עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי קיבלתי 2 הצעות למפרטי מחשב לגיימים. נא לזכור בזמן שקוראים את המפרטים שאני לא קונה AMD נא לשים לב לשאלה שבסוף, היא המטרה של כל זה מפרט 1: מארז KL03S-W ATX SILVERSTONE כסוף ללא ספק ספק כוח EZCOOL כחול JSP-TECH 500W LED 12CMF לוח אם X58 PRO 7.1 1GLAN מעבד אינטל 2.66GH 8MB CORE I7 QUAD I920 מאוורר למעבד BUFFALO HEAT PIPE EVERCOOL 1366 זכרון GOLD OCZ 3X2GB (6GB) DDR3 1333MHZ צורב SATA SONY-DVDX24 DL שחור AD7240S סה"כ 4410 ש"ח את כל השאר יש לי ולכן זה לא נכלל פה (דיסק קשיח וכו') מפרט 2: מעבד Intel Core 2 Q8200 לוח אם GA-EP45T-UD3P מארז silverstone+window ספק כוח ATX II 600 WATT dual זיכרון 4G DDR3 צורב DVD SONY (אין לי מושג איזה דגם ככה כתבו לי בחנו…

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  2. שלום, קניתי את המחשב הנ"ל השבוע, ולאחר שהרגשתי שהוא מתחמם מאוד, בדקתי את הטמפ' בעזרת everest ו- speedfan (מספר דקות לאחר הפעלתו, בלי שום פעולה משמעותית מעבר להתחברות לרשת אלחוטית (ללא גלישה פעילה)). להלן התוצאות שקיבלתי: speedfan: GPU: 69C HD0: 37C Temp1: 48C Core0: 63C Core1: 65C everest: CPU: 48C HD: 37C האם אלו תוצאות הגיונות לאחר שהמחשב דולק 10 דקות סה"כ? (הוא לא מתחמם הרבה מעבר לזה אח"כ בשימוש נורמלי, אבל לא בדקתי אחרי צפיה בסרט של שעה וחצי למשל) האם כדאי לקנות משטח קירור? ואם כן איזה? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by EyalRDT,

אני מחפש מחשב נייד ע"פ המגבלות הבאות מסך 15" ומעלה חיבור S.Video מצלמה מובנית + מיקרופון HD של 250 GB או יותר זכרון 4GB הפעילות העיקרית של המחשב תהיה צפיה בסרטים משחקים פה ושם וכמובן גלישה באינטרנט.

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  4. שלום לכם. ההודעה פורסמה גם בפורום מפרטים, ובעקבות המלצתו של Silencer - נוספה גם כאן. ובכן, חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד, והפרמטר הכי חשוב מבחינתו היא - מהירות. חשוב שהמחשב יעלה במהירות, יריץ תוכניות ולא יגמגם. המחשב מיועד לעבודות רגילות (שוטף +) ללא צרכים מיוחדים/גבוהים (גרפיקה וכדומה) הוא נתקל במבצע של Orange, והייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים על המבצע הזה. המבצע בקישור פה: http://www.orange.net.il/isp/19352.html והמפרט של המחשב בקישור פה: (מובא בהמשך לעצלנים בינינו) http://www.orange.net.il/res/ISP/pdf/hp.pdf המפרט המלא: אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט, בהתחשב במחיר. לא לשכוח שהמחיר הזה כולל גם חבילת אינטרנט וגם נתב אלחוטי..

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום, אני מעוניין בלקנות מחשב חדש. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט; כבר שנה לא התעדכנתי כך שאין לי מושג מה מומלץ יותר ומה פחות. 1. תקציב 3700 עם אפשרות לחריגה קטנה, עד 300. 2. מטרות המחשב: משחקים (לא ברמה של גיימר מקצועי, סרטים, עבודה משרדית וכד'. 3. ציוד היקפי - מסך בלבד. ( 19") 4. נושא הקירור ושקטות המחשב חשוב. (!) 5. לא צריך מערכת הפעלה. 6. האם חשוב שקט? עד כמה? לא מתכון לעשות OC תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 596 צפיות
  6. Started by ruff stuff,

שלום. אני רוצה לרכוש מחשב נייד של קומפאק ואני רואה בנתוני המסך שהוא מסך led בדגמים אחרים יש מסכים של wxga יש הבדל בין שניהם? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Seasonic,

חבר שלי רצה שאני יפרסם פה. תגידו לו את דעתכם. יש לו T240. מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ¤1532 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD3R ¤1122 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1137 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤235 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤123 זיכרון: [..] G.SKILL 3072MB (1024MBX3) DDR3 1333 CL7-7-7-18 - F3-10666CL7T-3GBPK ¤359 מארז: [..] NZXT TEMPEST w/o PSU ¤463 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤414 מחיר סופי: ¤5385 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  8. Started by medic_29,

היי לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ואני מעוניין בעזרכתכם והמלצתכם. כיום יש ברשותי 2 ניידים הראשון משמש אותי כמחשב דסקטופ של HP מסך 15.4 אינץ השני הוא מחשב גם של HP מיני עם מסך 8.9 שמשמש בעיקר לאינטרנט אופיס וכד' ונמצא עימי כל היום. אני מעוניין לרכוש מחשב אחד שיחליף את שניהם זאת אומרת בכוונתי אני מעוניין במחשב שיהיה קטן מספיק וקל משקל אך יחד עם זאת יספק לי ביצועים דומים לנייד שמשמש אותי כדסקטופ. יש באפשרותי לרכוש את הנייד בארה"ב אז אם תוכלו להמליץ לי על דגם אני מאוד אשמח אני בשלבים ראשונים של חיפוש לכן אין לי דגם ספציפי כמה דברים חשובים שחייבים להיות במחשב: משקל עד 1.5 ק"ג מסך 13 אינץ זיכרון מינימום 2 ג'יגה דיסק קשיח גדול ככל הניתן לא פחות מ 160 וחיבור של PCI E לצו…

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  9. אני מחפש מחשב נייד ללימודים בסביבות ה4000 שח ניתן לחרוג טיפה מהתקציב, כמובן אם זה שווה את זה בעיקרון אני מחפש משהו טוב ואיכותי של חברה אמינה (hp,dell,toshiba וכו') אני לא רוצה את המחשבים הזעירים האלו שיהיה זיכרון, מעבד והארד דיסק טובים עדיפות למסך גדול וגם עדיפות למחשבים שיש להם אחריות ארוכה פחות עדיפות למשקל והבנתי שיש כמה סוגי מסכים, עם ציפוי מבריק ובלי, אני לא יודע מה ההבדלים בינהם ככה שאני לא יכול לומר מה עדיף בשבילי אבל המחשב לצורכי לימודים ככה שעדיף שאוכל לעבוד איתו בלי השתקפויות, כמו שכתבתם למעלה בנעוץ אני מבקש עזרה כי זאת הפעם הראשונה שאני מתעסק עם ניידים ואני לא רוצה לקנות משהו שאתחרט עליו אחר כך

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום. אני רוצה לקנות מחשב לשימוש משרדי: אינטרנט, אופיס, שיתוף קבצים וצפיה בסרטי AVI. קונה כרגע רק מחשב, ללא מסך ונלווים. דרישות: חשוב מאד שיהיה שקט מאד. אני לא רוצה לשמוע אותו פועל. רוצה מארז קומפקטי (בינוני עד קטן) אך כן רוצה 6 יציאות USB, ומקום לשני דיסקים קשיחים. יהיה נחמד אם המארז גם יהיה לא מכוער. שיחזיק מעמד לעוד 4-5 שנים כולל win7. הנה הבסיס למפרט על פי הצעה שקיבלתי מאיבורי והמפרטים המומלצים כאן. אשמח לקבל חוות דעת ועזרה בהשלמת החוסרים. מעבד: בחירה בין: Intel® Core 2 Quad Q8200 2.33GHz או Intel® Core 2 Quad Q6700 2.66GHz מה עדיף והאם עדיף אחר? קירור למעבד: רוצה המלצה. שיהיה שקט ושיקרר טוב. מוכן להשקיע גם 100 ש"ח אם צריך. לוח אם: Gigabyte דגם GA-G31M-ES2L צ'יפסט G31…

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  11. Started by 1337Din,

. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000, אשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, עריכת וידאו(עבודה בעיקר עם ווגאס), רינדור סרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכות - צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן, לI7 של אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דר…

• 5 תגובות
    • 755 צפיות
  12. Started by arkadur,

לאחר המון זמן מאז שהINSPERION הוותיק שלי שירת אותי במשך 5 שנים והלך לעולמו, אני תקוע עם EEE שמאוד מקשה עלי את העבודה השוטפת התקציב שלי הוא באזור ה5K, ושמתי את עיני על הדגם של HP, שעל פניו המפרט שהוא מציע לא רע לשימושים שלי שהם סרטים, מוזיקה וגלישה באינטרנט, כמו כן חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר יחסית ולכן יש לי בצד דיסק 7200 RPM שיוחלף בכל מקרה במחשב החדש. צבע הברונזה של המחשב גם קנה אותי, כמו כן גם יציאת הESATA, ואולי זה "מסנוור" אותי, אבל האם יש עוד אופציות בטווח המחיר הזה שיכולות להיות טובות יותר? המפרט הוא מעבד: Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz זכרון: 4GB DDR2 זכרון קשיח: 250GB 5400rpm מסך: 13.3" WXGA High Definition LED כרטיס גרפי: Nvidia GeForce 9300GS זכרון גרפי: עד 512MB כ…

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  13. שלום לכולם, קרובת משפחה שלי צריכה להגיע מארצות הברית, ואני רוצה שתביא לי איתה מחשב נייד. רפרפתי ברשת ולא הצלחתי להתביית על חברה מסויימת או מחשב מסויים. ראיתי את ההצעה הזאת של best buy http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9175439&type=product&id=1218045569785 שנראתה טובה, אבל קראתי בתגובות שאנשים לא כל כך מרוצים מהמחשב ויש המון בעיות של התחממות של המחשב(dell xps 16). הדרישות שלי מהמחשב הם בעיקר שירים,סרטים,אינטרנט,וגם משחקים, לא גיימר כבד, אבל שאני יוכל לשחק לפחות pes בכבוד. רצוי מסך 16-17 אינץ' אבל יתפשר גם על 15.4. אין לי מושג במעבדים ובדגמים שלהם, אז אני אשאיר לכם את זה,שיהיה מעבד טוב.( מעדיף intel ןלא amd). זיכרון בין 3-4 ג'י'גה. הארד דיסק - לפחות 320 …

• 2 תגובות
    • 712 צפיות
  14. שלום, אני מעוניין בהצעות למפרט של מחשב בעלות מקסימלית של 4K ש"ח, המחשב מיועד בעיקר למטרות עיצוב גרפי ולכן חשוב שיהיה לו כרטיס מסך חזק ויכולות עיבוד גרפיות גבוהות. רעש וכו' בעל עדיפות נמוכה יותר, כן רצוי קירור סביר. אני מעוניין גם לשמוע האם למטרות אלו עדיף אינטל או AMD במעבד ו-Geforce או Radeon בכרטיס המסך? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 914 צפיות
  15. Started by Saliman,

שלום לכולם, אני בונה מפרט חלקי לחבר שנשרף לו כרטיס המסך. במפרט צריך להיות מעבד 4 ליבתי, לוח אם מתאים (עם תמיכה ב- 4 כונני SATA לפחות ומינימום שני חריצי PCI הישן), 4GB זיכרון פנימי, כרטיס מסך סביר למשחקים (בין 500-700 ש"ח) וספק כוח של 400W לפחות, עם PFC. התקציב הכולל להכל הוא 2500 ש"ח בלי חריגות. המפרט שבניתי בינתיים, ללא לוח אם, הוא כזה (אל תחסכו בהערות, כבר הרבה זמן שאני לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה): מעבד: AMD Phenom X4 9600 Socket AM2 Box מחיר: 672 ש"ח זכרון: Kingston KVR800D2N5/2G x2 מחיר: 115x2 ש"ח כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon X1950PRO 512MB PCIe מחיר: 508 ש"ח ----או---- כרטיס מסך: Gainward nVIDIA GeForce 9600GT 1GB PCIe מחיר: 469 ש"ח ספק כוח: Thermaltake ST …

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by almogila,

שלום לכולם, מה דעתכם על מפרט זה? Gigabyte GA-MA78GM-UD2H AMD Athlon 64 X2 7750 BE Box G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB Sony 7240S X24 SATA Black DVD ZALMAN CNPS7500-ALCU LED Antec FUSION Silver 430W Compro VideoMate K100 Edimax EW-7128g PCI אני יודע שהמעבד הוא 95W השאלה האם הקירור שהוספתי יעשה את העבודה? כמו-כן אני יודע שהמארז יקר אבל מה דעתם עליו? האם המפרט הזה יכול להריץ את כל הפורמטים בלי לגמגם או להתקע?? איזה שלט ומקלדת ועכבר אתם ממליצים לי לרכוש בכדי להשלים את החוויה ואיך הכי מומלץ לחבר את המחשב למגבר ולפלאזמה. תודה

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  17. בעיקרון הקובץ שאני מוריד מהאתר של אינטל אומר לי שהוא לא מתאים.. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  18. שלום בסוף החלטתי ללכת על מחשב בתקציב 4000 שקל והשימוש העיקרי יהיה למשחקים ממש כבדים ולשימוש ביתי המסך שלי הוא 22 אינץ. אני צריך חוות דעת על המפרט שהחלטתי לקחת לפני זה לא מיועד 0c ללא ציוד היקפי ומחשב המבוסס על מעבד 2 ליבות של אינטל e8400 מה אתם אומרים? Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤887 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1163 Gigabyte GA-EP45-DS3L P45 Chipset, יחידות 1 ¤529 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1388 Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case , יחידות 1 ¤389 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1267 Corsair VX Series 550W PSU 41A@12V, יחידות 1 ¤511 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?pr…

• 7 תגובות
    • 702 צפיות
  19. אז ככה אצלי במכללה כמו בכל מכללה אולי מלבד איזה מכללת אבו סנאן וסכנין יש רשת wifi והוא מראה לי בנטבוק רק קו אחד ויש המון ניתוקים זה עובד לאט וממש מעצבן, לעומת זאת אצלי חבר שלי יש לנובו N500 אצלו מראה כמעט תמיד 4 קווים של קליטה. יש לי את ה אסוס 1000HE ויש לי תקן N גם לפי מה שידועה לי אז מזה יכול להיות לה ישלו קליטה טובה משלי משמעותית? אני אפילו טיפה התעכזבתי מהעובדה הזאת. תודה.

• 8 תגובות
    • 854 צפיות
  20. Started by vasyhov,

היי יש לי נייד (חדש) שבא עם מערכת VISTA. אני רוצה לשים עליו WIN XP. איך אני עושה זאת??? שמעתי שלא ניתן לשים סתם כך מערכת הפעלה חדשה כמו במחשב רגיל. בניידים יש צורך להיכנס ל-BIOS ולשנות שם איזשהי הגדרה ע"מ שאוכל להתקים מערכת אחרת. אם מישהו יודע מה ואיך אשמח לשמוע.

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  21. Started by cobmetal,

שלום ! החלטתי שאני הולך לקחת מעבד CORE I7 , התקציב שיש ברשותי הוא עד 6.5K , הרכבתי מפרט ב TMS , זקוק לחוות דעת. Intel Core i7 Processor i7-920 2.66GHz 8MB LGA1366 BOX GIGABYTE GA-EX58-UD3R Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3 Cooler Master RC-690 + Corsair 550VX PSU Cooler Master Long Life Case Fan 120mm X3 G.Skill DDR3 3072MB Tri Channel 1600MHZ 3GB PQ CL9 Western Digital 1TB 16Mb SATA II WD10EACS Giagbyte ATI Radeon HD4870 512MBDDR5 PCIe LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS 6323 ש"ח תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  23. Started by Enthalpy,

שלום, דודים שלי ביקשו את עזרתי בקניית מחשב נייד והנה אני מבקש את עזרתכם הדרישות: מסך: סביבות 14 (אולי 13) יציאת HDMI. מצלמה ומיקרופון מובנה. באופן כללי חשוב להם שבבית/משרד הם יוכלו לחבר למסך/מקלדת/עכבר (כן אני יודע שזה טרויאלי) ולעבוד וגם שיוכלו לעבוד במידת הצורך באופן עצמאי (ולכן מסך 14-13) בנוסף חשוב להם שהמחשב יהיה יצוגי, כלומר לפי דעתי לא lenovo. אבל אם יש דגם יפה מהבלוק השחור הרגיל שלהם... עריכה: תחנת עגינה למחשב במידת האפשר בנוסף

24. Started by vasyhov,

היי. קיבלתי נייד של לנובו שמוכרז עליו P8600 2.4. כאשר אני בודק האם אכן מדובר בP8600 ב"מאפיינים" של "מחשב שלי" רשום שזה אכן המעבד. כאשר ני נכנס לDEVICE MANAGER מופיע לי T6570 2.1. דבר כזה אני רואה פעם ראשונה. מכיוון שזה נראה מאוד חשוד, החלטתי לבדוק בBIOS. שם מופיע P8600 2.4. בנוסף בדקתי גם עם תוכנת EVEREST גירסה 5 וגירסה 2.2, וגם ב-EVEREST זה מופיע כ- P8600 2.4 וCACHE 3MB כמו שזה אמור להיות עבור P8600. כי עבור T6570 זה 2MB. אולי למישהו יש מושג או רעיון למה זה נראה ככה? ??? ??? ובמה כדאי ביותר להשתמש ע"מ להיות בטוח ב100 אחוזים לגבי המעבד. (אני לא מעוניין לפתוח את הנייד ע"מ לבדוק מה רשום על המעבד, אחרת תבוטל האחריות). חשבתי לבקש זאת ממעבדת IBM רשמית, אבל לא בטוח שהם יסכימו ל…

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  25. אז ככה בגלל שאני יודע שמחשב נייד בד"כ ממש לא בנויי למשחקים הייתי רוצה לדעת אם יש מחשב בסכום הזה שיסחוב לי משחקים כמו GTAIV+-. אני יודע שאין דבר כזה לבנות מפרטים של מחשב נייד וכל זה אז אם יש אפשרות לקנות מחשב מסויים ולשדרג לו משהו זה יהיה גם בסדר גמור. מקווה שזה לא בקשה מפגרת מידי בשבילכם, תודה חבר'ה.

• 6 תגובות
    • 696 צפיות

דיונים חדשים בפורומים