עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. צהריים טובים ושלום לכולם ! ברצוני להתייעץ בנוגע למחשב יחסית קצת ישן. AMD Athlon64 3800+ Socket 939 2 גיגה זיכרון לוח אם מיקרו קטן של גיגהבייט וכרטיס מסך מובנה. אחותי מורה המחשב המשמש אותה לצורכי אינטרנט,וורד,אקסל וכו'. השבוע המחשב לא נדלק לה היא לקחה אותו לבדיקה ואמרו לה שהלוח אם מת והמחיר של חדש בסביבות 400+. לפני שהיא נתנה את האווקי לתיקון היא שאלה אותי ואמרתי לה שלא משתלם לה להשקיע את הכסף בתיקון לוח אם ישן. אמרתי לה שכדאי להוסיף עוד 300 ש'ח בערך ולשדרג לוח אם,מעבד וזיכרון וככה היא תיהיה מסודרת לעוד הרבה זמן. השאלה שלי אליכם היא האם אני צודק ? כי לפי מה שראיתי ה400 ש'ח שהחנות רוצה לגבות בעבור הלוח אם, הם מחיר של מעבד הרבה יותר מתקדם. חשבתי על הצעה כזאת: מ…

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  2. Started by play2,

לאחר שהבנתי שעובדים עלי (ראה נושא קודם שלי) אני מבקש עזרה בבניית מפרט. על המחשב לכלול מסך 17 רגיל (לא שטוח), כונן 1.44, רמקולים פשוטים (לא צריך מקלדת ועכבר) שהייה צורבdvd טוב וזהו. המחשב הוא בעיקר למשחקים שיפעלו טוב וחלק(אני לא גיימר) , לא ל-oc. תודה רבה לעוזרים.!!

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K בכיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה (Visual Studio וכו'), משחקים חדישים בהגדרות גבוהות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24", 1980X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by assafl,

שלום לכולם התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח מחשב לשימוש ביתי בסיסי אינטרנט + מוזיקה ייתכן צורך בתוכנות כמו אוטוקד עדיפות למארז קטן אין צורך במסך או ציוד הקפי תודה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Googleness,

רציתי לקחת מחשב נייד לעבודה בשביל כמה דברים, 1. בדיקת רשתות אלחוטיות. 2. תיעוד של עבודות בשטח. 3. גישה מהירה לאינטרנט אם צריך לחפש מידע מסויים. שמתי את העין על הEEE PC 901 אבל בארץ הוא נמכר רק בגרסת חלונות XP ואני דווקא רציתי את הגרסה של הSSD 20 ג'יגה שבאה עם לינוקס אבל שוב לא מצאתי. מצד שני במחיר של נטבוק מוצלח (בערך 2600/3200 ש"ח) אפשר לקבל מחשב נייד עם מסך 15.4 בלי מערכת הפעלה אבל עם חומרה מספקת בהחלט לדעתי בשביל המשימות שהצבתי. אז נטבוק או לא נטבוק? ואם מישהו יודע איפה יש את ה901 בגרסת SSD20 גיגה עם לינוקס תשתפו אותי.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  6. אני שולח לך הצעת מחיר למחשב המבוסס על המפרט ששלחת אלינו: מארז SILVERSTONE RAVEN 2 BLACK ספק כוח SEASONIC S12D-750 750W 80Plus RETAIL אחריות 5 שנים לוח אם ASUS P6T WS PRO אחריות 3 שנים מעבד INTEL Core i7 920 TRAY אחריות 3 שנים גוף קירור COOLER MASTER V8 זיכרון OCZ OCZ3P1333LV6GK 3X2GB 1333MHz CL7 X 2 אחריות לכל החיים הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח+בדיקות מאמץ – מעבדה סה"כ 7,314 ₪ כולל מע"מ ניתן לשלם עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית או עד 18 בקרדיט על תשלום במזומן תינתן הנחה 2% (7,160 ₪ כולל מע"מ למזומן !) משלוח חינם לבית הלקוח עד 3 ימי עסקים !! האם הזיכרון נחשב טוב? מה דעתכם על המפרט? הוא אמור לשמש אותי כתחנת עבודה, הרדיסקים יש לי כבר + בקר SAS ...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1 ₪120 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248 ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1 ₪689 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917 ‏Fractal Design Define R3 Mid-Tower Atx Black Case ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪538 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3457 SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1308 Logitech CordLess Desktop MK320 Retail סט אלחוטי, יחידות 1 ₪157 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1844 מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רשמי בישראל !, יחידות 1 ₪1052 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3280 צורב LG GH…

• 7 תגובות
    • 617 צפיות
  8. שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש: מהיר וחזק, המסוגל לחישובים מתמטיים מהירים. המחשב לא נועד למשחקים ולכן אין צורך במאיצים גרפיים או בכרטיס מסך משוכלל ויקר. כמו-כן אני מעוניינת בצורב (האם הוא יכול לשמש עבורי גם כ-CD-ROM?). על המסך להיות מחברה טובה (שטוח). לוח אם טוב בעל יכולות שידרוג. ומעבד מתוצרת Intel. כרטיס קול טוב ורמקולים. זכרון RAM גדול. נפח דיסק כ-80GB. אם אני מעוניינת להתחבר לאינטרנט בכבלים, האם כדאי שארכוש בכל מקרה גם מודם? הסכום שאני מעוניינת להוציא הוא עד 5000 שקל. אודה לכם אם תתנו לי המלצות מה כדאי לקנות ואיזה חברות לכל פריט. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by frosho,

אשמח לקבל המלצה למפרט לנייד עם הדגשים הבאים: משקל בסדר גודל של המשקלים של ה- 14" . המחשב אמור לשמש לאינטרנט, אופיס ותכנות, אין צורך בגרפיקה כבדה. יש חשיבות לזמן סוללה )אני מוכן להוסיף תקציב לעניין(. נוחות שימוש )מקלדת נוחה( ומחשב שקט. ועוד שאלה כללית בקשר לסוללה: האם יש הבדלים בין זמני הסוללה של מותגים שונים עם אותו המעבד? תודה.

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  10. Started by BedB0y,

אהלן, אם אני מביא מחשב מחו"ל (לצורך העניין של HP), הוא מגיע עם אחריות בינלאומית של שנה. אני יכול להרחיב אותה פה בארץ לשנתיים או 3?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by shimshon58,

אני מבקש מפרט, לעבודה משרדית וגלישה. פוטושופ קל. עריכת סרטים קלה. hard disk 250 כולל כל הציוד ההקפי(מסך 19 מקלדת, עכבר,צורב,רמקולים ). כולל קניית מערכת הפעלה ויסטה 64 והתקנתה. אפשרות שידרג עתידי. מארז סולידי. למרות התקציב, אם אפשר לצמצם- צמצמו! אפשר להשתמש במפרט של TMPUSR כנקודת מוצא . מ-tmpuser אני מבקש לעדכן לפי בקשתי מטה.

• 9 תגובות
    • 663 צפיות
  12. הציעו לי בKSP את המפרט הבא: core 2 duo e6300 1050 מחיר: Gigabyte 945p 515 מחיר: 2x1G kingston ddr II 667 810 מחיר: sapphire x1950 pro 256 mb ddrIII 1025מחיר: 250GB WD 7200 rpm 345 מחיר: צורב LG 185 מחיר: מארז: chieftec mesh silver silver black no psu 340 ספק: hec 500 td -tf 500w 2x8cm fan 24 pin 270 סהכ: 4550 שח מה דעתכם? האם המאוור מספיק טוב? האם המארז מספיק טוב? הבנתי שהמארז הזה מגיע עם מאורר אחד של 80 ואחד של 90 .האם זה מספיק ?האם כדאי לשדרג ל120? איזה סוג? אני רוצה אפילו לרדת קצת במחיר לטווח של 4000-4300 , האם אפשר לשנות משהו במארז או במאוורר? אני מתכוון לקנות בKSP אז בבקשה בתשובותיכם התיחסו למוצרים שנמכרים שם. אה...שכחתי לציין שאני לא מתכוון להתקין ויסטה אז לפי מה שה…

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  13. אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני מסוגל לחכות עוד קצת. אז השאלה היא: האם יש טכנולוגיה חדשה שאמורה לצאת בחצי שנה-שנה הקרובה ששווה שאני אחכה לה, או שאני יכול לקנות מחשב עכשיו ולסגור את הסיפור? בעיקר מה שאני עושה עם המחשב זה לראות סרטי HD בטלוויזיה ולתכנת. אבל חשוב לי גם שאני אוכל להתקין משחקים במקרה הצורך. אני לא צריך ציוד היקפי כלל. וגם לא כונני דיסקים או צורבים.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אחרי 6 שנים המחשב הנייד שלי (ספציפית המסך) החזיר את נשמתו לבורא המחשבים. כעת מחפש תחליף.... קונה בארץ, לא באילת, תקציב של 5K אבל במקרה ממש מיוחד אפשר למשוך ל5.5. * מטרות המחשב? עבודה משרדית וסטודנטיאלית, גלישה באינטרנט (פותח המון המון המון טאבים בפיירפוקס), סרטים/סדרות * גודל המסך? 13.3 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף מסך מגע, נדמה לי שכל מסכי המגע מבריקים (לצערי). * רזולוציית המסך? FULL HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? מקסימום 2 ק"ג. אולטראבוק שמנמן לא מרתיע אותי . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שיותר ארוך אבל כל דבר בסביבות 3 שעות ומעלה בא בחשבון. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר HDMI ,USB . * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג ש…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by parker8,

נמאס לי כבר מהמחשב הישן שלי, ואני רוצה לקנות מחשב. האם 6000 ש"ח זה תקציב סביר? (כי התקציב שלי לא מוגבל, אבל אני לא רוצה לבזבז, אלא את התקציב עם הערך הכי טוב לכסף שלי... ) בעיקר למשחקים כבדים מעבד חזק 4 ג'יגה זיכרון, שיהיה לעתיד. מינימום 500 ג'יגה, (אם אפשר לדחוף יותר זה יהיה מצוין) לגבי כרטיס מסך- אם יוצא משהו טוב בחודש-חודשיים הקרובים, תיידעו אותי לגבי זה. תודה לעוזרים מראש

• 7 תגובות
    • 716 צפיות
  16. שלום ! חבר שלי מתכנן לקנות מחשב חדש ב6000 שקל בערך והמלצתי לו על דבר כזה: AMD 3800X2 Asus a8n-e nf4 ultra kingston ddr 400 cl2.5 X2 7600GT 256MB WD 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1.44 DVD-ROM NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 מארז נחמד בסביבות ה- 200-250 שקל, הוא כבר יבחר HEC 525W ACE והוא רצה גם עכבר יפה וטוב לא פחות משלי (MX510) אז אמרתי לו לקחת את ה- MX518 ורציתי לשאול אתכם: איך המפרט הזה ? עדיף לקחת מעבד אינטל כפול ליבה ? ד"א, לא מתוכנן אוברקלוק למחשב. אם תוכלו להחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי אני ממש אשמח תודה רבה !

• 9 תגובות
    • 689 צפיות
  17. Started by Coop,

היי HWZONE קניתי את המחשב באוקטובר, לפני שהתקבלתי לדוקטורט בחו"ל. אני מתכנן למכור את המחשב בארץ בשלמותו לפני הנסיעה, ולהרכיב מפרט חדש דומה בארה"ב. המטרה שלי היא לפנות לידע של חברי הפורום לקבלת מחיר הוגן עבור המפרט. אני לא מעוניין להרוויח על אף אחד. טוב, מספיק טקסט. המפרט: [TABLE=width: 258] [TR] [TD=align: right]מעבד[/TD] [TD=align: left]i5-4690k (Stock Cooled)[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD=align: left]Gigabyte GA-B85M-D3H[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון[/TD] [TD=align: left]ADATA 16GB DDR3 1600[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]קשיח[/TD] [TD=align: left]Crucial MX100 256GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]כרטיס גרפי[/TD] …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by OreoCookieh,

. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שאתם חושבים העיקר שלא יהיה חריגה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש ממש ממש שווה וכדאי וכו' אז תחרגו, אני אנסה להשלים אותו, כל סכום. 2. מה שימושי המחשב (? משחקים כבדים, כל דבר חדש שיוצא אני משחק, סרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. כשיוצא משחק אני משחק, זה תלוי בתדירות יציאת המשחקים, אם היה יוצא כל יום אז יום-יום ^^. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3, GTAV, SKYRIM, BF3 , כל משחק עתידי חדש שעתיד לצאת כמו MAX PAYNE 3 , DIABLO3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by arik100,

אוקיי אני רוצה שתרכיבו לי מפרט ב2.5K חשוב שיהיה בו את הדברים הבאים: 2X1024MB זיכרון פנימי ו דיסק קשיח 250GB את הסוג של הדיסק קשיח והזיכרון פנימי אני משאיר לכם לבחור אבל שיהיה סוג טוב לא הכי טוב אבל שלא יתקלקל אחרי יומיים עכשיו אני רוצה שתרכיבו שני מפרטים : 1. שמיועד להיות בו OC 2. שלא מיועד ל OC תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by jcdenton1,

אוקי הגיע הזמן להחליף את הדרעק שעומד אצלי על השולחן בבית למשהו נורמלי. אני מאוד אשמח אם התקציב לא יעלה מ-5500 ש"ח כי זה לא ממש אפשרי. הדרישות הן כאלה: מעבד AMD 64 שכנראה יהיה ה-3000. לוח אם מסויים ל-939. ג'יגה זכרון כלשהו. כ.מ נורמלי (X800XL כנראה?). צורב DVD (כנראה ה-NEC?) מארז כלשהוא שלא יהיה מכוער מדי כי בתאכלס לא איכפת לי. מקס' נעשה מודינג אח"כ. ספק כלשהוא שיחזיק את המערכת. חשבתי על ה-COMPUCASE-HEC אבל אני לא חושב שהספק יחזיק את מערכת כזו. עניין אחרון: אני אקנה את המפרט ככל הנראה מזיגזג אז בבקשה לא לדחוף לי רכיבים שלא קיימים בחנות. אני יודע שאלה יותר מדי דרישות ובינתיים יצא לי מפרט די נחמד כמו שציינתי לעיל רק שיצא 5800~ ש"ח. בבקשה הציעו לי הצעות לשפר כך שהמחיר ירד קצ…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by urielab,

* מטרות המחשב? מחשב בסיסי לסטודנט למדעי המחשב- אופיס, אינטרנט, תוכנות פשוטות יחסית, סרטים מדי פעם. * גודל המסך? 15.6 חשוב לי מאוד. ראיתי פה בפורום שהרוב מחפשים מאט אז נראה לי שעדיפות למאט. * רזולוציית המסך? 1366X766 שזה הסטנדרט נראה לי .. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות אך זה לא הגורם העיקרי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחפש מעבד חזק (מחשב שישאר איתי לאורך כמה שנים טובות) אך עם זאת רצוי שסוללה תחזיק כמה שיותר זמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא הכרחי אבל יהיה נחמד אם כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? חשוב שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעו…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by dudu26,

להלן מפרט שהרכבתי לפי המידע בפורום. אודה לחוות דעתכם (השאלון בהמשך): Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray הגיע למלאי, יחידות 1 ₪1103 Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪156 Gigabyte GA-Z77X-D3H Socket 1155 Z77 CHIPSET VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪797 A-Data Premier 16GB (8GBx2) DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1 ₪569 TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש, יחידות 1 ₪487 צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪114 ANTEC P183 v3 Front USB3.0, יחידות 1 ₪797 SeaSonic S12II-620 620Watt 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪472 מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רשמי בישראל !, יחידות 1 …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Sapphire Mini PC Edge-HD3 [table][tr][td]CPU‎[/td][td]AMD Dual-Core Processor E-450 (1.65GHz, 1MB Cache)‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Memory‎[/td][td]4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096MB), Up to 4 GB‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ HD‎[/td][td]320GB SATA 2.5'' Hard Drive‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ GPU‎[/td][td]AMD Radeon™ HD 6320M 512MB Graphics‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Optical Device‎[/td][td]No‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Wireless‎[/td][td]Yes, 802.11b/g/n Built-in Wireless Network‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Network card‎[/td][td]Yes, 10/100/1000 Mbps Built-in Ethernet‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. פינינו חומרה ישנה ממשרד שנסגר ותהיתי אם אפשר להרוויח מזה כמה גרושים. בגדול - מסכי 17' LCD, מקלדות, עכברים, קוראי כרטיסים, המון כבלי טלפון ובוחטת כבלי חשמל. עוד יותר כבלים וחומרה לא מזוהה. קייסים ישנים עם לוח אם, ספקים, מעבדים וזכרונות (הארדיסקים פורקו). הרבה לפטופים ישנים שאולי עובדים ואולי לא. מה אני עושה עם זה, לעזאזל? מוכר לאלטזעכן? לסוחרי מתכות?

25. Started by integral,

מחפש משהו איכותי של לנובו, נוח, קטן, מהיר, זמן בטריה, לעבודה לא למשחקים. לא חייבים לנצל את כל התקציב ואפשר לחרוד בשביל משהו ששווה את זה רעיונות?

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.