ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב נייד 14 אינצ' קל משקל לנערה שתוכל לקחת בתיק איתה. עדיף HD של 512 ומעלה. מחשב שיחזיק מספר שנים ולא יתחיל לצלוע אחרי שנה. המטרה היא לגלישה ברשת, שיעורי בית, צפייה בסדרות ותוכניות טלוויזיה. עד 3000-3500 שח. אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לצבע לבן אבל זה הדבר האחרון שבאמת משנה...... מעבר לזה אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב. תודה
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום הנכבדים! לפני כמעט שנתיים נועצתי בכם בנוגע לרכישת מחשב נייח פצצה, ואכן כולם נרתמו לעזרתי והתפתח שם דיון של ממש שהחכים אותי, ובסופו של דבר השתמשתי בהמלצות שקיבלתי שם, רכשתי את החלקים ב TMS והרכבתי אותו בעצמי, וב"ה עובד מצויין בלעה"ר. כעת ביקשה ממני אחותי עזרה באותו נושא, היא רוצה לקנות מחשב לילדים שישמש כעת בעיקר לצרכים בסיסיים כמו וורד, אינטרנט וקצת סרטים, לא הרבה מעבר. העניין הוא שאחת הבנות שם לומדת עריכת מצגות, והרצון הוא להרכיב מחשב בסיסי, אבל עם 'אופציה להרחבה', דהיינו שביום מן הימים בעוד שנה או שתיים כשירצו לשדרג אותו לא יצטרכו להחליף לו את כל הרכיבים והמארז, אלא רק כרטיס מסך ומעבד למשל, או משהו בסגנון. מקווה ש…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לקנות מחשב גיימינג טוב (נייח) אני מחפשת מפרט של החלקים מהם מומלץ שיהיה מורכב המחשב (לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, דיסק קשיח וכו'..) ע"פ התקציב והרצונות שלי שפירטתי פה למטה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000-10,000, מתאפשרת חריגה במידת הצורך/אם השדרוג מאוד שווה את זה... 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש הינו ל-גיימינג, דוג' למשחקים: VALORANT, PUBG, COD, OVERWATCH, GTAV ייתכן ויהיה שימוש בתוכנות עריכה של adobe כמו after effects, photoshop מדי פעם, אך אינו מיועד לעריכה. 3. האם יש צורך בצ…
-
- 20 תגובות
- 6.4k צפיות
- 1 follower
-
-
כבר שאלתי על זה לפני כמה זמן והומלץ לי לחכות. הבקשה לא ממוקדת כי לא שיחקתי במשחקי מחשב מאז שהייתי ילדה, אבל מעוניינת לחזור לזה. לא כל כך מכירה את המשחקים שיש עכשיו, ולא יודעת מה אני יאהב. קראתי קצת על כל מיני משחקים ו the witcher נשמע מעניין אבל לא בטוח שאני באמת יאהב אותו, כי לא שיחקתי בו. מקווה שהתקציב סביר למחשב ללא מסך וציוד הקפי, אגדיל אותו אם אני חייבת. המחשב לא חייב להיות שקט. אין לי העדפה בקשר למראה וגודל המחשב. אני אקנה בקרוב, אלא אם כן תמליצו לי לחכות. סוריי שהבקשה קצת מבולבלת.
-
- 20 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 לא כולל ציוד היקפי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, הרבה סינגל פלייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? משהו באמצע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה מיוחדת 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינד…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, זה בהגזמה פראית כי אני לא חושב שזה מצדיק את הבקשה שלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אקסל ושימוש ביתי. חשוב שגם יתמוך בסרטי 4k כשארצה לחבר את המחשב לטלוויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא מתכוון לשחק בכלל על המחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אני לקראת סוף התואר במדעי המחשב ומחפש מחשב נייד שימש אותי ביום יום לתכנות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3.5K לא מתאפשרת חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות ב-WEB\BACKEND 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?עדיף שיהיה אבל לא קר…
-
- 20 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב לסטודנטית, ללימודים וצפיה במדיה (לא משחקים), בסכום של 2000-3000 ש"ח, כאשר עדיף כמה שיותר "להתקמצן" בעלות. אין בעיה לרכוש מאמזון אם המחיר עדיף. עדיפות למסך 13.3-14 אינץ', 8 ג'יגה ראם, קל משקל כמה שאפשר. חשוב לציין - קיים כבר כונן SSD 256 gb וווינדוס 10 מהאוניברסיטה. תודה
-
- 20 תגובות
- 21.7k צפיות
-
-
לצערי לאחר שהעסק שלי עבר מתקפת סייבר אני חייב בדחיפות מחשב חדש https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=149586 זה המפרט שקיבלתי מפלונטר וKSP מה דעתכם עליהם? מאיפה יותר מומלץ לקנות? איזה מפרט יותר טוב? אין הגבלת תקציב כרגע . אין צורך בכרטיס מסך מתקדם . המחשב חייב להיות כמה שיותר שקט זה בעדיפות עליונה מבחינתי.
-
- 20 תגובות
- 8.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בגדול אני צריך מחשב שיוכל להריץ את כל הוורקפלואו מאביד/פרימייר (בעיקר אביד) לאפטר ולדה וינצ'י בFHD בצורה חלקה ושיצליח להתמודד עם 4k אם אפשרי... עדיף שיהיה כונן קשיח 2טרה.
-
- 20 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5000, ניתן לחרוג בעוד 100 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומעט עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט אבל זה לא דיל ברייקר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא לכלול 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?פתוח ויתבאר בהמשך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונני אחסון, וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא על חשבון ביצועים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בהמשך יתבאר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני הזמנת 2 מערכות מחשב לעבודה. אשמח לדעתכם לגבי הרכיבים אם עובדים טוב יחד אם כדאי לשנמך/לדשרג מי מהם. המטרה כמה שפחות לפרוץ את התקציב. תודה מראש 1. תחנת עבודה למידול ועבודה שוטפת ורנדר תלת מימד כולל פוטושופ. מעבד: i9-9900K לוח אם: PRIME-Z390-P - ASUS - 1151 V2 - Z390 - ATX - 4x DDR4 - 4266Mhz זכרון: 32GB - HyperX -32GB (2x16GB) 3200Mhz DDR4 CL18 כרטיס מסך: -GeForce RTX2060 Phoenix GS 6G B GDDR6 192Bit קירור מעבד: BK013 - be quiet SHADOW ROCK 2 כונן SSD: SSD7CS900-480-PB - PNY -480GB SSD - SATA3 6GB/s - TLC - 550/500 כונן משני ST4000DM004 - Seagate4TB - 3.5 inch - Barracuda - 256MB Cache מארז וספק: P7-Silent-NE550M - Antec -P7 Silent w…
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 . אפשר חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מטרות כלליות בעיקר (אינטרנט/אופיס/תוכנות קלות) וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק עכבר ומקלדת מעדיף אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? בלי מערכת הפעלה. כן להרכיב בחנות 8. הא…
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, אשמח לשמוע חוות דעת של מקצוענים על מפרט מחשב שהציעו לי. אני עובדת בעיקר על תוכנות אדובי, זה העיסוק והפרנסה שלי, חשוב לי שיהיה מחשב תותח, אבל לא לשלם סתם... מה אתם אומרים? אשמח לשמוע גם לגבי החברות של הרכיבים, הבנתי שכל חברה מומחית ברכיב אחר. מעבד I7-8700 - מעבד 6 ליבות - 16 תהליכים לוח אם Z370 AUROS ULTRA GAMING זיכרון 32GB DDR4 ספק 650WATT כרטיס מסך GIGABYTE GTX1050TI 4GB דיסק SSD סמסונג NVME - דגם EVO960 גודל 1TB דיסק אחסון WD 3TB - דגם שרתים RE מארז GX330 ANTEC צורב DVD
-
- 20 תגובות
- 6.1k צפיות
- 1 follower
-
-
בעקרון חבר שלי רוצה המלצה למחשב חדש.. ואני יודע לבנות מפרטים.. רק הקטע שזה יוצא לי בערך רייזן 7 + RTX 2070.. לפי מה שאני יודע זה יכול להיות אוברקיל מאוד גדול... לדעתכם באמת מדובר בבזבוז ושווה להביא גם מסך 144 הרץ חדש? או שפשוט לרדת בתקציב וזהו? הוא רוצה לנצל את התקציב ..
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש ברשותי נייד T450 LENOVO ואני מחפש להחליף אותו בעיקר בגלל ביצועים עבור תוכנות סטטיסטיות ייעודיות בהם אני משתמש 1. התקציב המירבי לנייד - 6,800 ללא חריגה 2. שימושי המחשב - עבודה משרדית, תכני HD ותוכנות סטטיסטיות ייעודדיות המצריכות עיבוד מהיר. 3. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש כונן SSD שכבר קיים 500GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. אין צורך באופיס כן צריך מערכת הפעלה WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא ! 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?בקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלש…
-
- 20 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בעוד חודש וחצי אני מתחיל תואר ואני לא ככ יודע איזה מפרט דרוש לי. כמו כן יש לי אפשרות לקנות בארה"ב, השאלה האם זה שווה את הסיכון. לפי מה שהבנתי מה שחשוב זה ram לא פחות מ8 GB , מעבד טוב, משקל יחסית נמוך , מסך מט ( טוב לשעות ארוכות של קריאה מהמחשב). אשמח לשמוע עוד עצות . אם יש המלצות על מחשב ספציפי בארץ או בארה"ב זה יהיה מעולה. תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה למפרט למחשב בסיסי ואמין במחיר של עד 1000 ש"ח (ניתן לחרוג עד 1500 ש"ח). המחשב מיועד לילד כיתה קטן. שימושים: כתיבת מסמכים (אופיס) אינטרנט: גלישה באתרים, צפיה בסרטוני יוטיוב דגשים: אמינות הרכיבים חשובה, במסגרת מגבלות התקציב. תודה לכל העונים.
-
- 20 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כרגע משחקים כמו WoW Classic והתוספות של הסדרה ( https://eu.battle.net/support/en/article/76459 ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מארז שלא מעוניין להחליף עם ספק SeaSonic S12II-620 620Watt 80Plus Bronze 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 20 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. מתכנן בניית מחשב שלם חדש. כרגע לא גיימר ולא תוכנות סופר כבדות אבל מוכן להשקיע גם אם זה קצת יותר מהצרכים שלי. חשובים לי מהירות מרבית ושקט עבודה. בבנצ'ים שראיתי ה 5800 ברוב המקרים מהיר יותר מהאינטל. הסיבה שאני מתלבט היא שה 5800 עם הספק 105 וואט וה 11700 הרגיל 65 וואט. ה 11700k וואט 125). החשש שלי שהספק גבוה יותר ייצור יותר חום, מה שיגרום צורך ביותר קירור= יותר רעש. לא ברור לי אם הספק בסיסי גבוה יותר בהכרח יוצר יותר חום או שזה תלוי בעומס על המחשב. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייח לילד בן 10 שיאפשר גם משחקים, אבל בלי להתפרע. הסתכלתי במחשבים המומלצים והמחשב הרלוונטי שם הוא מחשב גיימינג ושימוש כללי בייתי מבוסס Ryzen 3 3300X אבל גם ב-KSP וגם באייבורי אין Ryzen 3 בכלל. ב-TMP יש Ryzen 3 אבל רק tray ולא box כמו במפרט. יכול להיות שהמפרט במחשבים המומלצים קצת לא מעודכן בקשר למלאי שיש בחנויות? אז ראשית, אני מניח שבין הקוראים כאן יש את האנשים (הנפלאים) שמתחזקים את עמוד המחשבים המומלצים . אולי כדאי לעדכן את המפרט. אני רואה שיש מעבדים i3 של אינטל באותו סדר גודל של מחיר של ה-Ryzen 3 אז אולי כדאי גם להוסיף שם מחשב מומלץ עם מעבד אינטל באותו סדר גודל של עלות? שנית, האם אפשר לקבל המלצה ל…
-
-
- 20 תגובות
- 9k צפיות
- 2 followers
-
-
חשבתי לשדרג את המחשב ויש לי 3 אפשרויות שחשבתי עליהם במחיר סביר הראשון : מעבד I3 10105F + לוח אם H410 החיסרון שהמעבד תומך רק 2666 מחיר : 630 שקל השני : מעבד G7400 + לוח אם H610 , המעבד קצת חלש ביחס לאיי 3 אבל תומך בזכרונות 3200 מחיר : 755 שקל השלישי : מעבד I3 2100 + לוח אם H610 תומך בזכרונות 3200 מחיר : 935 שקל מבחינת מחיר ה I3 10105F הוא אטרקטיבי , חיסרון טכנולוגיה קצת יותר ישנה תושבת 1200 דור 10 , גם ה G7400 נחשב שידרוג יפה יחסית למעבד שיש לי עכשיו I3 7100 מה לעשות ?
-
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?התקציב הוא 5000-6000 עם חריגה של עוד 500 אם זה שווה את זה כלומר סופי עם חריגה 6.5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , כמובן שגם גלישה אופיס סרטים וכו. בעיקר משחקים מהזמן האחרון וחדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש אבל אני יקנה בנפרד כנראה אלא אם יש משהו משתלם 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל אפשר להתפשר - כל מקרה לגופו 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם הא…
-
- 20 תגובות
- 5.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-6000 , אפשר לחרוג במידה והמחשב יתאים לדרישות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי עיצוב תעשייתי. שימוש בתוכנות ושימוש יומיומי, בתקווה שישמש לעבודה לאחר לימודים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי מערכת הפע…
-
- 20 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-