עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי, אני מחפשת מחשב נייד מספיק חזק ומהיר לעבודה עם תוכנות גרפיקה- בעיקר פוטושופ.. ממש חשוב לי המשקל- עד 2 ק"ג...(למרות שאני מוכנה להתפשר על עוד חצי ק"ג) לגבי המסך- מינימום 13 אינץ' ושמאפשר עבודה בחוץ ללא השתקפויות של מקורות אור למיניהם... וזהו בגדול...(כמובן עדיף שלא יתחמם מהר ושזמן הסוללה יהיה ארוך...) יש המלצות?

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  2. מבקש המלצה על מחשב נייד בתקציב של עד 7,000 ש"ח. המחשב ישמש לצורכי אינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים (הוא לא צריך להריץ משחקים על הגדרות גבהות )

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  3. שלום רב, מבקש את עזרתכם למפרט לחברה של אמא שלי (בעיקר לבנות שלה) תקציב= 1.5K לא צריך מסך, לא צריך מקלדת ועכבר, לא צריך רמקולים, ולא צריך מדפסת צרכים=אינטרנט(תוכנות מסרים),צפייה בסרטים,מסמכים חשוב - שיהיה יציב, ושיחזיק לה זמן מה בבית (ברור לי שאין לדעת מה תביא הטכנולוגיה מחר, אבל היא רוצה מחשב שיישאר לה לשנים, הדרישות שלה די מינימלסטיות מבחינת ביצועים אז זה אפשרי לדעתי בתקציב הזה) תודה רבה לכם עידן

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  4. Started by polip,

יש לי מחשב נייד מדגם HP PAVILION 4000 שבוא מערכת הפעלה מקרטת לגמרי. שאני רוצה להתקין מחדש לאחר פירמוט הדיסק הקשיח.1 ברשותי דיסק התקנה מקורי וסיריאל אך אינני מצליח לבצע BOOT ממנו. הגדרתי בבאיוס לבצע קודם מה-CD אך המחשב אינו מבצע זאת ובאופציות הבחירה ל-BOOT הוא מראה לי רק את הדיסק הקשיח. ברצוני לדעת אם יתכן וצריך להגדיר משהו נוסף בבאיוס או שיתכן ויש בעיה בכונן הדיסקים למרות שהוא עובד וקורא דיסקים. ורציתי לדעת האם אני יכול אולי להעביר את הדיסק הקשיח למחשב נייד אחר של חברה אחרת DELL לבצע התקנה של מערכת ההפעלה באמצאות המחשב השני ואז להחזיר את הדיסק הקשיח למחשב שלי. או כל רעיון אחר שאינו כולל קנייה של כונן CD חדש.

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  5. שלום רב, כרגע המפרט שלי: מעבד- AMD Athlon 64 3000+ לוח אם- GA-K8N Ultra-9 זכרון- 1 ג'יגה (אם אינני טועה של סמסונג, לא זוכר אם סטיק אחד או שני סטיקים של 512) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 6600 GT (דגם שיצא מהחברה עם מעט אוברקלוק, אולי של אלבטרון?) צורב דיוידי - LG GSA-H44N הארדיסק - Seagate 120GB ST3120827AS מארז - Thermaltake Soprano ספק- Enermax Noisetaker 425W רמקולים- Altec Lansing ATP3 מסך - LG 1750HQ Flatron 17" האם כדאי לשדרג? המחשב בסדר גמור אין לי בעיה איתו מלבד העניין שמתכבה לפעמים מעצמו ושבא לי טכנולוגיה חדישה יותר אולי כדאי להשאיר חלקים מסוימים ולהחליף אחרים? אם חדש לגמרי אז הדרישות: 1. תקציב= 3000 גמיש 2. מטרות= גלישה מרובה באינטרנט (הרבה הורדות), שמיעת מוזיקה …

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  6. Started by position,

שלום. המחשב הנוכחי בן ה5(עם שדרוגים קלים) הלך לעולמו ודרוש מחשב חדש. השימוש שלו הוא בעיקר גלישה/מוזיקה וגיימינג קל (כרטיס מסך במחשב הנוכחי הוא 7600GS ואין צורך במשהו שיתעלה עליו יותר מידי, פשוט בגלל חיבור הAGP אני יאלץ לקנות חדש) 1. מה התקציב? תקציב 2500-3000, רצוי לא להגיע לתקרה אבל אני לא סגור על מידת הריאליות, מזומן זאת בהחלט אופציה. 2. מטרות המחשב? מטרות המחשב גלישה/מוזיקה/גיימינג, לא גיימינג כבד במיוחד אבל רצוי שיריץ משחקים שיצאו בשנה הקרובה על לפחות מדיום-מינימום 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אין צורך בכונן CD\DVD כלשהו (יעבור מהמחשב הנוכחי) ובכרטיס קול.בנוסף, אין צורך בהארדיסק בעל נפח גדול במיוחד, אני מסתדר אפילו ע…

• 8 תגובות
    • 664 צפיות
  7. התקציב הינו 4 אלף ואלה הם הנתונים: מעבד INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX כרטיס מסך GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3L זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4G דיסק קשיח SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ מארז COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU ספק כוח SEASONIC 500W : SS-500ET קרור למארז ZALMAN 120mm : ZM-F3 צורב DVD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK צצה לי שאלה קטנה, האם אני יוכל לשדרג את המפרט הזה בעתיד? וגם האם נראה לכם שהוא יוכל לשמש כמחשב ביתי פשוט ב3-5 שנים הקרובות (גלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים הורדת שירים וכו'?) תודה…

• 17 תגובות
    • 887 צפיות
  8. Started by zomygod,

זה המפרט מחשב שלי: כרטיס מסך NVIDIA GT9500 מעבד Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200) Asus P5VD2-MX לוח אם DDR2 1G RAM יש לי מאווררים שאין מושג איזה חברה או דגם הם, אבל נראה לי שהם חרא, רועשים ולא מקררים טוב במיוחד. ואיך אני בודק מה הספק כוח? ^^' אז זה מה שיש לי ואני מעוניין להשתדרג, אני לא יודע אם לקנות מחשב חדש או לשדרג את הנוכחי, התקציב הוא בסביבות ה2500 מה שאני עושה במחשב זה מוזיקה אינטרנט מסנג'ר ושטויות כאלה, וקצת משחקים. תודה (:

• 10 תגובות
    • 661 צפיות
  9. שלום אני רוצה לקנות נייד, וקראתי הרבה ולא ברור לי מה אני באמת צריך מכל זה. קודם כל אני הולך ללמוד הנדסה. מטרות המחשב הם יהיו בעיקר משרדיות(אינטרנט ואופיס) - צפיה בסרטים -מסך בגודל 14 או 15.4 -משקל לא כזה קריטי, לא הולך לסחוב אותו הרבה. -סוללה שעתיים וחצי פלוס -בקשר ליציאות (HDMI, DVI) אם הבנתי נכון, זה בשביל לחבר את המחשב לטלויזיה ולראות סרטים נכון?? -בלוטות, כן -צורב DVD כן -אחראיות בינלאומית מומלץ -לגבי חברה, שתהיה חברה אמינה. קראתי קצת על הקטע של כרטיס מסך מובנה שהם הזולים יותר הבנתי, ויש את הלא מובנה, שהם יותר איכותים. השאלה מה אני באמת צריך אני צריך מחשב שיסחוב בלי בעיות. תודה על עזרה! דיאגו נ.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. בעיקרון אני מעוניין להריץ OC למערכת הזאת במיוחד למעבד להגיע איתו למשהו כמו 4.0GHZ ובעתיד לעשות לכרטיס מסך OC יותר משמעותי . למפרט הזה יתחבר מסך 26 SAMSUNG T260HD . האם משחקים ירוצו לי טוב על הכרטיס מסך הנ"ל בלי שום בעיות כל שהן ? ירוץ על רזולוציה כזאת ענקית ועל משחקים הכי כבדים שיש כיום ויריץ אותם באופן מעולה ? תנו חוות דעת =] הצעות לשיפור יתקבלו בברכה . עריכה : ממה שהבנתי ושמעתי לא כדאי להתעסק עם לוחות של DFI יש לוחות אחרים שאתם ממליצים לי שמתאימים לדרישות שלי ? מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1512 לוח אם: DFI LANPARTY DK X58-T3eH6 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1202 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD4890 TOXIC 1GB GDD…

• 16 תגובות
    • 914 צפיות
  11. שלום, האם לדעתכם כדאי לקנות את המחשב הבא במחיר הנ"ל? דעתכם חשובה. תודה רבה. Lenovo Y550 Intel Core 2 Duo P7350 2GHz CoreDual-core EM64T Processor TechnologyEnhanced SpeedStep Technology Bus Speed 1066MHz L2 Cache 2MB Standard Memory 4GB Maximum Memory 8GB Memory Technology DDR3 SDRAM Memory Standard DDR3-1066/PC3-8500 Hard Drive Capacity 320GB Hard Drive Interface Serial ATA Hard Drive RPM5400 Screen Size 15.6" Graphic Mode WXGA Display Screen TypeActive Matrix TFT Color LCD Widescreen Yes Display Resolution 1366 x 768 Graphics Controller Manufacturer Intel Graphics Controller ModelGMA X4500MHD Graphics Memory Capacity 1.76GB Graphics Memory Technology DDR3 SDRAM Graphics…

12. קניתי מחשב חדש והוא מעט חם מדי ע"מ לעבוד איתו על הרגלים.. שלום, הטמפ' במחשב הנייד שלי ע"פ sppedfan היא כדלקמן: HD0: 41 temp1 -ACPI: 56, כאשר כאן הוא מראה לי שזה חם מדי. core0:44 core1:44 השאלה שלי היא האם אכן אלה טמפ' גבוהות מדי, ומה ניתן לעשות כנגד? האם יכול להיות שהמאוורר לא עובד כראוי? כמו כן, מה זה בדיוק ACPI, איזה חלק במחשב הוא כ"כ חם? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  13. חברה שלי בארה"ב חשבתי שאזמין דרכה את חלקי הליבה (מעבד זיכרונות לוח אם וכו...) וככה אחסוך עלויות בצורה משמעותית (תקנו אות אם אני טועה) שימוש המחשב: עריכת וידאו חבילת אדובי CS4 בעיקר פרמייר פרו ואפטר אפקטס (כולל שימוש בפלאגינים כבדים). לא עובד בתוכנות תלת מימד בצורה ישירה (כמו מאיה ו3D studio max- אבל מן הסתם אפטר משתמשת בתלת מימד גם. מערכת הפעלה עיקרית Vista Ult 64Bit מריץ גם האקינטוש (לאופרד) אבל זה לא אמור לענין אתכם... 8) דרישות מערכת: 12 גיגה ראם מהיר! עריכת וידאו שווה הרבה מקום איכסון. חשבתי על כונן ניפרד לסיסטם כמובן. ולהתחיל משני כוננים זהים בשביל רייד RAID. OC מירבי אך יציב. מאתרים אמריקאים נראה שהמעבד הכי פופלארי שיש לכולם הוא הi7 920 שממש זול גם. …

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by fatalica,

מישהו מכיר את הדגם ? של IBM מחשב מאוד ישן . הייתי רוצה לדעת איזו מע' הפעלה יכולה לעבוד עליו באופן נחמד . (אפשרות גם ללינוקס כמובן)

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  15. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני לא צריך מסך וציוד הקפי. התקציב שלי זה גג 4000 ש"ח ואני צריך מחשב שיחזיק לי לפחות לשלוש ארבע שנים. אני לא הולך לשחק יותר מידי אבל אני כן רוצה שיריץ את כל המשחקים החדשים כיום באיכות גבוהה. ולשימוש ביתי רגיל מוזיקה, סרטים ואינטרנט, וגם לפוטושופ. ולא אני לא מתכוון להתעסק אם שום OC עכשיו אין לי שום מושג בחומרה ככה שאני לא יכול לכוון אותכם לאיזה שהוא כיוון מסויים. קיבלתי גם המלצה מחנות למפרט הבא, האם הוא טוב? כדאי? Intel core i7 45n 1066mhz 2.66G 1366 8M מאבד Gigabyte ex58-ud3r לוח אם kingston 1G ddr3 133 שלושה זכרונות Western digital 320G הארד דיסק Gainward GTS250 512M כרטיס מסך Ezcool 650D-F25 400W atx מארז אני מודה מקרב לב לכל העונים!

• 5 תגובות
    • 710 צפיות
  16. שלום לכולם.. יש לי נייד של HP שנקנה בארה"ב. מפרט די צנוע: מעבד AMD TL-62 וערכת שבבים NVIDIA 7150/NFORCE 630. בקיצור העניין הוא כזה.. הביוס של המחשב די "מסורס" ואין אפשרויות לשנות פונקציות של הSATA או לשלוט על כמות ליבות שיופעלו. יש דרך לשנות גרסת ביוס שתתפתח פונקציות כמו שציינתי או שלא כדאי להתעסק עם זה מראש? גרסת הביוס שלי היא F 0.8 תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  17. היי רציתי לדעת מספר דברים על גריז טרמי במחשב נייד יש ברשותי מחשב נייד מהסדרה הישנה פנטיום 3 וכ'ו והוא מתחמם ברמות גבוהות 1. רציתי לדעת האם מריחה של גריז טרמי על המעבד לא תאטום אותו ותגרום לו להתחמם יותר 2. האם ניתן למרוח גריז טרמי על שאר הרכיבים שמתחממים כגון הלוחות למינהם שנמצאים על לוח האם והזיכרון של המחשב והאם זה לא יפגע במחשב 3. פרט לכך האם יש דרך נוספת לקרר את המחשב (פרט למשטחי קירור) תודה על העזרה........

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Dj_Stormy,

צריכה מחשב נייד שיעמוד בצרכים לDJ איזה חלקים ותכונות יתאימו למחשב כזה?

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  19. Started by Voodude,

אני מודע לזה שיש ת'רד אחר דומה בכותרת, אבל הצרכים שלי קצת שונים. אני מחפש נייד אמין, עם כמה שיותר זכרון פנימי (2 ג'יגה מינימום), לפחות 160 ג'יגה כונן קשיח וסוללה שמחזיקה הרבה. יש צורך בצורב DVD. כמובן שאחריות ארוכה זה יתרון ראיתי את הנייד הזה של ג'יגבייט http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=1529 המחיר בסה"כ נראה לי טוב, אבל אני אשמח לחוות דעת עד כמה הניידים של החברה שווים. אם למישהו יש הצעות אחרות, הערות, הארות אשמח לשמוע גלעד

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. חבר ביקש שאחפש בשבילו, הדרישות הן מחשב שישמש בעיקר לסרטים, קצת למשחקים (פחות קריטי), מוזיקה, אכסון תמונות וכדומה. חשוב שיהיה : wifi,BT,HD out, 2G+ memory, intel core2duo or better (not amd) פחות חשוב : 14.1', כרטיס מסך יעודיי המחשב ישמש גם לנסיעות , ולכן יש חשיבות ל 14.1' ולא ל15.4, רק שבתקציב הנ"ל זה יהיה קצת קשה, כך שזה נכנס כשיקול לא קריטי

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  21. שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים דברים חשובים שיהיה יחסית קל סוללה טובה שימושים - איטרנט , אופיס עבודות וכ"ו ואולי קצת סרטים תמונות וכאלה. תקציב עד 4-5 משהו כזה...

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  22. Started by Or ei,

מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Tray ¤316 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5300ay לוח אם GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤346 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39273 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤265 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤280 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4850 HDMI 512MB DDR3 PCIe ¤537 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD4850-512D3E-HDMI צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤114 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא ספק Coole…

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  23. תקציב בין 2300 ל3000 שקל סרטים אופיס ואינטרנט בעיקר כן מסך 19 +רמקולים +עכבר ומקלדת לא צריך כונן דיסקטים ולא כרטיס קול איכותי לא עדיף מארז קטן ושקט לא הם יתקינו לבד המטרות שלהם במחשב הם לצרכים יחסית קלים אז עדיף לנסות להכניס ציוד עיקפי על חשבון מעבד זיכרון וכרטיס מסך חלשים יותר כן רוצה שיהיה להם אפשרות לנגן סירטי FHD ויהיה נחמד אם המחשב יצליח להפעיל כמה משחקים סביר חשוב ואני חושב שאם מפרט יחסית חלש הוא גם יצא שקט גם ככה בקיצור לא מאווררי ענק ושיתוכנן בלי צורך באוורור מסיבי או ספק שמשמיע קול של טרקטור לא המחשב לא מתוכנן למשחקים אבל אם יפעיל משחקים מסוימים יהיה נחמד טוב אז ככה כמו שכבר רשמתי המחשב למטרות קלות צריך ציוד עיקפי -עכבר מקלדת רמקולים ומסך…

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  24. חשוב לי שיהיה תומך בטכנולוגיה החדשה של אינטל I7 חשוב לי כרטיס מסך מסדרת HD4890 או HD4870*2 (אני עדיין לא יודע מה ההבדלים בינהם כל כך) חשוב לי שגודל המסך 22 ומעלה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by יניב קופר,

מחשב מדיה סנטר לסרטים HD עד 1500 שקל

• 5 תגובות
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים