ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך עזרה בבחינת מפרט למחשב שישמש אותי לשימושים כללים, עיבוד תמונה + וידאו, צפיה בסרטים ופיתוח תוכנה. התקציב שלי 10,000 ש"ח. אני לא מתכוון לעשות OC. המחשב לא ישמש למשחקים. אני לא צריך ציוד היקפי. המסך ששיש לי הוא dell 22. מה שחשוב לי לדעת זה האם הרכיבים מתאימים זה לזה? האם כדאי לשנות אחד או יותר מהרכיבים? האם בכלל צריך קירור למעבד? המפרט שבניתי עולה בסביבות ה-7000 ש"ח. לא חשוב לי כרגע המחירים המדויקים וההבדלים בין החנויות. תודה מראש, יובל מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P מארז ANTEC SONATA III 500W SONATA3 כרטיס מסך Sapphire ATI RADEON 2600XT 512MB D…
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך לבנות מחשב לחבר לשימושים כלליים ולצפיה בסרטים המחשב צריך לכלול ציוד היקפי מלא, כולל מסך - ומסך טוב וגדול שיתאים לצפיה בסרטים המחשב לא מיועד למשחקים, אבל אם אפשר שיריץ משחקים בצורה בינונית לפחות - רצוי (כבונוס) וכמובן שהמחשב לא מיועד לאוברקלוק... כל המחשב אמור לעלות עד 4000 ש"ח ויש עדיפות ל-TMS או פנדה אני אשמח לקבל את ההצעות שלכם תודה אנשים!
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7 וקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ישמש אותי גם למשחקים ( לא בטירוף אבל אשחק) גם לעריכת תמונות, ו... עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע ללא מסך אבל אשדרג כנראה ל 2k 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט (יהיה בחדר שינה) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא מחייב RGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב לשימושים כללים לבן משפחה: 1. תקציב 1600 ש"ח עדיפות ללא חריגה. 2. מטרות/שימושי המחשב לשימושי אינטרנט + תוכנות תמונות + וקצת משחקים קלים בד"כ של ילדים בגיל 6. א) אינטרנט + פיקסה + מסנג'ר. ב) שימושים פרטיים לא כבדים במיוחד. 3. מעוניין גם במסך LCD בשווי עד 850 ש"ח נוספים. 4. לא זקוק לכונן דיסקטים. 5. השקט חשוב ברמה 8 7. אוברקלוק אפשרי אבל לשים לב לסעיף 10 על חום ! אולי לא כדאי ? 8. אפשרות לשדרוגים עתידיים לשיפור ביצועים. 9. חנות מועדפת לרכוש את המחשב עדיף RSM או אחרת באיזור העמקים. 10.לא כ"כ מבין בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA אבל החדר בד"כ די חם בקיץ (30+) לכן אולי דרוש קירור חזק? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב לשימושים: משרדים כללים, הרבה הורדות ופעילות של מספר חלונות (כבדים) בו זמנית (הורדות,מטלב,HD), סרטי HD קצת משחקים (COD, R.A 3) לא חייב ברזולוציה הכי גבוהה ואני מריץ הרבה MATLAB. יש מסך 22' אין צורך בציוד הקפי אחרי שנים של מארזים ג'נריים הייתי מעוניין להשקיע בספק ומארז שיישארו גם למחשב הבא חשבתי על משהו בסגנון הייתי מעוניין אם אפשר מהחנויות TMS,RSM,IQPC ואם אפשר להוריד במחיר אני מאוד אשמח Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz Tray, יחידות 1 ¤864 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=508 Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ¤113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤465 ht…
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש. המטרה לקנות מחשב איכותי שמתאים לצרכים שלי עם תקציב המינמלי ביותר הנדרש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, כמדיה סנטר, לעריכת וידאו ביתית לעתים, למשחקים ולתכנות(סטודנט למדעי המחשב). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- המחשב ישמש להרצת משחקים בכ-100 שעות בשנה. משחק עתידי שהמחשב ידרש להריץ אותו יהיה כנראה gta v, בנוסף למשחקי אסטרטגיה איכותיים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב- עד 24 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברה, צריך את עצתכם/עזרתם בשדרוג או למעשה בקניית מחשב חדש. ערכתי את ההודעה המובנית למה שרלוונטי מקווה שמובן. תקציב המקסימאלי? 6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידה וניתן בלי לחסוך בביצועים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7500 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה משחקים, עריכה גרפית, תכני HD, מולטיטאסקינג. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב כרגע מסך FULLHD - 1920X1080 עם תכנון למעבר לרזולוציה גבוהה יותר / מספר מסכים. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות מאוד. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קיים מארז Antec 1200 שלדעתי ישאר למערכת הזאת. וספק כוח - C…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, כמו שניתן להבין מהכותרת אני מתכנן להזמין מחשב מחו"ל. המחשב ישמש לגלישה באינטרנט ושימוש באופיס. הדרישה היא למסך גדול, 15 אינץ' לפחות. אין חשיבות לנפח הדיסק קשיח, זיכרון גם לא כל כך חשוב, אם יהיה מעט מדי אני אוסיף עצמאית בארץ. בתקציב הנ"ל ראיתי שהכי מתאים לי זה להתבסס על I3-2310. בינתיים ראיתי את ה-VOSTRO 3550 וה-INSPIRON 5110. אני נוטה לכיוון ה-VOSTRO, כי יש לו מסך מט. אתם מכירים עוד מחשבים שעונים לדרישות שלי?
-
- 2 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אין לי שמץ של מושג במחשבים ניידים. אני מניח שמה שחשוב שתהייה יותר משנה אחריות, לפחות 1GB זיכרון, מסך עדיף 15.4" אני לא סגור על התקציב, אפשר לחרוג קצת אם צריך.
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית - גלישה, מעבד תמלילים וקצת צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.5 ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אני עובד עם לינוקס * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * עדיף אחריות לשלוש שנים. אני צריך מחשב טוב ובסיסי שלא יעשה בעיות. - - - תגובה אוחדה: - - - סליחה. שכחתי לכתוב - עדיף לא כבד.
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
תודה מראש על העזרה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?- לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?- עבודה משרדית, קצת תכני HD, גלישה באינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)- אופיס, נגני מדיה, אינטרנט, הכל בשימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים- לא מיועד למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מ…
-
- 1 תגובה
- 475 צפיות
-
-
שלום, התבקשתי להביא מפרט מחשב לזוג מבוגר. המחשב ישמש עבור יישומי אופיס (ומעט גלישה), ושום דבר מעבר. עקב הדרישה לתמיכה טכנית קרובה אליהם, כנראה שהמחשב ייקנה מחנות מסויימת בירושלים שעובדת מול CD-LOG לכן ישנה עדיפות למפרט דרכם cd-log.co.il. המחשב ימוקם בחדר שינה לכן יש צורך במערכת שקטה ככל הניתן במגבלות התקציב. עדיפות למארז בגודל MIDI (ובלי חלון, אורות מיותרים ושאר ירקות). הכונן הקשיח (והDVD?) מהמחשב הנוכחי יותקנו במחשב החדש. לא בטוח שיש צורך בSSD בכלל - תלוי במחיר. לעזרתכם אודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ1700 ש"ח, ניתן למתוח עד 2000 ש"ח רק אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גר…
-
- 21 תגובות
- 5.4k צפיות
- 3 followers
-
-
צריך כרטיס מסך שמתחבר לטלוויזיה ב - S-Video! אפשר AMD. עדיף שקט.
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
כותרת כולל הכל - מקלדת, עכבר, מסך וכו'. תודה
-
- 4 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם, מכיוון שאני בצבא אני לא כל כך מעודכן בדקיות של הרכיבים. דרוש מחשב לסבא שלי שעיקר השימושים שלו הם : וורד, הורדות של סרטים (כן הוא יודע להשתמש בטורנט ... ) וצפייה של סרטי HD כרגע יש שני כיוונים או לקחת את המארז שיש לו כרגע + הספק ENERMAX LIBERTY+ANTEC 300 או להחליף אותם מכיוון שהמאוררים כבר לא ממש חזקים ולא בא לי להתעסק עם שימונים וכאלה והספק אכל הרבה הפסקות חשמל (רק לאחרונה נקנה אל-פסק ) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪565 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪49 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2H-USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪374 מארז: LANC…
-
- 6 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום רב, בניתי לי מפרט מחשב מאמזון, אשמח לדעת האם הרכיבים שבחרתי מתאימים זה לזה. המחשב מיועד בעיקר לשימושים יומיומיים רגילים, כגון: אופיס, יוטיוב, גלישה עם 8-9 לשוניות במקביל, צפייה בסרטים וכו'. כמו כן, יש לי כוונות להשתמש בו לצורך עריכה מוזיקלית, אני כרגע מתחיל ולכן הדרישות שלי הן מאד מינימליות אך ארצה להריץ עליו תוכנות לעריכה מוזיקלית ברמה מקצועית. במחשב הנוכחי יש לי כרטיס מסך Nvidia GeForce 210, שאעביר למחשב החדש. (כאמור, המחשב לא מיועד למשחקים כלל) אשמח לדעת האם הרכיבים שבחרתי מומלצים (בחרתי על סמך ביקורות באמזון בעיקר, אינני מבין גדול בתחום) ומתאימים האחד לשני, ויתנו מענה לצרכיי, כמובן עם דגש על העריכה המוזיקלית שהיא מצריכה מפרט י…
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
-
שלום, אחותי רוצה לרכוש מחשב לשימושים משרדיים (אינטרנט, מסנג'ר ואופיס) והרצת סרטים. התקציב הוא עד 2000 ש"ח (מותר לחרוג טיפה מעלה תמורת שיפורים כדאיים). בבקשה שיכולול מסך LCD סביר. תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד ואינטרנט) וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …
-
- 7 תגובות
- 971 צפיות
-
-
לפני חודש וחצי-חודשיים חבר שלי הרכיב לי מפרט. אני מניח שזה כבר לא עדכני והוא גם המליץ לי לשאול בפורום פה לראות מה השתנה במהלך החודשיים האחרונים. זה המפרט כדלקמן: אם תוכלו, כתובו לי מה אתם מציעים לשפר, להוסיף להוריד וכו'. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 482 צפיות
-
-
אני מחפש למישהי מחשב לשימושים קלים בלבד, אינטרנט , סרטים , אופיס וכאלה. תקציב גג 3000 ש"ח אשמח לקבל המצלה וגם חוות דעת על המחשב הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NML3001A3 תודה ושבת שלום
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
שלום חשבתי לקנות מחשב חדש לשימושים שהזכרתי למעלה, התקציב מוגבל, אבל זה מה שיש... הרכבתי משהו בסיסי (אני בטוח שצריך לשנות) מה דעתכם? Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 3Mb 1066MHz BOX , יחידות 1 ¤570 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1198 Abit I-N73V GeForce7050/nForce 610i LGA775 , יחידות 1 ¤367 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=970 G.skill DDR2 2048MB 800MHZ NT CL5-5-5-15, יחידות 2 ¤260 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1386 Connect3D ATI Radeon HD 4670 512MB AC Cooler DDR3, יחידות 1 ¤450 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1373 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 http://www.foxpc.co.il…
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל ממומחי הפורום הצעת מפרט למחשב שיענה על הצרכים: גלישה באינטרנט והורדת קבצים, אופיס, תכנות (visual studio, קצת כבד), משחקים (לא משהו מטורף - FIFA וכאלה). אני מתכנן להתקין עליו בנוסף לWINDOWS גם לינוקס אם זה משפיע על משהו (אולי עדיף שני הרד-דיסקים נפרדים)... חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט כי הוא יהיה בחדר שינה ובזמן שהוא עובד בלילה אני רוצה לישון טוב המחיר יכול להתגמש עד 4500 (כולל מסך+מקלדת ועכבר) אם באמת יש צורך בכך. תודה רבה ולילה טוב אביב
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה של עד 500 ₪ (עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עריכת וידאו בסיסית, עבודה משרדית, בניית אתרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אולי כרטיס מסך (תלוי עד כמה כרטיס המסך המובנה יספק את הצרכים שלי) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט אבל לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני די חדש פה ואם משהו מהנשאל לא מתאים לפורום הזה אז אני אשמח לשמוע על כך. אז ככה עד היום כל המחשבים שקניתי היו בסגנון "מחשב פצצה במחיר מצויין" והמחשב האחרון שקניתי "הזדקן" מהר מאוד ונהייה לא רלוונטי לכן ברצוני לפתוח דיון על חלק מהחלקים שיהיו יעילים לטווח ארוך והדגש הוא על נסיונכם האישי ולא על "חבר שסיפר לחבר ..... ברצוני להדגיש שאני רוצה לקנות חלקים טובים שאוכל לשפר במהלך ה2-3 שנים הקרובות ולא לקנות מחשב חדש כל שנה. כמו כן אני רוצה לבצע OVER CLOCK ובעתיד לחבר CROSSFIRE. התקציב שלי הוא 2500-2800. אז מה דעתכם על: 1-לוח אם: P5KC s775 1333Mhz, Intel P35, 4xDDR2, 2xDDR3, 2xPCI-E 2-מעבד : Intel Core 2 Duo E8200 3-מארז: 4-ספק: 5-גוף קרור למעבד: 6-מאוררים למארז: השור…
-
- 8 תגובות
- 700 צפיות
-