ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אחרי מיליארד דיונים בפורום ושיוחת מעמיקות עם כל בן אדם שאני מכיר שיודע מה זה מחשב, הגעתי למפרט (שאני מקווה שיהיה טוב...) למחשב החדש שלי. יעודים: עריכת וידאו Premiere, after effects. (בנוסף לאחסון תמונות, מוזיקה וקבצי word, exel וכו' שיתפרסו על 100 גיגה מקסימום). העריכה היא לא בתור פרנסה! אני לומד קולנוע ואני צריך לערוך כל שבועיים/ חודש תרגיל קצר. תקציב: התקציב שלי עומד על 3000 ¤ (מעבד, לוח- אם, כרטיס מסך, זיכרונות, כוננים קשיחים פנימיים, צורב, מארז וספק) חנות: לגבי החנות יש לי התלבטות: ב- ksp מאוד זול, וגם הבנתי משיטוט בפורום שהם סבבה, לעומת אייבורי למשל. מה דעתכם עליהם? מומלץ לקנות שם? אני גר באיזור גבעתיים ר"ג, אז אם יש חנות אחרת מומלצת באיזור, אני אשמח להצעות. (המחיר…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה הקישור: http://ksp.co.il/?list_compare=.24797..23795. ההבדלים המשמעותיים היחידים שראיתי הם הגודל מסך (וכמובן המשקל) והזיכרון של הכונן הקשיח, שהוא GB 16/8 SSD/SSHD מישהו יודע להגיד לי את החסרונות UltraBook ועד כמה ההבדלים בכונן הקשיח באים לידי ביטוי בשימוש יומיומי? אני משתמש במשחב בעיקר לאינטרנט, סרטים, תכנות בשפות שונות. תודה רבה...
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים ועריכה גרפית . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: MW2, BF3,WoW,SC2. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? / מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. ה…
-
- 3 תגובות
- 572 צפיות
-
-
היי, נדפק לי ה-WINDOWS, ולפני הפירמוט אני רוצה לבצע גיבוי לכל מיני קבצים ותמונות ולהעתיק אותם לאיזה כונן חיצוני או דיסק און קי. איך אפשר לעשות את זה ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לשדרג את המחשב שלי. לצערי ההבנה שלי בחלקים הפנימיים כנראה לא מתקרבת לרמה של החבר'ה כאן בפורום. מה שהייתי רוצה בשורה התחתונה זה שהמחשב יעבוד הרבה יותר מהר וכמובן גם לשדרג כרטיס מסך. אשמח לקבל המלצות ותודה רבה לכם מראש. זה המפרט הנוכחי שלי: Computer: [/l] Computer Type ACPI x86-based PC Motherboard: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-965P-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Broadwater P965 System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) BIOS Type Award …
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש שישמש לצרכים ביתיים ולימודים וגם לגיימינג מעבד - Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם - Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זיכרון - G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT דיסק קשיח - Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III צורב - LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM מסך כבר יש לי - Dell P2314H אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הרכיבים הנ"ל, חשבתי על אפשרות של לקנות את הרכיבים האלו מksp אילת ואת השאר (כרטיס מסך ומארז+ספק כוח מאחת החנויות המומלצות פה) וכך להוזיל את העלות הכוללת של המחשב, מה דעתכם? האם המפרט בסדר? ואיזה מארז+ס…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד - לרוב עובד בעמדה עם מסך אבל רוצה את האפשרות לעבוד בסלון - לשימוש יום יומי. עיקר השימוש שלי בו זה גלישה רגילה, עבודה משרדית, תכנות ועיבוד נתונים. אני עובד עם UBUNTU ומשימות קשות של עיבוד נתונים אני עושה ב COLAB, אז אני לא צריך כרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד. חשוב לי בעיקר שהמחשב יעבוד חלק (לקריאת כתבות, צפייה ביוטיוב, תפעול VSCODE, חיבורי WIFI/BLUETOOTH/..). המחשבים הקודמים שלי: THINKPAD P14S - מעבד RYZEN 7 PRO עם 16 ליבות ו 32 ראם. אני מחליף אותו כי אני צריך להחזיר אותו לעבודה. השתמשתי בכל הליבות והראם של המחשב הזה אולי פעמיים בשנה האחרונה וגם אז לא באמת הייתי חייב את כל המשאבים האלה. IDEAPAD 510S - מעבד I3 דור 6 עם 8 ראם. הוא עדיין עובד אבל הוא עושה …
-
- 1 תגובה
- 748 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין להרכיב מפרט עבור חבר העוסק באפלקציות מתמטיות כבדות דוגמת Matlab. התקציב - כ-5500 עד 6000 ש"ח. * המפרט צריך לכלול מסך LCD דק 17". * לדעתי יש צורך בליבה כפולה עקב תחום העיסוק (האם מישהו חושב אחרת?). * אין צורך במאיץ גרפי (כרטיס מובנה בלוח יספיק). אשמח להצעות. תודה.
-
- 10 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אני צריך מיפרט למחשב לעבודה קבועה שעיקר השימוש היום יומי זה "פוטושופ" "אילוסטרטור" ו"פלאש" אקרובט כמה עבודות באותו זמן . ומפעם לפעם גם עריכה כבדה ב "ווגאס" וב"אפטר אפקט". אני צריך שגם בזמן של הרינדור של סרט וידאו המחשב יזרום חלק עם פוטושופ וכדו לצערי התקציב כרגע הוא 4300 ש"ח באם אין ברירה תגידו ובמידת הצורך ואוסיף לסכום של עד 5000. אין צורך במסך רמקולים וכוננים חיצוניים וכן רמקולים. הצורך הוא בכונן בלבד. מערכת הפעלה ותוכנות כבר יש לי . העדפות שלי שהמפרט יכלול 1. מעבד i5 750 או i7 860. עם קרור טוב ולא יקר. 2. לוח אם טוב של גיגה בית. 3. זכרון ראם 6 או 8 גיגה עם או בלי קרור תחליטו אתם. 4. זכרון מחברה שגם במצב מאומץ לא יהיה מסכים כחולים וכד. 5. שני דיסקים קשיחים מהירים אין צ…
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מרכיב מחשב HTPC מבוסס I5 המפרט: 1. מעבד I5 750 2. לוח אם Gigabyte דגם GA-P55M-UD2 3. זכרון G SKILL 4GB 2X2GB 1600 4. מארז ANTEC NSK2480 5. כרטיס מסך ATI RADEON 4350 SAPPHIRE 6. מבקש המלצה למאוור שקט במחיר סביר עד 150 עדיף פחות. האם הספק של המארז (380) מספיק? אשמח לקבל הערות והארות!!!!! תודה מראש המחשב מיועד בעיקר לסרטים (1080P) וקצת קצת למשחקים
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אהלן שלום ונעים מאוד! כבר די הרבה זמן אני קוראת כתבות כאלה ואחרות באתר (ובפורומים) ועכשיו סוף-סוף יש לי סיבה גם להעלות פוסט ולבקש את עזרתכם. אז.... אשמח מאוד אם צוות האתר ו/או מומחים אחרים פה יוכל לעזור לי בהרכבת מפרט מלא למחשב שולחני לצורכי עריכה גרפית. אז ככה: מבחינת תקציב - מדובר על כ-7-8K ש"ח, כולל ציוד היקפי. רצוי שיעלה פחות אבל לא חובה... מדובר על מחשב שיהיה בשימוש במשרד וימומן על-ידיו, ככה שבציוד היקפי לא הייתי משקיעה סכומים גדולים כי בסופו של דבר, רוב הסיכויים שלא משנה מה אני אבקש המיחשוב ייקנו לי את אותה מקלדת מעפנה שהם קונים לכולם (חוץ מלעצמם, כמובן)... על מסך אני אוכל כן להתווכח איתם, אבל עדיף שזה יהיה מסך שלא גדול יותר מ-21" כדי שלא ייפתחו עליי עיניים. א…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! סבא שלי החליט שהוא מעוניין לקנות מחשב לצורכי גלישה באינטרנט. המחשב צריך להיות מינימלי כמובן - כרטיס מסך OB, כונן קשיח קטן וכונן DVD (אין צורך בצורב). המחשב צריך לכלול מסך יחסית גדול - לכיוון ה 22". התקציב, כמו שמצוין בכותרת עומד על כ 2500 ש"ח. תודה רבה תום
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין למכור את המחשב השולחני הנייח שלי שנקנה לפני שנה וחצי. אודה לכיוון בקשר לכמה אוכל למכור אותו ביד2. בלי קשר אשמח לדעת גם כמה שווה מסך 17" של MAG מדגם 700P שנמצא בשימוש כשמונה שנים. תודה! מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H מארז: באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Silverstone Strider 400W - בקניית מחשב חדש זיכרון: Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 3TB SATA3 כונן DVD: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black
-
בוקר טוב אני לקראת הרכבת מחשב חדש , ורציתי להתייעץ ולשמוע דיעות כמובן . המחשב ירכש באיזור צפון -- חיפה / קריות והסביבה וילקח אישית מורכב או לא - אני לא מזמין מחשב בשליחות מטרות : המחשב יהיה העמדה האישית שלי ולכן צריך לעמוד ביכולות הבאות : * הפעלת תוכנות עריכה כבדות למדיי שדורשות תאימות חלקים טובה ( כמו AVID למשל ) * הפעלת וירטואליזציות שונות ( מבוסון של סיסקו ועד הרצת מערכות הפעלה במקביל כמו סרבר 2003 מק OS וכד' ) * כרגע לא מתכנת אבל מי יודע אולי יחזור לי החשק * אינטרנט כמובן ותוכנות שונות ( אופיס ומוזיקה וכל דבר אחר שזז אני בודק ) * סרטים - אני רואה הרבה סרטים במחשב או בטלויזיה שמחוברת אליו * מוזיקה - המחשב כרגע מחובר למערכת קולנוע ביתית ישירות ולמערכת …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שווה לא שווה לשפץ משהו בקיצור תגובות: אה המארז זה TEMPEST שלNZXT
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה תקופה של חודש אני מנסה למצוא נייד שאני באמת אוהב. כיום אני משתמש בT41 של IBM. אני די סגור על אחד משני הניידים בכותרת. העניין שלכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות מול האחר. CPU: dell-i7 hp-i5 gpu: dell-ati 4750 hp- geforce 320 monitor: dell-FH hp-720p אחריות- לדל יש שנת אחריות אחת יותר. מחיר- הדל יוצא לי יקר יותר ב700 שקל אבל זה לא שיקול. מצאתי הרבה מידע באינטרנט לגבי הדל, בגדול מחשב טוב אבל נאמר יחסית הרבה נגד המבנה שלו והמסך. לגבי הHP כמעט ולא מצאתי שום מידע. מבשק שתעזרו לי לבחור בין אחד מהשנים. נ.ב: המחשב הזה הולך להיות המחשב היחיד שלי(אין לי מחשב שולחני).
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בשעה טובה הגיע לי היום המחשב. מה אתם אומרים ע המפרט: AMD Athlon XP 2700+ (333 Mhz) Tray CPU-NIS 2,272.76 Gigabyte GA-7VAXP Ultra KT400 Motherboard (AGPx8,S.ATA,5.1 Sound,LAN,RAID ATA133,IEEE1394,USB 2)-NIS 765.84 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD -NIS 697.93 CORSAIR DDR-RAM 256MB 3200 CAS2 Memory X 2-NIS 1400 Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard-NIS 2,012.90 Creative AUDIGY 2 Retail Sound Card-NIS 838.58 Logitech Z-560 TNX/400W 4.1 Speaker System -NIS 1,880.21 CD-ROM LG x 52 -NIS 140.14 Lite-On 52/24/52 Black Retail CD-RW-NIS 505.06 Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive -NIS 56.31 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front U…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום זה אז אני לא כ"כ בטוח שזה המקום הנכון להודעה זאת אז תודיעו לי אם צריך להעביר אותה פולדר... אני רוצה לרכוש מחשב חדש שישמש אותי גם למשחקים וגם כמחשב קולנוע ביתי, אז הוא צריך לתמוך גם ביציאות וידיאו מתאימות וגם אני ישמח ליציאות אודיו מתאימות. בכל מקרה אני מתכוון לרכוש מעבד Q6600 (לא אני לא משוגע, אני פשוט עובד באינטל ומקבל הנחה נכבדת...) ולכן אני מחפש לוח אם מתאים (פה נכנס גורם האודיו ודרושה תמיכה ב- DD או DTS ) אני כנראה ירכוש את ה-8800GTS 640MB ככרטיס המסך (האם יש בעיה לרכוש אותו בחו"ל?? והאם יש כבר כרטיסי HI-END בעלי יציאת HDMI?) זכורונת כנראה 2G עם 800MHZ, דיסק קשיח של 250GB. ועכשיו לעוד דילמה, אני ישמח אם המארז יהיה של HTPC אבל האם תהיה בעיה ב…
-
- 1 תגובה
- 534 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בחול ולהביא אותו לארץ איזה חברה כדאי לי לקנות ? אני רוצה שיהיה לי גם אחריות בארץ ! מחשב טוב שירוץ מהר גם למשחקים בסביבות ה5000 שקל לקניה בחול איזה מפרט כדאי לי לקנות כמו מעבד ולוח אם וכרטיס מסך תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום חברים, הייתי שמח לקבל את עצת המומחים לגבי מפרט של מחשב שראיתי בKSP ואני חושב שמתאים לי. המחשב הוא לצרכי משחקים אבל אין צורך במחשב הכיי הכי חזק.... משהו בסביבות תקציב של עד 4500 שח.(לא כולל מסך) המפרט הוא: מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 800 1GB TwinMOS TwiSTER (512MBx2) Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Point Of View 7600GT 256MB GDDRIII, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Optiarc AD-7170A DVD±RW x18, DL x8 Black ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים HEC CI-6A21 Black & Silver,…
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
נמאס לי מהמחשב הישן שלי שהוא 2000 AND עם fx5200 ולוח אם ga-7n400, והחלטתי ללכת על מחשב חדש בתקציב של בקירוב 3000 ש"ח, עם מסך, כוננים, קונן קשיח ו 512 DDR שיש לי כרגע, המטרה: משחקי מחשב. אני בצבא וחוזר כל יום הביתה, אבל עדיין אין לי זמן או כוח להתחיל לבדוק מה קורה בעולם החומרה, אז אני מבקש את עזרכתם...
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
twintech 9800gt XT 512 OC או Sapphire ATI Radeon HD4830 512MB DDR3 PCIe ?
-
- 6 תגובות
- 922 צפיות
-
-
היי כולם ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3400 ש"ח. לאחר מספר בדיקות הגעתי למסקנה שבמסגרת התקציב המחשבים הנ"ל די משתלמים. מה שנשאר זה לבחור אחד מהם,ופה אני צריך את עזרתכם. ה-EX400 הוא 14.1 ומגיע עם כרטיס מסך נחמד למשחקים קלים,המשקל שלו גם די קטן. ה-PR601 הוא 15.4 ומגיע עם כרטיס מסך משולב,הצ'יפסט שלו לפי מה שאני מבין טוב יותר,משקלו קצת יותר גדול. המחשב מיועד לסטודנט,אני מאמין ששני המחשבים יתאימו לתוכנות (לא של תלת מימד) אך יש מצב שהוא ישמש גם למשחקים מאוד קלים,שהאמת לדעתי אפילו המשולב יספיק. בקיצור מי עדיף לדעתכם? כדאי לקחת מחשב עם מסך קצת יותר גדול אך גם כבד יותר? מה לגבי איכות הבנייה? אני מבין שבמחשבים ניידים גם זה פקטור. יש שיקולים נוספים? קישורים: http:/…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר למשחקים. מחשב חזק שיחזיק להרבה זמן (בערך 8 שנים, או עד שאני אשרוף עוד כרטיס מסך ) כמה פרטים כללים: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב: 8k, אפשר לנסות לחסוך. ניתן לחרוג מהתקציב עד ל-10k . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב: בעיקר משחקים, ומעט תכני HD . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי הדור הבא: watch dogs, dragon age:inquisition ועוד הרבה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 32 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב עד 3500 ש"ח,העיסוק העיקרי הוא גלישה וסרטים ומדי פעם אני משחק ב-2 משחקים לדוגמא פרו 2012,לכן כרטיס משחק מאוד חשוב לי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית , תכני HD וכדומה)? סרטים, גלישה, 2 משחקים גדולים כדוגמאת PES2012 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פרו 2012 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 8 תגובות
- 810 צפיות
-