עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Alonreg,

אהלן, אחותי מחפשת מחשב נייד בארה"ב. היא סטודנטית בבאר שבע, ומעוניינת לראות עליו סדרות בזמנה הפנוי עקב מחסור בטלויזיה. אין לה הרבה דרישות, רק שלא יהיה יקר מידי (באיזור 3,000-3,500 ש"ח עם אפשרות לחרוג מעט). יש איזה מחשב שמומלץ? (נגיד הזנבוק של אסוס). * גודל המסך? איזור ה-15, 13 * משקל רצוי? עדיף שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? מינימום 80 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? זה כבר כלול בלאו הכי, לא? * האם יש לכם העדפ…

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  2. Started by so_what,

. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 800$ 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הוא הולך ללמוד באוניברסיטה....אז אופיס ואינטרנט 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? תמליצו לי אתם 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? 7. האם אתם צריכים מער…

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  3. Started by papiron,

אהלן, אשמח לעזרה בנושא - ראשית - נעמוד בחוקים: * מטרות המחשב? מתכנת בבית... כלומר - יכולת להריץ 3 חלונות של Visual Studio ועוד כמה של Eclipse + הרבה (20+) טאבים של דפדפן, כמה מצגות כמה מסמכים - ורצוי בקלות... * גודל המסך? - גדול. זה מחשב עיקרי, שמתנייד בעיקר בין הסלון לחדר. הכיוון הוא 17 עם מקלדת מלאה. * משקל רצוי? - ר' סעיף קודם. אין אילוץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - כמה שיותר יותר טוב. בהגדרה מסך 17 כנראה לא יחזיק ימים... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - חיבור לטלויזיה, אז או DVI וחיבור סאונד טוב (אופטי) או HDMI. כנראה ש HDMI... * בלוטות? - אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 זה מינימלי. 640 זה הציפיה. 75…

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  4. Started by Cha0stAlker,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושים כלליים עד $1600. המסך צריך להיות בין 14 ל 16 אינץ'. אני אקנה אותו מ http://www.xoticpc.com - חנות מעולה בעלת אופציות customization רבות. בעקרון חשבתי על Asus N56VZ כשבמקום הכונן שמגיע אני אחליף ל SSD של אינטל (520 Series עם 240GB), ובמקום ה Bluray אני ארכיב כונן לאחסון (1TB). האם יש מחשב אחר שאתם יכולים להמליץ עליו מהחנות הזאת? הדרישות שלי הן i7 Ivy Bridge, לפחות 6GB של RAM, כרטיס מסך סביר אני מניח שיש בכל מחשב בתקציב, וזהו בעקרון. יהיה נחמד אם הוא יהיה קל ושהסוללה תחזיק הרבה זמן אבל זה לא חשוב במיוחד, עם כי כן חשוב לי שהמחשב לא יהיה רותח תחת עומס בינוני. תודה.

• 4 תגובות
    • 754 צפיות
  5. חשבתי להשקיע בזה: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndor22&c=us&l=en&s=dhs&cs=19 כי רציתי את הבטריה של 9 תאים אבל אמרו לי שזה לא שווה את הכסף ובשביל השימושים שלי אפשר להשיג ביותר זול ולא פחות טוב. עדיפות לDELL עדיפות לבטריה של 9 תאים תודה!

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  6. * מטרות המחשב? משחקים כבדים בגרפיקה בינונית עד בינונית-- (אני משער שמשהו כמו GT240 לפחות) , צפיה בסרטים, שימוש מסויים בוירטואלציה אבל לא יותר מידי, בדרך כלל אני מריץ הרבה תוכנות ביחד כמו דפדפן, אנטיוירוס , איזה MSN או PIDGIN ,BOINC ,וכל מיני תוכנות שרצות ברקע אני אשמח אם זה לא יגרום למחשב לקרטע. * גודל המסך? 15-16 אינץ עדיפות ל15.4 אבל לא חובה * משקל רצוי? לא יודע אני לא מבין בזה אבל אני משער שעדיף פחות מ4 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף אבל לא חובה סולללה שתספיק לפחות לשעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI מאוד כדאי שיהיה וDVI \ SVIDEO גם אם אפשר אבל לא חובה * בלוטות? יתרון אבל לא צריך * גודל מינימלי של כ…

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  7. שלום, ברצוני לרכוש מחשב למטרות לימודים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. התקציב הוא 3800 ש"ח או 1000$ במידה ואקנה/אזמין מארה"ב. התנסתי במחשבי 15 אינץ למיניהם והם די כבדים ולא נוחים לדעתי, אז אני מענויין במסך בגודל 14- 13(עדיפות ל 13), וחשוב לי מאד שלא יהיה בעל ציפוי "glossy",שעושה את השימוש בחוץ או אפילו באוטובוס באור יום לבלתי אפשרי. בין הייתר אני מבין שאעשה שימוש בתוכנת MATLAB שהבנתי שהיא דורשת כוח עיבוד חזק אני גם רוצה חיבור HDMI כדי שאוכל לחבר למסך טלוויזיה ולראות סרטי 720P (רק 720P לא מעל), מעבר לכך אין לי צורך בחיבורים נוספים מעבר לUSB וכו'. אין לי צורך בכונן/צורב אז ניתן לוותר אם אפשר חשוב לי מאד שתהיה מצלמת אינטרנט מובנת לצורך שיחות MSN/SKYPE פרט נוסף הוא שאני מעוני…

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  8. Started by Kedem,

אני נוסע לזמן ממושך לארצות הברית וזקוק למחשב נייד לעבודה עם יכולת הפעלה נוחה בעברית. האם כדאי לרכוש מחשב נייד שם, או להביא אותו מהארץ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אז ככה, השימושים שלי בעיקר אינטרנט הורדת סרטים, צפיה בHD ויישומי אופיס למינהם. רוב השימוש כרגע הוא בבית, אבל אני מאמין שלנסיעות מדי פעם אני אקח אותו ככה שהמשקל זה לא הכי הכי חשוב. יש סיכוי לא רע שחבר חוזר מארה"ב עוד שבוע, על איזה מחשב אתם ממליצים בארה"ב עד 500$-600$ יש אפשרות שהאחריות תחזיק גם בארץ, יש אחריות בינלאומית ל 3 שנים לאיזשהי חברה? ואם בסופו של דבר אני אקנה בארץ מה מומלץ עד 3,500ש"ח. כמובן שבארץ האחריות מאוד חשובה לי. בתודה, עומר.

• 2 תגובות
    • 840 צפיות
  10. תכונות עיקריות: מעבד: Intel Pentium 4 2.8GHz Enhanced Intel SpeedStep technology 533MHz bus speed, Level 2 cache 512KB מסך: 15" XGA דיסק: 40GB 4200 rpm זכרון: 256MB DDR 333MHz ( הרחבה עד 2GB ) כונן אופטי: Combo DVD & CD-writer Digital Media Reader (5 in 1) (SD, Smart Media, Memory Stick, Memory Stick Pro, Multimedia Card) כרטיס גרפי: ATI MOBILITY RADEON 9000 64MB shared video memory רמקולים: Harman/ kardon תקשורת: כרטיס רשת 10/100 ומודם תקשרות מהירה V.56 יציאות: VGA, 3 USB 2.0, IEEE1394, Parallel, S-Video TV out, Cable Docking connectors במחשבי HP Pavilion : מותקנת מערכת הפעלה: Microsoft Windows XP Home Edition תוכנות ניללות: Microsoft Word 2002 Microsoft Works 7.0 …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום חברים, אני שם לב לכתבות שצצות מדיי פעם על לוח חדש למחשב נייד, או כרטיס כול/מסך עתיר ביצועים למחשב נייד, מעבדים... וכו'. אך מעולם לא ראיתי מחשב נייד שלא מגיע "שלם" ונקנה כמוצר אחד ......... האם יש אפשרות בכלל לבחור את החלקים למחשב הנייד שלך ?? ולהרכיב מפרט אישי ??? *נכתב בשם חבר.

• 3 תגובות
    • 7.8k צפיות
  12. שלום לכולם אני קונה מחשב דרך האתר של דל, בהתאמה אישית, ורציתי לדעת מה דעתכם על המפרט ואם יש לכם המלצות לשיפור. בכלליות, אני מתכוון להשתמש במחשב הרבה בשנים הקרובות כמחשב האישי שלי שילך איתי לכל מקום, כסטודנט ולתכנות (לא כבד במיוחד), ככה שאני רוצה מחשב חזק ולא אחד שבעוד שנה יתקשה לגלוש באינטרנט ויהיה איטי. בגלל זה אני מוכן להשקיע כבר עכשיו כמה שצריך, כדי שיחזיק ויהיה גיבור גם בעתיד. זה המפרט שהרכבתי (מדובר על מפרט קיים ששידרגתי לו את המעבד). אני אשמח לדעת מה דעתכם, במיוחד אם המעבד מספיק טוב, הזכרון יעשה עבודה טובה, הסוללה תחזיק מעמד זמן טוב ואם כרטיס הרשת יהיה שימושי בשנים הקרובות (אני יודע שהוא לא תומך ב- WiMAX, אבל אני אתמודד עם זה כשיהיה WiMAX בישראל, עוד 70 שנה בערך) -…

13. Started by elkav,

שלום לכולם אני מעוניין להקים מעבדת מחשבים ניידת, מבוססת על מחשבים ניידים. יש הרבה מרכיבים סטנדרטיים במחשב נייד שאני לא צריך. לדוגמא: 1. כונן אופטי 2. דיסק קשיח (מתכנן להעלות את המחשבים מהרשת) 3. בטרייה (יהיו מחוברים תמיד לחשמל) 4. כן, אפילו מקלדת ועכבר לא צריך (מקלדת - וירטואלית, עכבר usb 5. חיבור רשת אלחוטי (יהיו מחוברים בחיבור קבוע) 6. מצלמה השאלה שלי היא כזו: בהנחה שאני מוצא דגם בסיסי שמתאים לי (מבחינת מעבד,כרטיס גרפי, גודל מסך וכו'), ובהנחה שאני קונה כמות של כ-16 יחידות, האם ניתן למצוא (בארץ, ואולי שווה גם לנסות בחו"ל) ספק שיוכל לספק לי את המחשבים ללא החלקים "המיותרים", ובמחיר מוזל, כמובן? כמה (ב-%) זה עתיד לחסוך? בתודה וברכה elkav

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. כשהוא מחובר עובד רגיל ומצויין אבל כשלא , הוודיאו מתנגן בקרטועים כזה.. תודה

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  15. Started by אסף,

אני מחפש מחשב נייד טוב כבר לא מעט זמן מה שחשוב בעיקר זה מסך וכרטיס מסך הכי טובים שיש, נכון להיום כרטיס המסך הטוב ביותר שמצאתי היה GEFORCE 4 440 GO עזרתכם בבקשה

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by orel80,

תקציב - בין 2000-2500 אם אפשר כמובן בפחות אז עדיף אם חייב ביותר עבור הדרישות אז אפשר לחרוג עוד טיפה. מטרות המחשב - גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים בעיקר, חשוב לי גם אבל שיהיה מסוגל להריץ משחקים לא כבדים משחקים כמו FOOTBALL MANAGER 15 לא יותר מזה . גודל מסך - אין עדיפות כל כך גדולה לגודל של המסך מעדיף שיהיה כמה שיותר איכותי אבל לא קטן מידי לא משהו כמו 10-13 אינץ. רזולוציית מסך - עדיפות לFHD אבל אם אין בתקציב אז אפשר להתפשר על פחות לא נורא העיקר שיראו בו טוב. דרישות לאמצעי קלט - לא אם נחשב אז עכבר חיצוני זהו. משקל רצוי - עדיף שלא יהיה כבד מידי משהו +/- כמו 2.6 ק"ג זה סבבה. זמן סוללה - עדיף כמובן שיהיה כמה שיותר ארוך פחות או יותר 5 שעות עבודה זה מספיק. דיסק קשיח - 2…

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. Started by buga buga,

שלום, אני מחפש מחשב מומלץ למוסיקה- בין אם זה איחסון ותפעול קבצי מוסיקה+סירטוני מוסיקה. ובנוסף קצת משחקים עכשווים. הטווח הוא 2000-3000,המלצות?

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  18. Started by lipner23,

מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, משחקים( לא כבדים במיוחד- פיפא לדוגמה) * גודל המסך? בין 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות ל 1920\1080 אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הבנתי שה SSD חשוב, אז אם אפשר להוסיף אז מצוין. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בין 3-5 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, מעדיף חומרה חזקה יותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או LENOVO או HP ASUS הייתי אמור לקנות לפני חודשיים אבל בסוף לא יצא, ואני חוזר לשוק ל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by lipner23,

* מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, משחקים( לא כבדים במיוחד- פיפא לדוגמה) * גודל המסך? בין 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות ל 1920\1080 אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הבנתי שה SSD חשוב, אז אם אפשר להוסיף אז מצוין. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בין 3-5 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי, כי אני לא יודע להתעסק עם זה כל כך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או LENOVO או HP * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- אני לא רוצה להתפשר על מעבד, …

• 29 תגובות
    • 4.3k צפיות
  20. Started by ori83,

היי, אני צריך לקנות מחשב לעבודה. ישמש בעיקר לצרכים משרדיים. אני לא רואה צורך בכרטיס גרפי חזק. הם ביקשו ממני לקנות אותו בקיי.אס.פי. המלצות? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  21. שלום לכולם מעוניין בעזרה במציאת מחשב נייד לסטודנטית. מיועד לשרת אותה בתקופת הלימודים כ- 4 שנים בערך... העדפה למחשב שיעשה את העבודה גם בשנים הקרובות! ברשותכם אני רוצה להבהיר מספר דברים: חיפשתי בעצמי ברשת וחקרתי קצת אבל זה לא עזר לי מספיק ודיי הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים והמספרים. לא הצלחתי להבין מה הכי מתאים לצרכיים שלי. טווח המחירים שרשמתי הוא הערכה גסה שלי למה שנראה לי מחיר שאמור להתאים למען המטרה. אנא עזרו לי למצוא את המחשב המתאים ביותר בתקציב המינמלי בטווח הנ"ל. *במידה ויש איזשהו דגם ממש משתלם!!! אז אפשר למתוח את התקציב בעד מעט 3300 ש"ח יש לי חבר שיכול להשיג הנחה משמעותית על מחשבי Dell ולכן חשוב לי שההמלצות יהיו בעיקר של מוצרי חברת Dell אך כל המלצה של כל חברה אחר…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, מחפש מחשב נייד בטווח מחירים הנ"ל לעבודה בעיקר עם תוכנות ומסמכי אופיס כבדים. חשוב שהמסך יהיה 15.6 +- תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  23. Started by zuris,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בין 3000-4000 ש"ח בגודל מסך של 13." ורציתי לקבל המלצות המחשב הולך לשמש לצורך משחקים כמו SC2 ,DIABLO 3 וכד', וגם לתוכנות גרפיקה כמו 3DS MAX , PS וכו' וכמובן גם לאינטרנט, מוסיקה ודברים בסיסיים. יש הצעות? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  24. אהלן, קראתי רבות בפורום ואשמח לקצת הכוונה אני מחפש מחשב נייד בין 3000-4000 שח כאשר השימושים שלו יהיו: גלישה, אופיס, מוזיקה וסרטים מדי פעם. מבחינת דרישות שלי: *אחריות בינלאומית (אני הולך לשהות בחול בשנה וחצי הקרובות) - שנתיים או יותר - אם אפשר להוסיף אז גם טוב *הרד דיסק 250GB (או יותר) כאשר אם זה עדיין קיים הייתי רוצה יציאת SPDIF כאשר HDMI זה בונוס נחמד :-) גודל מסך הייתי רוצה 14 או 15אינץ. מערכת הפעלהף לא אכפת לי אם יהיה או יהיה, ואם יהיה אם זה יהיה vista או xp. נכון לזמן הקרוב אני לא מתכוון להסתובב איתו יותר מדי, לפחות לא נראה לי, אבל ניידות היא כמובן בונוס נחמד, אבל לא משהו שאני מוכן לשלם עליו מעבר ל4000 שח :-) במחינת חברה, לא משנה לי, רק כמובן שתהיה חברה אמ…

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  25. Started by chuny,

שלום חברים הרבה זמן לא הייתי פה. הפעם זה בשביל אחותי(23),היא רוצה מחשב נייד (אל תשאלו אותי למה) אין לה באמת מה לעשות איתו.הסיבה היחידה שהיא רוצה נייד היא שיהיה לה מחשב בנפרד משלי כי היא לא יכולה להשתמש בו מתי שהיא רוצה. בעקרון השימוש שלה זה שיתוף שירים באינטרנט אז היא צריכה נפח דיסק גדול בשביל אכסון סרטים וכו... לא בשביל משחקים אבל שהיא תוכל לשחק ZOO TYCOON ו-SIMS היא רוצה גם לראות סרטים בצורה נורמלית. אתם קולטים את הכיוון. אם אתם חושבים שזה פשוט לא הגיוני לקנות מחשב נייד לדרישות האלו תכתבו ואני הראה לה את זה.אולי אתם תצליחו להכניס בה קצת שפיות. ואם אפשר הסבר קצת על תחום של המחשבים הניידים על מה צריך להסתכל,הבנתי שמחשב נייד בא קומפלט. אם אתם צריכים עוד מידע אני פה, חופשי…

• 4 תגובות
    • 601 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.