עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי כדי שיריץ את המשחקים החדשים שיצאו בקרוב כמו Flashpoint 2, Arma 2 וכדומה ברמה מעל בינונית או בעצם כמה שיותר טוב במסגרת התקציב שזה בסביבות ה1500 ש"ח. ולשים כרטיס מסך Geforce 9800 או GTX מה דעת הקהל? זה המפרט שלי: Microsoft Windows XP Home Edition CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 3015 MHz (15 x 201) 6000+ Motherboard Name Gigabyte GA-M55SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Video Adapter ATI Radeon HD 2600 XT (256 MB) DRAM Slot #1 1 GB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) DRAM Slot #2 1 GB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) ספק כוח: safe power דגם: top-400p5 מסך: Samsung SyncMaster 206bw windescreen 20, הרזולוציה שאני …

• 5 תגובות
    • 527 צפיות
  2. שלום לכולם, אני צריך לקנות לאחי הקטן (15) מחשב למשחקים - אין לי מושג מה הדרישות היום או מה היצע החומרה. אני אמור לקנות לו את המחשב היום כך שזה די דחוף... אז אני ממש אודה לתשובות מהירות. חשובה לי האחריות - והמעבדה שנותנת שירות - שיהיו נחמדים ומקצועיים, ולא יעבירו אותנו 7 מדורי גיהנום על תקלות. ושיהיו באיזור רמת גן או אשדוד. הבנתי ש AMD לא רעים בכלל אבל מהסתכלות על הפורום אני רואה שכולכם ממליצים על אינטל, יש סיבה לכך? להלן הדרישות ע"פ השאלות מ-חוקי הפורום 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 4500 ש"ח, אפשרות למזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורד…

• 4 תגובות
    • 580 צפיות
  3. Started by talisman,

המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט, עבודה עם OFFICE, סרטים, מוזיקה ושאר הדברים הרגילים. לא מיועד למשחקים. רצוי HD של לפחות חצי טרה, אם אפשר בתקציב הזה להכניס טרה - מצויין. על המחשב ירוץ וינדוז XP 32 אבל נראה לי שעדיף לשים 4 ג'יגה זיכרון. כאמור, לא מיועד למשחקים ולכן אין צורך בכרטיס גרפי חזק. אין צורך בכל ציוד היקפי ואין צורך במסך. תודה למי שייעזור :-)

• 8 תגובות
    • 603 צפיות
  4. היי, במקום לקנות מחשב חדש (התקציב ~2.5K ועל זה נדבר בנושא אחר) אני מעונין אולי לשדרג את מחשבו הנוכחי של אחי המחשב נקנה באיבורי, לפני שנים הוא P4 2.8 עם 1ג'יגה זיכרון (כנראה DDR) וכרטיס גרפי FX5200 בעל 128 מגה הדרישות הנוכחיות לאחר השדרוג צריכות להיות, התמודדות עם תכני 1080P ועבודה אינטנסיבית באקסל / אינטרנט (הוא רוצה שהאתרים מפוצצי ה FLASH יסחבו כמו שצריך) יש בכלל על מה לדבר? או שכדאי לקנות מחשב חדש. תודה

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  5. אני רוצה לקנות מחר לאח שלי מחשב - אני קונה מהחנות KSP אז אני מעדיף שתעזרו לי להרכיב מפרט באתר שלהם. אני מאוד מקווה שבתקציב הזה אפשר יהיה להריץ את כל המשחקים היום, מסך 19. כמה הערות: דיסק קשיח של 160 יספיק לו. לא צריך ציוד היקפי. אני מעדיף שבלוח אם יהיו מובנים כרטיס קול וכרטיס רשת לא נעשה למחשב OC אין העדפה לאינטל או AMD, אני מאוד רוצה שנוציא את המקסימום שאפשר מהתקציב הזה שוב, אני קונה בKSP אז יהיה הרבה יותר נוח אם תעזרו לי להרכיב באתר שלהם. תודה מראש!

• 20 תגובות
    • 953 צפיות
  6. בן-דוד שלי מתעניין במחשב הזה, יש למישהו חוות דעת עליו? האם הוא משתלם? האם יש אלטרנטיבות טובות יותר במחיר? http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=900246&Cat2Cat1ID=14&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE תודה

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  7. Started by Cereal Killer,

אהלן, החלטתי לנסות את חלונות 7 על ה E6400 שלי... היכן אני יכול למצוא לו דרייברים? האם אלו אותם דרייברים שאני משתמש בהם ע"ג ויסטה? תודה

• 6 תגובות
    • 788 צפיות
  8. הי אחרי המון, אבל המון התלבטויות ועצות שקיבלתי כאן בפורומים, אני מציגה לביקורת אחרונה את המפרט שגיבשתי בעזרתכם. אשמח להערות אם יש משהו קריטי, ואם אתם מייעצים להחליף משהו, אודה לכם אם זה יהיה מSKYPC. עוד דבר שחסר לי - אל פסק, האם יש משהו זול שמומלץ? לא חייבים מ-SKYPC, שהרי ניתן לחבר לבד (נראה לי שאפילו אני יכולה...) הרבה תודה על ההשקעה שלכם בתשובות - נראה לי שבלעדיכם הייתי קונה מחשב יקר יותר שבכלל לא מתאים לי...ואפילו בלי לדעת שיכול להיות הרבה יותר טוב ו/או זול... 562 2X כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB HD502IJ 151 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L 310 מארז ללא ספק Antec Three Hundred THREE-HUNDRED 365 ספק כח Seasonic SS-500ET 500W SS-5…

• 3 תגובות
    • 520 צפיות
  9. שלום לכולם ונעים להכיר את הפורום, את המחשב האחרון שלי קניתי לפני כ- 5 שנים והוא החזיק מעמד היטב עד לשנה האחרונה, בה הוא החליט לפרוש לגמלאות וכיום הוא בשלבי גסיסה מתקדמים. במילים אחרות, אני צריך מחשב חדש. אלו הפרטים: 1. תקציב: כ- 3000 ש"ח, לא יותר מ- 3200 ש"ח. 2. מטרות: האפליקציות הכבדות שירוצו על המחשב הזה הן בעיקר דברים שאני אכתוב במאטלאב וויזואל סטודיו. כמו כן חשוב לי מאוד להיות מסוגל לשלב סימולציות עם שימושים משרדיים/ביתיים רגילים. לדוגמא, שני מאטלאבים שמריצים סימולציה ברקע בזמן שאני עורך מסמך בוורד, גולש עם המון טאבים או צופה בסרט זה תרחיש סביר בהחלט. 3. ציוד היקפי: לא צריך - אני מתכנן לקנות מסך 22-24 עם רזולוצית FHD, אבל אם אני אצטרך אני אשאל על זה בת'רד נפרד. 4. דבר…

• 6 תגובות
    • 616 צפיות
  10. Started by MEIT83,

ואני רוצה להזהיר אתכם: תיזהרו מ"זד מערכות מחשוב" (ZED) הם לא מקצועיים רמאים שרלטנים קניתי מהם מחשב באלפי שקלים דרך האינטרנט הם סיפקולי מחשב עם DVD תקול ומקלדת מלפני שני דורות+ מתפרקת לא הסכימו להחליף חוץ מאשר תבואי לתל אביב ונחליף לך. אני גרה בדרום, אמא לשני ילדים, עובדת ולומדת. לא יכולה ולא רוצה להפסיד יום עבודה וליסוע לתל אביב. התווכחו איתי בסוף אמרו תשלחי היום בדואר שליחים נחזיר לך בדואר שליחים אחד חדש תוך יומיים זה אצלך ספגתי את עלות המשלוח המיוחד כי היה לי מאד דחוף וחשוב. כעבור שבוע התקשרתי - הייתי צריכה להתווכח כדי שישלחו לי את הDVD חזרה בדואר לא אחראיים בכללל אני יודעת שזה לא הנושא של הפורום אבל חשוב לי להזהיר כי אותי אף אחד לא הזהיר

• 13 תגובות
    • 898 צפיות
  11. בהמשך לת'רד הזה, גם אחי הקטן צריך מחשב חדש, אבל הדרישות שלו שונות: 1. תקציב: כ- 3000 ש"ח, לא יותר מ- 3200 ש"ח. 2. מטרות: גלישה, סרטים, הורדות, תכנות ומשחקים. צפוי מולטיטאסקינג אבל לא כבד כמו במפרט הקודם שביקשתי. 3. ציוד היקפי: לא צריך. 4. דברים שלא צריך: כונן דיסקטים או כרטיס קול איכותי במיוחד. 5. העדפה: אינטל, למרות שאפשר לערוק ל- AMD אם זה משלם מספיק. 6. עיצוב קירור ושקט: עיצוב לא חשוב. קירור חשוב במידה והוא יאריך את תוחלת חיי המחשב (לא צפוי OC). שקט די חשוב. 7. מערכת הפעלה: לא צריך. 8. צרכים מיוחדים: לא. 9. שקט: חשוב. 10. OC: לא מתוכנן. 11. משחקים: זה לא הולך להיות השימוש המרכזי אבל רצויה יכולת טובה ככל האפשר במגבלות התקציב, לפחות כל עוד זה לא מערב פגיעה משמעותית בתפקו…

• 6 תגובות
    • 576 צפיות
  12. שלום, אני מחפש מחשב לאחותי הקטנה בת ה-10 שימושי המחשב יהיו אינטרנט, סרטים, ומשחקים פשוטים (מה ילדות בגיל הזה משחקות? ??? ) ברשותי מסך 20' של סמסונג (206bw). השקט הוא דיי חשוב. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  13. Started by boaz885,

שלום רב, אני כבר הרבה זמן מחפש את הניד שיתאים לי לכל צרכי... אני עוסק בתחום המחשבים למחיתי ואני כרגע מסיים תואר לכן המחשב צריך להיות בסטנדארט חצי עסקי(הבעיה בעסקיים שאין להם יציאת HDMI וזה חשוב לי) אחרי לבטים רבים הגדרתי מאפינים שחשובים לי: 1.מסך 14" 2.מצלמה 3.מעבד חזק P8400 ומעלה 4.זכרון 2 גיגה ומעלהעדיף DD3 אבל לא חייב 5.יציאות USB לפחות 3 6.קורא טביעות אצבע חשוב אבל לא חייב 7.יציאת HDMI 8.מסך טוב!!עדיפות למט 9.אחריות 3 שנים. 10.מערכת הפעלה XP 11.כרטיס מסך X4500HD ומעלה אני מטלבת בים שני מותגים כמובן DELL וLENOVO יש את SL400 עם מעבד P8400 http://www.qsys.co.il/pl_product~274389U~10~31.htm אני יודע שאומרים שהוא לא מספיק טוב ויש עליו ביקורת לפה ולפה ית…

• 6 תגובות
    • 771 צפיות
  14. זה המפרט שהרכבתי : Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - BOX 1543ש"ח GIGABYTE GA-EX58-UD5 (X58) i7 Nehalem - ATX 1391ש"ח G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GBNQ CL9 598ש"ח GAINWARD 1792MB GTX295 - PCX HDMI - retail 2643ש"ח WD Caviar BLACK SE32 1 TB-SATA-3Gb/s-32 MB Cache-SATA 3 592ש"ח Thermaltake ARMOR Extreme Edition full Tower - BLACK 910ש"ח Zalman 750W (ZM750-HP) - PSU 916ש"ח PIONEER DVR-216DBKx20 (BLACK) DUAL LAYER -SATA- BULK 158ש"ח Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler AM2 / 775 / 1366 292ש"ח 9000 ש"ח כל הערה והצעה תתקבל בברכה תודה אנשים

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  15. Started by cleric,

אהלן, אין צורך במסך וציוד היקפי, המחשב מיועד לחיבור לטלוויזיית LCD, חובה כרטיס מסך עם יציאת hdmi, מעבר לזה אין בקשות מיוחדות. המחשב ישמש רק לאינטרנט וצפייה בסרטי HD. התקציב עומד על 2000 ש"ח, אם ממש יש צורך אפשר לגלוש קצת יותר, המפרט צריך להיות מחנות אמינה באיזור חיפה\קריות. תודה

• 4 תגובות
    • 690 צפיות
  16. שלום לחברי הפורום אני צריך שתבנו לי מפרט, התקציב 1500 שח. המחשב מיועד לאינטרנט קצת אייסיקיו ומשחקים ברמה של SIMS2 , המחשב לאחותי הקטנה... *אני לא צריך הארדיסק ולא צורב(כמובן שלא פלופי). *אני מעדיף לוח אם של ג'יגהבייט וכדאי שיהיה לו גם כרטיס מסך מובנה(לא חייב, אבל בלי קשר אני צריך כרטיס מסך חיצוני, כמו שהבנתם ברמה נמוכה). *לא צריך ציוד היקפי לא מסך,מקלדת,רמקולים,עכבר וכו'... הרכבת מחשב,התקנת ווינדוס -לא צריך אני מבקש רק מפנדה מחשבים!! תודה רבה לעוזרים!!!

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  17. Started by yomi_a,

אני מחפש מחשב נייד זול יחסית בין 2500-3000 שקל גג מחשב לנסיעות ובעיקר בשביל גלישה באינטרט ושירים עכשיו המליצו לי על המחשב הזה והנה המפרט שלו כאן: http://www.tronics.co.il/product.asp?productid=2057&catcode=&AdCat=&parentid= לי הוא נראה בסדר גמור אבל אני לא ממש מבין בחברות של מחשבים ניידים ורציתי לדעת אם החברה הזאת בסדר ואמינה זה דחוף מאוד, תודה!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Ron707,

רציתי לקנות את המחשב הזה, הייתי די סגור עליו.. אבל בכללי אף פעם לא ראיתי נטבוק (רק ביוטיוב) ומה הוא מסוגל/לא מסוגל לעשות.. וביוטיוב אומרים שהוא לא מסוגל להריץ אופיס ופוטושופ.. בוא נגיד שהמחשב לצורך גלישה, מסנג'ר, עריכת תמונות בפוטושופ, אופיס, סקייפ, בבילון סרטים ומשחקים פשוטים.. בעיקרון מחשב שאני יכול לקחת אותו לטיסות לחו"ל, ובגלל זה חשוב לי כל הדברים האלה, וקורא כרטיסים מובנה גם מאוד יועיל.. לפי מה שהבנתי הוא גם על תקן N שבחלק מהמוקות בעולם יכול להיות די שימושי.. עוד כמה דברים שאני לא יודע.. המעבד של המחשב הוא N280 1.66Ghz, סינגל קור.. פנטיום 4 2.4Ghz חזק ממנו? ולאיזה כרטיס גרפי אפשר להשוות את הכרטיס שמגיע עם המחשב geforce fx 5200?

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  19. טוב אז כרטיס המסך הנוכחי שלי (X1950pro) הלך לעולמו והשאיר אותי עם הדילמה של לשדרג או לחדש. באופן רגיל לא הייתי חושב לקנות מחשב חדש אלא פשוט מחליף כ.מסך אבל המחשב הנוכחי עשה לי לא מעט בעיות (ספק כוח נשרף והוחלף, כ.מסך אחד שנשרף והוחלף עד שעכשיו גם זה הלך, התחממות מהירה של המחשב ותקיעות מרובות) כך שאולי עדיף להתחיל מ-0. המפרט הנוכחי: לוח אם Asus P5B Deluxe מעבד Core 2 Duo E6600 2.4 זכרון Supertalent 2048M - PC2-8000 דיסק קשיח WD 250 ספק Enermax Liberty 500W מארז Gigabyte Triton 180 מסך רחב 20.1 - 20WGX2 של NEC אז מה אתם אומרים ? כרטיס מסך חדש (מה מומלץ ? רצוי אחד בלי בעיות התחממות קשות) או שדרוג מקיף יותר (איזה חלקים אפשר לשמור) ? תודה מראש =)

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  20. הי בניתי בסיוע אנשים מהפורומים השכנים את המפרט הבא: 949 1 כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe 319 1 מארז ללא ספק Antec Three Hundred 141 1 קרור למעבד Scythe Kama Cross 1270 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray 319 1 ספק כח HEC 550TE 550W 414 1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper 636 2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB סדרה כחולה 155 1 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD 435 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 150 1 הרכבת מחשב הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים 454 1 מערכת הפעלה Windows XP Home Hebrew OEM 5243 סכום כולל מע``מ מתלבטת האם ניתן להוזיל את המערכת ע"י החלפת המעבד במעבד Intel Core 2 Quad Q840…

• 39 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ₪54 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 Gigabyte GA-EP43-S3L P43 CHIPSET, יחידות 1 ₪401 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=769 OCZ 2GB DDR2 800Mhz Gold Edition , יחידות 2 ₪268 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=754 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪295 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Sapphire ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI ATI Orginal Board, יחידות 1 ₪590 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=275 NZXT Apollo Black , יחידות 1 ₪273 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=914 SeaSonic SS-400ET 400Watt, יחידות 1 ₪263 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום חברה. המחשב שלי כבר בן 5 ורוצה לצאת לפנסיה בתור נגן מדיה בסלון. כבר המון זמן לא התעדכנתי במה שקורה בשוק המחשבים (ונדהמתי לגלות כמה המחירים צנחו בחלקים מסויימים בשוק). לכן אני מבקש את עזרתכם. אני רוצה לקנות מחשב חדש לפי התנאים הבאים: 1. תקציב: 4200 שקלים חדשים, כנראה במזומן. 2. מטרה: בעיקר משחקים. 3. אין צורך בשום ציוד היקפי. אני רק צריך את המחשב עצמו. בהמשך אפרט מה בדיוק. 4. אני לא צריך כרטיס קול. נראה לי כבר עדיף להשתמש במובנה שבא עם רוב לוחות האם היום (תקנו אותי אם אני טועה) 5. עיצוב המארז לא רלוונטי. אני רוצה משהו שעובד טוב. לא משהו שנראה טוב. 6. את הקנייה אני מעדיף לעשות בזיגזג (www.zigzag2000.co.il), אלא אם כן יש לכם הצעה לחנות עם אותה רמת אמינות ושירות. 7. יש צ…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by doder,

רציתי לקבל חוות דעת על מפרט שקיבלתי בחנות, אני ממש לא מבין במחשבים אז אשמח להתיחסות גם לרכיבים וגם למחיר. תודה מראש ! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  24. הייתי מבקש המלצה למפרט למחשב עדכני כולל ציוד היקפי מסך ומערכת הפעלה בתקציב של 3500 ש"ח הכולל : מעבד עדכני ממשפחת אינטל 4 ליבות לוח אם פשוט אך מספק דיסק קשיח בנפח 750 GB זיכרון 4 GB כרטיס מסך סביר צורב כונן דיסקטים ציוד היקפי: מסך 19 בעל רזולוציה טובה מערכת הפעלה XP HOME קירור ושקט חשובים, עצוב מארז סולידי המלצה הערות ועצות יתקבלו בהערכה .

• 1 תגובה
    • 578 צפיות
  25. המחשב אמור לעמוד בכמה קריטריונים: - כונן של מעל 80GB. - משקל של לא יותר מ2.5 ק"ג. - מסך 15 אינץ' (או יותר). - זמן סוללה סביר (מעל 3-4 שעות נחשב סביר בעיני). - המחשב ישמש בעיקר עבודה מרובה עם OFFICE, EMAIL ואינטנרט, אבל בכמויות מסחריות (5 חלונות מכל אחד בדרך כלל). כמו כן גם מדי פעם עריכה גרפית קלה. רצוי שיהיה בנוי טוב ולא ישמש כמיני תמור חימום כמו המחשב הנוכחי. תודה מראש על העזרה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים