ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אני קונה מחשב נייד עם מעבד T7500 2GB 667MHz זכרון פנימי כרטיס מסך X3100 רציתי לדעת איזו מערכת הפעלה להתקין.. המחשב מגיע עם ויסטה ,אבל לא עדיף להתקין XP בשביל להפחית עומס גרפי ולהנות ממהירות גבוהה יותר לשאר היישומים ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה משרדית, הורדות, סרטים , סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K12 ASSASSIN CREED 3 MW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 BENQ senseye 3 22 INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצי…
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
באופן כללי מדובר במחשב נייח לשימוש בסיסי (גלישה באינטרנט, כתיבת מיילים) לשימוש אנשים מבוגרים ללא הבנה טכנולוגית ולכן רצוי אחריות של 3 שנים בלי אותיות קטנות קיבלנו הצעה מחנות למחשב ממותג לנובו ב 1.8K ללא מסך (דיסק 250GB,זיכרון 2GB מעבד אינטל E5???, לוח אם אינטל כרטיס מסך OB, אחריות לשנה בלבד) או מחשב דומה לא ממותג עם 500GB ב100 ש"ח פחות) 1. מה התקציב המקסימאלי? רצוי באזור 2.5K עם חריגות לשני הכיוונים (רצוי כלפי מטה...) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 3K אבל רק אם באמת החריגה מחוייבת ואם אפשר להסביר להדיוטות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינ…
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
עורך avid media composer 3.5 קצת after effects sc4 קידודי וידאו והמרות tmpeg express, sorenson וכו' ודגימות לpremiere cd4 , אז ככה: התקציב שלי די גבולי, משום מה ההודעה הקודמת שלי נעלמה אז כתבתי עוד פעם. אם יש מישהו מקצועי שמבין בוידאו אשמח לתגובות. בעקרון לא הולך לעשות oc למחשב , לא מבין בזה ולא רוצה להתעסק. התחלתי עם ה I5 750 אבל אז קראתי שהמולטי ת'רדימג לא קיים שם וזה עוזר בעריכת וידאו וקידודים ושכדאי לי את ה I7 860,בגלל הavid אני מעדיף את הכרטיס quadro כדי שלא יהיו בעיות ב open gl ורינדורים של גרפיקה אז הכרטיס חייב להיות שם. קיבלתי הצעה מחברה מסויימת למחשב מורכב אצלהם אבל הם לא מפרטים דגמים ספציפיים וזה קצת מטריד אותי. לגבי המפרט, התחלתי עם I7 860 ן mobo של asus p7p55 …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם קיים בכלל מחשב שיכו ללהריץ משחקים חדשים חלק? כגון CRYSIS וכו.... אני מעוניין לרכוש אחד... אם יש בבקשה קישור תודה
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט שנה א' במגמת תקשורת ואני מעוניין במחשב נייד חדש בתקציב של עד 4000 ש"ח. שימוש עיקרי: תוכנות לעריכת ווידיאו (adobe premiere), עריכת תמונות ושימוש שוטף באינטרנט שימוש משני: סרטים ומוזיקה. מסך: שיהיה כמה שיותר שטח עבודה ביצועים כלליים: מעבד מהיר , הרבה זיכרון כרטיס גרפי: כרטיס תומך בעריכת ווידיאו באיכות גבוהה *זה רק ככיוון כללי, כי אני לא ממש בקיע בתחום. אשמח לקבל שמות של דגמים כדי שאוכל להשוות ביניהם ולקבל הכוונה כללית בנושא. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
איזה זיכרון עדיף מ3 הבאים : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_92_596&products_id=9647 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1360_1723&products_id=6779 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1803&products_id=12037 איזה כרטיס מסך עדיף מ3 הבאים : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_94_1128&products_id=10203 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_95_1011&products_id=8511 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_95_1011&products_id=10161 מה דעתכם על הלוח הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_321&products_id=7845 היה…
-
- 5 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם! זה המפרט שלי: P.4 3GHZ 800 FSB, ASUS P4P -SE, 2X512MB DDR 400 CORSAIR, SAPPHIRE ATI RADEON 9800PRO 128MB 256BIT,RAIDMAX SCORPIO 868 ,HEC 475W HEC-475VTD,WD 80GB S-ATA,NEC ND-2510A DVD WRITER DUAL LAYER מסך שקניתי עכשיו: Samsung 22BW. משחקים עדיין עובדים בצורה טובה (Crysis, Call of duty 4, Tiberium Wars), האם ישנו איזה שינוי משמעותי שאני יכול לעשות בתקציב נמוך (2000~1500 ש"ח) או שכדאי לקנות מחשב חדש? (מחשב חדש בתקציב של 6K ללא ציוד היקפי)... האם עדיף למשוך עם המחשב הישן...?
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
היי פתחתי תרד', אך הוא נעצר באמצע על המפרט הבא: אני פותח חדש כי אסור להקפיץ הודעות -- OK אז אני אזכיר, המחשב יהיה בעיקר לעבודה עם משחקים, מסדי נתונים, גרפיקה ו -autocad. אז למה שהגענו זה: מוצר חנות מחיר Intel core 2 duo e4300 957 Abit IB9 540 Leadtek PX8800 GTS TDH PCI-E 320MB 1825 OCZ 2*1GB 800MHZ CL4 886 Western Digial 160GB SATAII 301 Liberty 400 465 Hec 6a21 210 צורב DVD BENQ 151 סה"כ 5335 ש"ח עכשיו בגלל שאני מתכוון להגיע איתו עם OC למינימום 3.4 אז אני קונה: Tuniq Tower 120 255 מה דעתכם? איפה יש מקום לשיפור? תודה. הא כן, ושכחתי להזכיר, חשבו מאוד מאוד מאוד הוא יציבות, שהמחשב לא יעשה פתאום ריסטרט, המחשב יעבוד שבועות ללא כיבוי..
-
- 34 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב לפני 3 חודשים קיבלתי את הכסף חזרה ועכשיו אני כנראה רוצה מפרט חדש (כי בטח דברים השתנו) כל הפרטים ====== 1) תקציב לא למזומן 2) מטרות: תיכנות (ויזואל סטודיו) משחקיםפירוט למטה סעיף 11) עבודה גרפית בינונית: קצת פוטושופ ופלאש קצת צפייה בסרטים אינטרנט ווינאמפ וכל זה 3) ציוד הקפי - לא לכלול את זה במפרט !!! אבל לתת המלצה לעכבר לייזר !!! 4) אין משו שלא צריך במחשב עצמו 5) העדפה לחברה - קניתי מחשב חדש לפני 3 חודשים בפוקס פיסי ועכשיו אני מקבל את כל הכסף חזרה ויקנה מחדש אז אם אפשר חברה אמינה שיש לה סניף ברמת גן 6) קירור ועיצוב - קירור חשוב כי זה משפיע על הביצועים עדיף את המארז King airflow עם ה6 מאווררים שהיה לי ועיצוב חשוב אבל לא בראש סדר עדיפויות 7) לא צריך …
-
- 7 תגובות
- 939 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום, חבר פנה אליי בשאלה והיות ואני לא מומחה גדול בנושא החלטתי לפרסם כאן. מחפש מחשב נייד לצרכי עיבוד מוזיקה - הנה הטמפלייט : * מטרות המחשב? בעיקר עבודה עם מוזיקה CUEBASE וחבריו (צורך ראשי), כמו גם אינטרנט ושלל תוכנות לצרכי לימודים לתואר (אופיס, VS וכו') (צורך משני) * גודל המסך? לא רלוונטי ולא משנה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אבל אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי, כ3 שעות יהיה מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB לצורך חיבור כרטיס קול חיצוני * בלוטות? אין צורך, אבל אפשר * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, רצוי שיהיה מהיר * צורב DVD? כדאי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכנתי הצעה מ- PCHARDWARE CPU : AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU - [640 NIS] Cooler : Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! - [117 NIS] Motherboard : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) - [508 NIS] Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory - [600 NIS] Video Card : Gigabyte RADEON 9000 Pro 64MB DDR Retail VideoCard - [560 NIS] Case : Tsunami Virgo Blue 350W P4 Case - [229 NIS] Service : Computer Assembly - [160 NIS] NIS : ¤ 2814 Each Payment : ¤ 739 Payments: 4 Payments Fee : ¤ 141 Delivery : ¤ 0.00 Total Price : ¤ 2955 בקיצור יש ריבית על תשלומים אני יודע אבל אני חייב תשלומים אני רוצה…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודה משרדית,אינטרנט,מוזיקה,סרטים (HD) * גודל המסך?17 * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ממש משנה לי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות?עדיפות לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320 * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הציעו לי בפורום אחר את הנייד הזה http://1pc.co.il/aceraspire5742zgp6100320gbddr33gb156win7premium-p-11664.html מישהו מכיר אותו ויודע איך הוא? תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט שיתן את התמורה הטובה ביותר ל 3500 שח עם אפשרות לעלות עד 4000 במקרה שזה ממש מומלץ , שתיהיה אפשרות לעבוד עם הרבה אפליקציות במקביל ומשחקים מדי פעם , כדאי שיהיה שקט יחסית (במאמץ נמוך בעיקר) ואין בעיה לעשות OC אם זה עדיף. חשבתי על משהו כזה, מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
לחבר שלי נדפק המחשב אז הוא רוצה מזמן להחליף את שלו. התקציב שלו הוא 4.5 אלף , וזה מיועד בעיקר למשחקים , לא הכי כבדים , משחקים לדוגמת GTA , NBA, NFS וכו'. הוא מעדיף כרטיסי מסך של אן וידיה, ומעבדים של AMD. מעדיף לקנות בKSP. תודה!
-
- 9 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום האם ניתן למצוא דגם מקביל לדגם "15.4 LENOVO ThinkPad SL500 2746-4EG שמפרטו: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2434&CatCode= של חברת Dell בעל ביצועים דומים במחיר פעוט יותר? המחשב נועד לצרכי עבודה, autocad matlab וכדומה תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
היי, מה דעתכם על המחשב הבא בשביל מתכנת: http://ksp.co.il/?uin=23511 תקציב: 3K * מטרות המחשב? תכנות ועבודה משרדית * גודל המסך? 14 או 15.6 * רזולוציית המסך? נוחה לקריאה של טקסטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? בגלל שאני סטודנט אני זכאי למע' הפעלה חינם לכן אני מעדיף ממש לקנות בלי מערכת הפעלה... יכול לחסוך כמה מאות שקלים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - שיעמוד בדירישות ש…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צלם ומחפש לקנות מחשב נייד. אני מניח כי משימתו ה"כבדה" ביותר תהיה עבודה עם פוטושופ. התקציב המיועד: 3,500-4,500 ש"ח (עם חריגה אפשרית במידת הצורך). חשבתי ללכת על מסך בגודל של 15.4", בשביל הרזולוציה ונוחות העבודה. אם יש המלצות למחשבים מומלצים בגודל 14" - אשמח לשמוע. לגבי הסוגייה של צג מט/מבריק - מצד אחד צגים מבריקים יוצרים אפקט של "וואו" אצל הצופים בהם, דבר שיכול להיות יתרון כאשר אציג בו תמונות ללקוחות, אך מצד שני הוא גם משקף אותי ואת כל מה שנמצא מאחורי, ואני מניח שבשימוש בחוץ ביום קיצי יהיה קשה לעבוד מולו. כאשר אעבוד ואערוך תמונות בפוטושופ, אני חושב שיהיה לי יותר נוח לעבוד עם מסך בגימור מט, אשר לא ייצור הפרעות ו/או הסחות דעת מיותרות. כמו כן, רצוי צג שיתן מרחב…
-
- 7 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום, הוצע לי המפרט הבא למחשב לצורך עיצוב גרפי : המחשב קצת חורג מהתקציב של בערך 3000 ש”ח עם גמישות וכרטיס המסך של אינטל נראה לי קצת מוזר…. מבקש מפרט מקביל ביכולות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300, גמיש במקצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית(לא וידאו), פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, רצוי לא טרקטור… 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
לא צריך מקלדת מסך צורב עכבר רמקולים וכו ... מעדיף amd מטרת המפרט למשחקים כמו: counter strike תודה לכל עוזר... מעדיף לוח של גיגהבייט
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מפרט שאני הולך לקנות ב 1/1/2009: ספק: PC Power ULTRA-QUIET PSU SILENCER® 610Watt S61EPS מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 זיכרון: G.Skill 4GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס מסך: Palit Radeon HD 4870 Sonic 512Mb DDR5 PCI-e סך הכל: 3892 רזולוצית משחק: 1024*768 - 1650*1080 (בקרוב 22'). המפרט לא כולל מארז, הארד-דיסק וצורב. המפרט בנוי למשחקים כמו GTA IV, Crysis. לא יתבצע OC בעתיד, ויתבצע CF בעתיד, לכן בחרתי את הלוח והספק הנ"ל. רציתי לשים זיכרון GBPI, אבל זה חרג מהתקציב.. צריך דעות, והצעות לשיפור רק מפנדס.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב=2500 ש"ח מטרות=משחקים ואינטרנט בלבד. הערות=אין צורך במקלדת עכבר ופלופי, יש צורך בצורך די וי די. אני קונה מקי אס פי או אייבורי ועדיפות לקומפיוקייס במארז תודה לעוזרים עריכה: הארד דיסק של 160gb.
-
- 6 תגובות
- 735 צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי הוא 2,000 ש"ח. עדיף פחות - אזור 1,800 ש"ח. המחשב מיועד לשימוש ביתי (כלומר גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים אולי), ומעט שימוש בפוטושופ וכלים כמו Eclipse. אין צורך בציוד היקפי (מסך 22"). שקט לא קריטי, אך לא רועש מדי. לא מתוכנן OC. לא לכלול תוכנות מסוימות. חברות: Zigzag2000 בעדפיות ראשונה, RSM, IQPC ודומיהן אח"כ. לא מתוכנן שדרוג בעתיד. חשבתי לקחת מפרט שמבוסס סביב G620, אך ראיתי כמה מפרטים שכללו את A6-3500 וממעט קריאה נראה שהוא מעבד נפלא. מפרט סביב G620 יוצא בערך 1,800 ש"ח, האם שווה להוסיף עוד 200 ש"ח בערך ולקחת מפרט כמו הבא? זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ מעבד AMD X3 A6-3500 Box http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ל נסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, סקייפ, SPSS, משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-