ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 8000 יש אפשרות לחריגה עד 1000 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, משחקים, סרטים, סטרימינג. משחק - GTA/Marvel’s Spider-Man Remastered 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ-1 עד 10, חשוב לי במידה 8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, חשוב שיהיה כמה שיותר קטן! , אורות לא…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני צריך המלצה למפרט לסטודנטית לעיצוב גרפי. היא משתמשת בתוכנות Photoshop, Illustrator, flash ,free hand התקציב כולל מסך עכבר ומקלדת חייב להיות מKSP רמת גן (לצערי) תודה מראש לכולם
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין שתעזרו לי להרכיב מחשב נייח כולל ציוד היקפי (מסך ומקלדת, לא צריך עכבר). התקציב שלי הוא 3000 ש"ח ואני לא מוכן לחרוג. שימוש המחשב הוא לצורך משחקים בינוניים (כמו league of legends באיכות הגבוהה ביותר) וגם לצורך צרכיי כסטודנט. אני מעוניין במחשב שיהיה ניתן לשדרג אותו בעתיד ואני לא צריך שתכלילו ווינדווס ואופיס ושאר התוכנות. הקנייה מתוכננת למחר בצהריים ככה שמה שתגידו זה מה שיקרה. תודה לעוזרים. יניב
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב נועד לגלישה, צפייה בסרטים באיכות 4k ולמשחקים. מעבד Intel® Core™ i5-13500 Raptor Lake Tray לוח אם Asus Prime H610M-A D4 Micro ATX זכרון Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz KVR32N22S8/16 DIMM כונן Kingston 1TB NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD M.2 כרטיס מסך Asus Phoenix GeForce RTX 3060 V2 12GB GDDR6 ספק כח אקטיבי Antec VP550P PLUS 550W
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי אז לאחר שעברתי על כמה דגמים ובחנויות השונות החלטתי ללכת על מסך 15 אינץ' מכיוון שזה יהיה המחשב היחידי בבית ולא ניראלי שיהיה נוח לעבוד עם 14 בתור מחשב ראשי. מה גם שהבנתי שמחשב נייד בזמן השיעור לא כזה פרקטי בתואר אותו אלמד. מטרת המחשב תהיה ללימודים לאינטרנט ועבודות משרדיות. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות ואינטרנט * גודל המסך? 15 אינץ', עדיף מסך שיהיה נוח ללמוד איתו בבית. * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר גבוה לא? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יודע עד כמה זה רלבנטי בגודל הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שאפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ניראלי שיהיה הכי טוב ללכת על שילוב של …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד 13.3" בתקציב של עד 3000 ש"ח. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים באיכות HD (חיבור למסך 37) *גודל המסך? 13.3 (אני רוצה שהוא יהיה יחסית קטן כי אני אצטרך לקחת אותו ללימודים לפעמים * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעל ל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור כבל רשת , HDMI , WIFI. *בלוטות? שיהיה זה חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? שיהיה 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב עם מערכת הפעלה אני יכול להתקין לבד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי…
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט ברכישת מחשב נישא. האם כדאי לקנות את ה- lenovo300 n100 עם המעבד החדש של אינטל (duo) או לרכוש את ה- R50 הישן (והזול משמעותית). השאלה אם כדאי להשקיע 2000 ש"ח בקניית מחשב עם המעבד החדש? אם ידוע על מחלות ילדות של המעבד החדש Dou? ועוד שאלה מהו המעבד sonoma -pentum מה ההבדל בינו לבים ה-centrino הרגיל. תודה
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
המפרט הנוכחי הוא: enermax 525w asus a8n32deluxe corsair ddr400 2gb hd 4870 AMD 4200+ מסך 22 1650X1080 אני רוצה לשדרג ל: מעבד Intel Core i5-750 Tray I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 8-8-8-24 Gold OCZ3421K אשמח להצעות\ הערות ליעול או להוזלה אוליי לגבי הלוח אם
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
על אף נוכחתו הדלה של סטנדרט ה-4K בשוק, גרסה חדשה לתקן ה-Embedded DisplayPort מבטיחה את קיומם של מסכי 8K במחשבים ניידים (ומכשירים נוספים) בעתיד הלא רחוק לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a2%d7%93%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%a8%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%aa-4k-%d7%aa%d7%a7%d7%9f-%d7%94-displayport-1-4a-%d7%94%d7%97/
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
בן דוד שלי רוצה לקנות מחשב והוא רוצה שיהיה בו את הדברים הבאים ב6 - 5 אלף שקל.. [כמעט בלתי אפשרי אבל אפשרי ] בנוסף לכל החומרה הרגילה הוא רוצה גם: מדפסת משולבת, מצלמת אינטרנט, ציוד היקפי, מטרת המחשב: הורדות, אינטרנט, דגש מיוחד על סרטים ושירים [מסך דק באיכות וכ' מסך אני מניח שגם [לא ניראה לי שהוא הולך לשחק משחקים.. הוא תכף מסיים צבא אבל בטח הוא יכנס למשחקים אז שיהנה ביינתים בשנה הראשונה ככה.], וגם שירים צריכים להיות באיכות.. אה וגם הוא רוצה רמקולים איכותיים ודי חזקים!] וכל שאר המחשב. שיהיה שקט, המארז אמור להיות נחמד - יפה אבל בלי צד שקוף אורות וזה. יאללה פנק אותה! [חח לא סתם קראתי לזה אתגר ] ד"א אובר קלוק ממש לא בתכנון! - ושהמחשב יחזיק מעמד כמה שנים טובות. אה ועוד …
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8864
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
-
שלום, אני צריך מפרט למשחקים, התקציב הוא 2200 וניתן לחרוג (אבל עדיף שלא) עד 2500. אין צורך בדיסק קשיח ובכונן DVD כי כבר יש לי חדשים. כמו כן אין צורך בציוד היקפי. בעיקרון המשחקים שאני אשחק הם Starcraft 2 ו-Guild Wars 2, על מסך 20" ברזולוציה 1680X1050. אני לא צריך לשחק על ההגדרות הכי גבוהות, לכן אני מעדיף לא לחרוג מהתקציב. לא מתוכנן OC וגם לא שדרוג. אני גר בצפון, אז החנות ממנה אני אקנה תהיה KSP. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
ואולי איזה משחק פשוט כמו WC3... חיבור אלחוטי כמובן לאינטנט.. והבחור ביקש רק לא סלרון. אני לא מבין בניידים ולכן אני פונה לאלו שכן תודה מראש, רומן.
-
- 3 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום, מסגרת תקציב: 4,500K אופן תשלום: מזומן שטרות! מקום הקנייה: Ivory / KSP אני מתכנן לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים נראה לי - אני רוצה שהכל יעבוד לי חלק על רזולוצייה גבוהה שלא נופלת מ- 1280x960 על מסך 22" LG אין צורך בציוד היקפי, אני יחליט לבד. אני מרכיב את כל החלקים + התקנת מערכת הפעלה, תוכנות, משחקים וכו'. שקט חשוב לי, אבל שלא יהיה מטוס אני לא מתכוון ואפילו לא לרגע לעשות OC אפילו לא את הכי קל שבניהם. ככה שזה לא מעניין אותי אפילו. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מה שאני צריך המצלה לגביו הוא: א. לוח-אם (שמעתי שלוח Intel הוא הכי טוב וגם MSI הוא לוח…
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
היי, אני יודע שDELL לחלק מהניידים מביאם אחריות 3 שנים בבית הלקוח, האם יש גם חברות אחרות? תודה
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
לא זקוק לנגן תקליטורים וגם לא למארז, חוץ מזה אני זקוק להכל. מה אתם ממליצים? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים וגלישה באתרי וידאו (לא רק פורנו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout NV, Skyrim, mount&blade -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך "22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? אם כן, ניתן לר…
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
מצאתי מטען רכב למחשב נייד מיני שלי דגם:msi wind u100 זה המטען רכב: http://cgi.ebay.com/CAR-UNIVERSAL-LAPTOP-NOTEBOOK-DC-CHARGER-ADAPTER-9536-/350363830879?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item51934fca5f רשום במחשב שלי מטען 20V
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
1. תקציב: עד 2000 ש"ח 2. שימוש: ביתי הכולל אופיס, אינטרנט, ומצלמות אבטחה ( תותקן תוכנה להקלטה וצפיה בארבעת מצלמות האבטחה הפזורות בבית ) 3. אין צורך בציוד היקפי ( הכול קיים ) 4. צריך דברים סטנדרטיים ( צורב DVD וכרטיס קול רגיל ) 5. ההעדפה היחידה היא שהמעבד יהיה תוצרת אינטל ( ולא AMD ) 6. המחשב לא צריך להיות שקט במיוחד אבל אסור שירעיש ( ז"א, אין צורך שיהיה שקט כמו מחשבי HTPC אבל שלא ירעיש בטרוף כי הוא נמצא ליד חדר שינה ) כנ"ל לגבי קרור - רק שהמחשב יפעל 24 שעות ביום ( בגלל תוכנת מצלמות האבטחה ) וכדאי שלא יתחמם. 7. קיים רישיון למערכת הפעלה ( חוקי ) והוא יותקן עצמאית. יש צורך בהרכבה במעבדה של החומרה. 8. לא קיימים צרכים מיוחדים. 9. חשוב אבל לא ברמה של HTPC 10. לא מתוכנן OC 1…
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד בסביבות המחיר הזה (לא נורא אם יהיה חריגה קטנה) אני לא מבין בזה יותר מידי. השימושים של המחשב יהיו סרטי די וי די צריבות של דיוי די ואולי קצת משחקים אם יאפשר התקציב. אני הולך להשתמש בו בצבא ככה שזמן סוללה לא מעניין אותי כמה הוא, וגם המשקל לא מעניין אותי. עדיף מסך 15' וכרטיס מסך סביר לא מובנה. תודה מראש. חשבתי על המחשב הזה:http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=5512WLMi&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he יש משו עם ביצועי משחקים יותר טוב במחיר הזה?
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כבר מפרט למחשב אז אין צורך לבנות אחד חדש. החשש היחיד שלי הוא שהמארז לא מאוורר מספיק. אשמח אם מישהו בעל ניסיון יוכל לתת את דעתו. המפרט: Amd Phenom II x4 955 BOX Gigabyte MA785GM-US2H HD4200 2GB Kingston WD Caviar Green 1TB Sony AD-7260S Edimax EW-7711IN PCI Arctic F9 92mm CoolerMaster Elite 342 Corsair CX 400W אז מבחינת קירור למארז (הקטן) יש מאוורר 120 שמכניס מקדימה ומאוורר 90 שמוציא מאחורה. זה יצור זרימת אוויר קבועה במארז. לספק מאורר 120 ומול המעבד יש בדלת המארז פתח איוורר נוסף. אין כרטיס מסך (פחות חימום) אבל מצד שני המעבד רשום כ-125W שזה המון. הקירור למעבד - BOX. האם הקירור מספק?
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שישמש אותי בעיקר למשחקים ותוכנות כבדות (עריכות קול וווידאו ותלת מימד) וכמובמן לשימוש שוטף של אופיס אימיילים וכו'.. עשיתי סקר קטן והגעתי לשני מחשבים סופיים שאני מתלבט בין שניהם. הראשון: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JH9D653FE השני: http://www.pdastore.co.il/pdastore/product.aspx?p_id=8443 אתרים שהצגתי הם רק בשביל להראות את הדגם והמפרטים של המחשבים. אני לא מתכננן לקנות אותם דווקא משם. ההשקעה הכספית די גדולה, בסביבות ה6000 ש"ח אז חשוב לי שתבקרו את הכל ותנו את דעתכם לגבי כל הבדל יתרון או חיסרון שיש בין המחשבי לדעתכם. תודה
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום חברים הגיע הזמן למחשב חדש ואני צריך את עזרתכם בגיבוש מפרט השימושים שלי הם כלליים - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועיבוד תמונות "קל" (אני משתמש ב-Nikon CaptureNX2 ובעתיד אולי ב-DXO ו-Photoshop Elements) אני צריך נפח איחסון גדול וחשובה לי שרידות הנתונים - לכן תכננתי שני דיסקים של 2TB בתצורת MIRROR. מערכת ההפעלה המתוכננת - WIN7 בגרסת 64 ביט. המפרט כולל מקלדת ועכבר, בינתיים אני נשאר עם מסך ה-CRT הישן שמספיק עבורי. התקציב כאמור עד 5000 ש"ח , חריגה מכסימאלית 1000 ש"ח (ואני צריך גם דיסק גיבוי חיצוני גדול ומהיר). להלן המפרט ההתחלתי שבניתי: Intel Core i5 Processor i5-650 3.2GHz 4Mb Dual Core LGA 1156 Box כמות 1 מחיר 995 ש"ח Gigabyte GA-P55M-UD2 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
היי חברים אבקש את עזרתכם בנושא רכישת מחשב נייד, קצת נתונים ושאלות מצורפות: המחשב ירכש בהונגריה בסכום של 3000 ש"ח פלוס מינוס, ישנה גמישות מסויימת אם יש צרוך בכך. במחשבים אני לא ממש מבין, מה שכן אני עובד קצת עם מוסיקה, מריץ תוכנות של תקלוט ומעבר לזה תוכנות דיי סטנדרטיות, אופיס וכו. אני מוצא את עצמי עובד עם שתי דפדפנים במקביל ומשתמש ומדפדף בין הרבה חלונות פתוחים, תוכנה ההורדה פתוחה ברקע והסקייפ מצלצל מידי פעם. אני בכוונה מתאר תמונת מצב קיימת במחשבה שזה עשוי להועיל ליציאת המפרט באופן הטוב ביותר. הייתי שמח אם אוכל לקבל מכם הצעה למפרט שיתאים לצרכיי וכמו כן חברה מומלצת (לנובו?) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-