ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם למישהו מהמשפחה יש בקרוב יום הולדת והמשפחה ביקשה ממני להרכיב מחשב ומכיוון שכבר הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני ממש לא מעודכן אשמח לכל עזרה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?תקציב עד 5k , לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים (בינוניים עם אופציה לכבדים) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך 22", מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך הכל 5. …
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
יש לי מחשב קיים שהוא יחסית טוב .. מריץ משחקים אבל לא בביצועים מקסימליים . ואני רוצה לשדרג חלקים מסויימים בתוכו ... אין תקציב מסויים .. העיקר שיהיה חלקים טובים שייתנו לי ביצועים מקסימאליים לטווח של שנה ככה .. אחרי המפרט הראשון אני אכוון יותר לתקציב .. המחשב הקיים : INTEL C2D E6400 2.1GHZ לוח אם של אינטל לא זוכר בדיוק את השם .. משהו מולטימדיה .. 2GB RAM 667MHZ DDR2 HD 250 ( לא צריך יותר ! ) צורב וכל הבולשיט הזה לא צריך !.. ATI X1950PRO 256MB אין קירור = אני צריך .. ספק 550 W שקניתי לא מזמן.. ומסך 22 SAMSUNG ציוד היקפי לא צריך ! .. השיפורים היחידים שאני צריך זה בעיקר זיכרון , וכרטיס מסך .. למעבד והלוח אם אני לא סגור אם אני חייב להחליף או לא .. אז תעזרו לי לגבי זה .. תודה …
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכיבו לי פה באתר.. בעקרון, אני צריך מחשב למשחקים ואינטרנט. סך הכל, המינימום שאני רוצה הוא להפעיל משחקים כדוגמת CRYSIS על המקס בצורה חלקה. שווה להוסיף כסף ולקנות את מעבד הE7400 במקום הE5200? אני שוקל להתעסק בOC..ה5200 עם הלוח אם והמאוורר שבמפרט יאפשרו לי? כשיש בכלל טעם לקנות מעבד 7400 בהשוואה לשאר המפרט ולמטרת קניית המחשב בכלל[גיימינג]? אני מתכנן לקנות בנוסף מסך סמסונג T220 22 אינץ. מהידוע לי זה מסך מאוד איכותי. ידוע רק למישהו אם הוא תומך בHD? איך המארז Compucase 6C28 Midi Tower? מבחינת קירור ונוחות, אין שום בעיה? אחרי הכל הוא זול מאוד... תודה רבה. מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore 1 370 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS כ…
-
- 13 תגובות
- 922 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 1800 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, , הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא . 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב. אני מתקין לינוקס. מצורף מפרט שבניתי. אשמח לקבל חוות דעת לגבי ההתאמה ברמה של הרכיבים השונים ולגבי ההתאמה לשדרוג עתידי. תודה מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box ¤323 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1208 לוח אם Gigabyte GA…
-
- 2 תגובות
- 555 צפיות
-
-
בדקתי את המחשב הזה והוא די זול דרך EBAY... הם לוקחים על הלפטופ 730$ ועוד 85$ משלוח שיוצא סך הכל 941$ (הוספתי 15.5% מע"מ) ויצוא 3950 ש"ח (4.2 ש"ח לדולר) בארץ הלפטופ הזה עולה בסביבות ה-6000 (ועדין דרך האיביי המפרט טוב יותר) מישהו קנה פעם לפטופ דרך איביי? האם זה טוב (כי סך הכל למוכרים יש ניקוד גבוה) http://shop.ebay.com/items/?_nkw=hp+tx2z&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=&_osacat=58058
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, בניתי מחשב לאמא שלי למיילים ותוכנות קלות (MSN, SKYPE ETC... אני לא ממש מעוניין לעבור את רף ה1500 ש"ח מכיוון שלא צריך יותר מזה לשימושים שיעשו במחשב. הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-G31M-S2C ¤283 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤245 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤131 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤133 מארז: [..] ANTEC NSK4400 w/o PSU ¤193 ספק כוח: [..] JSP-TECH EZ-COOL 450W : PS-05 - RETAIL ¤157 שירותי מעבדה: [..] ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤1516 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il איך הוא? אגב, השתמשתי במפ…
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
-
המחיר הסופי ~1800 ש"ח מחו"ל באריזה: מדריך, "תיק עטיפה", אחריות, דיסק גיבוי, מטלית, שנאי, כבל חשמל, המחשב והסוללה אין לי יותר מדי זמן כרגע, לכן הנקודות נרשמו בזריזות, אם משהו לא ברור תשאלו מסך מט בהירות מעולה ואחלה זוויות צפייה, אפשר להשתמש בשקט על 40% בהירות הכל עובד מצויין מהקופסה, אין יותר מדי דברים שצריך למחוק, ההארדיסק לא מפוצץ בשטויות נכבה ונדלק בזריזות מקשי המקלדת מרגישים מעט זולים יותר ממה שציפיתי אבל היא עדיין מצויינת - מאוד קטנה אבל בזכות הרווחים ניתן מיידית להקליד על עיוור בלי טעויות, זאת גם הסיבה שאני לא רואה טעם בחריטה או מדבקות חסרון "רציני" במקלדת - אנד, הום, פייג' אפ ודאון נמצאים על מקשי החצים וניתן להשתמש בהם בעזרת מקש אף-אן מצלמה ומיקרופון עובדים …
-
- 62 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
חברות וחברים, אני מחפש מחשב נייד. הדברים שעליהם אני לא מוכן לוותר הם: משקל עד 2 ק"ג - לכן אני מוכן להתפשר על גודל מסך של 12-13 אינטש. מעבד כפול ליבה לפחות 2 Ghtz. שני ג'יגה RAM ראיתי את המפרט של Acer Aspire 2930Z והוא נראה לי מתאים. אבל האם יש עוד דגמים שעונים לקריטריונים הנ"ל? (בעדיפות למסך 13 אינטש)
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
היי, שני מחשבים: צרכי גיימינג, בשבילי: התקציב גדל - אני זקוק למחשב נייד לצרכי גיימינג בתקציב של עד 6.5K, אפשרות לחריגות קלות בלבד. כשאני אומר גיימינג אני מדבר על משחקים כמו Team Fortress 2 ודומיו. מראה חיצוני חשוב! אני צריך משהו אסתטי ולא מרובע מידי. מחשב לאחי, אוניברסיטה: עד 4K. גם פה המראה חשוב. יש המלצות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט מחפש מחשב נייד קל וקטן. סביבות 13 אינץ עד 2 קילו. סוללה שתחזיק יחסית הרבה זמן מעמד והכי חשוב - מהירות, לפחות 2GH. מעדיף מערכת הפעלה XP ולא ויסטה. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהמליץ לי ........ תודה רבה!!!!!
-
- 6 תגובות
- 767 צפיות
-
-
מחשב קופלט כולל מסך וציוד הקפי (מקלדת עכבר רמקולים) בין 3000 3500 מחשב שיחזיק לשנתיים שלוש הבאות..... מחשב למפקד שלי..ואולי גם לילדים הקטנים שלו.....גילאים 10.. עבודה בסיסית תוכנות וכרגיל לא משו מיוחד.... אני לא מעודכן בחומרה בנוגע ללוחות כ.מסך ומעבדים.......מה כרגע עדיף ומשתלם אני גר באיזור הצפון ואני יכול להגיע לחנויות OMC\KSP\FOXPC
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
מעבד: Intel Dual Core E7400 לוח אם:INTEL-G31/1600MHZ/biostar דיסק קשיח: 500GB SATA II 16M-7200RPM זיכרון פנימי: 4096MB DDR2 PC6400/800Mhz/KINGSTON צורב: DVDRW X22-S.ATA + תוכנת צריבה NERO כרטיס מסך: Connect3D HD4870 512MB GDDR5 מארז +ספק: מארז כנראה בחירה בחנות וספק 450W (לא יודע אם הספק ג'נרי או לא אבל אני יבדוק את זה לפני הקנייה) ציוד היקפי: מסך ENVISION LCD 22 ניגודיות 1:10000 זמן תגובה 5ms מקלדת + ועכבר אופטי ארגונומי מחיר כולל:3299 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב עד 3300 ש"ח, קנייה בתשלומים. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, ער…
-
- 2 תגובות
- 472 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט- שימושים כלליים (גלישה, הרבה מאוד הורדות, סרטים, מוזיקה) ואולי כדאי להשאיר את אופצית המשחקים הקלים פתוחה- לא יודעת איזה משחקים. אולי GTA? או שזה לא נחשב למשחק קל? (נראה לי אפשרי במסגרת התקציב להשאיר את האופציה הזאת פתוחה, מאחר ואני לא צריכה מסך).עד היום היתה לי מערכת מבוססת AMD, עד שהלוח מת. אני לא יודעת אם כדאי להשאר עם AMD או לעבור לאינטל. לא ממש אכפת לי. בלי OC, אין לי צורך בצורב DVD או מערכת הפעלה. זכרון 2GB (לא גינרי) והארדיסק הייתי מעדיפה של WD ולא של סמסונג- 500GB אין צורך במקלדת/עכבר. כרטיס המסך הנוכחי שלי הוא- ATI RADEON 9550. אתם חושבים שזה מספיק למשחקים קלים, או שצריך להחליפו? לא אכפת לי להחליפו, כל עוד זה לא חורג מהתקציב. דבר…
-
- 13 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אפשר למשל להחליף מעבד וכרטיס מסך למחשב נייד אם כן יש מצב להמלצות מסויימות?
-
- 4 תגובות
- 541 צפיות
-
-
העברתי מפורום כרטיסי מסך. חבר ביקש ממני לעזור לו לבחור בין 2 מחשבים ניידים של DELL כמה שהבנתי מהמפרטים, בראשון יש 4 ג' זיכרון ובשני 2 ג' וההבדל המשמעותי השני הוא בכרטיס מסך. בראשון- NVIDIA Quadro NVS 160M, 256MB With Express Card ובשני- Integrated Intel Mobile GMA X4500HD Shared איני יודע עד כמה ההבדלים חשובים. בכסף, ההבדל הוא של כ200 דולר. מה דעתכם? נייד א' דגם המחשב New!!! Dell Latitude TM E6400 Intel 45 Express Chipset מסך רחב 14.1 Wide XGA +active matrix (LED Display ) displays resolution 1280*800 pixels Include Integrated 0.3 Mega Pixel Camera with Microphone מעבד Intel® " Core Duo 2" Processor P8600 Model ( 2.40 GHZ , 3MB Smart L2 Cache , 1066MHZ FSB ) זיכרון…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כאשר אני פותח את הpresonlize ונכנס ל display setting נפתח לי חלון עם 2 מסכים גם כאשר אין מסך חיצוני מחובר וכאשר אני מחבר מסך חיצוני זה לא פועל בתודה יורם
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני צריך נייד לדברים בסיסיים, וגם אני צריך להריץ עליו , Visual Studio, Lightroom ותוכניות גרפיות פשוטות למדי, לא מסובכות אבל לרוב לנסעיות ושימוש רגיל לחלוטין, ללא משחקים עד 4000 ש"ח האם המחשב הזה מספיק לי? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm וגם אני רוצה כמה שיותר קטן, אם היה נטבוק מספיק חזק ל Visual Studi.net הייתי לוקח אותו מה האפשרויות האופטימליות שיש לי?? תודה
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר חיפוש פה בפורום לא מצאתי משהו תואם למה שאני צריך בגדול אני צריך מפרט למחשב חזק עד 4000 ש"ח (אפשר חריגה קטנה) השימושים של המחשב הינם בד"כ ללימודים,סרטים ומדיה כמו כן חשוב לי שיהיה לי כרטיס מסך עם יציאה לטלוויזיה (רגילה ולא HDMI) , לא צריך כרטיס מסך מטורף כי אני לא גיימר אבל אני רואה כרטיס מסך שיעמוד במשחקים נורמלים אבל לא מטורפים. כמו כן צריך מסך רמקולים ועכבר ומקלדת (על העכבר והמקלדת אפשר לקנות משהו זול בינתיים אבל טוב כי זה משהו שאפשר יהיה להוסיף אחר כך שיגדל התקציב) תודה על העזרה, נ.ב. עדיפות הקנייה היא בKSP אבל ראיתי שחלק מהחלקים שם יותר יקרים מרוב האתרים באינטרנט.
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
מארז - ATX מפואר+X2 USB קדמי 480W לוח אם-INTEL G31/1600MHZ/biostar-לא 1333mhz מעבד-Intel® Dual-Core E5300-2.6GHZ-2MB-800FSB/45Nm זיכרון-DDR II 2048MB 800MHZ kingston-ליציבות מקסימלית כ.מסך-Intel® Graphics Media Accelerator X3100/358MB כ.רשת-10/100/1000-לניצול מקסימלי של מהירות האינטרנט כ.קול-HIGH DEFINTION AUDIO-מתאים לקולנוע ביתי ד.קשיח -320GB SATA II 7200RPM צורב-SAMSUNG/NEC DVDRW X22 מולטימדיה-מקלדת מולטימדיה+עכבר אופטי ארגונומי מה דעתכם? וכמה זה אמור לעלות בלי ווינדוס?
-
- 10 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום - אני צריך בבקשה מפרט למשחב משחקים בסכום הנ"ל - המחשב מיועד למשחקים - ללא OC דרישות בסיסיות : 4 גיגה זכרון , כרטיס מסך חזק , בקשר למעבד של אינטל אני לא יודע את ההבדל של המחירים בין הכפול - למרובע - האם יש הרבה הבדל(מחיר\ביצועים ?! ) כמובן שאני יעדיף את ה-4 ליבות - אשמח לדעות ולהמלצות בנושא רשמתי 3000 גג - אבל אם זה יצא 3200-3300 וזה הבדל חשוב ומשעמותי אז זה גם בסדר אני חושב שזה יהיה נכון לקנות מ KSP כי הם מאוד זולים ( לא? ) ? ת תודה רבה מראש !!!
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חברה שלי זקוקה למחשב נייד לתחילת הלימודים באוניברסיטה ולצערי אני לא מבין בזה ואין לי מושג מה להמליץ לה... כמה דברים שהיא רוצה שיהיה במחשב: -מסך מט -מסך גדול ורחב (15" פחות או יותר) -מצלמת אינטרנט + מיקרופון -סוללה חזקה -bluetooth לחיבור עכבר אלחוטי -דק וקל (כמובן ביחס לגודל המסך) -אחריות טובה (לא msi מאייבורי וכו'...) -עדיפות ל lenovo/dell (הבנתי שהם הכי אמינים וטובים) המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט וכו'... אם יש מחשב שיתן "קפיצת מדרגה" בעוד סכום קטן אפשרי להתגמש... תודה לעוזרים !
-
- 9 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי Dell Inspiron 1545 חדש. שניסיתי להפעיל אותו VISTA התחיל לעלות ואז פשוט נתקע.. החלטתי לחסוך טרחה.. לפרמט את הHD ולהתקין את VISTA מאפס. הבעיה.. לא לקחתי בחשבון שהתקנת הדרייברים אחר כך תהיה כל כך בעייתית.. קיבלתי עם המחשב דיסק של DELL שנקרא resource CD שאמור להכיל את כל הדרייברים. יש לי שתי בעיות עם הדיסק: 1) לא כל כך הבנתי איך משתמשים בו (כי הוא מתקין כל מיני דרייברים שאני לא בטוח שהם נכונים) 2) אני לא מצליח לתקן את הדרייברים של הWIFI ובכלל של הכרטיס רשת וגם של המסך. אשמח לכל עזרה עם מישהו מכיר את העניין. תודה מראש, ניר
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם מישהו יודע עד כמה הקפיצה הזו בזיכרון שעל המעבד משפיעה על הביצועים ? במחיר בהחלט יש השפעה, השאלה היא האם זה שווה את זה, הצורך שלי הוא במחשב מאד מהיר אבל יותר בתקשורת בין המצלמה והדיסק הקשיח והזיכרון, לא יודע כמה המעבד מעורב פה. תודה.
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-