לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- עדיף שהצורב יהיה בתוך המחשב ולא חיצוני. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום, בשמחה וששון קניתי דיסק קשיח חדש בגודל 160GB לנייד מסוג LG LS50. אך בביוס כתוב לי רק 137GB. האם יש צורך לעשות הגדרות כלשהן או לעדכן את הביוס? אולי הכונן פשוט גדול על המחשב שלי? ד"א ניסיתי לחפש עדכוני ביוס באתר של LG אך לא מצאתי, אז אם אתם מכירים משהו תרשמו במידת הצורך. תודה
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
ידידה שאלה אותי אם המבצע של לאומי לרכישת נטבוק S10-2 של לנובו לסטודנטים שווה? הנה המפרט של המחשב שמדובר עליו: http://students.leumi.co.il/LeumiCnt/MediaServer1/208018_lenovo_netbook.pdf בלאומי לוקחים על זה 1500 שח. על פניו זה נראה כדאי (המחיר הכי זול בארה"ב הוא משהו כמו 410 דולר עם מס מקומי, שזה כמעט זהה ) קנייה שווה? היא רוצה נטבוק עם מסך גדול ככל האפשר.. הבעיה שהתקציב הוא עד 1700 שח האם יש דגם אחר בתקציב הזה שיהיה עדיף?
-
- 3 תגובות
- 879 צפיות
-
-
מפרט כמעט שלם.. מעבד לוח כרטיס מסך זיכרות הארדיסק ומארז.. השימוש של המחשב יעשה בטלוויזיה של האייר 37 אינצ'.. אז אני צריך יציאת אייג'די והספק שיש לי כרגע הוא ספק כוח OCZ 600W Stealth X Stream .. אז אני גם לא צריך ספק.. תודה רבה מראש..
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות בימים הקרובים מחשב חדש למשחקים ולהלן הפרטים: - התקציב המקסימלי הוא 4500 ש"ח. עדיף כמובן כמה שפחות, תוך שמירה על הצרכים שארשום בהמשך. - לא ניתן לחרוג מהתקציב. - המחשב ישמש בעיקר לתכנות ולמשחקים. - מיועד למשחקים החדשים ביותר (כדוגמת AC ו-COD וכו'). - כרגע יחובר למסך בעל רזולוציה 1680x1050 ובהמשך למסך 1920x1080. - נא לכלול גם צורב (פשוט רגיל ומינימלי). - שיהיה שקט במידה סבירה (לא דרישה חשובה כל כך). - לא מתוכנן OC. - לא צריך לכלול תכנות נוספות כגון Windows ו-Anti-Virus. - עדיפות גבוהה מאוד ל-KSP. (גר באזור תל אביב). - רצוי שהמחשב יהיה עם אופציה קלה לשדרוג בהמשך. כרגע יש לי מפרט שמעט חורג מהתקציב, אבל אשמח בכל מקרה לשמוע את דעתכם לגביו ושתשפרו אותו…
-
- 3 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת הנייד הנ"לhttp://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-nvidia.htm זהו Deal latitude D630 with nvidia display card כולל התוספות: Vista buisness, 120GB 7200RPM, 2*1GB RAM, שימושים:תכנות, גלישה, משחקים (כמו NFS MOSTWANTED) אני אריץ על המחשב VMWARE, עם UBUNTU LINUX, לכן אני צריך מחשב עם 2GB זיכרון. חשובים לי הביצועים לכן משדרג לדיסק של 7200RPM מה דעתכם, גם בנוגע למחיר תודה!
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
המסך שלי תומך בDP אך מחובר בDVI מה ארוויח אם אחבר אותו בDP?
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
- 1 follower
-
-
תמיד מדברים על כאלו דברים אבל האם באמת יש חיה כזו?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אפשר בבקשה להשוות בין שני מחשבים האלה? נראה שאפשר למצוא שני המחשבים במפרטים דומים (יכול להיות, אני טועה כאן). אני יודע שאחד מיועד לשוק ביתי והשני לשוק עיסקי. אבל מה זה אומר תכלס? אמינות? אחריות? איכות חלקים, כגון מקלדת, מסך, פלסטיקים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 927 צפיות
-
-
חבר ביקש ממני שאבנה לו מחשב לגיימינג, סרטי HD ושימוש משרדי בתקציב של 4500 ש"ח, כולל מסך. הוא ביקש בתוקף מסך 20" מכיוון ש-22" זה גדול לו מדי. הוא ביקש מחשב לא חרישי, אבל לא איזה סוס על סטרואידים. *הוא קונה את המחשב מאיזה עובד של אבא שלו או משהו, כך שיקבל הנחה של בערך 400 ש"ח. המלצתי לו על המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ₪853 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪486 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ₪305 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ₪355 כמות:1 http://www.skypc.c…
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף. מתאפשרת חריגה סבירה. אני יודע שזה מופיע בעוד סעיף למטה. אבל התקציב כולל מחשב + מסך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים. לא hardcore gamer, אבל רוצה את האופציה לשחק בכל דבר שיוצא בעתיד הקרוב וכמה שנים בלי להתעסק בצורך לשדרג את המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD אחד שאקח מהמחשב הקודם שמת, אבל ממה שזוכר הוא לא גדול במי…
-
- 3 תגובות
- 5.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מתכנן לקנות שני מחשבים, אחד לעבודות פיתוח כבדות, שתקציבו 3500 ש"ח והשני לעבודות פיתוח קלות, שתקציבו 2500 ש"ח. פרטים שרלוונטיים לשניהם: 1. עדיפות למעבדי אינטל. 2. שקטים. הם לא צריכים להיות יפים או אלגנטיים, אז ניתן להתפשר בקלות על מארז מכוער כמו הלילה, אבל שיהיה שקט! 3. לא מתוכנן OC 4. לא צריכים ציוד הקפי או מסך. 5. ישמשו גם לצפייה בסרטים. 6. בשניהם צריך צורב DVD, דיסק קשיח של 320 ג"ב וזכרון של 2 ג"ב. 7. המחשב ה"כבד" צריך לדעת לתמוך בשני מסכים במקביל וחיבור לטלוויזיה. ה"קל" רק צריך יציאה למסך. 8. בשניהם אפשר לחרוג ב - 200 ש"ח, אבל עדיף שלא... המפרטים שיש לי נכון לעכשיו: א. המפרט למחשב ה"כבד": Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case 690.00 Computer Inte…
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-