עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by webber44,

שלום. יש לי מחשב נייד Intel® Core2 CPU T5600 @ 1.83GHz. אחרי מספר דקות של עבודה (אפילו בתוכנות פשוטות יחסית) המעבד נשאר תקוע על 50%+ usage, גם לאחר סגירה של כל התוכנות, ולאחר כמה דקות נתקע. ביצעתי בדיקת STABILITY באמצעות EVEREST וראיתי שהטמ' של המעבד נעה בסביבות 70. בנוסף ראיתי שהפרוססים של SVCHOST ושל WUACLT טוחנים כל הזמן בצורה משמעותית, אבל אי לא חושב שיש לזה קשר ישיר לבעיה. רציתי לדעת האם הטמ' היא זאת שגורמת למחשב להיתקע ולטחון או שיכול להיות שזאת סיבה אחרת.

• 8 תגובות
    • 4.1k צפיות
  2. Started by geniaXP,

מחשב נייד asus X501A כשהוא לא מחובר לחשמל הביצועים הגרפיים פשוט על הפנים. גוגל מפות איטי ואפילו גלילה בפייסבוק איטית. אני שם אותו על high performance אבל זה לא עוזר. רק החיבור לחשמל. יש איזה הגדרה שאפשר לשנות?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by eyal00,

שלום, יש לי את המחשב הנ"ל והוא איטי מאוד . אני יודע שהמפרט שלו דיי עלוב, אבל הוא איטי ברמה של כמה שניות עד שנפתחת תיקיה שלא נדבר על האינטרנט שלא סוחב. אולי כדאי לעשות למחשב שנמוך לXP והוא יעבוד טוב יותר? אני לא מאמין שהמחשב הזה אפילו לא מצליח לעשות את המינימום..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. היי, עד אתמול הכול עבד כרגיל,משומה המעבד חושב יותר מידי בכול פעולה שאני עושה,אם זה בהפעלת ICQ או אנטרנט מה שהוא לא עשה בעבר. אלו הפעולות שעשיתי: *בדיקה לרוגלות *מחיקת קבצים ע"י ניקוי דיסק *איחוי דיסק וזהו,משומה זה לא עוזר... בעיה שניה משומה הוא לא מתחבר בWiFi לרשתות שבעבר הוא היה מתחבר בקלות שלא דורשות סיסמא. יש פיתרון אחר לבעיה? [attachment deleted by admin]

5. Started by LevTheKiller,

שלום אנו מתכננים לרכוש לבן משפחה כלשהו מחשב נייד שיוכל לעבוד עמו בבית וגם לקחת אותו לעבודה. דרוש מחשב נייד חדש ,בעל דור המעבדים האחרון ומומלץ שתהיה לו סוללה איכותית (לא כל כך בוער,אבל כדאי.. כי בנייד הקודם שלנו אחרי 3 שעות המחשב התכבה והיה די מעצבן לטעון אותו בזמן עבודה על המיטה!). עוד דרישה חשובה - על המחשב להיות חזק כדי שיוכל לשרוד לפחות שנתיים וחצי בכבוד. כמו כן כמובן רמקולים שיהיו (רגילים ,לא משהו מיוחד) . אגב,האם ניתן להשיג מחשבים ניידים עם DVI OUT? הייתי שמח להפוך נייד כזה לעתים למחשב שיכול להיות די מחשב מולטימדיה ושניתן יהיה לראות עמו סרטי HD (לפעמים,לא הרבה). התקציב 10K,ניתן לחרוג אם יש מחשב ששוה את הסכום הזה. תודה , שנה טובה לכל עם ישראל וצום קל וגמר חתימה טובה …

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  6. שלום לכם. כבר כמעט חודש שאני עוקב אחרי הפורום ורואה את המלצותיכם למחשבים ניידים. קודם כל הנה הדרישות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט למדעי המחשב, לכן יש צורך במחשב שמתאים לפיתוח וכתיבת קוד וכמובן שימושים כלליים כמו אינטרנט ואופיס. אין צורך במשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12.5 עד 14 אינץ'. עדיפות ל- 13.3. אין חשיבות בין מסך מבריק/מט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל ככל האפשר, בשאיפה לרדת מ 1.6 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דרוש זמן סוללה סביר, שיחזיק למשך היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעדיף שיהיה RJ45 כדי לא להסתבך עם מתאמים אבל לא קריטי אם אין. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של …

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. שלום, אני מחפש עדיין מחשב נייד איכותי, מסך 13-14 אינץ', מעבד סנטרינו P8400 ומעלה, כרטיס מסך נפרד יהווה בונוס, לא חובה. המחשב לצורכי עבודה, וורד, אינטרנט - אך גם צפיה בסרטים תתקבל בברכה. ראיתי דגם של LG- R410 שנראה קרוב במפרט - אך השאלה עד כמה טובה ההרכבה, כמו כן ראיתי טושיבה פרוטג'ה m800 -10z שנראה טוב על הנייר והפער העיקרי שלו הוא כרטיס מסך ג'נרי. האם מומלץ כמחשב? קיבלתי המלצה על לנובו, אני מניח שT400 יהיה המפרט המתאים, האם כדאי? היכן ניתן למצוא? אגב, רצוי גם שיהיה אפשרות להפעיל עכבר עם ה"track ball" באמצע המקלדת מטעמי נוחות. כמו כן מאוד חשוב לי היכן ניתן למצוא את המחשבים הנ"ל ע"מ לראותם בעיניים ולחוש אותם בחנות.. אני מקווה שאוכל לקבל המלצה לחנויות לדוגמא. אודה מא…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לחברי הפורום, לפניי שנתיים קניתי לאשתי לפטופ בהרבה מאוד כסף, ולצערי מהיום הראשון כמעט הוא עובד ממש גרוע, עשינו פרמוט וכל מיני שדרוגים, אבל שום דבר לא עוזר. כ 90% מעבודתה הוא על פוטושופ, והבעיה היא בעיקר בטעינה של קבצים, שהות ארוכה מאוד בין פעולה לפעולה, ועוד בעיות דומות שפשוט הופכים את העבודה שלה לבלתי אפשרית. המטרה שלי לקנות מחשב מאוד חזק שיריץ את פוטושופ החדש כמו כלום, ולא אכפת לי לשלם על זה... אלו נתוני המחשב שלה היום (שוב לא מספיק!) : Processor: i7-3630QM CPU@ 2.40GHz RAM : 8 GB אין לי מושג מה הכרטיס הגרפי, ואני יודע שאין לה כונן SSD אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דגמים ספציפיים של מחשבים אותם ניתן…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by GRiM,

אני מעוניין במחשב נייד איכותי שישמש אותי כמה שנים טובות (3-4 לפחות) לעבודה בסיסית כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, מוסיקה וכד'. נתון נוסף שאני מעוניין בו הוא משחקים, אני מעוניין לשחק קצת במשחקים, לפחות ש-Counter-Strike: Source יפעל בצורה טובה. אשמח אם תעזרו לי!

10. טוב אז הפעם לפני שאני משחרר איזה עשרת אלפים שקל (קונה אותו מחו"ל) אני עשיתי סקר שוק ואפילו למדתי על המעבדים השונים הבחירה שלי תהיה כנראה VIAO של SONY כי מבחינת העיצוב הוא הטוב ביותר ללא ספק וגם אחד הדגמים זכה מקום ראשון באיזה תחרות רשמית של ניידים. הבעיה היא עם המאיצים הגרפיים(כרטיס מסך) שזאת הנקדוה החלשה אני חושב למרות שבאחד מהם יש אפשרות לכרטיס של נבידה. השאלה שלי אם למישהו מהמבינים פה יש המלצה על מחשב עם יכולות דומות ועיצוב מרהיב כמו של סוני בטרם אני מגהץ תוויזה (בארה"ב) תודה.....

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  11. שלום מחפש מחשב נייד לשימוש באופיס. אבל הרבה תוכנות במקביל. כלומר וורד, אקסל, פאוורפוינט פתוחים והרבה. וגם הרבה טאבים של כרום פתוחים במקביל. חשוב שיהיה מחשב שיחזיק מעמד גם אחרי שלוש שנים של עבודה ושיהיה אמין, כלומר לא נצטרך לרוץ לתקן תקלות. חשוב גם שיהיה מאוד מהיר בפתיחה ובעבודה השוטפת. ישמש גם לא מעט להצגת מצגות אז אם יש איזשהו שיקול לחיבורים, יהיה טוב שיהיה קל להתחבר אליו. צריך לכלול מערכת הפעלה וינדוס. מסך, עדיף כמה שיותר ריבועי. עדיפות ל 14 אינץ׳ ואפשר גם 13. כדאי שיהיה יחסית קל. תקציב 4000 שקלים אבל מאוד גמיש. העיקר שיהיה טוב. תודה רבה לכל העוזרים.

12. Started by 0rki,

היי, אני מחפש מחשב לאח שלי שיהיה אמין וטוב. הוא לא צריך להיות חזק מבחינת המפרט אבל שיחזיק לאורך זמן. בנוסף הייתי שמח לקנות אותו מחנות פיזית עם שירות טוב אם יש לכם המלצות בנושא * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (בעיקר אופיס ואקסל) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 - לא חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by spin88,

היי, יש לי מחשב נייד שאני עובד איתו 24/7 של DELL, הוא אצלי כבר עו מעט 6 שנים (!!!) הוא עובד מצויין, מהיר ואני מרוצה. השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות כבר מחשב חדש? אולי יצאו מחשבי-על ואני מפספס משהו? כי מבחינת חווית משתמש, אני מרגיש בסדר עם המחשב הנוכחי שלי. מה אתם ממליצים?

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  14. אשמח לקבל ממכם חוות דעת על המחשב ועל המחיר שבו הוא נרכש, בנוסף, אשמח לדעת אם המחשב הזה יריץ לי פלאש ופוטושופ בצורה חלקה או שהוא יתקע לי... זה הקישור למפרט של המחשב http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProdRecorderd.asp?order_id=BEA13C477DE646A29433DD4873&ipp=X84D56U20EXW9JRW9JXHWJS8F48R98G5 תודה מראש! אבי.

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  15. Started by artv8,

שלום, אני מחפש מחשב נייד בסביבות4K. המחשב ישמש לעבודה עם אופיס, גלישה באינטרנט, צפיית סרטים ושימושים כאלו. (המחשב לא ישמש למשחקים). ראיתי את המחשב הזה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7933&perur=2&t=34&c=484 או http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=568&ProductID=17442&VariantID=17443〈=he חשוב לי שלמחשב תהיה אחריות ל 3 שנים כמו בטושיבה ולכן במחשב השני אני מתכוון להוסיף את זה. מה דעתכם על המחשבים האלו? האם למישהו יש הצעה טובה יותר? מה ההבדל בכרטיסי המסך בשני הדגמים מבחינת ביצועים ? השירות של 2 החברות?

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  16. Started by vizido,

שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם. יש לי תקציב של כ 8,000-10,000 שקל לקנית מחשב נייד. הדרישות החשובות שלי במחשב: מסך - אני עובד על תוכנות גרפיות כמו פלאש ופוטושופ ולכן חשוב לי מסך כמה שיותר טוב ויחסית גדול. משקל - שיהיה כמה שיותר קל אמינות - אחריות ושירות מהיר מהירות - וכמובן עדיפות למעבד כמה שיותר חזק וזכרון של 1 ג'יגה. מה דעתכם?

17. Started by Naf,

מעוניין במפרט למחשב נייד ב 13000 משהוא שמתאים גם ל משחקים כבדים!!! ניתן להזמין רק מחברות הבאות LG, HP ACER תעזרו לי בבקשה כי אין לי מושג בניידים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 גמיש קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …

• 20 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. לאחר מחשבה ארוכה חשבתי לקנות מחשב פשוט יותר בשביל הלימודים ומחשב נייח חזק לדירה השאלה היא עכשיו על איזה מחשב נייד פשוט אתם ממליצים ב 2000 שקל בערך מצאתי את המחשב WIND של MSI שעולה בערך 2500 עם בטרייה 6 תאים (4 שעות של עבודה) והמחשב קל (משקל 1.3 קילו) וקטן (10") שזה קצת מלחיץ בגלל גודל המקלדת האם יש מחשב אחר שאתם ממליצים לעבודה כזאת? גדול יותר? זול יותר? זמן בטרייה אחר או כל מחשב אחר שיכול לענות לצרכים הפשוטים של סטודנט (מחשב עם כרטיס גרפי פשוט לא ישרוד לי מספיק זמן להרצאות ואני לא רוצה לחפש נקודת חשמל כל הרצאה...)

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  20. Started by moshesuo,

זה מה שמצאתי: מפרט המחשב: סדרת LENOVO G560 Intel® Core™ P6200 מסך 15.6HD ברוחב מלא! כולל מקלדת מלאה זיכרון 4096MB DDR3 ד.קשיח 500GB מצלמת אינטרנט 3MP כולל סוללה6 תאים(3שעות) כולל קורא טביעות אצבע בעיצוב חדשני.. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=582758 עכשיו הצייעו לי את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=holon&uin=12925 והשאלה שלי אם יש משהו יותר טוב במחיר הזה השימוש העיקרי הוא לגלישה סרטי hd מוזיקה וכאלה ושיהיה בעיקר מהיר ולא יעשה בעיות ובטרייה שתחזיק זמן... תודה רבה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, אני מחפש מחשב נייד בכ - 2500 שקל שימושים: עבודה של שולחן עבודה מרוחק, לא משהוא יותר מידי כבד .... ובנוסף שימוש ללימודים אני צריך משהוא נוח, עם מסך בינוני-גדול שיהיה קל יחסית מבחינת משקל שכן אני ייקח אותו איתי ללימודים ... אשמח להמלצות ! תודה !

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by pegasus27,

שלום חברים יקרים,אשמח מאוד לקבל את העזרה שלכם מכיוון שאני לא מבין במחשבים ואני מעוניין לקנות מחשב נייד ולעשות עסקה טובה,מאוד אודה לכם על העזרה שלכם. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עד 3000 ש"ח,מסך 15,4 אינץ,הכי חשוב לי שיהיה בו חיבור טוב לטינטרנט,יהיה נחמד שיהיה מהיר ואוכל לשחק בו משחקים,אבל הכי חשוב זה החיבור לאינטרנט,מה אני צריך לחפש בדיוק?זה נקרא אנטנה אלחוטית מובנת למחשב? תודה רבה וסוף שבוע נעים

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש״ח, מתאפשרת חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - תכנות ועבודה משרדית - תתכן הזרמת סרטים בפורמט 1080p - 4k לטלויזיית אנדרואיד טיוי. - קצת משחקי אסטרטגיה או משחקים לא אלימים שאפשר לשחק גם עם ילדים קטנים (נניח סימס, sim city או cities skylines) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מתוך 10. 6. האם ישנה הגבלה או העד…

24. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד עד 3000 שקל , לגיימינג קל עד בינוני,אני לא בטוח בדיוק עד כמה יהיה המחיר אבל יש אפשרות לחריגה קלה. המשחק לדוגמא שאני רוצה להריץ במחשב : R.U.S.E דרישות מערכת : Intel CPU -Core 2 Duo E6600 2.4GHzAMD CPU -Athlon 64 X2 Dual Core 3600+Nividia GFX card -GeForce 8800 GS RAM - 2GB HARD DISK SPACE -5GB DirectX - 9 גודל המסך : 14 - 15 משקל רצוי - לא משנה זמן סוללה - בערך 4 עד 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כן יציאת HDMI משום שאני רוצה לחבר את המחשב הנייד בכבל HDMI לטלוויזיה,ככה שבמחשב גם צריך לתמוך טוב בסרטי HD * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB - 500 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן בנוס…

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  25. Started by wolf89,

שלום לכולם, תקציב - 3300, עדיף לכיוון ה3000, יכול לפזול לכיוון ה3500. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, לפעמים פוטושופ ברמה חובבנית, הירוז 3 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 או 14 אינץ', מט. * רזולוציית המסך? רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה * משקל רצוי? לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאה למסך HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB לפחות * כונן אופטי? עדיף משקל נמוך מאשר כונן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפ…

• 1 תגובה
    • 990 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.