ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים - בעיקר אינטרנט ואופיס, אך אין לי בעיה להשקיע יותר במחשב חזק שיוכל להתמודד עם צפייה בסרט או סדרה מזדמנים, ועבודה בסיסית עם תוכנות כגון פוטושופ למשל. בנוסף, לכאורה שימושים שמוגדרים כ- "אינטרנט ואופיס" נראים קלים ולא מאמצים, אך מניסיון גם גלילה בפיד של פייסבוק או פליקר יכול להיות מאמץ עבור מחשבים. מטרות המחשב: לימודים ועבודות משרדיות - אינטרנט, אופיס. גודל המסך: עדיפות לכמה שיותר גדול, במסגרת התקציב והייעוד של המחשב. כדאי מאט. רזולוצייה: הסטנדרטית בהתאם לגודל שעליו תמליצו. דרישות מיוחדות מאמצעי הקלט: אין. משקל רצוי: אין משהו ספציפי. זמן סוללה ארוך: לא בהכרח דרוש, בעתיד הקרוב המחשב יהיה בסביבה ביתית רוב הזמן - אך תמיד טוב שהסוללה…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אשמח לדעת איזה מפרט מחשב ובמחיר לא יקר יספיק בשביל להפעיל את כל המשחקי מחשב המותאמים לVR כדי שאוכל לשחק איתם במכשיר OCULUS QUEST 2. או שאולי המחשב שיש לי כבר יכול להספיק לי? אני לא בטוח. המחשב נייד שיש לי כרגע: אסוס X510U, מעבד: i7-8550U, ראם 16 ג'יגה מחשב נייח שיש לי כרגע: MSI B765MA-E33 (כרטיס מסך על הלוח אם), מעבד i5-3470, ראם: 16 ג'יגה. תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cs 1.6 , Crysis 2 , COD Modern Warfare 2, GTA 4, Battle Field 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD , 22' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 3 תגובות
- 570 צפיות
-
-
המפרט שהומלץ לי: לוח אם גיגבייט GAG31ME-S2L (עם כרטיס מסך מובנה של אינטל) מעבד E5300 קירור למעבד EVERCOOL Up To 130W / 115W / 775 זיכרון 2GB DDR2 800 של קינגסטון CL6 כונן קשיח 320MB יש לי כבר מסך 19, צורב DVD, ספק HEC של 400W, מקלדת ועכבר ורמקולים. יש מפרט מומלץ יותר ואולי זול יותר? אני מעוניין במערכת מהירה ויציבה שתריץ ווינדוס 7. תודה
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
מישהו יודע אם בלפטופ שלי יש חיישן אינפרא אדום מובנה ? asus g51vx-rx05 (הדגם שנקנה ב- BEST BUY בחו"ל). אם כן אז האם הוא יתאים לכל שלט אלחוטי (IR) כמו של DELL או HP ? תודה...
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ואני אשמח לקבל המלצות : 1)אני מעדיף מחשב של DELL 2)התקציב הוא עד 4500 כולל חריטת אותיות אם צריך 3) אני צריך מחשב חזק שיריץ תוכנות כגון אופיס matlab ו visual studio 4)אני מעוניין בזכרון 4ghz במהירות של לפחות 800mhz 5)מעבד עם cash memory של 3mb . 6)ועדיף שיהיה בו בלוטוס. אני מודה לכם על העזרה ??? :s05:
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
! לידע כללי , חשיבות של כרטיס מסך חזק רק עבור משחקים ? או עבור עריכת תמונות וגרפיקה ולכידת וידאו ועריכתם ? אם אני רוכש מחשב חדש יש לתת דגש לכרטיס מסך אם אני עובד עם המחשב רק לצריבה עריכה גרפית ולכידת וידאו ?
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אם אני מוכרת את המחשב, כמה הוא כבר שווה? זה המפרט+- pentium duel-core cpu e6600 3.06ghz 2gb ram כרטיס GeForce gt640 2gb דיסק קשיח 300gb ועם הספק G&T model atx-550wce-p4 ואולי גם הצורב של סמסונג..? [ATTACH=CONFIG]6558[/ATTACH]
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לידיד אשר עוסק בעריכת מוזיקה, מחשב מתאים + שימוש כללי, אינטרנט, צפיה בסרטים וכד. כרגע יש כבר איזה כיוון אבל חשובה חוות דעת ועזרה של מי שמתמצא בכך, במיוחד במשימה לה מיועד המחשב. כמובן שהשקט חשוב כאן מאד, ברמה של 9 מתוך 10. אין ולא יהיה OC לא מתוכננים משחקים שדורשים איזה כרטיס מיוחד או חזק. המחשב צריך להספיק ל-5 שנים לפחות בלי שדרוג. חשובה אמינות רכיבים. התקציב שצויין הוא מירבי . עדיף להוריד 400-500 ש"ח אם אפשר. מחשב (קופסה) בלבד, לא ציוד היקפי נוסף כי הכל - כולל מקלדת ועכבר - יעבור מהמחשב הקיים. אם הצורב לא היה ישן גם הוא היה עובר. לא חייב להיות אינטל, למרות שקיימת העדפה למעבד כמו i5-2400 אבל יותר על בסיס "תחושה" ולא ידיעה טכנית. מערכת ההפעלה תהיה חלונות 7 של 32 ביט. רצוי …
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
[table][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪1195 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-Z68AP-D3[/td][td] 1 [/td][td] ₪554 [/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪530 [/td][/tr][tr][td]קירור למארז[/td][td]Raidmax 120mm Retail Quiet Fan[/td][td] 1 [/td][td] ₪23 [/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]Kingston 4GB DDR3 1333[/td][td] 1 [/td][td] ₪110 [/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך[/td][td]Sparkle GTX560 Ti 1GB GDDR5 - למזמינים מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪985 [/td][/t…
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לקנות מחשב נייד בעוד כחודש - חודש וחצי.. אין לי ידע בכלל כמעט בחומרה של ניידים, כך שאני מסתמך עליכם בלבד. בגדול אני אהיה סטודנט, שגר מחוץ לבית - ובסופ"ש בבית. אני רוצה מחשב שאני אוכל לראות עליו סרטים, ובעיקר לשחק LOL. שומדבר חזק מידי. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים - League of Legends, צפיה בסרטים (אולי לחבר לטלוויזיה עם HDMI) * גודל המסך? לא קריטי. מעדיף לא קטן מידי... המשקל לא פאקטור * רזולוציית המסך? HD לפחות... אני מניח שזה המינימום? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שומדבר מיוחד.. שיהיה נוח * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות כבד, אבל מעדיף מחשב חזק מאשר מחשב קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיחזיק שעתיים בלי הטעה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HD…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב מפרט שישמש אותי לגיימינג באזור ה4.4K 1. מה התקציב המקסימאלי? 4400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי-אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, METRO2033, SKYRIM וכ"ו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצ…
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח [h=1][/h] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ( [h=1]Assassin's Creed Unity ו Call of Duty Advanced Warfare[/h] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המטרה העיקרית היא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassins Creed: Unity -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע כרגע אבל מחפש משהו ברמה גבוהה אשמח להמלצות -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 3 תגובות
- 971 צפיות
-
-
צריך מחשב זול לבית- משחקים,אינטרנט.המיפרט עליו חשבתי מתבסס על ציפסט G31 מהטעם שהכרטיס הגרפי משולב אך בעתיד ניתן לשדרוג,תומך במהירויות גבוהות אך לא מכיל פונקציות שאני לא צריך (LEN,וכו),ומכאן מחיר זול יחסית.מעבד- ככל הנראה E4000 . הלוחות שחשבתי (מ- KSP): אינטל DG31 PR גיגהבייטP31 DSL אסוס P5KPL המעבד מתאים למערכת כזו? איזה לוח יציב ומתאים? האם מערכת מבוססת AMD לא תיתן תמורה טובה יותר ביצועים/לשקל ? אשמח לשמוע על אלטרנטיבות
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
-
מחפש מחפש נייד לשימוש כללי (סרטים אינטרנט ובעיקר משחקים) עכשיו הבעיה שאני סדירניק אז אין לי הרבה כסף.. כרגע יש לי בסביבות ה5500 מה התקציב המינימלי שצריך להשקיע בשביל מחשב כזה שיוכל להריץ משחקים חדשים (כמו COD4 ו-CNC3) בצורה חלקה?
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
??? :רציתי לדעת מה ערכו של המחשב הבא: ATX 2.03 לוח Gigabyte 8PE667 ULTRA 2 מעבד אינטל פנטיום 4 2.4Ghz 533Mhz זיכרון Kingston 512mb ddr pc 2700 דיסק קשיח פנימי Seagate Barcuda III 20GB ATA/100 7200 RPM דיסק קשיח חיצוני ACOM DATA 40GB 5400RPM FIREWAIRE כרטיס מסך: ATI RAGE FURY PRO 32MB VI/VO כרטיס קול SOUND BLASTER AUDIGY PLATINIUM EX צורב סקאזי: YAMAHA 16X10X40 כונן Pioneer DVD-A06 X16 ATA/66 כונן LG DVD X12X40
-
- 3 תגובות
- 918 צפיות
-
-
היי מבקש מפרט עבור חבר שגר בירושלים (רצוי להתחשב במיקום אבל לא חובה) מחשב ללא מסך וללא ציוד היקפי תקציב: 2500 לניצול מלא, עם חריגה של עד 500 ש"ח שימוש: עריכה עם תוכנות כמו photoshop, Premier, תוכנות לעריכת סאונד. כרגע יש מסך 21" של AOC עדיין לא יודע מה הרזולוציה אבל אפשר להניח 1920X1080. פחות מיועד למשחקים ותמיד יהיה אפשר להוסיף כרטיס בעתיד חלקים: 1. מעבד - הכי חשוב לדעתי. 2. זכרון - לפחות 8GB 3. לוח - אמין והכי זול במידה ולא הולכים על OC. 4. ספק - אמין וזול, גג 500W שיאפשר הוספה של כרטיס מסך לא מפלצתי בעתיד 5. מארז - אמין וזול. USB3 יתרון, שקט יתרון 6. אחסון - לפחות דיסק אחד של 1GB 7. צורב - כי חייבים :-) דגשים: 1. למקסם את הכסף עבור כוח עיבוד (הכי חשוב)- רצוי להשתמש…
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט ששימושיו הם משרדיים בלבד. אין צורך בשום ציוד היקפי. מאוד רצוי שהמפרט יהיה מזיגזג. תודה מראש Install
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
היי. אני מתכוון לרכוש בקרוב (תלוי במסגרת שתתאפס לי בעוד שבוע וחצי) את המחשב הזה: http://www.tms.co.il/preview/spec/1svr29tq מה שמפריע לי זה המארז הדי יקר, אבל הובהר לי שזה מגיע עם ספק. מה אתם אומרים באופן כללי על המערכת? 1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio פה ושם. אבל עיקר השימוש גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי שיש כאן חבר'ה טובים ומקצועיים - ואני מקווה שתוכלו לעזור לי אני עובד היום עם מחשב מדהים Lenovo W520 i7 16GB RAM שעובד נהדר, אבל אני צריך להחזיר אותו למעסיק הקודם שלי. הוא עלה לפני שנה בחו"ל 16 אלף ש"ח, סכום שאין לי כרגע כמובן. כעת אני צריך לקנות מחשב חדש, מכספי שלי, ולכן אצטרך לצמצם עלויות כמה שאפשר. מצד שני, אני לא רוצה לרדת יותר מדי ברמה, ובנוסף יש לי כל מיני תוספות שחשוב לי שיהיו במחשב החדש שלא היו לי בישן. המחשב שלי עובד כל הזמן, יום ולילה, ואני משתמש בו לעריכת וידאו, עריכת סאונד, עריכה גרפית, סטרימינג באינטרנט ומה לא. ואני צריך שכל הדברים האלה יוכלו לקרות במקביל (למשל: שאוכל לערוך סאונד במקביל לרינדור קובץ וידאו שערכתי, במקביל להעלאת סרטון שגמרתי ליו…
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
גודל מסך: 13.3 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD. אין צורך ב - כונן DVD מסך מט. חיבור HDMI עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. עדיפות לדל עם 3 שנים אחריות
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
מעבד AMD Athlon XP 2600+ 512K 333Mhz OEM מעבדים TITAN TTC-D5TB/G/CU35/R1 - P-3 & AMD מאווררים לוח אם ECS KT600-A לוחות אם SAPPHIRE RADEON 9200 256MB TV-Out כרטיסי מסך Western Digital 120GB 7200RPM דיסקים קשיחים LG 16x DVD-ROM Box כונני תקליטורים ו-DVD LG 52x32x52 CD-RW OEM צורבים Panasonic 1.44 Floppy Disk כונני דיסקטים TwinMOS 512MB DDR 400Mhz זכרונות מסך LG 773N מסכים כולל הרכבה הרכבה משלוח מערכת (מארז+מסך) עד הדלת באמצעות שליח GPT HK-100 Hebrew/English מקלדות ועכברים עכבר GPT HM-01 מקלדות ועכברים Temp מארז JNC H7650 מארזים וספקים JNC ZDR-2203 Headset + Microphone רמקולים LUXEON EM 4.1 רמקולים 4,324 ש"ח סכום כולל מע"מ מ-www.pc100.co.il
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
יש לי בתחנת עגינה יציאת S/PDIF אבל במחשב עצמו אין היציאה של התחנת עגינה עובדת או שהיא נועדה רק בשביל מחשבים שיש להם גם ככה יציאת S/PDIF?
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן, בקרוב יוצא מהבית ועובר לדירה, המחשב הגדול שלי נשאר פה ואין שום סיבה שיעבור איתי. נכון לשנה הקרובה הוא לא הולך לצאת הרבה מהבית, לאחר מכן אני כבר אהיה סטודנט ואני ארצה להתנייד איתו הרבה. (כלומר בלי desktop replacmentים) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, תכנות * גודל המסך? 14"/13.3" * האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * רזולוציית המסך? כמה שיותר גדול יותר טוב, סה"כ לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2Kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מניח ש4 שעות עבודה יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש …
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
-