עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם הלפטופ שלי מקרטע, ואשמח לעזרה בקניית אחד חדש. אני צריך לפטופ שישמש לניתוח של כמויות גדולות של נתונים. הרצה של אלגוריתמים סטטיסטיים על מאגרי מידע גדולים (באיזור ה- 5-15GB של נתונים). אין לי שימוש ישיר בתוכנות גרפיות, אבל הבנתי שכרטיס גרפי טוב יכול להאיץ מאוד חישובים. תודה רבה לעוזרים! 1. התקציב איזור -6-8k 2. המחשב ישמש בעיקר לניתוח נתונים ועבודה אם מאגרי נתונים גדולים. לא מיועד למשחקים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Michal Jacobson,

https://www.tms.co.il/44931 אודה מאד להערות. משהו מיותר? משהו חסר? תודה

3. היי, אני מתעניין לגבי מחשב משחקים שיוכל להתמודד עם משחקים ברזולוציה של 4K ו FPS גבוה. לאחר חיפושים הגעתי למפרט הזה: https://www.wepc.com/builds/best-gaming-pc-under-2000/ האם הוא יריץ משחקי 4K בצורה טובה? האם יש פה בזבוז על חלקים שלא יהיה להם ניצול מלא? ניסיתי להרכיב מפרט דומה פה בארץ והמחיר קפץ מ 7.5 בערך דרך אמאזון (לפני משלוח, מכס, מיסים ושאר רעות חולות) למעל 11 אלף, שזה מעל למה שתכננתי להוציא... אז אני חושב כרגע בכיוון של לקנות כל מיני חלקים מכל מיני מקומות (בארץ או בחו"ל) ולהרכיב את המחשב לבד, או לשלם לחנות רק הרכבה. מה דעתכם על האופציה הזו? מישהו התנסה בזה? כמה יהיה לי קשה לממש אחריות במידת הצורך על חלקים שרכשתי בחו"ל? הדבר היחיד שאני רואה את עצמי …

4. Started by ilanb0,

אני יודע שחדש כזה הוא אפילו 15,000 ש"ח אבל אני צריך את זה למשהו אחד ספציפי וראיתי באיביי בסכומים גם של כ - 250 דולר את הסוגים Pro 3 128GB Intel Core i5, 4GB RAM, Windows 10 Tablet SIC12654 או Surface Pro 2 Tablet Intel Core i5-4300U 1.9GHz 8GB 256GB SSD Win10Pro רציתי לדעת איפה ב"שרשרת המזון" של מיקרוסופט נמצאים הטאבלטים הנ"ל? עד כמה מתקדמים/נחותים הם?

5. שבוע טוב חברים, הסוס הישן החליט להרים דגל לבן אחרי קצת יותר מעשור, בהתחלה חשבתי שזה ספק הכוח אבל התברר שזה הלוח וזו כבר סיבה לשדרוג רציני יותר. הפרט המלא בפרופיל, זה הציוד שאני נשאר איתו נכון לעכשיו: corsair 760T gigabyte GTX660 (יישן אני יודע, בהמשך אשדרג) intel 330 SSD Western Digital Red WD30EFRX 3TB corsair corsair 850x וזה מה שאני רוצה לרכוש וצריך יעוץ: Gigabyte Z390 Aorus Master i7-9700K Coffee Lake (או לחכות לדגמים המקבילים מסדרת הF?) CORSAIR Hydro Series, H100i RGB SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 250GB CORSAIR RGB Pro 16GB (2 x 8GB) DDR4DDR4 3000 (PC4 24000) 16-20-20-38 (לא מצאתי תאימות באתר היצר…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם המקצועית בהרכבת מפרט מחשב עבור אחותי, כאשר מדובר במחשב שישמש בעיקר לשימוש בתוכנות AutoCAD ו-SketchUp. להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח ללא חריגה, אלא אם מדובר בדבר משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ובעיקר שימוש בתוכנות AutoCAD ו-SketchUp. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק …

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  7. Started by Cel Fi,

אני סטודנטית שרוצה לקנות מחשב נייד זול וטוב שיוכל לשרת אותי בתקופת התואר שלי ולאחרי. מה מומלץ? התקציב הוא עד 2000 ש"ח

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  8. Started by asdasd26,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5000, ניתן לחרוג בעוד 100 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומעט עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט אבל זה לא דיל ברייקר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא לכלול 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…

9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 לא כולל כרטיס מסך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (פורטנייט בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר, אין צורך במשהו מיוחד, המחשב ישמש בעיקר ילד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - Sapphire AMD Radeon R9 290 TRI-X 4GB GDDR5 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

10. Started by ShaySolomon,

אהלן, אשמח להמלצותיכם לשדרוג מחשב נייח שנרכש לפני כ-5 שנים. אני רוצה לשדרג חלקים בעיתיים/רגישים יותר שנוטים להתקלקל אחרי תקופה כזאת כמו לוח אם, זיכרון, כונן קשיח ומערכת קירור. אין הגבלת תקציב אך אין לי צורך בשדרוג מאסיבי של יכולות המחשב אלא רק תחלופה אשר מטרתה למשוך עוד כמה שנים עם המחשב. תודה רבה לעוזרים! מפרט נוכחי (שנקנה לפני 5 שנים): C4570T Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray 1 ₪903 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GB85MDS3H Gigabyte GA-B85M-DS3H …

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 ש"ח (רצוי לא לחרוג אלא אם השדרוג משמעותי). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן SSD, מעבד, ספק כוח ומארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by mosheva,

שלום, סליחה מראש על הפוסט הארוך. אני מחפש לפטופ עם מעבד i5/i7 בעל 4 ליבות לפחות שיש לו תמיכה NATIVE במסך חיצוני 4K 60hz. למיטב ידעתי יש אפשרות לקבל 4K 60hz ע"י אחת מהשיטות: HDMI 2.0 Thunderbolt 3 USB TYPC C with Display port עכשיו לעניין, יש לי כרגע Dell inspiron 5379 שאין לו USB C אלא רק USB 3. כדי להוציא ממנו 4K 60HZ רכשתי העמדה של דל D6000 שאמור לקחת יציאת USB (גם USB 3) ולהוציא ממנה 4K 60HZ דרך מה שנקרא DisplayLink. זה עובד על הפנים, המחשב הופך להיות מאוד לאגי, כשכותבים הטקסט מופיע עם לאג ובקיצור לא עובד כמו שצריך. היות ומדובר ב- Display port דרך USB אני מאוד חושש לקנות לפטופ שיש לו USB C אשר תומך ב D…

13. Started by eden jan,

שלום, החלטתי לקנות מחשב נייד הוא צריך לעמוד בדרישות גבוהות בין אם זה למשחקים, עריכות וידאו (ברמה מקצועית) או סתם ללימודים. התקציב שלי הוא עד 6000 ואני קונה מאילת. אשמח לדעת מה מבין המחשבים הללו יותר טוב https://ksp.co.il/?list_compare=.56021..49836. וכמובן אם יש אפשרות להוזיל במחיר גם יעזור תודה מראש

14. Started by Yaacov Corcos,

שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש גלישה, YouTube, office ולימודים online. (אין צורך ב Gaming בכלל) המליצו לי לקחת כונן קשיח 128Gb, ו ssd. ו 8 RAM. בנוסף אני רוצה שהבטריה תחזיק הרבה זמן. אם יש למישהו המלצות על דגם מסוים או אפילו נתונים חשובים אני ממש אשמח לשמוע. תודה מראש יעקב

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  15. Started by Lior Derei,

היי, אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי, חשבתי לשדרג במעבד, מסך ורמקולים (אפשר לוותר אם לא נכנס בתקציב) ומארז הייתי רוצה מסך 27" אם התקציב לא מספיק בכלל או שכדאי לשדרג עוד דברים אני אשמח לשמועץ המפרט הנוכחי הינו: CPU: Intel Core i5 3450 @ 3.10GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM: 24.0GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz ( MotherBoard: Intel Corporation DH67BLR (CPU 1) GPU: Gainward NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB HD: 223GB Corsair Force LE SSD (SATA (SSD)) 465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 (SATA ) Monitor: ASUS VW228 (1920x1080@60Hz) …

16. Started by ilanb0,

מחפש טאבלט זול ואמין להריץ בו תכנה לניתוח ניירות ערך וגרפים. רצוי גודל 10.1 אינטש. יש לי את TAB3 של סמסונג אבל הוא אנדרואיד.

17. Started by shaikap,

היי. אני רואה בקספ שhd ssd בממשק m.2 עולה פחות מhd זהה בממשק sata. בהנחה שלוח האם תומך בm.2, האם יש סיבה להעדיף את הsata? למה במפרטים המוכנים שלהם (ובמפרטים שיצא לי לראות פה בפורום) ממליצים על sata?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by srulikg,

החלטתי לקנות מחשב חדש ואני מעוניין לקנות מ-TMS. מה דעתכם על החנות? למישהו יש ניסיון איתה?

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  19. אני מחפש מחשב נייח להורים שלי, השימושים העיקריים הם אופיס - וורד, פאוור פוינט ויוטיוב. יש מסך מחשב, מקלדת ועכבר, צריך רק את המחשב ומערכת הפעלה. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 2200 ש"ח. אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי- אינטרנט, אופיס וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)- לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…

• 2 תגובות
    • 955 צפיות
  20. Started by srulikg,

יש לי מחשב שקניתי אותו מאיש מחשבים פרטי. עכשיו עברו 7 שנים ואני חושב שהגיע הזמן למחשב חדש. אבל איפה כדאי לקנות? שוב מאיש המחשבים או מחנות עם שם כמו KSP, TMS? יש לציין: כשקניתי ממנו את המחשב שלחתי אליו את המפרט שרציתי שהוא יבנה. כשקיבלתי את המחשב ראיתי שקיבלתי את החלקים שרציתי, אבל של חברות אחרות ממה שרציתי. לטענתו, הוא אמר שקיבלתי חלקים אפילו טובים יותר. מה דעתכם?

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K , גמיש עד 6K אם יש הצדקה לכך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר אודיו (FL Studio/Cubase), בשילוב עם מעט עריכה גרפית/עבודה משרדית וגיימינג בסיסי לעיתים רחוקות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - מסך/מקלדת/עכבר/HD SATA 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - רצוי שתהיה שליטה על עוצמת המאווררים, רצוי שיהיה שקט מאד. (לצורך הקלטות אודיו וכו') 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אז.. ברוב המפרטים שיש פה , כמעט כדיפולט , מישהו זורק איזה 1TB HHD "שיהיה" , ואני טוען שלרוב הגדול , אין צורך בכך.. אציג את האופן בו אני משתמש במחשב , ואני בטוח שהוא תופס לרוב האנשים (ואפילו אטען שלא צריכים 1TB אחסון) . מדובר בלפטופ עם מעבד 6200U וסמסונג EVO 860 500GB , בן שלוש שנים~ . אני צלם חובב , ורוב התמונות שלי שמורות בלייטרום/גוגל דרייב . עוד 20-40 GB על המחשב . יש לי 10GB~ של מוזיקה, הרוב מורד מאפל מיוזיק. 20~GB של סדרות/סרטים מורדים מנטפליקס . 140GB של דוקטו הו (כל אחד והפטישים שלו) פוטושופ , לייטרום , מאטלב אייטונס , מיינקראפט , עוד קצת משחקי דו מימד קלים , פופקורן טיים , קצת תוכנות ניטור (intel XTU) …

23. היי. מצרף מפרט מחשב שהרכבתי. אשמח לשמוע מה אפשר לשנות\להוזיל\לשפר. השימוש העיקרי במחשב הוא לגיימינג כבד. מעבד: 1220 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Intel Six-Core i5-9600K 3.7Ghz-4.6Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור אוויר למעבד: 170 ₪ - CoolerMaster Hyper 212 LED TURBO DUAL (2x120mm) - Black-Red לוח אם: 693 ₪ - * חדש * - Gigabyte Z390 M GAMING זכרון: 755 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000Mhz CL15 RGB כרטיס מסך: 2918 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Gigabyte GeForce RTX2070 8G Up To 1740Mhz Gaming OC דיסק קשיח: 379 ₪ - Samsung SSD 250G 970 EVO M.2 NVMe PCI-E X4 - 5 Years Warranty דיסק קשיח: 294 ₪ - * מבצע * - Seagate 2T 3.5' Sata3 Barracuda …

24. אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי לשימוש ביתי. אשמח לקבל המלצה לדגם מחברה איכותית בתקציב הנ"ל (עם חריגה קטנה) מסך צריך להיות גדול - 15" לא קריטי שיהיה טאץ' . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 1500 ש"ח. אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי- אינטרנט וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)- לא צריך SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by No-One,

שלום לכולם לקראת השקת המעבדים החדשים של AMD אני מתחיל בעזרת השם יתברך לקנות חלקים ולהרכיב בעצמי. המערכת מיועדת להציג על מסך Asus 27" 2K, בקצב רענון גבוה. כרגע אני מתחיל עם ספק כוח ומארז, השאר בהתאמה בהמשך. המעבד עתיד להיות המחליף של 2700X, כלומר השולחני המוצלח יותר שהם יציעו. כרטיס מסך בסדר גודל של 2080, גם בהמשך. מתוכנן OC. הצעות: לספק- מודולארי מלא ואיכותי. מארז - ATX,זכוכית מחוסמת, RGB רצוי, במידה ולא אז אתקין מאווררי RGB. הסתרת ספק כח, וכבלים בצד,מאוורר. תקציב למארז - עד 800. ספק כוח- בהתאם לנדרש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים