ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום התבקשתי ע"י קרובי משפחה לקנות עבורם מחשב שנועד למטרות כלליות ופוטושופ לא מקצועי. הם לא מבינים במחשבים ונאלצתי לסייע מדי פעם בעניני חומרה ומערכת הפעלה במחשב הנוכחי שלהם. חשבתי אולי לקנות להם מחשב מותג עם שלוש שנות אחריות באתר הלקוח כדי לקנות לי שקט נפשי. התקציב הוא כ- 5000 שקל, מספיק כדי לקנות מחשב מתאים לפי ההמלצה של האתר. השאלה אם שווה השקט הנפשי את ההבדל הכספי? תודה
-
- 21 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, התבקשתי לבנות לחבר מפרט המיועד כמעט רק לעבודה על תוכנות עיבוד תמונה (Photoshop, Paintshop). צריך לכלול מסך 17 CRT שטוח. כל העסק צריך לעלות 2500 ש"ח עם אפשרות להתגמש ב 200 - 300 שקל (לכיוון מעלה....) אודה על כל עזרה בנושא 8)
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1029 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤587 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8500GT 256MB GDDR2 128 BIT TV/O DVI - DX10 - GV-NX85T256H - HEATSINK - RATAIL ¤511 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤284 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-2F ATX SUPER MIDI TOWER CASE + HEC 300AR-TF ¤332 מחיר סופי: ¤3167 מה דעתכם? [br]פורסם בתאריך: 10.10.2007 בשעה 11:42:33אפשרות שניה מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.2GHz(E4500) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤775 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤587 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8500GT 256MB GDDR2 128 BIT TV/O DVI - DX10 - GV-NX85…
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מפרט למחשב שמיועד לעבודה גראפית דו מימד(פוטושופ).עקב היותי סטודנט אני רוצה להשקיע סכום צנוע ביותר של לא יותר מ3000 ש"ח (ללא מסך). אני לא יודע בדיוק מה עדיף intel\amd ,אשמח לשמוע הארות. השאלה העיקרית שמעסיקה אותי היא האם לצורך עריכה גרפית מספיק כ.מסך onboard או האם כדאי שאני אקנה אחד חיצוני. תודה
-
- 9 תגובות
- 826 צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות מחשב לפוטושופ ובעדיפות שניה למשחקים. בלי להיות מעודכן בכל הטכנולוגיה המודרנית, אני שוקל לאחד שני מפרטים מומלצים אבל זה קצת חורג מהתקציב: מחשב גיימינג בתור בסיס: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109597 פלוס שדרוג המעבד ממחשב פוטושופ: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=111449 יש לי כמה שאלות אבל: לוח האם במחשב הגיימינג יקר יותר - האם יש סיבה להשאיר אותו? אם כן - האם הוא מתאים למעבד ממחשב הפוטושופ? GTX 1070 אמור לרדת במחיר אחרי שיצא GTX 1080 Ti - יש טעם להמתין חודש-חודשיים? הייתי רוצה להשאיר את התקציב מתחת ל-6K - יש המלצות איפה כדאי לקצץ קצת? אני מבי…
-
- 18 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום אני סטודנטית לביולוגיה ואני צריכה מחשב לפוטו שופ ותוכנות עיבוד תמונה עד 4K מטרות המחשב? פוטושופ ותוכנות עיבוד תמונה * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשמל זמין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר גדול * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נטיה לכיוון המק אבל לא בהכרח המון תודה חן
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב אשר מיועד רק לפוטושופ.ולהדפסה מפוטושופ! אני צריך רק מעבד לוח אם זכרונות וכרטיס מסך/או מובנה בלוח אם לא יודע... המחשב עובד עם תמונות בגודל של 1 גיגה. ושלח תמונות באותם גדלים להדפסה. אני צריך שהמחשב היה כמה שיותר מהיר בשליחה להדפסה.זאת אומרת בעיקר זכרון כמה שיותר מהיר... גם בעבודה בפוטושופ זה בעקר הזכרון...
-
- 5 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום לכולם בבקשה עזרה עם מפרט מחשב נייח לפוטושופ ועריכת וידאו. תקציב 7000-10000 לא חייבים לנצל את כל התקציב דגש על מוצרים עם יבואן עם שרות טוב בארץ 64 ג'יגה זיכרון
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך שהמחשב יהיה חזק כי אני צריך לעבוד איתו עם פוטושופ CS4 והקבצים של המצלמה שאיתה אני עובד הם קבצים מאוד כבדים RAW המצלמה היא 21 מגה פיקסל. מבחינת גודל מסך 14-15 אינץ לא יותר. המליצו לי על Inspiron 1564 IN-RD09 Intel i5 - WIN7 מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
בגלל הפוטושופ חשוב לי מעבד חזק C2D, אולי גם קצת אוברקלוק. למשחקים צריך כרטיס שיתפקד (HL2, C&C3, Bioshock ודומיהם), אבל לא להתפרע. חוץ מזה חשוב שיהיה שקט: מעבד: C2D E6550 (מחיר 938 ש"ח) לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L (מחיר 598 ש"ח) כרטיס מסך: Palit 8600GT 256MB (מחיר 604 ש"ח) זכרון: Twinmos 2x1024MB 800MHz (מחיר 512 ש"ח) דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 (מחיר 387 ש"ח) צורב דיוידי: LG GSA-H62N (מחיר 192 ש"ח) מארז: Compucase CI-6A21-NPS (מחיר 233 ש"ח) ספק: Enermax Noisetaker 370W (מחיר 267 ש"ח) סה"כ כולל הרכבה 3808 ש"ח מה דעתכם? האם הדיסק הקשיח, כרטיס המסך והספק שקטים? (חשבתי על כרטיס עם קירור פאסיבי, אבל זה רק 8500) האם אפשר להסתפק בקירור הרגיל של המעבד?
-
- 12 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום, בשעה טובה אני קונה לפטופ ראשון שלי אי פעם ללימודי צילום. הדרישה היא נייד בגודל 17.3 עם מקלדת מלאה. ראיתי כמה דגמים לחלק יש יתרונות אחד על השני אך לא מצאתי את ה"מושלם". אלו הדגמים שהגיעו לשלב הסופי במחיר שניתן לספוג (שניהם עם מסך מט): http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3750-2630qm.htm עם שדרוג ל-8GB חסרונות שמצאתי: כרטיס מסך חלש שאולי לא יספיק לעיבוד קבצים גדולים בפוטושופ מסך HD READY עם רזולוציה של 1600*900 בלבד. דגם שני של HP לפי התאמה אישית באתר שלהם, כך שאם אקנה אותו אזמין מארה"ב לארץ: [table][tr] [td]Color[/td] [td]steel gray[/td] [td]edit[/td][/tr] [tr] [td]Operating system[/td] [td]Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit[/td] […
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב והשאלה שלי היא מה הם הרכיבים שאני צריך לשים לב אליהם והאם הכרטיס מסך או המעבד הכי חזק והאם מעבד דואל או קואד נחוצים למחשב כזה?
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרתכם. כרגע יש לי את המפרט הבא: Pentium D 2.66GHz MSI 945GZM3 זיכרון 1GBX2 250GB אני רוצה לעבור לוויסטה וגם שפוטושופ ירוץ יותר מהר. שימושים: מוזיקה, פוטושופ (וכדומה), Matlab ואינטרנט. האם ניתן לשדרג אותו או שדרוש מחשב חדש? אם כבר חדש אז משהו כמו: E7300 4GB ללא: צורב, מקלדת, רמקולים, עכבר ושאר פריפריות Seagate 500GB SATA II יציאת SPDIF (קואקסיאלי או אופטי), בכרטיס קול או על הלוח. לא יודע אם זה רלוונטי, אך כנראה גם המסך ישודרג ל- dell2408wfp כלל לא למשחקים לא ל-OC יחסית שקט - יתרון לא חובה. HDMI יתרון, לא חובה. תקציב מינימאלי עד כמה שאפשר, רצוי פחות מ-2000
-
- 2 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני צריך עזרה בבנית מפרט למחשב שישמש ל (מסודר עפ"י סדר החשיבות): 1. פוטושופ ותוכנות לעריכת RAW 2. פרימייר פרו 3. 3D Studio MAX חשוב לי מאוד שתהיה על הלוח כניסת FireWire אחת לפחות (בשביל דגימת הוידאו), דיסק גדול (200GB לפחות), אין לי תקציב לכרטיס עריכה ולכרטיס קוודרו לצערי. אין לי תוכניות לO.C. הדגש הוא על אמינות. המחשב לא ישמש למשחקים בכלל. מסך LCD בפורמט רחב נראה לי מתאים מאוד לאופי העבודה שלי (האם קיימים דגמים עם pivot??). אני גם צריך צורב DVD שיעמוד בעומס של צריבת 3 דיסקים מלאים בשבוע לאורך זמן. מארז (ללא ספק), מקלדת, עכבר רמקולים כבר יש לי מהמחשב הקודם. המון תודה מראש!!!
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
עבודה בקבצים גדולים TIFT (צילום rav) האם מומלץ כרטיס מסך עצמאי או אפשר להסתפק בכרטיס מסך 950 של אינטל דגמים עם כרטיס מסך נפרד טושיבה a200 14d או הלנובו במבצע עם כרטיס מסך עצמאי דגם ty0fkiz http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/webdocs-l/e-Content:Israel+Lenovo+Selection:Israeli?open&link=europe&cntry=CRNOMS-L?cid=il|semd|ggl|il_Brand_Generic4_he|k90F6|s& אפשרות נוספת דל 6400 עם כרטיס מסך
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
המחשב נקנה במטרה להיות רלוונטי לזמן רב. (לשימוש משפחה שלמה) אם אפשר,נא לציין עם המפרט מה הסיכויים לכך,(בהערכת זמן משוערת). יהיה נחמד מאוד אם אוכל לקבל הצעות עד הערב. תודה,יום נעים.
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש חוות-דעת על מפרט עבור מחשב שישמש בעיקר לפוטושופ+לייטרום. לא מיועד לגיימינג/לא מתוכנן OC, חשוב לשמור על שקט ואפשרות לשדרוג/הרחבה בעתיד. למחשב יחובר מסך 27". לא זקוק לציוד היקפי או מסך. תקציב למפרט זה: עד 10K. איזור המרכז, רכישה מתוכננת בטווח של השבועות הקרובים. כמו-כן, מבקש המלצה לשני רכיבים: 1) אל-פסק שישמש מחשב זה ומחשב נוסף עם מפרט דומה. 2) מתאם Wi-Fi לקליטה מראוטר של 012 הממוקם באותו חדר. http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=97656 תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי. אני לא יודע בערך מה הסכום שצריך כי אף פעם לא קנינו, אבל הדבר הכבד היחידי שהיא צריכה במחשב זה לראות סרטים וכאלה (זה מחשב שהיא לוקחת לחו"ל). כמובן שגם לא יתקע ושיהיה טוב, הכי חשוב לה זה שיהיה קל (אחרי הכל היא אישה לא צעירה ) ושהבטריה לא תגמר מהן כי היא לוקחת את המחשב לטיסות ארוכות! אני ממש לא מבין בחומרה אז אם יש משהו שקובע על מהירות של מעמד אז שיהיה משהו בסביבות ה2G. מקום היא לא צריכה המון היא לא משחקת במשחקים וכאלה, אבל שיהיה מקום לסרטים, משהו עד ה250 ג'יגה ככה. וזהו, אלה הקריטריונים, אני אשמח למחיר כמה שיותר זול וללפטופ שיענה על ההגדרות. אגב, מאיפה אתם ממליצים לקנות את זה בסביבת רחובות? יש מקום מומלץ ברחובות שלא דופקים במחיר ונותני…
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לצורך עריכה, המחשב צריך להיות קטן (14 אינץ), ובעל מסך מט. המליצו לי על הLenovo ThinkPad T400. רציתי לשאול אם למישהו יש נסיון עם המחשב הנ"ל ואשמח אם מישהו יכול להליץ לי על חנות שאפשר לרכוש שם את המחשב הנ"ל. טל
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לפטופ טוב שאני אוכל לערוך בו סירטים קצרים. התקציב שלי הוא 7000 ש"ח ואני מעונין שהמסך לא יהיה מסך מבריק. טל
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של לא יותר מ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (פיתוח, עיצוב גרפי, וכדומה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1024*1280 אולם בעתיד צפוי שדרוג רציני של המסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 6 תגובות
- 788 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, VMWare ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. ה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח (תכנות) עם כמה virtual servers שירוצו עליו, גרפיקה לא מעניינת, מאוד חשובה המהירות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse - visual studio תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות…
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן להגיע ל 5000 אם מדובר בשיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח אבל אם אני כבר קונה מחשב חדש שידע להריץ משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ עליו מכונות וירטואליות (זיכרון יהיה חשוב למפרט הזה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונניות - גבוהות …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח משחקים\תוכנות VR בסביבת Unity/Unreal, ושיהיה חזק לפיתוח כללי (Android Studio\Eclipse). יהיה מחובר Oculus Rift למערכת. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר פיתוח לא משחקים יותר מידי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, Oculus Rift -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-