ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
*כותרת*: ללא שום ציוד היקפי, וללא כונן\צורב DVD, ללא מסך הדרישה היחידה היא כונן קשיח של כ-500GB וכמובן קירור נורמלי יחסית בשביל OC מוצלח תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
איך המפרט למשחקים כבדים? אם יש לכם משהו יותר טוב תכתבו תקציב:3000 גג מעבד: [..] AMD PHENOM II X3 720 Black Edition - (2.8GHz) - BOX ¤755 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ¤432 כרטיס מסך: [..] PALIT HD4870 SONIC 512MB GDDR5 - RETAIL ¤774 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤259 מארז: [..] ENERMAX PHOENIX ECA3160 (BLACK/BLUE) +25cm FAN w/o PSU ¤387 ספק כוח: [..] HEC 550W : 550DA-5DX - BULK ¤383 מחיר סופי: ¤2990
-
- 9 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש (אני עובר דירה והמחשב לא עובר איתי) אני מעדיף מפרטים מבוססי אינטל ושהצג לא יהיה רחב (דרישה של אישתי....) המחשב ישמש למשחקים, פיתוח וקצת עריכת וידאו
-
- 9 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 ש"ח מטרות המחשב עבודות משרדיות, שיהיה נוח לעבוד על מספר אתרי אינטרנט במקביל יחד עם אופיס למשל. שהווינדווס (xp) יעבוד חלק. גודל מסך 14 אינץ משקל 2.5 ק"ג אני חושב - כן חשוב שיהיה נוח להתנייד איתו זמן הסוללה חשוב יציאות אני חושב שכדאי dvi למרות שלא כל כך חשוב בלוטות לא חשוב, אבל שיהיה אפשר לגשת בקלות לנק' אינטרנט בבתי קפה למשל. גודל ההארדיסק לא יותר מיידי חשוב צורב דיוידי יהיה נחמד אחריות בינלאומית לא חובה. חשוב שהמחשב לא יתחמם, שיהיה אמין ושיהיה נוח. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
-
-
לשניהם יש מסך 11.5 אינץ' שניהם שוקלים כ1.3 לשניהם 160 ג'יגה דיסק קשיח וג'יגה זיכרון ההבדל העיקרי שאני רואה הוא מעבד N270 בלנובו ומעבד Z520 באסוס... אז מה אתם אומרים איזה מהנטבוקים האלו יותר עדיף? זה לסטונדטית שצריכה בעיקר ניידות,סרטים, שירים, אינטרנט וכמובן שאין התנגדות לביצועים טובים באופן כללי.
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני מתכנן להזמין היום עד הלילה אם אני אספיק או מחר בבוקר את המפרט הבא: מעבד: [..] AMD PHENOM II X2 550 - Black Edition - (3.1GHz) - BOX ¤565 - או - מעבד: [..] AMD PHENOM II X3 710 (2.6GHz) - BOX ¤655 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ¤432 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD4850 512MB GDDR3 - ZALMAN COOLING - GV-R485ZL-512H - RETAIL ¤625 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS ¤439 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤259 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤308 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ¤412 קרור למארז: [..] SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1600rpm ¤47 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב …
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
1.התקציב הוא כ-4000 ש"ח. 2.מטרת המחשב היא משחקים כבדים בעיקר עם צפייה בסרטים ואולי עריכת וידאו קלה ביותר. 3.אין צורך בציוד היקפי. 4.יש לי צורב DVD(לא DL) וכונן DVD מהקודם אבל אולי אצטרך צורב DL נוסף. 5.יש לי העדפה ללוח אם של ASUS מעבד AMD וכרטיס מסך של ATI (עדיף חברה טובה כמו ASUS). 6.חשוב לי שהמארז יהיה איכותי כמו הסופרנו שלא יקר כ"כ (310 עם חלון) לגבי התאמה בין כוננים אופטיים לא משנה ובלי LED למינהם.לגבי הקירור הוא חשוב על מנת להריץ משחקים כבדים ושהמחשב לא יתפוצץ. 7.יש לי XP HOME חוקי (מספיק לי).לגבי הרכבת המחשב, עדיף שכן... 8.אני רוצה לוח אם שיתמוך ב-CROSSFIRE להוספת כרטיס מסך בעתיד.לפחות 1 TB של HD לא משנה לי חברה (מוכרת).מעבד 4 ליבות .לוח אם עם חיבור HDMI (גם כרטיס ג…
-
- 38 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חבר'ה.. לפניי כמה ימים הלך לי הדיסק הקשיח אז כבר אמרתי - יאללה אולי הגיע הזמן לקנות מחשב חדש וזהו. השימושים שלי זה בעיקר להוריד סרטים - והרבה. אני לא גיימרית או משו ואני סתם רוצה שהמחשב שלי יעבוד מהר כי אני חסרת סבלנות... אז בקיצור יש לי כמה שאלות: 1. פי-סי או מאק? 2. האם לקנות עכשיו או לחכות שתצא מערכת הפםעלה חדשה? 3. מחשב שולחני או לאפ-טופ? וה-שאלה: מה המפרט המומלץ בינכם? (אני אומנם הולכת לשלם את זה אבל אין לי ממש הגבלה של תקציב - מה לעשות בשביל דברים טובים משלמים... ) תודה לעונים!
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
וואו, פעם כשהייתי מתעדכן לגבי מחשבים שולחניים בשוק זה היה פשוט - אבל עכשיו, שאני ממש לא מעודכן מה הולך, ומחפש מחשב נייד - אני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל! כל כך הרבה דגמים בעלי מפרטים דומים כל כך והרבה חברות והרבה המלצות והרבה שאלות והרבה הרבה הרבה מידע! אחרי שעיינתי בהרבה מאוד הודעות בפורום החלטתי להעלות בקשת ייעוץ משלי: * מטרות המחשב? סטודנט (אופיס, אטנרטנט וכו'), מוזיקה, אולי גם סרטים (לא שזה כזה משנה את המפרט, נכון?) * גודל המסך? נראה לי ש15.4 יהיה עדיף כיוון שצריך לקרוא ולכתוב הרבה בחוגים שאלמד... * משקל רצוי? מעדיף לא כבד, אבל זה לא מה שיפריע. הרי זה קשור גם לגודל המסך, לא? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן ממוצע לסטודנט... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד של DELL, ללא מערכת הפעלה. להפתעתי, כשהפעלתי את המחשב בפעם הראשונה, היה מותקן ומוגדר כבר WinXP (כולל דרייברים וכו'). בשום מקום (לא על קופסאת הקרטון, לא בגב המחשב או מתחת לבטריה) לא כתוב שום דבר על התקנה של Windows XP, אין את הProduct Key וגם דיסק התקנה אין. כששאלתי את החנות שקניתי ממנה איך זה יכול להיות, הם טענו שלפעמים זה קורה ומהמפעל יוצא מחשב מותקן עם מערכת הפעלה בלי שום תיעוד לזה. האריזה של המחשב נראתה בסדר, אבל מצד שני הוספתי זיכרון למחשב ולכן בהכרח הם היו צריכים לפתוח את האריזה. מה דעתכם? האם יכול להיות שמחשב יגיע עם התקנה ללא שום תיעוד או שפשוט המקום שממנו קניתי התקינו את מערכת ההפעלה על דעת עצמם ואולי השתמשו/שיחקו עם המחשב לפנינו? מה כדאי ל…
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
-
מחר אני קונה מחשב למישחקים כמו L4D TF2 ועוד כאלה. אם יש הצעות לשיפור תגיבו לי :מעבדים AMD Phenom II X2 550 AM2+/AM3 ¤592 פתרונות קירור למעבד Cooler Master GeminII S CPU Cooler ¤160 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤421 מארזים ENERMAX Uber Chakra 5001 MID TOWER 25CM SIDE FAN BLACK & SILVER ¤524 מאוררים למארז/גופי קירור EVERCOOL SPIDER 120MM + FILTER ¤40 ספקי כח Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production ¤348 זיכרונות DDR2 4096MB 1000MHZ Dual Channel 2GBX2 CL5Adata/Gskill/Geil HS ¤320 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive ¤295 כרטיסי מסך ATI ATI Radeon HD4890 1GB DDR5 PCIe ¤1050 כוננים אופטיים צורב פנימי DV…
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
-
-
תקציב בין 2300 ל3000 שקל סרטים אופיס ואינטרנט בעיקר כן מסך 19 +רמקולים +עכבר ומקלדת לא צריך כונן דיסקטים ולא כרטיס קול איכותי לא עדיף מארז קטן ושקט לא הם יתקינו לבד המטרות שלהם במחשב הם לצרכים יחסית קלים אז עדיף לנסות להכניס ציוד עיקפי על חשבון מעבד זיכרון וכרטיס מסך חלשים יותר כן רוצה שיהיה להם אפשרות לנגן סירטי FHD ויהיה נחמד אם המחשב יצליח להפעיל כמה משחקים סביר חשוב ואני חושב שאם מפרט יחסית חלש הוא גם יצא שקט גם ככה בקיצור לא מאווררי ענק ושיתוכנן בלי צורך באוורור מסיבי או ספק שמשמיע קול של טרקטור לא המחשב לא מתוכנן למשחקים אבל אם יפעיל משחקים מסוימים יהיה נחמד טוב אז ככה כמו שכבר רשמתי המחשב למטרות קלות צריך ציוד עיקפי -עכבר מקלדת רמקולים ומסך…
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, איזה נייד הייתם ממליצים? 1. אין הגבלה על משקל, לרוב הוא בבית עם אפשרות לניידות. אני רוצה את האופציה של להזיז אותו ממקום למקום ולא להיות מקובע לשולחן. 2. שתהיה יציאה לטלוויזיה. בשביל לראות סרט בטלוויזיה על מסך גדול ;D 3. עדיפות למסך גדול לא צריך 20 אינץ' אבל 14 נראה לי יהיה נחמד ביותר ואם אפשר 15 אז מי אני שאתווכח. לא נראה לי קריטי אם זה מט או מבריק (תקנו אותי אם יש הבדל משמעותי). 4. אני מבקש גם המלצה לחנויות שבהן אפשר לקנות ולא רק לניידים עצמם. כםי שהבנתי מהודעות בפורום לקנות באייבורי או KSP לא ממש מומלץ.. אם כי נקנו משם כבר מספר חלקי מחשב נייח ושני ניידים של MSI ולא היו בעיות עם העובדים או האחריות (בסניפים בחיפה, ברוממה של KSP ובעצמאות של אייבורי). זה…
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לחדר שדרכו אני יוכל לצפות בטלויזיה, בסרטים עם איכות סאונד טובה גם לסרטים וגם למוזיקה. יחד עם זאת שאני יוכל להשתמש בו למשחקים כמו קאונטר ומשחקים לא יותר מידי מטורפים. שיכלול ציוד הקפי מקלדת,עכבר,רמקולים(עדיף 5.1) ומסך כמו: lg 22 W2284F 1:30000 ו2ms המלצות לגבי מסך אחר יתקבלו בשמחה. רצוי שהמחשב יהיה שקט אם התקציב מאפשר כמה שיותר ומבחינת עיצוב זה ממש לא חשוב פרקטיות מעל הכל. אין צורך במערכת הפעלה. התקציב עומד על 4000 אך ניתן לחרוג עד 4500 ושיהיה ניתן לקנות אותו מחנויות מהמרכז גוש דן והסביבה. תודה לכל העוזרים והצעות יתקבלו בברכה.
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
היי חבר'ה, תקופה די ארוכה שנעדרתי מהפורום בעקבות הצבא... והנה חזרתי (לקראת השחרור הקרב ובא). הגיע הזמן להשתדרג ולעבור למחשב חדש ולפנק את אמא במחשב הישן יותר (E6400). הדרישות לא מי יודע מה גבוהות - משחקים חדשים/כבדים שיהיה אפשר להריץ ברמה נחמדה, מוזיקה ואינטרנט. חשבתי על: Intel C2D E7500 TT Big Typ' VX120 Gigabyte GA-EP43 DS3 ATI Sapphire/PowerColor HD4870 512MB GDDR3 WD 500GB 32MB Sata 2 G.Skill 4GB DDR2 1066MHZ LG DVDRW X22 Cooler Master Elite 334 + Cooler Master Extreme Power 500W מה דעתכם? כמובן שאשמח לשמוע הצעות נוספות, במידה ויש. ואגב, איך AMD החדשים? תודה מראש, אוראל.
-
- 6 תגובות
- 600 צפיות
-
-
אהלן. כרגע יש לבחור Thinkpad T60 שכבד לו קצת... השימושים משרדיים לגמרי. אולי יבוצע מעט תכנות ב-C, אבל לא יותר מזה. הפרמטרים שהכי חשובים לו הם אורך זמן סוללה, משקל ושנות אחריות (השם DELL קופץ לי לראש). ברור לי שנדרש נייד של 14" ואפילו פחות מזה, אך הוא מעדיף 4:3 ולא רחב אם אפשר. מחכה לתשובתכם ומודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום, אחריי כמעט 4 שנים, אני רוצה לשפר\לשדרג את המחשב שלי המפרט הנוכחי: זיכרון פנימי: 2 ג'גה זכרון DDR2 ספק כוח:Thermaltake 425W לוח אם:DFI NFORCE4 ULTRA-D מעבד: AMD 3200+ Socket 939 כרטיס מסך:HD4670 המחשב הוא למטרות מולטימדיה(סרטים ואינטרנט),תכנות, משחקים הבלעדיים למחשב ומשחקי אסטרטגיה. אני מעוניין להחליף רק את הזכרון (ל-4 ג'יגה),לוח האם והמעבד. ואם אפשר שהלוח אם יהיה FULL ATX חשוב לי שתהיה יציאת SPDI\F קואקסיאלית, ושיהיה ללוח ולחלקים יכולות OC טובות. הבנתי שיש כמה סוגי ערכות שבבים, מה הכי מומלץ? מה עדיף? AMD או אינטל? התקציב כמו שכתוב בכותרת באזור ה-1200 ש"ח, אך אם כדאי אוכל לחרוג.
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
איזה מעבד יותר טוב? E6*** P8*** T8*** ד"א: זה למחשב נייד(לא יודע אם זה קשור תגידו לי אתם) תודה
-
- 5 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום אני כרגע בודק מפרטים והצעות מחנויות שונות, ורציתי לקבל את חוות דעתכם בנוגע למפרט הבא(התקציב שלי הוא בסביבות ה-2000 שקל): הערה: המפרט נועד למסך 19''. מעבד: Intel Dual Core E6300 2.8 Ghz לוח אם: Asus P5KPL-CM זיכרון: Kingston/Samsung, 4 gb, DDR2, 800 Mhz דיסק קשיח: WD/Samsung/Hitachi 320 gb, 16MB כרטיס מסך: Sapphire ATI hd4670 512mb ddr3 מארז: Antec nsk4480 including EarthWatts 380w צורב: LG GSA-GH22N מחיר: 2070 ש"ח אני חושב להגדיל את הדיסק קשיח ל500 ג'יגה, נאמר לי שלא מדובר בתוספת מחיר משמעותית(50 שקל בקירוב). מה דעתכם? סה"כ מפרט משתלם? ד"א, בחרתי את המארז ע"פ המלצת האתר וגולשים רבים. האם המארז הזה ישמור על שקט יחסי במערכת כזאת? ובנוגע לספק, הבנתי שבאופן עקרוני הוא …
-
- 4 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט מכמה חנויות מחשבים שונות ואני רוצה שתגידו לי מה המחיר הכי זול שאתם יכולים להשיג לי עבור המחשב הבא ומאיזה חנות: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box לוח אם GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4890 Toxic 1024MB DDR5 PCIe צורב LG DVD±RW GH22LS40 x22 Black LightScribe Sata Retail מארז ללא ספק NZXT Tempest Airflow King ספק כח Seasonic SS-550HT 550W כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7128g PCI מסך מחשב Samsung 23" P2370 2ms LCD
-
- 6 תגובות
- 638 צפיות
-
-
המחשב ישמש אך ורק לעבודה , ירוצו עליו תוכנות כבדות מאוד ומספר מערכות הפעלה במקביל. העבודה מתבצעת מול 2 מסכי 20" ולכן חשוב כרטיס מסך שיתמוך בכך ברזולוציה גבוהה (2 יציאות DVI אני מניח , ועדיף שתהיה גם יציאת HDMI) , המחשב לא ישמש למטרות גיימניג או עריכות למיניהם לכן אני לא צריך כרטיס חזק במיוחד. מארז שקט וקר עד כמה שאפשר במחיר נורמלי (500-700). תודה...
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
חבר ביקש שאחפש בשבילו, הדרישות הן מחשב שישמש בעיקר לסרטים, קצת למשחקים (פחות קריטי), מוזיקה, אכסון תמונות וכדומה. חשוב שיהיה : wifi,BT,HD out, 2G+ memory, intel core2duo or better (not amd) פחות חשוב : 14.1', כרטיס מסך יעודיי המחשב ישמש גם לנסיעות , ולכן יש חשיבות ל 14.1' ולא ל15.4, רק שבתקציב הנ"ל זה יהיה קצת קשה, כך שזה נכנס כשיקול לא קריטי
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי קצת עזרה בבחירת מחשב נייד, שימושים עיקריים הם ללימודים, תיכנות, סרטים, חשוב שיהיה כרטיס תומך HD ומשחקים אבל לא בטירוף. עכשיו ראיתי באייבורי נייד של MSI שנראה שיש לו מפרט לא רע בכלל בטח בתמורה לכסף, הייתי רוצה לדעת אם יש איזה קץ', נכון שMSI לא מאריות הניידים אבל מה יכול להיות כל כך גרוע שהוא לא יהיה מומלץ לקניה? תודה מראש על העזרה. אופס שכחתי לתת לינק למחשב של MSI אז הנה... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3678&CatCode=315 . עוד מחשב על אותו הכיוון הוא COMPAQ והלינק הוא http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3821&CatCode=315 . תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד מדגם LE50-5LSE בן כ4.5 שנים - כבר זמן רב אני חש שהוא מתחמם מאוד - בדקתי עם everest וטמפ' שלו נעה בין 44-49 מעלות! האם טמפ' גבוהות כאלה יכולות לגרום לנזק למחשב? ואם יש לכם הצעות איך לקרר את המחשב (ללא קניית גוף קירור חיצוני - כי אני לא רוצה להשקיע כסף נוסף במחשב זה)?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-