עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בתקציב שציינתי לא כללתי מסך (אני בכל מקרה מתכוון לקחת '22 כי נוח לי יותר לעבוד איתו) כמו כן לעיתים קרובות אני צריך בזמן עבודה כמה סביבות פתוחות במקביל ועבודה עם כמה דפדפנים באותו זמן (חוץ מתוכנות שגרה אחרות שרצות ברקע) בשלב זה אשמח לשמוע מה המינימום שצריך לעבודה רצופה שוטפת ונוחה תודה

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  2. היי, צריך עזרה בבנית מחשב עבור חבר לצורך: עבודה ב3D STUDIO MAX, MAYA וכד'. עבור עריכת סרטים ועריכת מוזיקה. רצוי שתהיה תמיכה בעתיד לשדרוג מעבד מרובה ליבות. (לכן עכשיו כדאי לחסוך ולהכניס למפרט E6300)

• 4 תגובות
    • 567 צפיות
  3. יש לי מעבד E6600, אני רוצה להרכיב מחשב שישמש בין השאר למשחקים, ללא אוברקלוק. התקציב לא מוגבל אני אני לא רוצה להתפרע. הלוח שכרגע חשבתי עליו הוא asus p5b deluxe, האם יש משהו אחר שכדאי ללכת עליו ? זיכרון - חשבתי על G-SKILL ddr2-800 4-4-4-12 2gb אבל הבנתי שמכיוון שאני לא הולך לעשות אוברקלוק אני לא צריך זיכרון במהירות כזאת ושאני יכול לחסוך פה איזה 400 שקל, איזה זיכרון כדאי לי לקחת ? הרדיסק - חשבתי על MAXTOR 250GB 16MB BUFFER SATA2, כדאי יותר לקחת 2 הרדיסקים שיעבדו ב RAID 0? שווה את הפרש המחיר? כרטיס מסך - אני לא רוצה להתפרע בקניה, גם בגלל שזה כרטיס ראשון שאני קונה ביותר מ 300 שקל וגם בגלל DX10 שיבוא עלינו לטובה מתישהו. אני לא רואה משהו מעניין יד שניה אז כרגע נראה שהכי כדאי לחכ…

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  4. שלום לכולם, אני מוזיקאי שרוצה להקליט ולערוך סאונד, לרוב בתוכנת qBase 5. יש לי כרטיס קול חיצוני טוב ומסך, כך שהם לא צריכים להכלל במפרט. חשוב לי לפחות 4 ג'יגה זיכרון, הארד דיסק שיכיל את כל ההקלטות, ובנוסף שהמחשב יפעל בצורה שקטה ככל האפשר על מנת שלא יפריע בהקלטות. אם זאת לא תוספת כספית רצינית, שיהיה אפשר לראות סרטים במחשב. תודה רבה מראש, רועי.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Clint Eastwood,

שלום לחברי הפורום. אני רוצה לרכוש מחשב למשרד של אבי. השימוש העקרי הוא קל-אופיס, דפדפן עם הרבה לשוניות ותוכנת הנהלת חשבונות. אני מעוניין שהמחשב יוכל לעמוד בעומס של הרבה לשוניות ועבודה מקבילה בתוכנות בלי לקרטע... 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא.. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט מרובה לשוניות, אופיס, יצירת קבצי PDF ותוכנת הנהלת חשבונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא נדרש 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 סטנדרטי? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…

• 4 תגובות
    • 883 צפיות
  6. Started by shaike_adler,

הנני מעוניין במחשב נייד עד 5000 ש"ח הדרישות העיקריות: מסך 13" קל משקל חיי סוללה ארוכים שימוש באופיס אינטרנט ותוכנות ,יתכן שימוש בפוטו שופ (לא משחקים) חשבתי על ACER http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7556&perur=2&t=1&c=483&cbar=r ועל SL300 http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=9360 אודה לחוות דעת והצעות נוספות שייקה

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  7. Started by psybrain,

אני לא יודע אם אני במקום הנכון פשוט לא ידעתי איפה לכתוב את זה... אני קניתי מחשב חדש .. וראיתי פה בפורום כל מני דברים של בדיקת טמפרטורות OCCT וכו .. ואין לי מושג מה זה בדברים האלה .. מה הם עושים ומה צריך לעשות ... עכשיו מה שאני רוצה לדעת זה שקונים מחשב חדש איזה דברים חייבים לבדוק אותם חום טמפרטורות מעבד וכו ? תנו לי קצת אינדקציה מה לעשות ואיך ועם מה ולמה ... אני פשוט מרגיש מבולבל ולא יודע מה צריך לעשות והאם זה חשוב או לא... תעזרו לי בבקשה תודה

• 4 תגובות
    • 806 צפיות
  8. המחשב הנוכחי שלי נרכש ב- 2012, שזה כמו 1000 שנים בערך בענף הרכב. הגיע הזמן לשדרג. אין כל צורך לשלוח אותי למדור מפרטים מומלצים או לכאן - https://helpx.adobe.com/il_he/photoshop/system-requirements.html, כבר ביקרתי בהם. אלה הדברים שאני רוצה לברר: * מה יותר חשוב במעבד, המהירות שלו או זכרון המטמון? * אילו מעבדים מותאמים יותר למטרה, אלו של אינטל או אלו של AMD? * מהם הדברים המשמעותיים שצריך לכלול לוח האם? * עד כמה משמעותי נפח הזכרון של כרטיס המסך? * מהי מהירות המינימום המומלצת של הזיכרון, ומתוך הנחה שאני שותל על לוח האם 16GB, האם עדיף 1X16 או 2X8? תודה וסופ"ש נעים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שם קישור ל2 הלפטופים בksp כיוון ששם מפורט המפרט המדויק שלהם שמשתנה מחנות לחנות. Dell g5 15: https://ksp.co.il/m/uin/49837&ref=select Hp pavilion gaming 15: https://ksp.co.il/m/uin/74614&ref=select הדברים שחשובים לי (בסדר יורד): איזה לפטופ ייתן ביצועים טובים יותר במשחקים כבדים? לאיזה לפטופ יש מסך טוב יותר? לאיזה לפטופ יש קירור טוב יותר? עמידות לטווח הארוך (שימו לב שhp עם אחריות לשנה לעומת dell עם אחריות ל3). איזה מהם עמיד יותר? שירות הלקוחות של איזו חברה יותר טוב?

10. Started by lia79,

שלום לכולם, אני מחפשת לחמותי מחשב נייד שיש לו את המאפיינים הבאים: 1. מהיר ונוח לשימוש. 2. מסך גדול (''15 לפחות). 3. היא מורה, וצריכה להפעיל בקלות "זום". המחשב צריך להיות עם מיקרופון, רמקול ומצלמה מובנית, כדי שההפעלה תהיה ישירה ונוחה. 4. מערכת הפעלה שכבר תגיע עם המחשב. 5. אם יש אופיס מותקן - מה טוב. 6. מתחבר בקלות לרשתות וי.פי זמינות. 7. מקלדת עברית ואנגלית בגודל נוח (כמה שיותר קרוב למקלדת של מחשב נייח). 8. מחיר טוב ביחס למוצר. 9. חשוב מאוד במצב הנוכחי - מחשב שיכול להגיע במהירות, במשלוח. וכאמור, פשוט (סטנדרטי) להפעלה - כדי שאוכל להדריך אותה מרחוק לגביו במקרה הצורך. אם מכירים מחשב/חנות מתאימים - נשמח מאוד. תודה!

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  11. Started by elif,

זה המפרט שהרכבתי : intel core I5 750 Gigabyte GA-P55M-UD2 G.SKILL 2048MB*2 DDR3 1600 RIP JAWS POWERCOLOR HD4890 צורב DVD SAMSUNG *22 SATA מארז ANTEC THREE HUNDRED קירור למארז zalman 120MM ספק SEASONIC 500w SS-500ET SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 מה אתם אומרים האם יש רכיבים שהם עדיפים על אלו שבחרתי באותו סדר גודל של מכיר? לגבי הלוח אם, אני עוד מתלבט אם לחקות שיגיעו הדגמים החדשים של Gigabyte בעלי SATA3 ו USB3, כמוון שזה יקפיץ את המכיר, האם זה כדאי?

• 4 תגובות
    • 610 צפיות
  12. Started by nadabometal,

שלום, יש לי מחשב נייד כמצוין למעלה עם מערכת הפעלה וינדוס 7 גרסה ביתית מקורית לאחרונה נתקע לי המחשב והייתי חייב לבצע כיבוי אלים (עם הכפתור). לאחר ההדלקה הופיעה לי תוכנה בשם כלי תיקון האתחול שמנסה למצוא בעיות (שכביכול יש) באתחול המערכת. התוכנה לא מצאה פתרון לבעיה ולא מאפשרת כניסה לוינדוס אלה לבצע הפעלה מחדש וכך שוב ושוב. ניסיתי להפעיל את המחשב במצב בטוח או כל מצב אחר, אבל בכל מקרה זה מגיע למסך הוינדוס עם התוכנה לתיקון האתחול רצה. עזרה בבקשה . . .

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  13. אני רוצה מחשב שבו אוכל להשתמש בעיקר לתכנות ולהרצת תוכנות שטוחנות את ה-CPU (בעיקר אלגוריתמי למידה למיניהם). אני גם כנראה אצטרך הרד-דיסק יחסית גדול ורצוי מהיר, אבל זה לא העיקר. בנוסף אני רוצה שהמחשב יהיה שקט, גם כאשר הוא עובד בעומס לאורך זמן. המחשב יהיה בחדר ללא מזגן, קיר דרום-מערבי. מעבר לזה אני רוצה שאפשר יהיה לראות סרטים ברמת 720p או אפילו 1080p על מסך "22 (של דל, אם זה משנה) ולהנות מכל ה-eye candies של ה-Aero של Win 7. משחקים אצלי זה מקסימום סוליטייר, אבל אני לא רוצה כרטיס מסך שיהיה נכה לגמרי. הוצע לי מפרט כלשהו ב-TMS, עליו עשיתי וריאציות. הערה לגבי כל המפרטים הבאים: הכוונה היא לקנות לוח אם Gigabyte P55A-UD3 ולא P55 כפי שנכתב במפרטים (תוספת של 35 שקלים), אלא שבאתר של TM…

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  14. Started by Stav2021,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 עם חריגה עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו פורטנייט csgo beamng ומשחקים כבדים אחרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מארז עם חלון זכוכית ותאורה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  15. Started by os444,

אהלן, אחרי 5 שנים עם המחשב הקודם אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, חשוב לי שיהיה אמין ושלא יתחמם מהר, המחשב לא מיועד למשחקים כבדים מדי אבל חשוב שיריץ משחקים כמו FIFA על ההגדרות הכי גבוהות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים דוגמת FIFA, NBA, תכני HD, פיתוח בסביבת Eclipse, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לחברי הפורום, אומנם המחשב כבר נרכש, אך לא מצאתי פורום מתאים יותר לשאלה זו. אם קיים כזה, אודה אם תפנו אותי אליו אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מפרט קיים. המחשב נרכש לפני מספר חודשים (תחת מגבלת תקציב) כדי לשמש כמחשב להרצת משחקים (על מסך 1080P, 144HZ). רציתי לשאול 2 שאלות: א) האם מבחינת רכיבי הליבה (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון , לוח אם וספק) המחשב מאוזן (כלומר, אין רכיב "בעייתי " המהווה צוואר בקבוק)? ב) שאלת המשך- האם יש רכיב מסוים אותו ניתן לשדרג כדי להשיג שיפור ניכר בביצועים (תוך מתן דגש על יחס עלות/תועלת)? או שכל שדרוג של רכיב יצריך שדרוג רוחבי (בעצם, קניית מחשב חדש)? המפרט הוא: מע…

17. כי שנאמר מפרט ב 2,500 עד 3,000 שקלים. המטרות שלו זה בעיקר גלישה באיטרנט, אך גם סרטים ומשחקים. לא מבין גדול בנידיים אז יש לי שאלה שאולי תישמע לכם מצחיקה. אני רוצה שיהיה לי איטרנט האם אני אמור לשלם על זה בנפרד או שאני קונה נייד שמיועד לאיטרנט אני מקבל את זה בחינם? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  18. Started by madror,

זה מה שניסיתי להרכיב למפרט עבור גרפיקה (ערכית אינטרנט ופוטו שופ בעיקר) ב KSP . אשמח לקבל המלצות והערות בהתאם . תודה מראש. עבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Zotac 9400GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים Antec Three Hundred ATX Mid Tower Gamer Black Case (No PSU) ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0070 430…

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  19. Started by TPack,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מספר חלקים חדשים ולשלב אותם עם רכיבים קיימים במצב טוב על מנת לחסוך בעלויות כמובן. המטרה העקרית היא מחשב לגיימינג. הרכיבים הקיימים (שיועברו למארז החדש): כ.מסך - GF 8800GT ספק כח - Corsair 450W ה.דיסק - 500GB WD הרכיבים החדשים (SkyPC): מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 900Mhz CL 4-4-4-12 PI Black צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD זהו המפרט שבניתי בינתיים ומה שחסר לי הוא לוח אם טוב ואשמח אם תמליצו לי על אחד מתאים למטרה ולא יקר במיוחד. לגבי מארז, הוא כרגע לא קיים במלאי (SkyPC) אבל יוזמן במיוחד והוא NZXT Tempest Airflow King ששמתי עליו עין מזמן ..ועד כמה שהבנתי הוא אחד הטובים. כמו ששמתם לב הלכתי גם על זיכרון DDR2 ע…

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  20. היי ייעוד: עריכה גרפית (פוטושופ), עריכת סרטים, צפייה בטלויזיה + סרטים באורך מלא, אינטרנט. לא משחקים. הנה המפרט שקיבלתי: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2200 2.20GHz לוח אם Asus P5KPL-CM G31 (לא 945) זכרון Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz דיסק קשיח 250GB SATA II Western Digital 7200RPM מסך "22 LCD Mag CK2255W 2ms + DVI כרטיס מסך Intel GMA X3100 (OB) UPTO 384MB צורב LG/Optiarc/Asus X22 SATA DVD מערכת הפעלה: winXp Pro אנגלית עם דיסק התקנה מקורי ללא מקלדת, עכבר או רמקולים. וגם לא צריך. מחיר: 2500 ש"ח (לא מזומן, אשראי) השאלות שלי: 1) מה דעתם על המחיר ? 2) זה נחשב מחשב חלש בימינו ? 3) יש אפשרות לשדרג את המעבד ל: E5200 ב 45 ש"ח E5300 ב 129 ש"ח כדאי לי ? אני ארגיש את …

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  21. Started by shayh,

שלום, אני מחפש המלצה למחשב חדש, שימושים משרדיים. עד 2500 ש"ח, מוכן להתגמש עד 3000 אבל רצוי שלא. רצוי שיהיה שקט.לא מתכנן לבצע אובר קלוק בנוסף, האם מומלץ להשתמש במחשב כזה בהארד דיסק SSD או שזה לא מצדיק את התמורה בשימושים האלו? ואם יש לי win xp home ו office 2007 שמותקנים היום על המחשב. האם אני יכול להתקין אותם על המחשב החדש (ולהפסיק כמובן את השימוש במחשב הישן) או שאני חייב לקנות תוכנות חדשות (מבחינת הרישון). תודה רבה

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  22. Started by om24,

מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים גודל המסך? 12-13.3 משקל רצוי? פחות מ 2קג האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 ש' + האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בלוטות? כן גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא קריטי - עדיף מה יותר גדול. כונן CD/DVD? צורב? אין צורך. מעדיף לחסוך במשקל כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המועמדים שהעליתי בחכתי: 1) HP ProBook 5330M – 2900 ₪ --- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815739 2) Dell Vostro V131 i5-2430M - 3100 ₪ --- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=803956 3) Samsung 350U2…

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב: משחקים, עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: עבור עריכת וידאו - pinnacle ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים חדשים שיוצאים בשנה הקרובה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 17", לא מתכנן לשדרג. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…

• 4 תגובות
    • 984 צפיות
  24. Started by gaf,

שלום, יש לי את המחשב הזה, יש לו כפתור בלוטות' אבל נראה לי שאין לו את הבלוטות' עצמו. איך אפשר לבדוק את זה?

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת משחקים קיימים באיכות סבירה (לאו דווקא הגדרות גבוהות), תכני HD, שימוש משרדי (Office וכו'), AUTOCAD, וכל מה שסטודנט להנדסה בעתיד ישתמש בו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - ציוד היקפי מלא - מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים. אין צורך במשהו מעבר לג'נרי חוץ מהרמקולים שיהיה נחמד אם יהיו יותר מג'נריים. כמו-כן אשמח לדיסק קשיח חיצוני (1TB) אם כי אפשרי שאקנה אותו בנפרד מאוחר יותר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כולל הכל. 5. עד כמה חשוב השקט …

• 4 תגובות
    • 615 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.