עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by RunningWithScissors,

הדרישות הן פחות או יותר סטנדרטיות מסך 13-14 זמן סוללה סביר+(שוב עדיין לא יודע להעריך כמה יהיה מספיק) חשוב שידע להתמודד עם VS,MATLAB ויהיה בעל יכולת לטפל ב1080P בלי בעיה (HDMI חובה). עכשיו העניין הוא שאני עדיין לא סטודנט ולכן אם יש לכם תובנת נוספות אשמח לשמוע.... חשבתי להביא את ה-ENVY 14 מארה"ב ב-1K דולר, מה אתם אומרים עליו הוא נראה די בטיח בביקורות קצת שמן אמנם אבל אני לא יודע כמה זה נורא...

2. Started by tsah1982,

שלום, אני מחפש מחשב בעיקר ללימודים (אופיס,אינטרנט וכו'), מוזיקה ואולי גם קצת סרטים. אני לא צריך ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, מסך). רצוי 4gb זיכרון וצורב די.וי.די תודה

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  3. Started by aviel-bs,

מחשב לסטודנט, לימודי כלכלה אין צורך במשהו מסיבי אבל יש צורך במשהו שיחזיק בסדר. אני יודע שיש את הלנובו E490 שמומלץ, יוצא לאחר הרחבת אחריות בגרסה ללא מערכת הפעלה- כ2700 ש"ח ראיתי את הדיל הזה: https://www.vip-laptop.co.il/Dell-Inspiron-3493-14-i5-1035G1-512GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html גם 512GB SSD אל מול 256 בלנובו וגם וגם 4 שנות אחריות ומעבד דור עשירי כמובן. איך העסקה הזו ביחס למחיר? (כ-2800 ש"ח). האם דיל משתלם? האם הדגם טוב? (ה5841 כבר כמעט ונגרט). או שעדיף ללכת עדיין על הE490? שאלה אחרונה-מבחינת אופק שדרוג, האם בדגם הזה של דל אפשר לשדרג את הזיכרון מעבר ל-8 ג'יגה בהמשך?

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by gevasofer,

שלום, אני מחפש מחשב שולחני פשוט, אמין, שישרוד להרבה שנים וזול. אני סטודנט שמשתמש במחשב בעיקר לגלישה, אופיס, תמונות וכדומה. מצאתי באייבורי את המפרט הבא, אשמח לקבל חוות דעת לגביו- מה רצוי לשדרג ואם ניתן לחסוך איפשהו... ספק כח-] IN-WIN Power Man 450W דגם IP-S 450BQ3-3 Active PFC מעבד- [Intel® Core™ i3 2100 3.1GHz לוח אם- []ASUS P8H61M LX B3 דיסק קשיח- []Hitachi 500GB SATA2 []7200RPM 16MB זכרון פנימי- 4GB DDR3 1333MHZ כונן אופטי- []צורב LG SATA DVD [/]מהירות צריבה מקסימלית X22 אין צורך במקלדת/עכבר/מסך... סך הכל 1600 ש"ח. תודה רבה!!

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  5. Started by Yair Fishbein Korn,

* מטרות המחשב? לימודים(וורד,אקסל וכו'...ובנוסף לשחק civilization 5) * גודל המסך? 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן,זה הדבר הכי חשוב לי במחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? לא,בכלל לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תקציב: 4000 +- ראיתי שיצא מחשב חדש: http://ksp.co.il/?select=.268..271..213..214.&list=1&sort=3&glist=0&uin=2465…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום אני צריך מחשב עד 1100 שקל לעבודה של אופיס בעיקר קצת משחקים ומוזיקה ללא ציוד נוסף!! המחשב מיועד לסטודנט תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  7. Started by Shoq,

לא חייבים לנצל את כל התקציב אם לא חובה, עדיף שיהיה קל, דק וזמן סוללה ארוך * מטרות המחשב? לימודים וסרטים * גודל המסך? 13.3" * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD, לפחות 128GB * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש,

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. עדיף שיהיה כמה שיותר קל וכונן קשיח כמה שיותק גדול בגבול התקציב. תודה.

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  9. Started by yambtz,

שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד. הוא אמור לשמש אותי שנה אחרונה של תואר ראשון ושנתיים של תואר שני, כלומר לפחות שלוש שנים. לכן גם הדרישה המרכזית שלי היא אחריות ל-3 שנים, גם במחיר של חריגה מהתקציב. אני אמנם רואה סרטים במחשב לפעמים, אבל המטרה המרכזית שלו היא לימודים, כלומר מסך גדול ונוח לקריאה ממושכת ומקלדת נוחה לכתיבה של עבודות. אבא העמיד לרשותי 2000 ש"ח לצורך העניין, וממה שאני מבין אני אצטרך להוסיף לפחות כמה מאות שקלים. כל שקל שבאמת מצדיק את עצמו לצרכים האלה אני אמצא דרך לגרד, גם אם זה 800 ש"ח. כלומר הכי קרוב לתקציב שיש, אבל שעדיין יהיה משהו ששווה לקנות ויעשה את העבודה. אם יש חנות באילת ששווה לקנות בה (ממה שראיתי זה יוצא יותר יקר) אני מגיע לשם הרבה. חוץ מזה גם יש לאבא שלי ח…

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  10. Started by saharbz,

שלום, אני צריך נייד בעיקר ללימודים (כלכלה, ביולוגיה... לא הנדסה/מחשבים) ואינטרנט, כאשר התקציב הוא גג 3,000 ש"ח. האם המחשב הבא הוא בגדר של טוב ועונה על הצרכים: http://www.notebookclub.co.il/products/vostro%20/vostro-5470-4010u.htm האם המחשב הזה עם מעבד I3, בתדר 1.7GHZ הוא משהו שיספיק או שצריך להשקיע ולקחת I5? תודה. מטרות המחשב? סטודנט, אופיס, אינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביבות 14, לא משנה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? סטנדרטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?רצוי כמה שנמוך, סביבות ה - 1.6 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לסטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 G…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. דרישות מהמחשב הם אופיס, אינטרנט, סרטים ושיהיה נוח להקלדה חשוב שיהיה קל ועם סוללה טובה מסך 13-14 אינצ' וכמובן היות ונקנה בחו"ל אז גם אחריות בינ"ל הכיוון הכללי זה לרכוש את המק בוק איר שעולה 1700$ עם מעבד 2.3 ו 4G זכרון הבנתי שיש מחשבים "משתלמים" יותר מבחינת עלות תועלת אשמח להצעות על מחשבים דומים או לחיזוקים שהמק בוק איר הוא קנייה טובה

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  12. מחשב לאחי, סטודנט, בתקציב 2500-2700 ש"ח כולל ציוד הקפי מלא (עכבר, מקלדת, רמקולים). בעיקר עבודה משרדית ואינטרנט (אין צורך במפרט למשחקים). חשוב שהחנות תהיה חיפאית (חשבתי דווקא על KSP, וכן, אני מכיר אותם יש גם נועה,פנדה,מרדנית,איבורי ועוד) אני חושב שאני רוצה מחשב מבוסס Core 2 Duo E4500 (כנראה שאני אעשה לו OC עדין) אם אפשר גם קירור שקט יחסית זה יהיה בונוס נחמד. אני בטוח שאפשר לשפר את המפרט הזה (הובא מהאתר של KSP "מחשבים במבצע"): מעבדי אינטל Core 2 Duo E4500, Bus800Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל ABIT LG-95C s775, Intel 945GC, DDRII 667, VGA, 2xPCI-E זכרונות DDR II 667Mhz 1GB כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 950 כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Samsung SH…

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  13. Started by l0ki,

אהלן, מחפש מחשב למטרות לימודים בלבד, קרי אינטרנט ואופיס ולא יותר מזה. לא צריך משחקים בכלל. * גודל המסך- גודל סביר שיאפשר עבודה בכיתה, סביבות 13 אני מניח. יש לי מחשב נוסף בבית, כך שאני לא צריך אותו לעבודות ארוכות. * משקל רצוי- סביבות הקילו, שניים. * זמן סוללה- זמן סביר שמתיישב עם הדרישות הקודמות. כונן קשיח- שוב, מינימלי, לאחסון מסמכים. * כונן CD/DVD? - סידי, עדיף עם צורב. * כונן Bluray?-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא לא פוסל קנייה של מחשב יד שנייה, ואשמח גם להמלצות בכיוון הזה. תודה!

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  14. Started by ov,

שלום, אשמח לקבל המלצות למחשבים ניידים העונים על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קצת תכנות, צפיה בסרטים באיכות HD. * גודל המסך? לא משנה. * משקל רצוי? קל ככל שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם USB3 ו-HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יש בלי? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף, במידה וחוקי הפורום מאפשרים זאת, אשמח לקבל הצעות לחנויות (רשתות או פרטיות) בהן ניתן לרכוש את המחשב באזור המרכז. תודה.

• 9 תגובות
    • 983 צפיות
  15. שלום אני מבקש המלצה למפרט למחשב נייח לסטודנט הנדסת אלק'. 1. תקציב 4K 2. שמושים: MATLAB וכדומה, אופיס, גלישה, סרטים ומשחקים קלים. 3. אין צורך במסך, אולי סט מקלדת/עכבר שאתם ממליצים עליו. 6. השקט חשוב מאוד (10), המחשב שיש לי כיום מרעיש מאוד ומוציא חום. 7. לא מתעסק ב OC או מודינג. 8. אין צורך במערכת הפעלה, אני עובד עם XP. 9. חנות באזור אשדוד, העדפה לivory 11. אני עובד עם שני מסכים (בגלל נוחות לא גראפיקה) אז כרטיס מסך קצת יותר חזק. בעיקרון מחשב שקט מאוד, שיחזיק מספר שנים. תודה

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  16. Started by ScaredyCat,

אהלן, רציתי להתייעץ בנוגע לקניית מחשב נייד, עברתי על כמה מחשבים באתר של אייבורי וקספ, יש לי כמה התלבטויות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7537&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6693&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5402&CatCode=315 גם רציתי לשאול עד כמה משמעותיים ההבדלים בין המחשבים, וכמה קריטי הRPM בדיסק הקשיח, למשל יש שם 5400 ו 7200, למחשב שלא מיועד למשחקים כבדים. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  17. שלום לכולם, לצורך הלימודים אני אצטרך מחשב נייד. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין וקל, ואם ניתן גם להמליץ על חנויות זולות. התקציב הוא כ-עד 2000 ש"ח * מטרות המחשב? וורד * גודל המסך? שיתאים לכסא סטודנט * רזולוציית המסך? לא משנה ככ העיקר מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת לא מרעישה, בעלת מקשים קרובים * משקל רצוי? עדיף שיהיה כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 8:00-20:00 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB ואם אפשר יותר מזה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כמה שיותר אמינה * כל דרישה מיוח…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by VajDa,

אהלן אני מתחיל ללמוד ועובר דירה ועוזב את מחשב הPC שלי ומשאיר אותו בבית לכן אני צריך מחשב נייד שגם יהיה קל לנשיאה יחסית וגם שיריץ לי משחקים ברמה טובה תקציב עד 8500 אם באמת יש משהו שהוא פריצת דרך ושווה להוסיף בשבילו 500 שקל אפשר לעגל ל9000. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך IPS 15.6 שלא יהיה מבריק שיריץ משחקים כבדים ואופיס ואינטרנט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנ…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  19. אני מתכנן לקנות מחשב ללימודים.. בעיקר הוא הולך לשמש כדי לקחת אותו ללימודים ( בגלל זה אני מעדיף 14.1) אני לא צריך משהו יוצא מגדר הרגיל, אבל אני מעדיף שיהיה לו כרטיס מסך סביר... למשחקים כמו PRINCE OF PERSIA WW GTA SA התחלתי כבר לברר ומצאתי אחד שעניין אותי מאוד, זה ה GYGABYTE w468 http://skypc.co.il/pl_product~70812~14~0.htm רציתי לדעת מה אתם חושבים על הנייד הזה, אם יש לכם המלצות אחרות ודברים כאלה... עוד משהו שרציתי לשאול, אם יש חנות באיזור הצפון (אני גר בקריות) שמוכרים את המחשב ודבר אחרון, בקשר למערכת הפעלה... לפני כמה חודשים קניתי מחשב והוא בא לי עם הויסטה עכשיו רציתי לדעת אם זה יכול לשמש אותי גם לנייד, או שזה אינדיבידואלי למחשב תודה רבה!

• 39 תגובות
    • 3.6k צפיות
  20. תקציב 3700 מטרות המחשב:בעיקרון אני רוצה מחשב שיהיה לי ללימודים אני מתחיל ללמוד כנראה השנה,יש אפשרות שתחום הלימוד יהיה קשור במחשבים אם זה רלוונטי. חשוב לי מאוד שהמחשב יוכל להריץ סרטים וגם שהמעבד יהיה בעל יכולות לא רעות כדי לעשות כל מיני שימושים בתיכנות. יהיה נחמד אם גם הוא יוכל להריץ משחקים ברמה סבירה+- * גודל המסך?14-15 * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?עדיף שיספיק ליותר מ3 אבל זה ממש לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות?עדיף שכן * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן וכן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא חובה אבל מומלץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  21. Started by lharpaz,

שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב לצרכי לימודים: אופיס, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ושיתוף קבצים (לא כל כך קשור ללימודים אבל גם כן חשוב...) המחשב לא ישמש למשחקים. מה צריך? הכל חוץ ממסך הכיוון הכללי: סמפרון 2800, עדיף עם תמיכה ב-64 ביט (או המקבילה של סלרון) - כמובן שזה גמיש ותלוי בהמלצותיכם חובה צורב DVD עדיף הארד-דיסק גדול זיכרון - לא פחות מ- 512 בעתיד כנראה יתחבר אל המחשב מסך LCD, אז צריך כרטיס מסך שיכול לתמוך בצורה סבירה ברזולוציה של 1280*1024 (עדיף תומך גם ביציאת DVI) מקלדת, עכבר, רמקולים - משהו פשוט התקציב - 2500 ש"ח. ניתן לחרוג קצת (עד 2800 ש"ח יהיה בסדר) החנות: חנות שהיא בסדר באיזור רחובות. (אם לא רחובות אז נס-ציונה או ראשון לציון או משהו כזה). - אולי KSP ? תודה מרא…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. קונה מחשב לסטודנטית (למשפטים - למי שתוהה אם יש צורך במשהו לתכנות), בעיקר לגלישה וערימות של קבצי pdf/word פתוחים במקביל. מצאתי אתר של חברה שמוכרת בעיקר עודפי מלאי (מחשבים שיצאו עם פגם קוסמטי כזה או אחר מהמפעל) ומתיימרת לתת מחירים טובים. אשמח לקבל דעה על המחשב הזה: האם המחיר אטרקטיבי מספיק כדי לקחת אותו כעודף מלאי. אני לא מכיר את סדרות המעבדים של AMD - למה ה-A6 6310 מקביל? האם הוא מספיק למשהו או שהופך את המחשב לגרוטאה? האם באופן כללי נראה לכם מספיק לצורך. תודה

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  23. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב. רציתי לקבל את המלצותיכם בנוגע למחשב לסטודנטית. הדרישות הן כדלקמן: תקציב - 3700 ש"ח. מטרות המחשב - עבודה משרדית, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה גלישה באינטרנט ומעט משחקים קלים. גודל מסך - 15.6, ניידות זוכה במקרה זה לעדיפות משנית שכן הסטודנטית אינה הולכת להתנייד איתו הרבה וגודל המסך משמעותי עבורה. משקל - רצוי כמה שיותר נמוך. זמן סוללה - לפחות 3-4 שעות ללא טעינה. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - רצוי, אך לא הכרחי. צורב DVD - רצוי, לא הכרחי. אחריות - לפחות שלוש שנים. אין העדפה לחברה כלשהי. בתודה מראש לכל העונים והמסייעים, ליאור.

• 4 תגובות
    • 750 צפיות
  24. Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 940 K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II 470 512MB 400MHz V-DATA CL2.5 X 2 530 160GB 7200RPM 8MB SATA II Samsung 480 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 240 HEC Compucase CI-6A21 400W 395 TFT 19'' 913B +DVI SAMSUNG 2200 סה"כ 5255 המפרט מKSP המחשב מיועד לWORD, EXCEL, INTERNET, MESSANGER, SKYPE המחיר גבוה מעט עבורי, הייתי שמחה לחוות דעת נוספת ולהצעות לחסכון ... בתודה מראש רונה

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  25. Started by yuvalkosh,

אני מנסה לעזור לקרובת משפחה לקנות מחשב נייד לאוניברסיטה. הומלץ לי כאן לקנות את ה-Lenovo T400 בגלל שהיה לה מאוד חשוב חיי סוללה ארוכים והוסבר לי שלמחשב הזה יש את חיי הסוללה הטובים ביותר (8 שעות עם סוללה של 9 תאים). אז הלכנו לחנות http://www.ibm-lenovo.co.il/pl_product~7417-TPU~2~31.htm אך מסתבר שהמחשב כבד לה מדי (2.6 ק"ג). אודה לכם אם תגידו לי מה המחשב עם חיי הסוללה הארוכים ביותר עם משקל של פחות מ-2 ק"ג. תודה ! נ.ב בעקרון התקציב היה 3500. אך מסתבר שעבור סוללה חזקה צריך לשלם מעל 5,000. בקיצור, אם יש מחשבים טובים במחירים נמוכים יותר, אשמח לשמוע עליהם.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.