ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
היי, אני משדרג את המחשב ורציתי למכור את השילוש הבא ביד שניה. אשמח לעצתכם - מה הוגן וכמה כדאי לקחת עליו? מתנצל מראש אם אני כותב במקום הלא נכון. מעבד AMD FX 8350 לוח אם Gigabyte 990XA-UD3. עם פגם מסוים - רק שני סלוטים של זיכרון עובדים מתוך 4 קיימים. זיכרון Atech 16GB DDR3 1600MHz תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
- 2 followers
-
-
היי אשמח לחוות דעת עבור מפרט למחשב שמיועד לשימוש ביתי בסיסי בלבד(אינטרנט וקצת אופיס). אין שום כוונה לשדרג/אוברקלוק בעתיד. תקציב עד 2500 כולל מסך. https://www.tms.co.il/39475 מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i3 8100 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 556 קירור למעבדים: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪ 43 לוחות אם: Gigabyte H310M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 290 מארזים: Antec P5 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 215 ספקי כוח: …
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
מפרט נוכחי: מעבד: i5 3470 לוח אם: MSI B75MA-E33 זיכרון: CRUCIAL 8GB בודד CL11 כרטיס מסך: GTX 760 דיסק נוכחי: SSD 480GB + HDD 1TB ספק: לא זוכר בדיוק איזה, אבל באזור ה520W לא מילאתי את הטופס הסטנדרטי כי זו לא בקשה סטנדרטית אבל אציין את כל הפרטים החשובים והרלוונטים. אני מעוניין לרכוש SSD מסוג NVME. לוח האם הנוכחי שלי לא תומך בכרטיסים מסוג זה. הבעיה היא כזו: אני יכול לשדרג רק את הלוח האם ולקנות אחד חדש יותר בארץ באזור נגיד 300 שקל אני משער, אבל הבעיה היא שזה מרגיש לי קצת כמו בזבוז כסף. למה? בגלל שהמעבד גם ככה ישן, ולהישאר עם אותו הSOCKET זה קצת יתקע אותי לשם שדרוגים לעתיד. לכן ההתלבטות שלי היא האם ל…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, +2500 ש"ח מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, VR ופיתוח בVS לVR. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, בלי OC בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ייתכן ואצטרך WINDOWS PRO 64 8. הא…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום! אני מחפש מפרט למחשב גיימינג, בעיקר לסימולטור DCS WORLD. הרעיון הוא למחשב שיחזיק תקופה ויוכל לעבור רק שדרוג במידה וצריך. קיימים כרגע מספר רכיבים שאעדיף להשתמש בהם כדי להוזיל את העלויות אם ניתן וזה לא יוצר ירידה משמעותית בביצועים - 1600Mhz CL9 DDR3 Ballistix Crucial 2x8GB (16GB) 250GB SSD Samsung EVO 1TB WD 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מרבי - 6000 ש"ח, מעדיף להוזיל את העלות עד כמה שאפשר ללא התפשרות באיכות או אפשרות לשידרוג בעתיד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, בעיקר DCS WORLD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המפרט שלי בגדול: CORE I5 3570K @4.5GHZ RX 480 8GB z77x-UD3H 16GB RAM DDR3 650W קניתי את הכרטיס מסך הזה אחרי שכבר היה לי את המעבד הזה כמה חודשים (הייתי עם המעבד הזה עם כרטיס חלש) ועכשיו המעבד חלש מדי יחסית לכרטיס חחח אני חושב שהמעבד דופק אותי בFPS כי במשחקים (חדשים בעיקר) לא משנה כמה אני מוריד או מעלה את ההגדרות וידאו, הFPS נשאר אותו דבר. איזה מעבד או שילוב של מעבד/כרטיס/זכרונות כדאי לקנות?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מחפש נייד למטרת לימודים כלליים, אולי קצת גיימינג אבל זה לא העדיפות. גודל: עד 14", אולי גם 15.6 כל עוד הוא עומד ברזולוציה מספיק חדה (תצוגה טובה חשובה מאוד). כובד: עד 2 קילו. מחיר: עד 3000, חריגה של 200 ללא מערכת הפעלה. מפרט נדרש: i5-8250, 8 gb ddr, 256 ssd לפחות, 150 mx במידת האפשר, ומחשב עמיד ומוכח בשוק עם ביקורות קיימות. כמו כן מחשב יחסית פריק שניתן לשדרג לו זכרון בעתיד ללא הרבה בעיה. מאמין שזה מספיק הסבר. מתכוון לקנות עד סוף החודש ולכן פתוח להצעות מיום הרווקים או bf. אין לי בעיה שזה ישאר כתרד פתוח להצעות לפטופים משתלמים בחודש זה.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצורפת הבקשה בהתאם לפורמט מומלץ שבנעוץ (בסגול התשובות שלי). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הינו 6000 ש"ח ואני מוכן לספוג חריגה אם היא תהיה מוצדקת. בהתאם למפרט (מצורף דוגמא למטה) שחשבתי ובדקתי בצורה זריזה עבור סדר גודל של כל אחד מהרכיבים המרכזיים שאני רוצה (בZAP וKSP). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תמיכה במשחקים ברמה הכי גבוהה, בהרצת מכונות וירטואליות עליו ותכנות . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD 970 EVO NVMe M.2 …
-
- 18 תגובות
- 7.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם. בחנתי את המפרטים המומלצים ושמתי לב להמלצות השונות למעבד AMD לעומת אינטל. אני תוהה מה עדיף לשימושים שלי מבחינת יתרונות וחסרונות של כל אחד מהמעבדים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000. אפשר גם בפחות אבל לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכת וידאו ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. המחשב יעבוד בחדר 24/7. 6. האם מתוכנן או…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב! המחשב שלי בן 6 שנים. הורכב בשביל משחקי מחשב. לאחרונה לא עומד בדרישות של משחקים חדשים יחסית - למשל Middle Earth - Shadow of War. הייתי רוצה לדעת מה כדאי לשדרג במפרט על מנת לחדש ימיו כקדם תקציב גמיש, כ-3,500 ש"ח. אני מניח(?) שאצטרך להחליף את כרטיס המסך, זכרון RAM ואולי גם את המעבד. תודה מראש לעוזרים! המפרט הנוכחי: מעבד Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz 9-9-9-24 לוח אם ASRock Z77 Pro4 כרטיס מסך 3072MB ATI AMD Radeon HD 7950 - Gigabyte ספק כח Seasonic S12II 520W קרור למעבד Scythe Mugen III R…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב מחשב חדש בתקציב של 7000 שח אשמח אם תרכיבו לי מפרט ראוי ותודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?התקציב המרבי 7000 שח,אך אם יהיה צורך להוסיף עוד טיפה לצורך קבלת מפרט טוב יותר,אעדיף שתוסיפו הכוונה לכמה עשרות שקלים ומקסימום 200 עדיף כמובן להישאר במסגרת התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ועריכה בלייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא אך המחשב יהיה מחובר ל pg279q 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן דיסקים …
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג / עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. 9. מתי מתוכננת ק…
-
- 4 תגובות
- 985 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל / עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? קיים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, קל-בינוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא לפי הצרכים והתקציב שלי, https://www.tms.co.il/39324 אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות: 1.האם המארז מספיק גדול ויתאים לרכיבים במפרט? 2.האם הכרטיס מסך יספיק לגיימינג בינוני-גבוהה על מסך 27 2K כעור? בנוסף, אם אתם חושבים שיש צורך לשנות משהו במפרט, אשמח לדעת. קטגוריה מוצרים כמות מחיר מעבדים Intel Core i7 8700 / 1151 Tray 1 ₪ 1630 קירור למעבדים Noctua NH-D14 CPU Cooler 1 ₪ 303 לוחות אם Asus TUF B360-PRO GAMING WIFI 1 …
-
- 0 תגובות
- 785 צפיות
-
-
היי, על סמך הצעות פה ובמקומות אחרים הרכבתי את המחשב הבא. האם כל החלקים יעבדו יחד, מישהו מזהה צוואר בקבוק? הצעות אחרות כלשהן? מעבד: AMD Ryzen 5 2600x לוח אם: MSI B450 GAMING PRO CARBON AC זכרונות: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) כונן: Samsung 970 EVO 500GB כרטיס מסך: GIGABYTE GeForce RTX 2070 WINDFORCE תודה.
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5k חריגה לכל היותר של 500 שקלים (רק אם באמת יורגש הבדל בביצועים) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חשוב לי שהשלישיה של מעבד-זכרונות-לוח יהיו חזקים (מעדיף מבוסס אינטל) כרטיס מסך לא רואה לנכון ליותר מ 1000 שקלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן קשיח אין צורך במארז אין צורך בהרכבה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי …
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד שילווה אותי בטיול לחו"ל ושאוכל לערוך עליו סרטים ברמה בסיסית, לגלישה באינטרנט ולשאר הפנאי (סרטים, משחקים אולי) מצאתי את שני הדגמים הבאים שהתאימו לי מבחינת הדרישות שחיפשתי פחות או יותר: Huawei Matebook X Pro i7 Huawei Matebook עולה בערך 6k עם שילוח לארץ לבין - Asus UX433FA Asus UX433FA עולה בערך 5k עם שילוח לארץ גם הדגם UX433FN יכול להיות אופציה טובה פשוט לא מצאתי מי מוכר אותו בינתיים.. מה שחשוב לי במחשב זה שיהיה לו מסך איכותי, חיי סוללה טובים וחשוב שיהיה קל משקל.. מי לדעתכם מחשב יותר מומלץ? תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי מחפשת מחשב לגיימינג וגם סטרימינג. שווה להזמין מחו"ל? יש מבצעים טובים בארץ בblack friday? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12000 (אפשר לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (משחקיות חלקה) וסטרימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק במסך, 27 אינצ'. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש מסך 4K, לצורך עריכה גרפית (צילומים). גודל רצוי - 32 או 31.5 אינטש. לאחר מחקר מקיף צמצמתי את ההתלבטות שלי ל-2 מסכי אסוס, האחד זמין בארץ PA329Q (מסך משנת 2016), והגרסה המתקדמת יותר שלו PA32UC לא זמינה בארץ (כוללת HDR10 ותאורה מקומית עם 384 נורות במקום אחת), שזה צעצוע נחמד, אבל לא בטוח ששימושי בעיבוד תמונה, ולא ידוע לי איך זה מתפקד במשחקים או מדיה שהיא לא HDR. זו גם גרסה הרבה יותר יקרה כי הטכנולוגיה עדיין בחיתולים. אני יכול לקנות את 2 המסכים במחיר מוזל ב-BLACK FRIDAY, אבל לצערי לא ראיתי מבצעים בארץ למסכים ברמה הזו, ולכן אני שוקל לקנות בחו"ל. בחו"ל זה יוצא הרבה יותר זול כמובן, גם אם מחשיבים עלות משלוח + מע"מ. השאלה היא אם משלמים על זה מכס בנוסף למע"…
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה על מחשב נייד. שימוש יומיומי בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטים (FHD), ישומי אופיס ומשחקים (רזולוציה סבירה+) חשוב שהסוללה תהיה חזקה ומחשב שקט אשמח לדעת אם יש מבצע בבלאק פריידי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים FHD, גלישה באינטרנט ומשחקים ברזולוציה רגילה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חובה SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
https://www.ivory.co.il/build_computer.php?ccfg=5bf71ce06cade5bf71ce06cb17 מעבד INTEL: ₪ 2210 -- מעבד Intel® Core™ i7-9700K Coffee lake Refresh Box מאוורר למעבד: ₪ 250 -- מאוורר למעבד Noctua NH-D9L לוח אם: ₪ 965 -- לוח אם Gigabyte Z390 Aorus Pro (rev. 1.0) ATX זכרון (RAM): ₪ 830 -- זיכרון למחשב HyperX Fury 16GB DDR4 3200MHz HX432C18FB/16 DIMM דיסק קשיח: ₪ 305 -- דיסק קשיח Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB כרטיס מסך: ₪ 2660 -- כרטיס מסך Gigabyte GeForce RTX 2070 WINDFORCE 8GB GDDR6 ספק כח: ₪ 585 -- ספק כח Seasonic M12II-850 EVO 850W מארזים: ₪ 470 -- מארז מחשב NZXT S340 בצבע שחור וכחול כולל חלון צד
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, מחפשת מסך 4k עם פאנל IPS, לחבר למקבוק, לצורך עבודות עיצוב גראפי. יש המלצות?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, שוב אני נעזר בכם על מנת לרכוש מחשב נייד. הפעם לאחי הקטן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. תתאפשר חריגה רק במידה והיא לא גדולה (באזור ה100-200 ש"ח ומעט יותר) ובמידה והיא משתלמת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, עבודה משרדית ולימודים, צפייה ישירה. משחקי מחשב. חשוב מאוד שיוכל להריץ FORTNITE בצורה טובה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא במסגרת התקציב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 0 תגובות
- 871 צפיות
-
-
היי אני עורכת וידיאו וצילום בתור תחביב ששואף להפוך למשהו יותר רציני. אני מחפשת מחשב בתקציב של עד 7000 אפשר להתגמש אבל עדיף שזה יהיה באזור זה. מחשב הייד 15.6 אינץ 16 ראם מסך IPS מעבד I7 רצוי הדור החדש. לבנתיים מה שמצאתי הם: Asus VivoBook Pro 15 N580GD-E4006T Lenovo Legion Y530-15 81FV00R7IV ראיתי תגובה ביוטיוב שאמרו שטווח הצבעים בלנובו לא מתאים לעריכת וידיאו ועל האסוס שמעתי שזה לא משבים חזקים ולא כדאי. אני ממש מבולבלת וצריכה לקנות מחשב בהקדם עקב טיסה.. בבקשה אשמח לכול עזרה, תודה רבה
-
- 94 תגובות
- 12.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לצורך לימודים, ואינני מעוניינת להוציא הרבה כסף עליו. השימוש בו יעשה בעיקר בתוכנות של האופיס, ובגלישה באינטרנט. אשמח אם תוכלו להמליץ לי עד מחשבים העונים על הדרישה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-