עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, לא מזמן קיבלתי כמה הצעות למפרטים מכל מיני מקומות. הצרכים שלי זה בד"כ מולטיטסקינג והרצה של מספר תוכנות כבדות בו"ז(פוטושופ פלאש 3DSMAX ). כמו כן גם מידי פעם איזה משחק וכמובן סרטים ב HD. יש לי t220p להלן המפרט שאני מתכנן להזמין אחרי כל הלבטים - רק רציתי את דעתכם הסופית לוודא שהכל פיקס מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ¤1546 לוח אם: [..] DFI LANPARTY DK X58-T3eH6 ¤1194 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL - זמין במלאי ¤959 זיכרון: [..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL 7-7-7-20 - PLATINUM EDITION : OCZ3P1333LV6GK ¤560 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤418 מחיר סופי: ¤…

• 8 תגובות
    • 581 צפיות
  2. שלום, אני רוצה שתגידו לי איך המפרט מחשב שבניתי, השימושים הם גיימינג וקידודים כבדים(VDUB), והשאלה שלי היא האם המחשב יחזיק CF בעתיד, טוב הנה המפרט מחשב: מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1596 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 לוח אם Gigabyte GA-EX58-UD4 ¤1260 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9GM050 כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤475 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103UJ זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 9-9-9-24 NQ ¤598 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL9T-6GBNQ כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe ¤1260 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX4…

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  3. שלום, יש לי מחשב נייד טושיבה סטלייט מלפני שנתיים לערך. לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה: לפעמים האויר היוצא מפתח הקרור שבצד המחשב פשוט רותח! בדקתי עם SPEEDFAN (המעבד הוא DUAL CORE ולא C2D אז REALTEMP ודומיה לא עובדות) ואכן, המעבד מגיע בכיף ל64-65 מעלות. ועכשיו לחלק המוזר: מילא אם זה היה קורה תחת עומס - אבל לפעמים זה קורה כאשר אין על המחשב שום עומס, למשל כאשר הוא במצב שינה או סתם בדסקטופ בלי שום תוכנות שרצות ברקע, באופן אקראי לחלוטין. האם זה הגיוני שהקרור מכבה את עצמו לגמרי כאשר המעבד קר ומפעיל את עצמו מחדש רק כאשר המעבד כבר הגיע לטמפרטורת רתיחה? למיטב ידיעתי הקרור הניידים הוא בכלל פסיבי ועל כן אין מה לכבות...

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. היי לכולם 8) תקציב: 3.7 עד 4 K ש"ח (ללא מסך, בלי ציוד היקפי) מערכת הפעלה: בעיקר לינוקס (וינדוס רק למשחקים לא כבדים במיוחד) אני רוצה בלי רעש בכלל :-X כאילו אינו מחובר לחשמל צרכים: צפיה בסרטים HD (כרגע יש לי מסך 22 1440X900) משחקים כמו rise of nations wolfenstein ... תוכנות שלי: matlab VHDL Verilog HP qc load runner אההה גם להזכיר יש לי מקרן יחסית טוב ואני מתכנן ל OC במקרה הצורך. המפרט הוא: מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤883 לוח אם: [..] ASUS P5Q DELUXE ¤1070 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4770 512MB GDDR5 - RETAIL ¤592 דיסק קשיח: [..] WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS ¤353 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK…

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  5. שלום לכולם , אני זקוק להמלצה למחשב נייד שהכי חשוב במפרט שלו שתהיה לו יציאת HD וכמובן שיתמוך ב DTS . המחשב הולך להיות מחובר למערכת קולנוע בייתית ואמור להחליף מחשב נייח עם לוח אם כזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2694 בקיצור מחשב נייד לקולנוע בייתי . מבחינת תקציב , אפשר לומר שעד 5000 ש"ח . תודה !

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  6. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. *גודל המסך: לפחות 14 (ההורים ישתמשו) * משקל רצוי: לא משנה, המחשב לא יוצא מהבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך לא חובה, עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI או DVI * בלוטות: לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250 * צורב DVD: אפילו זה לא חובה (חובה שיקרא DVD אבל) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ממש לא, אבל רוצה שיכלול אחריות במחיר ללפחות 3 שנים! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * דברים נוספים חשובים: נוחות! מקלדת נוחה ומסך ברור.

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש אותי בעיקר ללימודים, וכתחליף למחשב Desktop בבית (אין צורך שיתאים למשחקים). אני מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח (אפשר כמה מאות בודדות יותר אם זה שווה משהו) חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו ישירות (מקלדת טובה בלי כל מיני צרופי מקשים כדי לעשות Home). לגבי גודל מסך אני לא יודע אבל בגלל שזה מחליף מחשב ביתי, כנראה שכדאי מסך 14" לפחות לא? מעדיף אותו לא מבריק (למרות שאני לא מוצא הרבה כאלה) ולגבי משקל - אני בכל אופן הולך איתן לאוניברסיטה אז עדיף שלא יהיה כבר במיוחד (למרות שאני מודע למגבלות) הסתכלתי על כמה מחשבים, בעיקר עניינו אותים הבאים (ברור שאני פתוח להצעות וכל מה שאני מראה פה זה סתם כדי לדעת חוות דעת) LG R410-K.AP18E 2.40GHz - http://www.tronics…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?---4000 המקסימום עדיף 3780 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)--- משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.---מקלדת 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי--- לא צריך כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ---- לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?---…

• 87 תגובות
    • 4.2k צפיות
  9. שלום לכולם. זו ההודעה הראשונה שלי בפורום זה. האתר שלכם נראה נחמד מאוד ואינפורמטיבי אך אני מרגיש מעט אבוד בין כל הביטויים והשמות הטכניים. קראתי את הכתבה של איך לבנות מפרט למחשב וגם הסתכלתי על מנוע בניית המפרטים. רציתי לדעת אם בכל זאת מישהו יכול קצת לסייע ולפשט עבורי את המפרט שלו אני זקוק. אינני מבין גדול בנושא מחשבים מעבר לתפעול היום יומי ופתירת בעיות קלות פה ושם. יש לי מחשב ביתי בן 5-6 שעבר שדרוג קל (ודי גרוע, טוב המחשב היה די גרוע מלכתחילה - איטי ורועש דרך מכר של אבא שלי ש"סידר" לו דיל) 1) אני עומד להתחיל לימודי פיתוח תוכנה בסביבת .NET וצריך מחשב חדש שאוכל לתרגל עליו וללמוד בעזרתו. 2) אני משתמש בתוכנות שמחוברות לרשת לפרקי זמן גדולים 3) אני אוהב לשמוע מוסיקה ד…

• 7 תגובות
    • 532 צפיות
  10. יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשדרג אותו כדי שיתאים למשחקים ואם זה משתלם בכלל או שכבר כדאי לקנות מחשב חדש. מעבד: Intel Pentium 4 CPU 2.8 ghz זיכרון ראם: 1.5 ג'יגה כרטיס מסך: 7300GT והבנתי שהלוח אם קורא רק AGP שזאת בעיה כי זה הכרטיס מסך הכי טוב שיש שהוא AGP. אז מה אתם אומרים? אני יכול לשדרג אותו? אפשר להחליף מעבד? כרטיס מסך?

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. היי לכולם. יש לי הזדמנות לקנות מחשב נייד משומש (כמעט חדש) דרך EBAY במחיר מצויין, עם אחריות, והמוכר מוכן לשלוח את המוצר לארץ. מה לגבי המכס בשליחת נייד משומש ? האם יש עליו מכס בכלל? אני צריך להצהיר משהו בפני המשרד? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 920 (2.8GHz) : HDX920XCGIBOX - BOX ¤1070 לוח אם: [..] BIOSTAR TA780G M2+ - RETAIL ¤380 כרטיס מסך: [..] INNOVISION GTX260 SP192 CORE 896MB GDDR3 - FREEZER X2 - N26A-1SDN-H3IY - RETAIL ¤836 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤288 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤125 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤259 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤333 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ¤352 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) ¤0 מחיר סופי: ¤3644 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il…

• 11 תגובות
    • 804 צפיות
  13. טוב. לקחתי לתשומת ליבי את כל מה שכתבתם לי בשרשור קודם, והיות ואף אחד לא הגיב שם אני מעתיקה לכאן אטת המפרט שניסחתי עד כה: (תזכורת: שימושים עיקריים REVIT AUTOCAD ARCHICAD PHOTOSHOP (שימוש יחסית נמוך ב 3DMAX) עריכת סרטים לא כשימוש עיקרי, הורדות, עבודה משרדית.... וניסית לבנות מפרט ב (לא כולל עדיין לוח אם)SKYPC: 1,323 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray IQ9550ay 49 קרור למעבד GlacialTech Igloo 5063S Igloo5063S 179 מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 335 RC-335 259 ספק כח HEC 450TE 450W HEC-450TE 263=131X2 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 9TJ228 122 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD SH-S223 620=310X2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SA…

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  14. זה המפרט - המחיר - 645 $ (+30$ לשדרוג דיסק קשיח ל- 500GB) מחשב HP DC5800 MT/E8400/4GB/160G/DVDRW/VB/4Y מחיר ליחידה $ 645.00 מארז- MicroTower מידות - 42.8 ס"מ גובה, 17.65 ס"מ רוחב, 37.7 ס"מ עומק. מתג הפעלה בחזית, חיבור ערכת ראש ומיקרופון בחזית ומאחור. 8x USB2 Ports(6B+2F) 2 EIDE ATA33/66/100, 2 SATA 300 - NO RAID 2xUSB 2.0, headphone and microphone בחזית המארז במרכז ספק כח מאושר UL 300W תאימות לניצול יעיל של אנרגיה ENERGY STAR®‎‏, EPEAT Gold‎‏, ספק מתח 80PLUS‏ לוח אם תומך FSB 1333MHZ Chipset Intel® Q33 Express מעבד-Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz/6MB/1333 זכרון- UP TO 8GB) 4GB = 2x2GB DDR2 PC2-6400 800Mhz Dual Channel) דיסק קשיח - 160GB/7200/8MB SATA II 3.0Gb/s צורב DVD י…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. האם דרוש כרטיס עריכה גרפי כגון QUADRO ? האם אחד מהמפרטים האלו מתאים ? http://hwzone.co.il/specslist/view/101/

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Satya4bs,

שלום אצלי במכללה הקליטה של ה WIFI ממש גרועה עומדצ על קו אחד וגם זה בקושי רציתי לשאום אם יש התקן כל שהו (אנטנה) שמתחברת דרך יו אסס בי ואפשר יהיה לתלות אותה למעלה וזה ישפר לי את הקליטה?

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  17. כמו שרשמתי בכותרת התקציב שלי הוא 4500 שח, ואני מחפש נייד חזק, רצוי עם המעבדים החדשים של אינטל (מסדרת P) חשוב שיהיה זמן סוללה טוב, 4 ג'יגה זיכרון, שיריץ תוכנות כבדות בלי לעשות הרבה רעש וחום, אם יש אפשרות לכרטיס מסך טוב במחיר הזה שיאפשר גם לשחק אז מה טוב.... חשוב שהלפטופ יחזיק לי לאורך שנים, לכן אני רוצה לקנות מוצר איכותי. חשבתי על gigabyte אך לא מצאתי הרבה פרטים או ביקורות באינטרנט http://www.skypc.co.il/pl_product~71619~14~0.htm האם מישהו התנסה איתו ויכול להמליץ? איך האחריות שלהם? בכל זאת קצת מוזר שלפטופ עם מפרט כזה זול מאוד יחסית למתחרים עם מפרטים זהים (hp, dell...) אגב יש מצב שהוא בא בלי מערכת הפעלה?! (טוב נו... )

• 7 תגובות
    • 760 צפיות
  18. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה בהרכבת מפרט, מילאתי פה את כל הפרטים, אשמח לעזרה. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3K+- וכנראה שזה יהיה באשראי, לא במזומן. 2. מטרות המחשב? בעיקרון זה לעבודות משרדיות (ככה לפחות אתם קוראים לזה חח) + משחקים בינוניים (משהו סטייל WarRock ..) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני כן צריך כונן וצורב DVD. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? עדיף מעבד של אינטל. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? הקירור חשוב, העיצוב פחות. התאמה של צבעים לא חייב, ועדיף שיהיה די …

• 6 תגובות
    • 764 צפיות
  19. Started by Kurt,

המחשב יחובר להגברה דרך כרטיס קול עתידי, השימוש הוא 90% מוזיקה 10% אינטרנט. חשוב: ספק כוח חזק: הכרטיס קול זולל האנרגיה יחובר ישירות לספק, ולכן צריך לקבל זרם נקי. לוח אם: 2 יציאות PCIE ולפחות 4 יציאות USB 2.0 מארז: מארז כמה שיותר קטן, אבל שיהיה בו מקום להכניס 2 דיסקים קשיחים בSATA צורב: לא משנה איזה. זיכרון: 2 גיגה לא צריך: ציוד היקפי כרטיס מסך (לא צריך גם Onboard, אני מעביר מהמחשב הישן) דיסק קשיח בתודה דוד

• 7 תגובות
    • 693 צפיות
  20. שלום, צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב. תקציב 2500 שח במזומן שימושים: שרטוט וגרפיקה. תוכנות: ARCHICAD, AUTOCAD, PHOTOSHOP תוכנות בשימוש מועט יותר : 3DMAX, SKETCHUP. מעבד: ככול הנראה INTEL מאחר ולפי הפורום הוא מתאים יותר ל PHOTOSHOP כ.מסך: התוכנה העקרית שבשימוש היא ARCHICAD ולפי היצרן נדרש כרטיס התומך ב OPEN GL (לפי המלצות בדיונים מקבילים ובמדריך להרכבת מפרט עבור תוכנת 3DMAX (בשימוש מועט ביותר) נדרש כרטיס QUDRO של NVIDIA או FIRE PRO של ATI) בכול מקרה דרישה מינימלית של 256K זכרון על הכרטיס זכרון RAM : המלצת היצרן לתכנת ARCHICAD היא ל 2M , מעל 4M לא ישפיע על איכות העבודה. כך שהדרישה היא לזכרון 4M לא נדרש צורב, מסך מקלדת/עכבר האם כדאי לרכוש 2 דיסקים קשיחים אחד לתוכנות ואחד לDATA? …

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  21. Started by Raamses,

שלום לכולם. אני צריך עזרה לגבי מחשב נייד בתקציב 4000 אולי עם חריגה קטנה כלפי מעלה... שימושים הם לסטודנט בעיקר, אבל רוצה שיהיה לסרטים טיפה משחקים וזהו, שלא יהיה קטן מידי. תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  22. 1. תקציב של באזור ה 2500 שקל. 2. מטרות המחשב בעיקר למשחקים 3. לא צריך ציוד הקפי. 4. אין העדפה לחברה מסוימת . 5. יש לי מסך 22 רזולוציה 1200\1600 אני יודע שהתקציב נמוך ( אולי אפילו מאד ) בשביל מחשב שמיועד למשחקים - אבל אני לא מצפה להריץ CRYSIS או משהו דומה לו על מקסימום , אבל אפשר להוציא גם מתקציב דל כזה מחשב נחמד . ראיתי ב TMSFOX את המחשב הבא : http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2216 מה דעתכם ? * מה דעתכם לגבי מערכת ל OC ? היא תביא ביצועים יותר טובים בהתחשב בתקציב לא ? כמובן , שאני מקווה לקבל מפרטים ממכם - תודה .

• 63 תגובות
    • 4.1k צפיות
  23. Started by tomer861,

שלום לכולם ברשותי הדל סטודיו xps16 ואני מחפש לו תיק ולצערי אני לא מצליח למצוא אחד 90 אחוז מהתיקים הם לגדלי ה15 וה16 נשאר יתום ובודד אנא עיזרו לו למצוא אבא(תיק) שיגן עליו בדרכים... תודה לכל העוזרים.....

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by or_lougasi,

שלום לכולם. אני מצטער שאני פותח עוד נושא, פשוט לא ענו לי על השאלה הקודמת,ואני ממש חייב עצות. אני מתלבט בין 2 המחשבים הללו, שניהם נראים לי טובים,עם מחיר דומה. לטושיבה מסך 18.4 אינץ ולדל 16 אינץ. אני לא כל כך מבין בדגמי המעבדים וכל מה שקשור בזה, אז אני פשוט אצרף קישורים ל2 העסקאות, וממש אודה לכם אם תוכלו לתת את דעתכם על איזה מחשב הייתם הולכים. המחשב ישמש כמחשב ראשי,יעבוד הרבה,בקושי יתנייד,אז ככה שזמן סוללה ומשקל,לא פקטור פה. השימושים הם אינטרנט,שירים,סרטים,וקצת משחקים,אבל חשוב לי שהמחשב יהיה טוב,כמו כן חשובה האחריות, אז חשוב לי גם לקבל דעה על עניין האחריות של 2 המחשבים. אני יודע שהxps נמכר בארץ, על הטושיבה לא מצאתי שום תזכור בארץ.(אם לא נמכר בארץ,אין אחריות?) לא מפריע לי ל…

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  25. אני צריך מחשב ב4500 שקל בלי ציוד היקפי בכלל... תקציב:4500 חריגה מקסימלית:100 מה השימושים של המחשב העתידי (הדגש בצבע אדום את מה שנכון לגביך) משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית, עריכת מוסיקה, קידוד וידאו, מערכת HTPC, אחר (נא לציין) - במקרה של גיימינג יש לציין אילו משחקים ברצונך לשחק. - במקרה של עבודה גראפית או עריכה כלשהי יש לציין באילו תוכנות הינך משתמש. GTA IV ICY TOWER חחח.. GTA IV CRYSIS ASSASIAN CREED 2 בעתיד ... וכל המשחקים החדשים שיצאו :] (OC = OverClock) האם לקונה יש ידע בביצוע OC או שהוא מעונין ב OC מהחנות למחשב החדש? **למי שלא יודע מזה או מעוניין בהרחבה על העניין יש מדריך למטה** אם אתם מבצעים OC: על איזה חלקים תרצו לעשות את ה-OC? אני אבצע בעתיד..…

• 15 תגובות
    • 997 צפיות

דיונים חדשים בפורומים