ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
שלום, חג שמח. קיבלתי אתמול מחשב נייד חדש עם מעבד I5-450M 4 ג'יגה זיכרון DDR3 ועוד. משום מה, המחשב מרגיש איטי מדי, חשבתי שהמחשב פשוט "יעוף", אני צריך להסביר את העניין של האיטיות - המחשב לא איטי בפעולות כמו כיווץ, פתיחה של כיווץ, מבחני ביצועים (שיצאו טובים יותר ממחשבים בעלי מפרטים זהים) אלא במערכת הפעלה - העלאה של הווינדוס שלוקחת הרבה זמן (הרבה יותר מAMD64-3000 שהיה לי), בנוסף יש השהייה מדי פעם בכניסה לתוכנות ודברים כאלה. מה יכולה להיות הסיבה? הווינדוס שאייסר מביאים איטי יותר ? ושאלה שניה, כשאני נכנס למנהל המשימות - ביצועים, אני רואה בזיכרון פיזי סה"כ3766 מ"ב ולא 4000. כמו כן גם במקש ימני על המחשב שלי, אני רואה זיכרון מותקן - 4GB ניתנים לשימוש - 3.68 לאן נעלמו השאר? תודה רב…
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי בהמלצת הפורום מחשב נייד חדש - Lenovo u430p רציתי לדעת איך להשתמש בפעמים הראשונות, ואם בכלל יש חשיבות לכל זה ? בהתחלה הטענתי אותו הרבה זמן (לא יודע אם זה קריטי אבל ליתר בטחון), אם יש עוד משהו שמומלץ לעשות בהמשך ? אם יש עוד טיפים לשמירה על הסוללה, זה יהיה מעולה (לא הצלחתי למצוא בפורום אשכול בנושא). תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, נקנה מחשב נייד חדש חברת TOSHIBA מדגם a665-s6080 . המחשב בא עם מערכת win 7 home premium מותקנת. הבעיה : קיימת רק מחיצה אחת שהיא בגודל של כל הכונן הקיים במחשב( 500GB). * בעזרת האופציה SHRINK אשר קיים בDISK MANAGMENT בווינדובס הצלחתי להקטין את המחיצה הראשית ל260GB אך זה עדיין לא מספיק. * באותו הDISK MANAGMENT קיימת מחיצה בגודל של 1.4GB וכתוב RECOVERY PARTITION - יכול להיות שפה קיימת ההתקנה. האם קיימת התקנה נסתרת של הווינדובס ? אשר אפשר להתקין מחדש ובצורה טובה ? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה בOFFICE קבצים גדולים אינטרנט מסיבי ,חשוב שיעבוד חלק ומהר. * גודל המסך? 15.6 אם יש הצעות של גדול יותר גם מוכן לשקול * רזולוציית המסך? טובה, מחשב שיהיה אפשר לשבת עליו הרבה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לחיי סוללה ארוכים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 250 , אם אפשר לשים עוד אחד רגיל אז יתרון * כונן אופטי? עדיפות קלה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחד…
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
שלום, קוראים לי דן ואני מחפש מחשב נייד שעתיד לשמש אותי לכמה דברים בעיקר: 1. גלישה באינטרנט 2. הרצת סרטים - כולל סרטי HD. 3. אופצייה להרצת תוכנית עריכה בעתיד - שבחשב יהיה 4GB זכרון אבל בנוסף סלוט פנוי - על מנת שאני יוכל להרחיב בעתיד, בנוסף מעבד סביר+ אני מאמין שI5 או I3 יתכנו מענה טוב תגידו לי מה אתם חושבים, עכשיו הדברים שהכי חשוב לי זה האינטרנט והסרטי HD - כמה יעלה לי מחשב כזה? במידה ואני ירצה מחשב חזק יותר שחזיק גם הרצה של תוכנות - כמה יעלה מחשב כזה? כיצד SSD קטן למערכת ההפעלה יעזור? האם הוא יעזור ואם כן כיצד? תודה, דן מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וסרטי HD, יתכן גם הרצת תוכנות לעיבוד נתונים בעתיד (לא מחייב). * גודל המסך? מסך גדול 15.6 * משקל רצוי? כמובן שרצוי כמה …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב DELL Inspiron 1545 T6400 250 GB 2GB זיכרון מחשב ממש חדש מהקופסא , שמתי לו XP ועוד לא מילאתי אותו במידע עכשיו כשאני עושה לו הפעלה מחדש אז המחשב נתקע בערך 30 שניות ואפילו יותר על השולחן עבודה (עוד לא מראה אייקונים) , ורק אחר כך יש אז הצליל הזה של כניסה לווינדווס מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אהלן! היום קניתי את המחשב החדש הנייד של HP, מדגם 1330EJ, לא היה את ה 1340, וההבדל הוא 4GB אל מול 2 שיש לי כרגע (ו250HDD במקום 320). בכל מקרה המחשב עלה 4300, וכרגע אני עובד דרכו... לפני שאני מחליט להתקין דברים על המחשב, האם יש המלצות שונות מה לעשות עם המחשב? כמו סוללה איפה להניח או לא להניח את המחשב (כרגע על המיטה) וכדומה... תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי. * מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, לימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14" לא חשוב * רזולוציית המסך? לא קטן מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה, עדיף מוארת * משקל רצוי? קל ככל הניתן פחות מ 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרט, לא מעט מדי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (HDMI, VGA,USB) * Bluetooth? - אם אפשרי, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD יכול להיות יתרון, אבל גם שלא יהיה קטן מדי. דיסק קשיח לפחות 500 גיגה * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צריך מפרט או מחשב נייד חדש 6K המחשב לאינטרנט +אופיס משחקים קלים כמו NBA LIVE .. יותר טוב אם החנות תיהיה מצפון.. המחשב עצמו ישמש כנייחח ולעיתים רחוקות כנייד אז הבטריה לא כול כך חשובה אך עדיפות לבטריה טובה תודה מאור
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
יש לי תקלה מוזרה מאוד במחשב החדש של HP מדגם 250 G1, מותקנת עליו מערכת הפעלה מקורית WINDOWS 8.1 STANDARD ושאני בא לבצע RESTART או כיבוי, הוא כותב על המסך שזה מתבצע ולאחר מכן נהיה מסך שחור לחלוטין, ועד שאני לא לוחץ בעצמי על הכפתור כיבוי ומדליק אותו בעצמי, המחשב לא מעלה את מערכת ההפעלה אלא נשאר תקוע על מסך שחור. חוץ מהתקלה הזו, אין בעיות ביצועים כלל. איך פותרים את זה? וממה זה נגרם? כבר ביטלתי את האופציה HYBRID SHUTDOWN שאמרו בפורום אחר לבטל.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי ביקשה עזרה בנוגע לנייד חדש. התקציב לא מוגדר, אבל כנראה שבאזור הששת אלפים שקלים ודרומה. המחשב לא מיועד למשחקים אלא בעיקר לאופיס, קצת תוכנות, סרטים וכו'. הייתי שמח לקבל קצת המלצות\ קישורים לניידים בתקציב,אני משתמש בנייד ישן של דל ומרוצה ממנו מאוד, כך שמבחינתי יש עדיפות למחשבי דל, למרות שכל חברה טובה אחרת תתאים גם כן. תודה מראש, עומר
-
- 0 תגובות
- 825 צפיות
-
-
היי, חדש פה - נעים להכיר. אני רוצה לקנות בקרוב מחשב נייד חדש, אלו הבקשות שלי: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, משחקים - עקרונית כבדים אם זה אפשרי בתקציב הזה * גודל המסך: 15.6 * רזולוציית המסך: לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: NUMPAD * משקל רצוי: כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: אם אפשר אז עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * Bluetooth: בלי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256GB SSD/כונן משולב * כונן אופטי: בלי כונן אופטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גודל המסך?מ15'' -13'' * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? די ארוך אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?160-GB * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אין,חברה עם אחריות ארוכה היי אחי מעונין להתחדש בבמחשב נייד.הוא ישתמש בו להורדות סרטים אופיס ואינטרנט התקציב כאמור הוא 5000 ש"ח אך רצוי כמה שפחות.תודה!
-
- 4 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטפליקס, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות. עדיף שקט אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 8. האם ישנה העדפה …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר הביא אליי את הלפטופ שלו כי תוכנות לא התקינו לו כ"כ בויסטה, אחרי 2 דקות של שיטוט במחשב פתאום הכל קפא ואחרי כיבוי לא מסודר שומדבר לא עובד. המחשב עושה רושם שהוא נדלק אבל המסך נשאר שחור ושום מקש לא מגיב. מישהו נתקל בתופעה ויודע מה לעשות? המחשב הוא HP Pavilion מדגם dv6636nr. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב נייד חדש לצורכי עיצוב גרפי , פוטושופ 3dmax וכולי' התקציב הינו 4500 ש"ח נא לא לחרוג מהתקציב יותר מידי אשמח לעזרה ! תודה =] עריכה: הציעו לי בחנות אחרת את המחשב הבא (לא בחנות של האתר, חנות אחרת), ב-4000 ש"ח: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6487 השאלה שלי אם המחשב הזה עדיף על הג'יגהבייט שחשבתי לקנות עד עכשיו (http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9401) שעולה 4200 אשמח לתשובה, תודה.
-
- 6 תגובות
- 777 צפיות
-
-
חבר שלי לאחרונה רכש את המחשב הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13137 והוא פתאום ראה שבחנות אחרת יש את המחשב הזה: http://www.1pc.co.il/product-3268-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Asus_X550CC_XX109H.aspx שבתכלס ההבדלים בינהם זה המעבד i5 לעומת הi7 והקשיחים (אצל אחד 750 גיגה במהירות 7200 בזמן שאצל האחר טרה זכרון במהירות 5400, בהזדמנות נשמח לדעת אם יש הבדל בין שתי המהירויות) בכל מקרה הוא כרגע מתלבט האם לבטל את ההזמנה שעוד לא הגיעה (וכנראה תגיע ביום ראשון) לביתו ולהזמין את האחר או שלהמשיך עם ההזמנה, בכל מקרה לפי החוקים אני אמלא את הרשימת דרישות: 1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב…
-
- 9 תגובות
- 731 צפיות
-
-
היי חברים (: אני צריך מחשב חדש ללימודים ולמשחקים קלים בשביל להעביר את הזמן (כרטיס גרפי מובנה במעבד...) אני רוצה שיהי לו 4 גיגה ראם (אם יהיה יותר אני לא יתנגד...) מעבד I3 או I5 שיעשה את העבודה לכמה שנים טובות של לימודים... חשוב שיהיה לו HDMI אבל לא חובה...אבל מה שכן חובה ומאוד חשוב לי זה שתיהיה לו סוללה חזקה שתחזיק להרבה זמן כדי שאני לא ירוץ כל היום בין מטענים... התקציב- 2500-3500. אני צריך רק דגם ספיציפי כי אני יקנה את המחשב מחבר שהוא יבואן... הוא הציע לי את המחשב הזה במחיר של 3000...יש לו בעיה מסויומת ? או לסדרה ? (G6) או שהוא מחשב טוב ולקנות אותו ? אם יש לכם הצעות אחרות בבקשה תגידו לי דגם בטווח מחיר הזה זה המפרט של המחשב : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/3…
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
תקציב: 2,500-3,500 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ועריכה גרפית (פוטושופ ואילוסטרייטור), כל מה שמעבר לכך יהיה רק לבונוס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 11" ל-14", אני מעדיף לא יותר מזה. * רזולוציית המסך? מעדיף FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע יהיה מאוד נחמד. * משקל רצוי? סוג העבודה שלי מכריחה אותי לנסוע כמעט כל הזמן והתכנון לקחת את המחשב לכמעט כל מקום, אז אני מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי שמח לסוללה של 5 שעות+-, כמובן שעדיף יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? …
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות מחשב נייד חדש. כרגע אני מתלבט בין ה-ideapad s400 של לנובו וה-x402 של אסוס אבל אני לא מקובע על שני הדגמים האלו. טווח המחירים הוא עד 3,000 ש"ח עם אפשרות לחריגה מאד קלה. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט ומדי פעם צפיה בסרטים. * גודל המסך לפחות 14 אינץ'. מעדיף מסך מט. * רזולוציית המסך פחות רלוונטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד שני קילו. * אין צורך בזמן סוללה ארוך במיוחד. ארבע שעות עבודה מספיקות. * יציאת hdmi * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה. מעדיף משולב ssd. * כונן אופטי? לא הכרחי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. …
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד עוד חודש ואני מחפש מחשב נייד, השימושים של המחשב הם אינטרנט, מוזיקה (סינכרון איפוד ושמיעת מוזיקה) ואופיס. אני אלמד חשבונאות סוג הלימוד של החומר הוא הרבה גראפים ונוסחאות ברוב הגדול של השיעורים ככה שלא זה אפשרי להשתמש במחשב במקום מחברת (מכמה סטודנטים ששמעתי זה אפשרי להשתמש במחשב במקום מחברת בחלק מהשיעורים) לכן אני רוצה להשאיר את האופציה הזאת פתוחה בכך שאני אקנה מחשב עם מסך של 13.3 או 14 ולא כבד, לא עם מסך 15 ששוקל כמעט 3 קילו. עוד חיסרון של מחשב 15.6 עם ליבה כפולה שהם מתחממים מאוד (מנסיון של הדל אינספיריון 1545 שיש לי בבית, המקלדת פשוט בוערת) התקציב שלי הוא עד 4000 כי אני גם רוצה להוסיף רמקולים בסביבות ה 800 שקל ככה של Bose או אולי קצת יותר זולים. אני לא…
-
- 2 תגובות
- 583 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש לסטודנט למדעי המחשב. התקציב המשוער הוא 6000 ש״ח. על המחשב להיות נייד ובעל איכות בנייה גבוהה. המחשב לא ישמש למשחקים ולכן אין חשיבות לכרטיס מסך. מטרות המחשב? כאמור, המחשב מיועד לסטודנט למדעי המחשב וישמש לפיתוח ולעבודה משרדית כללית. כמובן שיעשה בו שימוש רגיל כמו צפייה בסרטים וכדומה * גודל המסך? עדיפות למסך מט אך לא חובה, גודל המסך ״14 או ״15.6 * רזולוציית המסך? פתוח לדיון * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיוכל לעמוד ביום לימודים שלם, כ 8-10 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eS…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך לרכוש בקרוב מחשב נייד שהשימוש העיקרי שלו יהיה עבודות באופיס וכו', ובאינטרנט. משחקים זה לא יהיה התחום העיקרי שלו, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר להעביר בו את הזמן במידה ואני נמצא במקום שכוח אל.... נכנסתי לאתר של פאנדה (אני בטוח שכולכם מכירים, אבל בכל זאת www.pandas.co.il) וראיתי שם המון מחשבים ניידים. אין לי מושג מה לבחור, ומה ההבדל בין אחד מהשני. ראיתי שהמחירים מתחילים פחות או יותר מ 5K ש"ח, שזה מחיר סביר. אין לי שום סיבה להשקיע על מחשב יותר מדיי, כי כמו שאמרתי הוא צריך להיות בסיסי - לעבוד טוב בלי בעיות להרבה זמן, אבל לא עם יכולות גבוהות מדיי. אין לי מושג מה חוות הדעת שלכם על פנדה, אבל שלי היא מעולה. חבר שלי קנה לי משם מחשב לפני כשנתיים וחצי, מחשב שאז…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי בדיוק מחשב נייד חדש. המחשב הינו מחשב חזק, DELL XPS 13, עם מעבד p8600 ו4 גיגה זכרון. בגדול חשבתי שאני אעיף את ויסטה ואחזור לXP, כל מי שאני מכיר שיש לו ויסטה ממליץ לי לעשות את אותו דבר, מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 944 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים די בסיסיים - הרבה חלונות פתוחים במקביל, קבצי אופיס, צפייה בסדרות וסרטים. אני מסתובבת איתו הרבה אז הוא צריך להיות קל יחסית. מסך FHD ומעלה. סאונד טוב. 13.9/14 אינץ' מחפשת נייד דק ככל שניתן, אופציה ל 2in1 אבל לא הכרחי. עדיפות למסך מגע. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…
-
- 7 תגובות
- 936 צפיות
-